Pět týmů si může ve středu zajistit postup do osmifinále Ligy mistrů

07.11.2023, 19:01
Aktuality
(© UEFA)

Real Madrid, Bayern Mnichov, Inter Milán, Arsenal a Real Sociedad mohou po středečním programu 4. kola skupinové fáze Ligy mistrů slavit postup do osmifinále. První body do tabulky se v Neapoli pokusí získat Union Berlín se záložníkem Alexem Králem i Benfica s jiným českým reprezentantem Davidem Juráskem. Portugalský celek nastoupí v San Sebastianu.

Bayern je ve skupině A stoprocentní a k postupu mu stačí v domácí odvetě porazit Galatasaray. Němečtí šampioni jdou do utkání po divokém týdnu, v němž nejprve vypadli z poháru s třetiligovým Saarbrückenem a následně v sobotu ovládli 4:0 ligový šlágr v Dortmundu.

"Po nečekané porážce zareagoval tým naprosto skvěle. Hráči si zaslouží uznání, teď to ještě musí potvrdit v Lize mistrů," uvedl kouč Bayernu Thomas Tuchel. Jeho tým zvítězil před dvěma týdny v Istanbulu 3:1 a uštědřil soupeři první porážku po 23 soutěžních utkáních. Od té doby Galatasaray oba ligové zápasy zvládl.

Na pomoc Bayernu bude spoléhat Manchester United, který ztrácí na turecký celek jeden bod. "Rudí ďáblové" úvodní dvě kola prohráli a minule proti Kodani jim zachránil triumf 1:0 brankář André Onana chycenou penaltou v sedmé minutě nastavení. Dánský mistr se v domácí odvetě pokusí poprvé ve skupině zvítězit.

Ve skupině D mají Inter s Realem Sociedad po sedmi bodech. O čtyři body zpět je Salcburk, který přivítá poslední finalisty z Milána. "Máme sedm bodů, ale skupina je výkonnostně velmi vyrovnaná. Teď hrajeme dvakrát venku a dobře víme, že v Lize mistrů nedostaneme nic zadarmo," upozornil pro web UEFA trenér Interu Simone Inzaghi. "Nerazzurri" neprohráli sedmkrát v řadě, z toho šestkrát bodovali naplno včetně domácího duelu se Salcburkem (2:1).

Benfica má v San Sebastianu poslední šanci vrátit se do boje o postup. Celek z Lisabonu stále čeká na první body i vstřelenou branku. Poslední dva soutěžní zápasy zvládl, chyběl u toho ale Jurásek, jenž je strávil na lavičce náhradníků. San Sebastian naposledy v sobotu podlehl gólem v nastavení 0:1 Barceloně.

Králův Union Berlín prochází velkou krizí, prohrál 12 soutěžních zápasů v řadě včetně všech tří v Lize mistrů. Vedení klubu i fanoušci ale opakovaně vyjadřují podporu kouči Ursi Fischerovi. "Nejsou to jenom slova, opravdu se to děje. Jsme jednotní, nemám chuť končit. Chceme se z toho společně dostat," ujistil Fischer, jehož tým se pokusí Neapoli oplatit domácí porážku 0:1. Italští šampioni mají ve skupině šest bodů a poslední čtyři zápasy proti německým týmům vyhráli s čistým kontem.

Ve druhém zápase skupiny C může dosud stoprocentní Real Madrid stvrdit postup proti třetí Braze. Svěřenci kouče Carla Ancelottiho mají na soupeře náskok šest bodů, k jistotě osmifinále jim vzhledem k triumfu v úvodním vzájemném duelu stačí i remíza.

Arsenal může projít do play off už ve středu při souhře obou výsledků skupiny B. Jednak musí zdolat doma Sevillu a současně v tabulce druhé Lens musí zvítězit na hřišti PSV Eindhoven.

Středeční program:

18:45 Neapol - Union Berlín, Real Sociedad - Benfica.

21:00 Bayern Mnichov - Galatasaray, FC Kodaň - Manchester United, Arsenal - FC Sevilla, PSV Eindhoven - Lens, Real Madrid - Braga, Salcburk - Inter Milán.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
factor

Aký zápas bude krajší?

Man city - young boys alebo psg - ac milano

Reagovat
eder

b) je správně

Reagovat
factor

tak tak, pozeral som ten od začiatku a slušný zápas zatiaľ

Reagovat
eder

dobrá volba

Reagovat
AlevsakNevadi

Nádherné zápasy Európskej ligy, krásne si to UEFA vymyslela a vďaka tomu máme super derby dnes.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele