Peterův klub západního střihu?

30.05.2010, 18:49
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Mluvit o Baníku jako o klubu ze Západu je možná silné slovo. Zvláště po zvířecím chování, které předvedli vyvolení jedinci v posledním kole na tribunách stadionu U Litavky. Přesto je přístup majitele klubu Tomáše Petery naprosto příkladný a my bychom ho neměli opomíjet.

Baník Ostrava se v posledním ročníku mohl zas a znovu opřít o fanatické diváky, kteří ho, i když v menší míře, než se očekávalo, jezdili podpořit po celé republice. Byl jsem osobně přítomen zápasu Koubkovy party na hřišti Kladna a jejich výjezd proběhl zcela hladce a hlavně velmi hlučně. Slezané si mohli připadat doslova jako na vlastním stadionu.

Takový výjezd by měl být doslova příkladem, jak má podpora fanoušků vypadat. V tomto fejetonu však nechci mluvit o kvalitě fanoušků, protože jejich vystoupení v posledním kole opět zcela znehodnotilo jejich celosezónní snažení. Nechci ani mluvit o tom, jakou roli v celé kauze hrála provokace PČR, ačkoliv na to mám svůj názor.

Chci se zaobírat příkladnou komunikací majitele klubu Tomáše Petery se svými fanoušky. Ten jako jediný vlastník klubu v ČR veřejně odsuzuje (!) jednání svých chuligánů a snaží se proti nim bojovat. Neschovává se za prázdné fráze a nicneříkající vyjádření. Na druhou stranu je ochoten se za své fanoušky postavit, pokud cítí, že byli nařčeni neprávem.

Ostravský chlebodárce si také uvědomuje, že spojování klubu s chuligány z Polska není úplně nejlepší vizitkou pro jeho firmu. A protože tak jako každý podnikatel bojuje o sponzory, velmi si hledí, kterak je jeho klub vnímán zvnějšku.

Vytvořil proto unikátní projekt fanouškovské karty. Vytvořil projekt, který má v ČR už dávno být! Vytvořil projekt, který je dle mého názoru jednoznačným krokem ke stabilizaci celé situace, která je po hromadném zatýkání sparťanů, slávistů a dalších provokacích od policie poměrně vyhrocená.

Petera od svých příznivců požaduje jediné. Vyplnit několik osobních údajů a zaplatit počáteční poplatek několika stovek korun. To je vše. Poté dá svým příznivcům (jak alespoň sám nastiňuje) velké výhody a práva. Na druhou stranu si do svých rukou bere velkou moc. Protože on bude prvním člověkem, který bude moct v našich luzích a hájích říci: "Vím, že jsi dělal výtržnosti, na poškozování jména mého klubu ses podílel naposled!"

Přestože byla zavedena v posledních měsících jakási legislativa, která umožňuje zabránit fotbalovému chuligánovi chodit na stadiony, v současné chvíli nic neřeší. Dokud tu nebude centrální registr, do kterého by se jména a osobní údaje všech majitelů "fanouškovské karty" zapisovala, nic se nezmění. Mohlo by totiž platit jednoduché pravidlo: "Dej své údaje k dispozici, dostaneš kartu, která jako jediná tě bude opravňovat k nákupu vstupenek na venkovní stadiony. Pojedeš na výjezd, uděláš neplechu, karta ti bude odebrána a ty si jdi po svých, tebe tady nechceme."

Je to jednoduché... Bohužel, v celé fanouškovské obci přetrvává strach z legality. Podívejme se na Spartu. Její fanoušci jeli ve velmi početné skupině podporovat svůj klub a byli zatčeni všichni. Jestliže problémy na skoro každém výjezdu dělá stále stejných 10 - 15 lidí, je řešení nasnadě. Zabránit těmto jedincům možnosti cestovat s klubem a poklidná většina má klid a jistotu, že zápas, na který jede přes celou republiku, bez problémů uvidí.

Stejné je to i v případě Baníku. Když se podaří odstranit nepřizpůsobivé Poláky a jednotlivé menší skupinky z Hodonína či Karviné, bude pro většinu klid. Ta se pak nemusí obávat, že místo zápasu bude sledovat boj svých "kamarádů" s bezpečnostní službou a policií.

Fanouškovské karty fungují kdekoliv v západní Evropě a jednoznačně potvrdily, že jsou účinným prostředkem k boji proti nepřizpůsobivým jedincům. Mohl bych vyprávět spoustu příběhů, kdy lidé nechodí na fotbal nebo jen chodí na tribunu, kde nehlučně koukají, co se na trávníku děje, přestože by raději šli do "kotle" a svými hlasivkami klub podpořili. Jenže ti se bojí, co se v jejich okolí stane. Tomu se dá zabránit a já věřím, že Peterova myšlenka je tím správným řešením. Když se k ní připojí i určitý balíček výhod, vlastně budou fanoušci, tedy ti slušní, tím, kdo vyhraje.

Teď si jen oni sami musí určit, kterou stranu zvolí. Jestli je lepší být svědky neustálých a dokola se opakujících bojů a hořekování nad policejním státem nebo dávají přednost chvilkovému "nepohodlí" a následným letům klidu a zábavy...

Autor: Filip Horký

Komentáře (370)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zvireci chovani fanousku jezismarja, objektivita sama

Reagovat
smazaný uživatel

poláci pyčo. Co čekat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pyčo ?? když už nadáváš, tak nadávej spisovně

Reagovat
Kaká10

banik pyčo je vzdy s tvrdim

Reagovat
smazaný uživatel

pyča, píča, piča. omlouvám se, ale v zájmu vzdělání musím uživateli "skunk" vzkázat, že přístupné jsou všechny tvary.

Reagovat
smazaný uživatel

banik je vždycky pýča ty neznalče

Reagovat
smazaný uživatel

To teda... A jaká !

Reagovat
smazaný uživatel

jinak ty fanouskovske karty je hnus, nemoznost jet na vyjezd bez nakupu specialni drahe legitimace, kde musite uvest vsechny mozne i nemozne udaje. Jiz mame jen krok od absolutni nesvobody vsech fanousku. AMF

Reagovat
smazaný uživatel

presne

Reagovat
14titi

Tak karta by měla stát asi 300,takže to opravdu neni nic závratnýho a Petera už slíbil tolik výhod,že se ty 300 vrátí jedna báseň.

Reagovat
smazaný uživatel

presne, kartu si jdu koupit, podporim klub, ktery mam v srdci. Nemam s tim ani trosku problem. Kope kolem sebe akorad ultra tvrde jadro, kteri nechodi na fotbal ale na zapas reckorimsky :-)

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
14titi

Když se kácí les,lítaj třísky.Já jsem jesnoznačně pro.Když nedělám problémy,tak se nebojim rozdat svoje osobní údaje.Jednoznačně krok blíže do evropy.

Reagovat
Rssa

No Peterovy kroky jsou dobré, chtělo by to ozkoušet na nějakém menším klubu s podobně fanatickými fanoušky. Třeba na Opavě

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se to osvědčí, tak se to myslím rozšíří. Taková Sparta by ty karta zavedla taky.

Reagovat
Rssa

No má to i své nevýhody. Teď tě potkat skupinka Sparťanů, tak ti dá po držce, ale to se zahojí a na fotbal můžeš. Zato v budoucnu ti tu kartu roztrhají a seš v p...

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, že v databázi budeš uveden, tak ti kartu bez problémů znova vytvoří. Toho bych se vůbec nebál..

Reagovat
Rssa

Jinak jsem z Karviné a o žádné nepřízpůsobivé skupince fanoušku z Karviné nic nevím

Reagovat
doNny

no díky, zrovna na nás

Reagovat
Rssa

Jemná provokace, promiň

Reagovat
doNny

Reagovat
Rssa

OT: Je tady někdo z Olomouce? Nevíte, jestli v nějaké hospodě nebo baru budou vysílat MS na plátně? Nepočítám s tím, že (kvůli naší neúčasti) se bude promítat na náměstí jako před dvěma roky. To byla paráda, zápasy Nizozemců

Reagovat
smazaný uživatel

Já občas na fotbal chodím do jednoho sport baru na Mlýnské, naproti vědecké knihovny. Majou tam pět druhů piv a všude po zdi velkoplošné obrazovky. Akorát ta obsluha je tam taková mrtvá.

Reagovat
Rssa

tam jak je ta herna-kasino?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo poblíž. Tohle je v podzemí trochu vedle. Ale stejný barák.

Reagovat
smazaný uživatel

A tipnul bych si, že zápasy se budou vysílat aji v Gólu na Andráku. Tam sice čepujou jenom Litovla, ale zase tam máš pivo okamžitě jak dopiješ.

Reagovat
Rssa

Tam to nemám rád, vždycky když jdu ze squashe na "energiťák" ( ) tak na mě čumí jak na socku, že si nedám i jídlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ani nevím že tam vaříjou Vždycky sem tam dal čtyři maestra a šel sem na fotbal. A nebo když nebyl fotbal tak šest maester u přenosu.

Reagovat
Rssa

Vaří tam, ale riskovat to nebudu...A celkově je to nepříjemné místo, takový Drobisz se koukal nepěkně, když jsme mu zasedli stůl

Reagovat
smazaný uživatel

oranjes

Reagovat
smazaný uživatel

pane Horký, tentokráte jste opravdu mimo mísu

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jsem mimo místu. Řekni pár argumentů, pokud budou správné, pak je velmi rád uznám..ale takhle se nedovedu bránit, stejně tak jako u vás to vypadá jako stěžování si "pro forma"...

Reagovat
smazaný uživatel

první polovina článku velmi dobrá, už jsem si myslel, že konečně někdo objektivně posuzuje otázku FCB, potažmo i jejich fans. ve druhé části už je to páté přes deváté. navíc je naprostý úlet souhlasit s osobními údaji. v době, kdy 3x kontrolujeme, komu ty údaje dáme přeci nedám vše do rukou několika osob (vedení FCB). co se týče toho, že by to vyřešilo problémy s fanoušky odpovídám ano,ale...ty ale se týkají toho,že když necitlivě zasáhnete do kotle,máte nas*áno před vlastním prahem.co se týče zápasu v Príbrami,nemůžete jej uvádět jako směrodatný.provokace PČR a její arogance působila jako ohromný katalyzátor.

Reagovat
smazaný uživatel

jo a k tem polákům. jsou to fandové FCB jako všichni ostatní. ta paušalizace je příšerná. chtěl bych vidět někoho od nás, jak jede na Barcelonu a nepustí ho tam protože je Čech. absurdite, že?!

Reagovat
centos

Podle nich by to bylo v pořádku.

Jinak karta se neomezuje jen na Čechy, takže aspoň tak..

Reagovat
smazaný uživatel

jo.jasně.já neobhajuju poláky,kteří k nám jezdí.ale je to prostě fanouškovská tradice a baník prostě má fandy v Polsku. zdůrazňuji fanoušky, ne jen chuloše

Reagovat
centos

Já vím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sice jsem fanda Baníku, ale Katowice nesnáším - a jejich fanoušky - a to názor většiny fanoušků Baníku. Už by měl Petera přátelení s nimi zrušit.

Reagovat
doNny

kur.va,to je dobrá sračka

Reagovat
centos

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

možná že ta polská hovada, co jezdí dělat bordel do ČR, nemají Kartu kibica, tak si jezdí "užívat" své zábavy jinde......zbavit se magorů, kterým nejde o fotbal je jediná možná cesta jak vrátit diváky na stadióny - všude kde tato akce proběhla, tak se to ukázalo jako prospěšné....

Reagovat
smazaný uživatel

Ne Bohumína ale Havířova. A oni to nebyli... Každopádně sám nevím, co si o tom myslet a počkám si na vyjádření našich Ultras, co a jak

Reagovat
smazaný uživatel

Videl jsem nejaky videa z Pribrami, jak policajti mlati fanousky, hazi delobuchy atd. vsude je to popisovano jako zvireci chovani fanousku a jak je videt i zde jsou lide, kteri podlehaji masmediim. Ac jsou treba fanouskovske karty v zahranici bezne, tak tady urcite ne a jediny k cemu to povede, ze to vyzene ty posledni fanousky, kteri na tu nasi bidnou ligu chodi. Tudy tedy rozhodne cesta nevede.

Reagovat
smazaný uživatel

právě, že to jednání policie vyprovokovalo jednání magorů, kteří by tu kartu nikdy nedostali.....

Reagovat
centos

Proč by ji neměli dostat? U karty nebude probíhat žádná selekce, to už by bylo fakt moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze ti polaci, co celej ten bordel vyprovokovali, by ji nedostali...

Reagovat
centos

Pokud to myslel tak, tak asi ano.

Ale opět, pokud se ke kartě může dostat jen občan ČR (teď přesně nevím, jak to tam je), pak je to samozřejmě špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Když se na to podíváš z Peterova pohledu, tak on chce aby se skoro o každém výjezdu Baníku nepsalo v souvislosti s tím jaké jeho fanoušci udělali bordel. Takže zkouší zavést karty fanouška. Myslím, že jestli se mu podaří vytřídit ty co dělajou problémy a na fotbal budou jezdit jenom ti co chcou fandit, nebo jestli se fanoušci seknou a nebude jezdit skoro nikdo, tak to je mu jedno. A těžko mu to můžeš vyčítat, co tady čtu, tak toho pro Baník dělá dost a je mu jasné že s lepší pověstí Baníků by toho mohl udělat ještě víc a za víc peněz.

Reagovat
centos

Anketa o ničem, karta není černobílá.

Na jednu stranu pochopitelný krok, na tu druhou nedotaženost a nedomyšlenost, až naivita. Jestliže se tuto sezonu budou muset překonat porodní bolesti karty (nutnost permice jako další karty třeba), bude se muset překonat i snížená návštěvnost. Vzhledem k tomu, že se karta začíná prodávat za dva dny a sezona začíná v červenci, je jí věnováno strašně málo propagace; ví o ni prakticky jen ti, kterým to někdo řekne, nebo ti, kteří sledují dění na webu.

Karta je i mafiánskou nabídkou, která se neodmítá. Odmítáš odevzdat osobní údaje (a nemusí to být proto, že jsi "výtržník"), na fotbal se nepodíváš, nebo se podíváš za jednoznačně přehnanou cenu. Ta má sice očividně motivační charakter pro pořízení karty, jenže to by o tom museli všichni vědět. A pokud je tady aspoň šance se bez karty na zápas dostat, na výjezd ta možnost není. Tedy zatím.

Moje pocity? " "

Reagovat
smazaný uživatel

a k tomu, když nebudeš mít kartu a nebudeš z Ovy, na výjezd se tařka nedostaneš

Reagovat
centos

Bez karty by ty podmínky měly být stejné pro všechny. Fans odjinud maximálně nemusí být diskriminováni při vstupu na tribuny domácích podle bydliště.

Reagovat
smazaný uživatel

to jako, abych šel na tribunuLiberce, když tam budem hrát či jak to myslíš?

Reagovat
centos

Bez karty asi jiná možnost nebude. Ale zrovna tohle se asi změní.

Reagovat
smazaný uživatel

bez karty nedostaneš lístek jen do sektoru a když budeš dělat bordel, tak tím nepoškodíš klub......a tak to je správné, co ti brání si přes kartu fanouška objednat lístek na výjezd přes internet? Takhle to funguje v celé kulturní Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

"bez karty nedostaneš lístek jen do sektoru a když budeš dělat bordel, tak tím nepoškodíš klub......"...Takže při zápase Sparta-Baník je správné, abych šel mimo Baníkovský kotel?

Reagovat
smazaný uživatel

tak když si koupiš lístek sám za sebe na protilehlou tribunu a budeš tam chcát z galérie na spartany, tak to po zápase bude jen čistě tvůj osobní prorblém a ne problém Baníku, který odpovídá za chování jen prověřených fans v away sektoru.....

Reagovat
centos

Třeba je to fikaná akce vedení, jak zlobivce poslat mezi domácí. Chudáci domácí

Reagovat
smazaný uživatel

co to je za argument ty vole? Bejt sám se šálou FCB mezi rudejma? WTF?

Reagovat
smazaný uživatel

někdo to rád na kapačkách

Reagovat
smazaný uživatel

no, bůh mu to přej ale takový sebevrah nejsem

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň bys prokázal charakterer, oddanost až za hrob ke svému klubu a zažiješ trochu toho adrenalinu, no a pokud ti to nevyhovuje a chceš fandit v bezpečí stáda, tak si pořídíš kartu fanouška, docela jednoduchá logika to je,....

Reagovat
smazaný uživatel

No tohle už je opravdu až za hrob

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz neni z Ostravy, tak ho do toho kotle Baniku nepustej ani kdyz bude jakkoliv hodnej - vubec nereagujes na podstatu toho co pise.

Reagovat
Tomanatura

No nevím, ale když chci zažít adrenalin, tak jdu radši udělat nějakou tu banku, abych z toho něco měl a ne se nechat umlátit stádem blbců.

Reagovat
$dolar$

Kolikrat v zivote jsi uz zazil adrenalin?

Reagovat
Tomanatura

Abych pravdu řekl, tak docela dostkrát, ale o banku teda ( zatím???) nešlo nikdy.

Reagovat
kubys

Reagovat
centos

Např. to, že tu kartu mít nebudeš.

Reagovat
smazaný uživatel

příští sezona vypadá zajímavě...podle mě nejlepší ultras slavisti bojkot,ted to vypada na problém u banikovců,uvidíme co bohemáci,o návštěvách v ústí nemá cenu mluvit...ČESKÝ FOTBAL PRO FANOUŠKY

Reagovat
smazaný uživatel

nebudeš ty slávista? :D

Reagovat
smazaný uživatel

OT : myslíte že má cenu začít s fotbalem i ve vyšším věku?Já jsem bohužel v děctví svou šanci promarnil...Jsou nějaké šance?

Reagovat
Tomanatura

Kolik ti je?

Reagovat
smazaný uživatel

v jakom vyššom špecifikuj

Reagovat
smazaný uživatel

Mehmet Scholl zacal myslim v 16ti, to je vek, kdy uz maji fotbalisti plne osvojene fotbalove navyky

Reagovat
smazaný uživatel

bude mi 18, ale zase na fotbal úplné dřevo nejsem

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, pokud to nechceš hrát na nějak vysoké úrovni. Se sportem se může začít v téměř každém věku. Kdyžtak ještě existuje futsal nebo beach soccer...ikdyž si nejsem jist jak je na tom BS u nás, snad ani neznám žádný moravský klub

Reagovat
Tomanatura

V pohodě, když začneš někde, kde na to lidé neserou, tak prostě ještě pro zábavu hrávat můžeš

Reagovat
mickey mouse

kup si Nike výbavu a budeš nejlepší

Reagovat
mickey mouse

když budeš makat tak máš ještě i na vrchol Drogba začal chodit na tréningy až v 16 (ty dva roky není zase takový rozdíl),ale nejen Drogba , i hodně dalších špičkových fotbalistů

Reagovat
miguel bain

Začít se dá kdykoliv, pokud hledáš příklad tak tuším, že to byl Drogba, kdo začínal s fotbalem až v 18ti.

Ono taky záleží jestli si úplný šulda co se musí učit kopat do míče, nebo ti prostě jen chybí zkušenosti z velkého hřiště a ty se dají samozřejmě dohnat.

Někdo má talent a někdo prostě ne, jsou věci které se podle mě nikdy nenaučíš pokud je v sobě nemáš nějak zakodované, za všechny např výběr místa v 16ce, sleduj třeba F.Torrese, který je v tomhle unikátní. Někdo samozřejmě může tvrdit, že se to dá naučit, že je to o zkušenostech, ale já tvrdím, že se to naučit nedá. Musíš to prostě cítit, takové věci z tebe udělají dobrého útočníka, obránce atp.

A konečně proč by ses měl na někoho ohlížet, chceš hrát fotbal tak ho prostě hraj,

Reagovat
Tomanatura

Mně se to líbí Tak to chodí třeba na Old Trafford, prostě kdo není člen, nebo je to pochybná osoba, nemá šanci se tam dostat.

Reagovat
centos

OT je fakt skvělý příklad

Reagovat
Tomanatura

Proč? V Anglii v 80. letech byli taktéž otřesní fans, dodnes tam jsou. Ale na stadioně si buď nic netroufnou, nebo tam nejsou. Copak ty nedokážeš pochopit, že fandit se dá i bez pyro, drog a dýmovnic?

Pro trevora: Ano, fotbal je pro lidi. Ale stejně jako většina věcí na světě má mít i fotbal základy slušného chování a to jak mezi hráči, tak mezi fanoušky. Ten, co to nepochopí, na stadion nepatří. Nevím, jak to chodí v křovácké Ostravě, tam, kde chcou mít úspěch, to takto prostě chodí.

Reagovat
smazaný uživatel

ale jsou tam, jen to Česká média neukazujou v TV, aby tu nepokazili auru "svaté Anglie"... A tou křováckou Ostravou si to zabil..

Reagovat
Tomanatura

Já jsem české stanice neviděl přs 3 roky, čili opravdu netuším, co tam pouští.

Ne. V Anglii jsou také volové, ale na stadionu si většinou nic nedovolí, což se nedá říci o těch sfetovaných blbečcích z Polska (či z kama), kteří tam kvůli výtržnostem a bojem s policajty chodí.

Petera to myslí výborně, vůbec se mu nedivím. Musí to být chytrý člověk.

Reagovat
smazaný uživatel

Neházej všechny Poláky do jednoho pytle

Reagovat
irik

Proč ne? Všichni jsou to stejní barbaři z pozavislí ...

Reagovat
smazaný uživatel

a třeba toto si o nás myslej Němci a jsme snad všichni takový?

Reagovat
centos

irik jo.

Reagovat
fantomas

Ou jé, zase tvoje historická zobecňování.

Reagovat
smazaný uživatel

GIEKSA-BANIK

Reagovat
centos

Ne, já musím být na každém zápase zfetovaný a mít v řiti světlici.

Atmosféře na OT se vysmívají v celé Anglii, aktivní fanoušci jim utekli, lístky jsou drahé a člověk se nemůže ani postavit. To není fotbal, to je šaškárna.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě strašně serou ti šejkové tam za lávkou. To tam vypadá jak v Bradfordu pomalu, ještě že Newton Heat nepoužíval žlutofialové dresy

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem myslel že sou to Sikhové. Mě třeba nevadíjou. Mám rád fanoušky co chodíjou na každý zápas, aji když majou na hlavě turban a vousy jak myslivec.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? Jeslit to sou Sikhové, tak sorry

Reagovat
smazaný uživatel

Kdysi sem na Sigmě potkal černocha, měl šálu, v ruce pivko a mluvil cosi hanácky mluvil do telefonu. Po přestávce sem ho viděl fandit a klidně bych si tam přál takových černochů celou tribunu, atmosféra na Andráku by vypadala úplně jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sou to fakt Sikhové, majou dokonca aji stránku na facebooku http://www.facebook.com/pages/The-Man-Utd-Sikhs/141154021879

Reagovat
herbage

Jj, celou tribunu a všichni by fasovali vuvuzely

Reagovat
smazaný uživatel

To bych je hnal svinským krokem ven. Stačilo že si ju tam jednou přinesl jeden ožrala a znechutil mi celý poločas než ju kdesi asi vyměnil za pivo.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně!!!! Byl sem na OT a i místní říkali,že je to sere a byli nasraní!! Tam je to shit a přitom by to tam mohlo být ne Nejhorší,ale Nejlepší bo stadion je . Jenže to "kluk" Toma Natura nikdy nemůže pochopit! Už kvůli reakci na "křováckou" Ostravu....

Reagovat
Tomanatura

V tom případě jsi určitě na OT nebyl, protože místní jsou s tím naprosto spokojení, podporují svůj vlastní klub a jezdí jen na venkovní zápasy, aby nemuseli platit za lístky (a ani tam nejde o to, že je to drahé). Navíc, poslendí dobou se aktivně zapojují do demonstrací a na ten stadion přicházejí a mýtus nejtiššího stadionu je opravdu někdy jen mýtusem.

Ale tak hádej se dál, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Však ano,protože jsou nasraní tak na OT serou a ti Praví jezdí ven,ale sere je,že si nemůžou "zařvat" doma! A co je víc? Proto je tam tak "smutno"... a to je škoda. Byl sem tam 2krát... ale to je jedno.... tady jde stejně o křováckou Ostravu,že?

Reagovat
Tomanatura

Oni si na svém stadionu (stadionu Bury teda, ale podporují svůj klub) kříčí. Ale tady nejde vůbec o toto, problémy United a OT nemají nic společného s fanděním v Anglii.

Základ věci je jasný, dá se fandit i s těmi kartamy a alespoň to pomůže nějakému tomu slušnému (spíš hodně primitivně slušnému) chování.

Jestli ti jde o křováckou Ostravu. Pro mě to prostě křovácké město je, s tím nic nenaděláš

Reagovat
smazaný uživatel

A z jakého pěkného města jsi ty? Jen tak pro zajímavost...

Reagovat
Tomanatura

Narodil jsem se v Brně

Reagovat
Tomanatura

Ale abych předešel posměchům, taky to není ideál:))

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm no Brno se dá...tam to mám rád a ne jen proto,že tam mám rodinu a spoustu kamarádů. Ale říkat o OV,že je kžovácká?

Reagovat
Tomanatura

Prostě mi tak připadá, ale teda nikdy jsem tam nežil. 100 lidí 100 chutí...

Reagovat
centos

Aha. Můžeš to rozvést?

Reagovat
smazaný uživatel

Ser na něj,nerozčiluj se,víš kolik takových pisálků by to tady řeklo? Dost! A to nemá smysl.

Reagovat
centos

Já se nerozčiluju, mě zajímá, co z něho vypadne za blbost :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Super, v diskuzi si mi dokázal povědět velké hovno, ale urážky vám jdou dobře. Ostraváci

Reagovat
centos

V diskusi hovno? A kde tě urážím?

Reagovat
Tomanatura

Nevěděl jsi o OT asi zhola nic a přesto jsi tím argumentoval.

centos

30.05.2010 20:39

Já se nerozčiluju, mě zajímá, co z něho vypadne za blbost :)

Nemíním se bavit o tom, co je to urážka, je to ponižování, což ti jde, zdá se, skvěle.

No ni, dobrou hoši, třeba zas někdy.

Reagovat
centos

Snad ne, mně to taky stačilo.

Reagovat
Tomanatura

Co ti mám rozvádět? Proč se mi to město nelíbí? Dobře, moc si nerozumím s lidmi tam, nelíbí se mi noční život, nelíbí se mi celkově město jak je postavené (samozřejmě že jsem nebyl všude jako vy). Copak se semnou chceš vážně bavit o tom, proč se mi nelíbí Ostrava? Pro mě je to prostě křovácké, chudé, polské, neohrabané město, každý to vidí jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm, Ostrava je ve Slezsku a ta část Slezska leží v České Republice, to je základní pojem v zeměpise, děkuji za pozornost

Reagovat
Tomanatura

Že já s váma vůbec ztrácím čas...

Reagovat
smazaný uživatel

já jen opravuji tvé zeměpisné znalosti, abys nevypadal HLOUPĚ

Reagovat
smazaný uživatel

Nooo konečně gratulace do ( ? ) Brna?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten názor BERU..... ale je hodně hloupoučký

Reagovat
Tomanatura

Každý má na něco primitivní názor, já jej mám na Ostravu.

Reagovat
smazaný uživatel

o.k.

Reagovat
smazaný uživatel

hochu, když neřeknu, že jsi blbec, tak alespoň primitiv

Reagovat
Tomanatura

Super

Reagovat
smazaný uživatel

Já beru naftu.

Reagovat
smazaný uživatel

.... no to nebylo moc ftipné. Sorry

Reagovat
centos

Reagovat
Tomanatura

Mně se to líbilo

Reagovat
smazaný uživatel

Ostrava (jako město) chudá myslím není.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, a jsme u toho Zelenější město, než je Ostrava bys těžko hledal. Havířov a pár dalších vyjímek

Reagovat
kubys

Jojo, Havířov - město zeleně.

Reagovat
smazaný uživatel

po Havru jsem se ve čtvrtek slušně prošel..., skočil jsem do špatnýho busu a místo do Ovy mě chtěl zavést kamsi do Karviné, tak jsem snad na poslední zastávce z města vyskočil a šmatral zpátky...

Reagovat
Tomanatura

Tak se podívej na Anfield Road, Celtic Glasgow, Tottenham. Vždyť jsem tam napsal v Anglii, ne na OT

Reagovat
smazaný uživatel

Zase to tak nehroť, Ostrava je slušné město a drogy stejně před staďákem prodávali jen Headhunteři ve Fulhamu

Reagovat
smazaný uživatel

A ted si tam lidi nemuzou lidi ani stoupnout, Glazerovci udelali z klubu akorat tovarnu na penize, hromada fanousku klub opustilo atd...takze z extremu do extremu - opravdu kralovskej tah

Reagovat
Tomanatura

V tomto příspěvku jsem nereagoval jen na situaci v MU. Zkus se zeptat Bruce(1886), který byl na zápasech Spurs, kteří mají jednu z nejlepších atmosfér v Anglii, jestli mu to vadí

Reagovat
smazaný uživatel

Coze? ...jestli se neco libi nejakymu Bruceovi tak je to spravne? Proc bych se ho na neco takovyho mel ptat)))

Reagovat
Tomanatura

Protože reaguješ špatně na můj příspěvek a dovádíš to do absurdita. Mně jde o to fandění. Já jsem jinde v Anglii nebyl, čili nemůžu říct, jaké to je u Spurs, ale on by ti to říci mohl. Že vytáhnete zrovna špatnou vnitřní situaci u United mi bylo jasné, ale nečekal jsem, že se toho budete držet jako klíšťata, i když je jasné, proč to tak je.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaprvy - proc do toho porad tahas nejaky Spurs? Kde o nich byla rec? Rec je od zacatku o Old Trafford.

Zadruhy, ty si dal Old Trafford jako priklad nejakyho buhvijak uzasny prace s fanouskama, coz je pochopitelne smesny. V cem je problem?

Reagovat
Tomanatura

1. V Anglii v 80. letech byli taktéž otřesní fans, dodnes tam jsou. Ale na stadioně si buď nic netroufnou, nebo tam nejsou. Copak ty nedokážeš pochopit, že fandit se dá i bez pyro, drog a dýmovnic?

Bavím se tu někde jen o Old Trafford?

2. Copak jsem řekl něco o úžasné práci s fanoušky? Vždyť já mluvím o výtržnictví. Systém, který nové vedení nastolilo, je sice z podstaty správný, ale příšerně předražený, čili je jasné, že to nemůže normálně fungovat. Ale to je jim fuk a nám to může být nyní také. Chtěl jsem ti ukázat i jiné stadiony v Anglii, kde pravidlo, o nichž je článek, mají a nejsou s tím žádné roblémy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomanatura

30.05.2010 19:39

Mně se to líbí Tak to chodí třeba na Old Trafford, prostě kdo není člen, nebo je to pochybná osoba, nemá šanci se tam dostat.

....ano, psal si konkretne a jenom o Old Trafford. Ikdyz uznavam, ze tahle reakce od ktery se vyvinulo tohle vlakno byla reagovana u dalsiho prispevku. OK

Reagovat
uff

nie rec je stale o kartach a o ostrave on vam dava priklad ale vy sa furt len dohadujete ako mali chlapci a bez argumentov proti kartam karty nezabranuju fanusikom ale vytrznostiam a o to hadam ide nie

Reagovat
centos

V tom případě karta není na domácí zápasy vůbec potřeba.

Reagovat
centos

No proč asi, když jsi s United začal..

Reagovat
Tomanatura

Kdybys ten příspěvek napsal před Keržovým, neřekl bych nic, ale takto...

Reagovat
centos

Děsivě se stydím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

lenze skalni z OT neprestali chodit na zapasy kvoli kartam resp. kvoli tomu ze nemozu robit bodel, prestali tam chodit prave kvoli Glazerovcom a to je uplne iny problem...podstatu vystihol Tomanatura dobre

Reagovat
centos

Každopádně je to smutné.

Reagovat
kiwwi

to rozhodne

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

a přitom je fotbal lidová zábava pro lidi...

Reagovat
smazaný uživatel

resp. tam měl bejt tento smajlík

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No...argumentovat zrovna Old Trafford, kterej je pro smich nejenom na ostrovech, ale i v Evrope - to neni zrovna nejlepsi

Reagovat
Tomanatura

A víš proč to tam tak je? Před 6 lety tam byla atmosféra jako všude jinde a toto pravidlo tam již platilo.

Reagovat
doNny

AMF . Člověk chce jít na svůj klub a bude muset dávat své údaje, i normálnímu fanouškovi by to mělo vadit. Proč dávat své údaje do nějaké evidence?

Reagovat
smazaný uživatel

pravda, jak už sem psal nahoře, fotbal je lidová zábava pro lidi, kteří by se u toho měli bavit. Na druhou stranu, Petera psal na svém blogu, že své údaje stejně už dáváš tařka všude

Reagovat
Kaká10

Do Baníku by měl zamířit stoper kladna Vít Beneš vybornej obrance

Reagovat
RickNash

Reagovat
centos

To už se asi moc nepočítá s Bolfem, nebo Neuwirth odejde.

Reagovat
Kaká10

myslim ze uz moc ne s bolfem ale myslim ze benes je hodne dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

Bolfík to má jít prej dokopat do Karviné, co sem slyšel ale ví bůh, co je na tom pravdy

Reagovat
Kaká10

jo?ane nevim ale tak treba bude jeste hrat pristi sezonu Benes je do budoucna je mu 21 a hlavne se o nej bohuzel zajima jablonec

Reagovat
centos

No myslím že Baník je atraktivnější destinace než Jablonec.

Reagovat
Kaká10

Jj jasný Baník pyčo

Reagovat
Rssa

Do Karviné jo? že by se nám tám scházela oldschool parta z Baníku? Slončík a teď Bolf....Ještě se vrátí Laštůvka a první liga volá

Reagovat
smazaný uživatel

no ale nepíšu, že je to stoprocentní pravda, jen sem to někde četl. A Lašty by se nejdřív vrátil do FCB a pak až do Karviné

Reagovat
Kaká10

tak ted jsem zjistil ze mozna prodaji neuwirtha a misto nej benes

Reagovat
Rssa

Nene, v Baníku až do 40 Víťa a Honza určitě nepohrdne klubu s ambicemi Ale spíš to vidím hodně černě, když chudák Opic musí mít i druhé zaměstnání aby vyžil...

Reagovat
Kaká10

proste zustane jak bolf tak neuwirth a prijde jeste víta

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych rozdával podobné karty policajtům

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hodjohn

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sekuriťákům by taky taková karta slušela. Zlámeš fanouškovi na fotbale ruce, nohy a máš útrum. Už se na fotbal nepodíváš .

Reagovat
smazaný uživatel

a bude se to jmenovat karta policajta

Reagovat
hodjohn

asi se nám to možná některým nebude líbit, ale třeba to časem oceníme...nechme tomu čas

Reagovat
doNny

Reagovat
doNny

sakra, to mělo být na komentář SA

Reagovat
Didier Drogba

když se chovají jak zvířata at platí

Reagovat
doNny

chodíš někdy na fotbal? . To je opravdu podléhání médiím. Já fakt nevím, kyd někteří skutečně pochopí, že většina nepokojů jsou něčím vyprovokována, tj. ve většině případů securitkou, či někdy buzerací policajtů a jejich "nadřazenosti", kterou rádi využívají.

Reagovat
centos

On je myslím z Brna, ti z nás mají komplex jak Brno.

(Čest výjimkám.)

Reagovat
smazaný uživatel

je z Brna a Brno má komplexy jak z Prahy, tak z Ostravy, jen by mě zajímalo, jestli i z Olmíku, Vyškova, UH či Zlína... (napsáno samozřejmě s nadsázkou)

Reagovat
hodjohn

Reagovat
smazaný uživatel

on to nemuze vedet kdyz nebyl v zivote na fotbale natoz na vyjezde

Reagovat
Didier Drogba

na fotbal obcas zajdu,parkrat sem byl v kotli,na vyjezdy nejezdim.....jinak to chovani jak zvirata plati jak pro Ostravaky,Prazaky ale i Brnaky.Tohle by se melo zavest pro vsechny

PS:ty Ostravsky zvlaste pak opice z Polska povazuju za nejvetsi zvirata,srry ale co už

Reagovat
smazaný uživatel

gdy są małpy, co ty w takim przypadku?

Reagovat
smazaný uživatel

sam jsi Opice (drogba) ty curaku!! jake zvirata, komu ty fandis ty hnupe? tymu, ktery chodi podporovat 3 fanousci na vyjezdu? :D ty hnoju

Reagovat
centos

hlavně se s tím nesrat

Reagovat
smazaný uživatel

Hornas se mi líbí.

Reagovat
doNny

sakra, to je styl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
smazaný uživatel

chces sedet na vyhrivanem sedadlu, se starou a popcornem tak chod do kina. Proste to k fotbalu patri, a to, ze maji Banikovci takove fanousky, je zapricineno tim, ze tem klub proste miluji a ze ty nemas tym, ktery nema fanousky, tak to je tvuj problem, vem si buben a trumpetu a jdi na FC KAPROVY Trumpety Strizkov hnupe....

Reagovat
RickNash

ty to řežeš jo, takovej styl se mi líbí

Reagovat
smazaný uživatel

tak co chces na to rict? takovyyyy cyp

Reagovat
uff

ako suvisi milovanie klubu s bitkou a vytrznostami toto mi vysvetli

Reagovat
Didier Drogba

kdo tady mluví o vyhřívaným sedadle a podobným???Já si stojím za tím,že ničit sedačky a podobný věci je ubohost a hlavně demence.Proto je zavedení těch fanouškovských karet je dobrej nápad

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Nevíte někdo nějaké novinky o Tomášovi Kalasovi? Poslední zprávy které sem četl jsou, že by ho měl koupit nějaký západoevropský klub a nechat ho na pár let na hostování v Sigmě.

Reagovat
sosna

Co vím,tak nějakej zájem určitě je, ale zatím jen spekulace. Zato Komár prej neprodloužil smlouvu a je na testech ve Švédsku...

Reagovat
smazaný uživatel

To sem taky četl. Ale nechápu co by tam dělal. Jestli nejde hrát poháry, tak jedině kvůli penězům a nebo prostředí, fotbalově by si asi moc nepomohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží do jakého klubu ve Švédsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Brommapojkarna

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak to si fakt nepolepší ani náhodou. Čekal jsem, že třeba někde do Elfsborgu nebo do Solny

Reagovat
sosna

Momentálně je na posledním místě Švédské ligy...

Reagovat
sosna

Řekl bych, že kvůli penězům i prostředí. Chce to zkusit v zahraničí a v Olomouci mu nechtěli dát kolik chtěl. Je dobrej, ale nikdy nepatřil do základu a stoperů je teď v Sigmě požehnaně.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt. Jestli tam bude hrát Škerle, a Dreksa se bude točit s Kalasem, tak to na základní sestavu stačí. A v juniorce čeká dost dalších.

Reagovat
$dolar$

Jaky karty? Na ty hovada jedine obusek a vezeni

Reagovat
smazaný uživatel

a rovnou na Mírov a aby každý den dostávali elektrošoky do hlavy, že?

Reagovat
$dolar$

Mozna by se potom probrali...

Reagovat
smazaný uživatel

čeče, ty tvoje provokace jsou čím dál víc v posledních měsícíh zoufalejší a zoufalejší

Reagovat
smazaný uživatel

jsou,ale je to takový milý plzenák....

Reagovat
$dolar$

Klidne si mysli, ze jsou to provokace, ale taky se mezitim zamysli, jak se banikovci chovaji...

Reagovat
centos

Taky si říkám, kdysi to mělo aspoň šťávu.

Reagovat
smazaný uživatel

že? Předtím to bylo aspoň inteligentní narážky a urážky, teď to nemá ten správnej šmrnc

Reagovat
centos

A je to furt dokola, nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

třeba nemůže zkousnout, že jsme barbaři a hrozní chuligáni, z toho pramení jeho strach a kvalita jeho urážek jde proto dolů rychlostí "rychlovýtahu"..

Reagovat
herbage

Dva měsíce zpátky si s trevorem na sadech 35níků pouštěl v jednu ráno světlice a pánnům policistům(a policitskám) ses posmíval

Reagovat
$dolar$

2 mesice zpatky jsme byli pod vlivem a pokud si pamatuju tak jsme ani nikoho nemlatili ani jsme nic nenicili...

Reagovat
$dolar$

a pokud tobe pripada normalni, niceni, devastace, mlaceni apod. ze to patri k fotbalu? tak to jsi hodne klesnul...

Reagovat
herbage

To ne Já to myslel taky jako rejpnutí S těma obuškama nevím, ale ono někdy nic jiného nezbývá. Ty karty mi však přijdou jako rozumný nápad a alespoň příští rok půjde trevor s muzim na hlavní tribunu

Reagovat
smazaný uživatel

na hlavní NIKDY

Reagovat
herbage

Je tam dobrý výhled, stačí si vzít jen dalekohled A maj tam klobásy a pivo

Reagovat
smazaný uživatel

"jen" dalekohled a to druhé mají dobré na Dukle taky Ale bejt v kotli je k nezaplacení, můžeš si zařvat a zpívat s ostatníma chorály

Reagovat
herbage

Tak vašeho Nevése jsem poznal i bez dalekohledu, ale Vydru jsem měl již problém najít, protože byl neviditelný

Reagovat
smazaný uživatel

bo se zahříval do provozní teploty.

Reagovat
centos

Rasýsto!

Reagovat
herbage

Co, měl copánky

Reagovat
smazaný uživatel

já to od něj beru jako provokaci, je tím tady už známej a už mě to nechává klidným

Reagovat
smazaný uživatel

obusek dostanes do prdele, jak to maji cechacci radi ! !

Reagovat
doNny

vystihující video(většina určitě zná, teda ti, co sdílí stejný/podobný názor jako já )

http://www.youtube.com/watch?v=HJcJKsJsHdU

Reagovat
smazaný uživatel

Il contro calcio moderno

Reagovat
smazaný uživatel

Coze?

nemyslis nahodou "contro il calcio moderno"?

Reagovat
smazaný uživatel

ANO!! to taky, jen mi něco vypadlo, to víš, klávesnice Ale smysl je stejnej

Reagovat
$dolar$

Rikat, ze Banikovcum zalezi na jejich klubu a proto se za nej tak perou, je jako rikat, ze volicum DSSS zalezi na blahu tohoto statu...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky že jo...

Reagovat
hodjohn

to moje ségra je chytřejší než tvé bludy, co zde vypouštíš

Reagovat
smazaný uživatel

DSSS záleží na blahu tohoto státu víc jak většině lidí ! Nemluvíme tu o prostředcích, ale o cíli (který je zlí, ale oni si myslí, že je pro dobro státu) ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je koncentrace debilů, že to až není možné..

Reagovat
kubys

Což se jednoduše dá aplikovat i na tebe...

Reagovat
smazaný uživatel

Dyt jste smesni je to logicky krok od vedeni,normalni clovek na tom nevidi nic spatneho,,a co jste taky mohli cekat po tom bordelu v Pribrami ze se to necha jen tak,,ze za vas vedeni bude donekonecna platit skody...Ale jo hlaste se dale k polakum a dale je provolavavejte,nadavejte na moderni fotbal,nadavejte si na fizly a stejnak budete cele republice pro smich temahle nazorama....Je logicke ze Petera chce spravit reputaci celkove

Reagovat
kubys

Ach jo, tys mi tu chyběl. Je vtipné, že se všechna špína hází na Poláky, znám dost slušných polských fans, ovšem u nás neustále vládne předpojatost - Je to Polák, tak je to automaticky špína a dělá tu bordel jen on. Je pravda, že v Příbrami to začalo tím, že nechtěli na stadion pustit Aligatora z táboru GieKSy, ale říct, že ten bordel dělali pouze Poláci je naprostý nesmysl. A s tou koncentrací debilů by se to dalo přirovnat k výroku "Zloděj říká, chyťte zloděje." Většina lidí se tady prostě vyjádřila v tom směru, že s tím nesouhlasí, protože člověk, který není z Ovy nebo přilehlého okolí a de facto tu kartu nepotřebuje nemůže jet ani na výjezd do sektoru Baníku, tak kde jsme? Dalším problematickým bodem je NEMOŽNOST zakoupení permanentky bez karty, přičemž i permici kupuješ na jméno. No a tím hlavním problémem je, proč bych sakra měl dávat Fortuně své osobní údaje, když jsme v době, kdy je jakékoliv udávání údajů skoro problematické, protože to každý může napadnout u Úřadu pro ochranu osobních údajů...

Reagovat
centos

Přesně tak. Se mi zdá, že ti, co to tady označují za vynikající nápad a bůhví co všechno, se nad tím moc nezamysleli. Samotná myšlenka karty je možná logická, ale s provedením už to tak slavné není.

Reagovat
centos

Resp. je logické, proč na ni došlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky prvnímu odstavci jsem ztratil chuť číst celý článek.

Reagovat
smazaný uživatel

Contro Il Calcio Moderno Chci se zeptat jak víte že to jsou poláci? Jebat takové karty....Nebo spíš nechci jim dávat moje údaje..

Reagovat
centos

To je moderní, nadávat na Poláky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo. Moderní to je. Zajímavý je, že mnoho lidí nadává na Poláky, že jsou to dobytci (což může být mnohdy pravda) a na druhé straně obdivují Angličany, jak se chovají slušně (a že se třeba v Praze chovají jako beránci, to ví přece každý ). Jinak může mi tu někdo z baníkovců, co chodí na Bazaly, jak je to s těma kartama (stručně jednou větou, nechci louskat celý článek nebo komentáře ).

Reagovat
centos

Můj názor viz centos 30.05.2010 19:32

Reagovat
smazaný uživatel

No moc dobře to nevypadá. Jsem zvědavý co z toho bude.

Reagovat
smazaný uživatel

děsnej článek

Reagovat
smazaný uživatel

děsnej komentář

Reagovat
homeles8

děsnej reakce

Reagovat
smazaný uživatel

Co to psalo za cypa ?

Reagovat
JarousFCB

Je to hnusné vydírání ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jebat kartu kibica. Doma tribuna chudých, venku mezi domácí

Reagovat
kubys

Ale zas ber to takhle za 300 dostaneš i 200 depozit ve Fortuně, to už trošku maže tu investici + levnější vlak atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě nejde o žádné depozity, já jsem pro kartu ale ne v té podobě v jaké je teď navržena..Je to prakticky jenom prostředek pro fízlování..

Mě nevadí dát 300 za kartu, mě vadí že stačí potkat nějakého securiťáka se základkou, kterému bude zdatně sekundovat pomáhač a chránič a můžeš se rozloučit.

A proto jebat kartu KIBICa, nenecháme se přece vydírat od vlastního klubu...

Reagovat
kubys

Je fakt, že s těmi poskytovanými údaji taky nesouhlasím, ale je fakt, že to dáváš i na permici. Na druhou stranu je trochu shit možnost si koupit permici, pouze když máš kartu.

Reagovat
centos

"Při registraci je nutné uvést jméno, příjmení, datum narození, bydliště, telefonické a emailové spojení, číslo dokladu totožnosti. Dále krevní skupinu, velikost penisu (u žen poprsí), prodělané nemoci a politické názory."

Kdežto na tři permice nám stačilo dát jednu občanku.

Reagovat
kubys

ZA ty informace o osobě. No já osobně si ji stejně nakonec koupím, je to sice dost velký podraz na fanoušky, ale na druhou stranu pro člověka, který má poskrovnu výjezdů a chce si pořídit permici není téměř jiné východisko.

Reagovat
centos

No dobře, platí jen první věta. ;) I tak je těch údajů nějak zbytečně hodně..

Já si kartu koupím taky, ale proto, že musím. Radost z toho moc nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

No zítra se má provést snížení avizovaných cen vstupenek a jestli ceny vstupenek budou přijatelné jebu na kartu fanouška a budu si klidně kupovat lístek na každý zápas...

Reagovat
kubys

Jak je to s tím tvým nickem? Jsem někde slyšel, že má k němu přístup více lidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ze začátku 3 lidi, teď to ani sám nevím

Reagovat
centos

Já bych radši permici :)

Ale uvidím podle cen.. Třeba na konec skončím s kartou (čistě kvůli tomu příspěvku na vyhřívání (a výhodné slevě na vlak ;))) a s lupeny.

Reagovat
smazaný uživatel

taky si půjdu (bohužel? ) pořídit, jinak se do kotle venku nedostanu

Reagovat
smazaný uživatel

haha :D neasi....co takoví Poláci :( to jako nemuzou jezdit? :D aspon se bude jezdit :D a bordel se bude delat pred stadionem, a na venkovnich zapasech se najdou taky tribuny chudych urcite :D nebo berem stafle :D

Reagovat
kubys

No co k tomu říct...jen opravdu vtipné zaměnit Havířov za Hodonín.

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně jsem hluboce uražen

Reagovat
homeles8

tak se zpátky přibí

Reagovat
centos

ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

nerypej bezdomovče nebo ti v zajmu ochrany našeho zeleneho města přibiju křiž na zada

Reagovat
homeles8

já si ho hluboce urazim

Reagovat
kubys

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

sonny ty jsi taky z HA?

Reagovat
homeles8

Sony je z Japonska

Reagovat
kubys

Sonny je z Brazílie

Reagovat
homeles8

-

Reagovat
kubys

Pomlčka nebo minus?

Reagovat
homeles8

pomlčka

Reagovat
kubys

Co značí?

Reagovat
homeles8

no koment. to já píšu vždycky když na mě někdo má nebo přitom to pochopil úplně inak než jsem to myslel

Reagovat
kubys

Reagovat
homeles8

tak tady je malá nápověda, aby ses nehádal že je z brzílie, když je z Japonska:

http://www.gameplanet.cz/download/clanky/3542-sony_logo.jpg

Reagovat
kubys

Reagovat
kubys

Neříkej, že ty tež...

Reagovat
kubys

Asi tak, pan redaktor chtěl asi použit Peterova slova, ovšem trochu se netrefil s tím druhým, nutno podotknout větším a významnějším, prostě lepším, městem.

Reagovat
smazaný uživatel

a jak se to bude řešit, když to peklo rozpoutá skupinka např. 10 lidí, a 500 se jich přidá, něco provedou... no to je pak všechny zavrhnou a mají jako po fandění nadosmrti jo?tak to je velká paráda, takovou kartu musím mít!

Reagovat
miguel bain

Každá snaha, dobrá snaha. Je třeba trochu rozhoupat tu žumpu, ve které český fotbal je. Pokud nebudeš dělat bordel máš klid a pokud tě štve, že v dnešním světě budou mít někde zaevidované tvé jméno tak si ťulpas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

a kdy jedeš do Budějc?

Reagovat
smazaný uživatel

... no měl jsem jet tenhle tejden, ale nakonec ty lidi za kterýma jedu tam nebudou.. takže možná 17.6 na Psí vojáky

Reagovat
homeles8

ok, tak jestli nebudu mít ban, tak se pak domluvíme

Reagovat
smazaný uživatel

Fanouskovska karta je to nejhorsi co se muze stat!

Reagovat
smazaný uživatel

jebat nějakou kartu

Reagovat
smazaný uživatel

Filipe, vím, že jsi Sparťan, tak potom ale musíš vědět, že Petera není první, který se od tvrdého jádra distanuje, a který vede proti tomu kampaň... První byl Křetínský

Reagovat
božský John

Křetínskej aby něco vymyslel sám od sebe a ještě to nebyla blbost?

Reagovat
božský John

Klub západního střihu už dělal Csaplár a jak to dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

radši ale ani nechci vědět jakýho střihu ted dělá Rosen klub

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
božský John

Jinak to má Petera vymyšlený dobře, aspoň se na stadion nedostanou ti kokůtci,co dělaj akorát bordel

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že autorům některých komentářů, chybí trocha empatie. Zkusme si představit takový výjezd polského fanouška Gieksy na zápas Baníku. Vyrazí vlakem z Katowic a protože je to normální mladý člověk, tak začne ve vlaku se svými kamarády kalit (to není trestné), přirozeně se při té štrece přes svou a sousední zemi řádně opije (to také není trestné). Po cestě se může setkat s policií, která se k opilému Polákovi moc hezky asi nechová, a dostane se s ní do slovního sporu (pořád to není trestné). Po dlouhých útrapách dorazí na místo a u stadionu ho buď policie nebo sekuritka nechce pustit na stadion. Jenže Polák na stadion chce (to není trestné), tak se samozřejmě za podpory svých kamarádů snaží dostat dovnitř. Vzniká rvačka (to už je trestné). Výsledek: Polák není vpuštěn na zápas, jeho kamarádi jsou naštvaní a chtějí se prát taky. Kdyby ho na zápas pustili, nemuselo se nic stát. A kdyby už nějakou tu výtržnost provedl, můžou ho přece vyvést, nemusí používat takováto preventnivní opatření, která stejně vedou jen k konfliktům a výtržnostem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem si jistý, jestli urážka veřejného činitele trestná není... Každopádně si za to můžou částečně sami, kdyby nedělali bordel, tak s nimi není problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Urážka už trestná asi je, ale tu jsem nezmiňoval, řeč byla o slovním sporu

Reagovat
smazaný uživatel

napsal jsi jen takový pseudohumanistický blábol, jelikož netušíš co to je "opilý Polák" - to je nezvladatelné agresívní a naprosto vylízané monstrum - a to platí pro všechny poláky bez výjimky - tudíž když se polák opije, tak je jasné, že bude velký problém - v Polsku jsou na ně připraveni a umějí s nimi zacházet, tady v Česku jsou proti nim všichni vícemnéně bezbranní - asi tak jako byli kdysi už změkčilí a usedlí křesťané proti barbarským mongloským nájezdníkům.......navíc všichni vědí, že polácí sem ani náhodou nejezdí kvůli fotbalu - ten je jen záminka

Reagovat
centos

Všichni, jo? Aha..

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi už někdy viděl ožralého poláka, s kterým by nebyl problém? Oni navíc neumějí chlastat a když už začnou, tak se zásadně zlijou pod obraz - a to bez výjimky

Reagovat
centos

Reaguji na "polácí sem ani náhodou nejezdí kvůli fotbalu - ten je jen záminka".

To prostě není pravda. Když jsou Poláci na domácích zápasech Baníku (a to jsou často, možná na všech; jiní by ti dali přesnější číslo), tak nedělají nic. Jenže se o tom nikdo nedozví.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsou většinou nějací polští venkovani, z příhraničí pro něž pak po zápase je Stodolní něco jako vstup do velkého světa, navíc na Bazalech nemají proti komu dělat bordel - fans soupeře tam většinou nedojedou a když, tak je raději nepustí ani na stadión......zatímco na výjezd si jedou asi opravdu jen pořádně bouchnout - nemám to nějak statisticky podložené, ale myslím si, že ta pravděpodobnost, že jedou na fotbal kvůli fotbalu je stejná jako když jde cigán na pracák kvůli práce....

Reagovat
centos

Raději to nechám tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý je, že Poláci z Gorniku, co jezdí se Slavií, tak na ráně nejsou (třebaže jich není tolik). Kromě posledního zápasu sezony 08/09 si nevybavuji, že by se o nich média zmiňovala.

Reagovat
smazaný uživatel

oni Poláci ale skoro nechodí na Stodolní, tařka vůbec, tohle si zjistil zas jak? Na Stodole potkáš Čecháčka, pražáka, Araby, cizince ale Poláka sem tam teda ještě nepotkal a jednou sem tam určitě nebyl..

Reagovat
smazaný uživatel

Stodolní.

Reagovat
smazaný uživatel

chdím tam na dojezd, než mi jede vlak zpět

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Já jich tam potkal dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Já netvrdím, že jsou Poláci svatoušci, a že řada z nich si ráda na fotbale zařádí. Ale tím, že je policie a sekuritka při cestě na fotbal a na fotbale neustále kontroluje, provokuje, všelijak omezuje, jen stupňuje jejich agresivitu. Není to omluva agresivních jedinců, jen malé zamyšlení nad tím, že kdyby se policie držela víc zpátky, možná by to tak bylo lepší. Navíc nesouhlasím, že všichni Poláci jsou vylízaní primitivové, takhle škatulkovat nelze nikoho. A ten pseudohumanistický blábol neplatí jen na Poláky, ale fotbalové fanoušky obecně.

Reagovat
smazaný uživatel

je rozdíl mezi Polákem, což je v zásadě slušný a rozumný člověk, a tím samým Polákem když se ožere - což je opravdu jen normální vylízaný primitiv................tak kdyby ti polští kluci jeli normálně na zápas - dali si u toho pár piv, tak to nikomu určitě nevadí - ale zkus si někdy projít kolem kupéčka kde sedí ožralí poláci - budeš mít tendenci je vyházet z okna, neobhajuju security, ale ti chlapi vědí s kým mají tu čest , tak jsou na ně, asi oprávněně, nabroušení....

Reagovat
smazaný uživatel

Ok. Asi budeš mít s Poláky své zkušenosti. Ty moje nejsou kdovíjak bohaté, zastávám se fotbalových fanoušků z principu. To že se v nakalenosti chovají jak zvířata je docela možné, ale právě v tu chvíli je otázka, jestli je dobré je začít buzerovat, provokova, umravňovat, když jejich nejočekávanější reakcí bude konflitk.

Reagovat
smazaný uživatel

vyserte se na poláky,tady o ně vůbec nejde... 70% příspěvků je o pšoncích...

Reagovat
smazaný uživatel

proč vyhodit z okna? Jen kvůli tomu, že zpívají chorály? Řeknu ti jedno, už sem jel parkrát vlakem s fans Baníku a leckdy bys vyhodil Českého opitého fans FCB z vlaku než opitého Poláka, nejdřív si to prožij a pak piš moudra, prosím

Reagovat
wenca01

Pro ty,kteří tady křičí kvůli poskytnutí osobních dat,kolik z vás má Facebook? Kolik z vás si něco objednalo po internetu? Kolika z vás někdy přišel dopis? Jak už to zmínil kolega výše, rozčilovat se kvůli tomu v dnešním světě musím poskytnout adresu a mobilní číslo...

Pokud se ukáže,že to k něčemu bude a nesníží se tím drasticky návštěvnost zápasů...proč ne? Kdo chce na fotbal,ať jde na fotbal,kdo chce zpívat chorály,ať jde do kostela,nebo na fotbal a kdo se chce vožrat a dělat bordel,ať jde do hospody a nebo ať radši zůstane doma...

Reagovat
smazaný uživatel

"kdo chce zpívat chorály,ať jde do kostela"...

Reagovat
wenca01

To je jediné,na co z mého komentáře reaguješ?...

Reagovat
centos

Se divíš? Vždyť je to pěkná chujovina.

Nechápu připomínky, že když se údaje dávají všude (což je třeba u bankovního účtu logické, že ano), tak nikomu nemůže vadit, že je musí dát, i když se chce jen podívat na fotbal..

Reagovat
wenca01

Koukám,že v tomhle se s váma kluci baníkovský neshodnu...dál to rozvádět asi nemá cenu...proč by mi to mělo vadit, když nebude důvod, aby toho PČR využívala? A pokud budu mít alespoň minimální jistotu, že se k nim nikdo nepovolaný nedostane... vážně v tom problém nevidím...

Reagovat
smazaný uživatel

minimální jistota... a jsme u toho. Tady v Česku se hrozně rádo zneužívají osobní dokumentace apod.

Reagovat
wenca01

Dobře, ale když už si tě někdo bude chtít "zjistit", tak mi věř, že rozhodně nepůjde po tom, jestli máš nějakou kartu s údaji pro vstup na stadion...

Reagovat
smazaný uživatel

a co,když mi to je nepříjemný, to se má rozloučit se svým klubem, kterému fandím? Jen kvůli byrokracii?

Reagovat
wenca01

Tak když tomu klubu tak fandíš a je pro tebe zjevně takovou srdeční záležitostí, nepřetrpíš ,pro ten svůj klub, to ponížení a nedáš jim k dispozici svoji adresu či telefonní číslo?..To jseš pro ten svůj milovanej klub schopnej udělat tak málo?...

Reagovat
wenca01

*sorry- nejseš...

Reagovat
wenca01

Sorry, celou tu poslední větu jsem nějak blbě postavil...

Reagovat
smazaný uživatel

tak víš co, dejme tomu mejla přetrpím ale na co Tel. Číslo? To už je taky velkej zásah do soukromí, stejně jako OP

Reagovat
wenca01

Jo dobře, souhlasím s centosem, je jich mnoho, ale u objednání trička taky udáváš mobilní číslo...a kolikrát ti na něj zavolají?...Jinak o OP jsem se nikde nedočetl...pokud je tam ovšem i číslo OP... tak to už je podle mě více než přehnané a chápu fanoušky, že s tím nesouhlasí, stačí jméno, adresa, případně mobil nebo e-mail a tím to končí...

Reagovat
smazaný uživatel

"Při registraci je nutné uvést jméno, příjmení, datum narození, bydliště, telefonické a emailové spojení, ČÍSLO DOKLADU TOTOŽNOSTI. Zaváděcí poplatek byl už stanoven na 300 Kč pro dospělé a 150 Kč pro děti a mládež do 18 let, je nutné jej uhradit u registrace. V dalších letech bude zaveden roční udržovací poplatek." převzato z :http://fcb.cz/karta-fanouska-fcb//kolik-stoji-kf/

Reagovat
wenca01

Díky, jsem rád, že jsem to nepřehlídl kvůli své blbosti, ale kvůli tomu, že v tom článku vážně není... jak jsem uvedl výše...číslo OP už je trošku za hranicí...

Reagovat
smazaný uživatel

v pohodě

Reagovat
centos

Takhle, já ty údaje dám, ale přijde mi divné, že je jich tolik potřeba ke vstupu na FOTBAL.

Někomu se to nelíbí už z principu a bude to třeba bojkotovat, plně to chápu.

Reagovat
wenca01

Samozřejmě, mě osobně to taky přijde divné, ale tady přece nejde jen o fotbal, jde i o bezpečnost mojí, druhých lidí atd. atd.

Reagovat
centos

Na domácích zápasech se cítím naprosto bezpečně, stejně jako malé děti, které tam potkávám.

Reagovat
wenca01

Na Bazalech určitě, ale představ si, že jdeš s rodinou na zápas Příbram-Baník... uvedl jsem to jen jako příklad...myslím si, že takové fanoušky má každý klub, u FCB mají smůlu, že těch fanoušků mají mnoho (možná nejvíce,nemám představu) a těch agresivních je tam více a je to tím pádem více vidět, jako např. v televizi (samozřejmě po důkladném sestříhání a ukázání těch nejhorších scén...)

Reagovat
centos

Jenže ta karta postihne daleko více lidí doma než na výjezdech.

Vstup na fotbal na osobní údaje se zatím moc neosvědčil, byla tam patrná snížená návštěva. Např náš podzimní výjezd na Slavii, kde nás bylo trapných 300. Nebo zápas Baník - Sparta taky na podzim.

Reagovat
centos

Sorry, Sparta - Baník.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle byla snad největší hloupost, která mě tam zaujala. Fotbal je pro lidi, měl by bejt přístup bez problému, ne takové obstrukce

Reagovat
wenca01

Teď doufám reaguješ na ty "chorály"... Tak jestli si to náhodou nepochopil, byla to nadsázka... ale to je jedno...přečetl jsem snad celou diskuzi tady pod tím článkem...uznávám, má to své klady i zápory...já v tom problém nevidím... rád bych se s vámi bavil dál, ale už bohužel nemám čas...hezky se bavte...

Reagovat
honziss

Karta fanouška. Petera. Takového majitele seslal Baníku samotný Bůh.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to bude co se tyce listku na vyjezdy? Dostanu je jen s akrtou fanouska a jen na pokladne v Ostrave jo? To pak budou pekne byti mimo Ostravsti fanousci kterych si myslim je pomerne dost... to obednani listku pres internet totiz pujde az od dalsi sezony ne? nebo se mylim?

budu rad kdyz mi to nekdo zasvedceny uvede na pravou miru...

Reagovat
smazaný uživatel

co sem tak pochopil, že když nebudeš z Ovy, nebudeš mít kartu fanouška, tak se do sektoru Baníku na výjezdu nedostaneš

Reagovat
centos

Ty lupeny by snad měly jít přes ticketstream nebo něco podobného..

O potřebě karty k výjezdy se asi bude ještě jednat, ty hlasy k tomu jsou dost silné.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro venkovní zápasy karta praděpodobně nutná nebude ale ČMFS nám asi brzo nařídí jezdit na občanky. Spíš mi příjde zajímavý názor od Petery že si chce na venkovní zápasy pronajmout na ten zápas sektor hostí, tudíž tam bude naše ochranka s kterou pokud vím na Bazalech problémy nikdy nebyly, a nebudou nařizovat kdo na stadion může a kdo ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele