Pešiceho potěšila hra proti Maltě a výkony útočníků

12.10.2013, 10:35
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (65)

Přidat komentář
JacoBee

Ok,ale tohle je prostě povinná výhra o tom by se nemělo ani mluvit.

Co třeba zkritizovat obranu?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč stále kritizovat? Je to nutnost? Nyní je snad každá pozitivní věc vítaná. Tato psychologie 5x kritizuj 1x chval je tím špatným přístupem. Ale to už je taková typicky zaběhnutá skutečnost.

Reagovat
teenz

Kritizuje se třeba za špatný výkon. Což je logické.

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě, kritika je na místě. Ale k ní je dobré dát protiklad dalších X dobrých věcí. Ideální je kritika 4:1 ve prospěch pozitivního.

Reagovat
teenz

Já na matiku nejsem, takže bych jim to řekl tak jak to je. Obrana byla včera prostě nahovno.

Reagovat
risk je zisk

vzdyt ta obrana takhle hrala poprve v ostrem zapase..to pujde casem, Suchy a Sivok by meli spolu hrat casteji

Reagovat
teenz

To neřikám. Jen jsem reagoval na tu kritiku, určitě jim neřikat že hráli super.

Reagovat
risk je zisk

tojo

Reagovat
smazaný uživatel

Na matiku taky nejsem, jsem spokojený se základními čtyřmi úkony a vystačím si s trojčlenkou Já to myslel tak, že když řekneš týmu, že bránili jak šupáci, přidej na druhou stranu vah 4 pozitiva, byť třeba malá. Ale je to pohled od týmu, ne pohled zarputilého fanouška, který chce, aby jeho tým nedostával žádné góly a dával jich zápas co zápas 3/4 po fantastickém týmovém, kombinačním výkonu, který lahodil oku diváka

Reagovat
teenz

Jo já to pochopil. Určitě jak řikáš, tak to funguje nejlíp.

Reagovat
teenz

No ta byla velice vtipná, hlavně když při vhazování asi v 13' na naší půlce ztratil balon jeden z našich stoperů a místo získání balonu vyklusával a koukal na Suchýho jestli to vyřeší.

Reagovat
smazaný uživatel

Povinná výhra ano, ale dát 4 góly Maltě taky není jen tak. Obrana byla tragická, to je fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se o takové výhře bude mluvit jako o povinné, může se stát že budem prohrávat. Rozhodně to není dobré pro psychickou přípravu reprezentatnů.

Reagovat
Erdovec

ježiš, představ si, že trénuješ u nároďáku, více-méně vysněná práce, ale všichni na ten tým plivou, pak ho musíš převzít, každý na tebe útočí, vysmívá se hře a všemu okolo a předpovídá, že rupneš i na Maltě, ty pak přijedeš vyhraješ 4:1, je to tvůj první zápas, tak máš prostě radost...

Reagovat
Free_player

A co z toho ?

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec s Lafatou nejlepší možná varianta do útoku. Ale co bude dál pochybuju že Vrba půjde k repre nejradši bych tam viděl Frantu Komnackýho a ne nějakýho zahraničního patlala.

Reagovat
smazaný uživatel

Vrba by k repre šel asi rád, ale já bych ho tam rád určitě neviděl. Nejlepší adepti jsou pro mě dva, Komňacký a Šilhavý.

Reagovat
spider_8

Hlavně ne Šilhavý. O jeho trenérských kvalitách zrovna moc přesvědčený nejsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne? Vždyť jeho práce v Liberci mluví sama za sebe. Umí rychle zapracovávat nové hráče, reagovat na časté změny týmu, nedávno u reprezentace působil.. přesně takového trenéra potřebujem.

Reagovat
spider_8

S tím, že umí zapracovat hráče do týmu a dostat je do formy souhlasím. Ale to je zrovna věc, kterou by u nároďáku moc nevyužil. Jak se o Vrbovi říká, že je to trenér pro klub a ne pro repre, tak u Šilhavýho to podle mě platí ještě víc. Není to žádnej taktik ani motivátor, navíc já chci aby trenér nároďáku prošel nějakou štací, kde je velký tlak (Sparta, dřív Slavie) nebo aby měl nějaký nevšední úspěch (jako třeba Vrba).

V tuhle chvíli je pro mě jasná jednička Vrba a kdyby nevyšel, tak Karel Jarolím, který by se tam docela hodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vždyť právě správný výběr hráčů a schopnost je rychle zapracovat do týmu je asi to nejdůležitější, co musí trenér reprezentace umět. Tady trenér nemůže rok hráče sledovat a poznávat než mu vůbec dá šanci, jak to dělá Vrba v Plzni. A na taktiku taky není moc času. Šilhavý u Sparty i reprezentace, i když jako asistent měl ten tlak možnost poznat, takže v tom bych problém taky neviděl.

Hlavně né Jarolíma. Tomu asi nikdy neodpustím to, co udělal se Slávií.

Reagovat
spider_8

Právěže Šilhavýmu vždycky nějakej půlrok trvá než s nimi začne něco hrát, v repre by akorát dostával hráče, kterým by musel vymyslet taktiku, namotivoval je a pustil na hřiště. A v tom je podle mě hodně špatný, příkladem budiž zápasy v pohárech, kde na mě Liberec vždycky působí takovým nepřipraveným, ustrašeným dojmem. Je nutné říct, že jejich letošní úspěchy jsou hlavně dílem štěstí nebo neschonosti soupeře (Skonto, Udine, Freiburg).

A srovnávat tlak na asistenta s hlavním trenérem opravdu nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by mu to mohlo trvat půlrok, když má každý půlrok dost pozměněný tým a přitom hraje pořád na špici ligy? Podíve jse, jak vypadal Liberec před jeho nástupem a jak vypadá teď. Po dvou letech v základu snad nenajdeš jednoho stejného hráče. To značí velkou schopnost rychle tým složit tak, aby fungoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tak vidím, tak reprezentačním trenérem musí být Komňacký, proti tomu nikdo nic nenamítá

Reagovat
spider_8

Ale jo, toho bych celkem bral, kdyby nevyšel Vrba. Takový starý pardálové se k repre hodí

Reagovat
Le Gunner

Pokud mu Vrba řekne ne, s čímž počítá téměř každý, tak to bude podle mě mezi Pešicem a Komňackým.

Reagovat
smazaný uživatel

Sám Vrba ne neřekne. Plzeň ho snad nepustí.

Reagovat
smazaný uživatel

a co ten Zeman?? ten uz je odepsany?

Reagovat
smazaný uživatel

O něm někdo skutečně uvažoval?

Reagovat
Dufan

Tak určitě ;-)

Reagovat
El-Pistolero-68

Snad.

Reagovat
db18

A na Bulhary snad s Mazuchem místo Suchého a Čeldy místo Rajtyho - aspoň v úvodu utkání

Reagovat
risk je zisk

Sucheho bych nechal v zakladu

Reagovat
db18

Já ne, téměř v každém utkání něco provede - proti Skotsku se to ještě mohlo házet na nervozitu, ale jestli je nervozní i teď, tak tam nemá co dělat...

...i když je taky možný, že s jiným parťákem by to mohlo vypadat jinak - osobně bych dal ale přednost tomu, aby Sivok zůstal

Reagovat
risk je zisk

Sivok je ted proste nejlepsi stoper co muzeme mit..ikdyz je fakt, ze vcera nevypadal jako lidr obrany, skoda ze ma Kovac uz 33 let :// zase na druhou stranu Mazuch hraje zapasy v lize..je to tezky oba to jsou dobri a mladi stoperi.

Reagovat
db18

Právě, že hraje, narozdíl od Suchého, který navíc chybuje a nepůsobí zrovna jistě...

Reagovat
risk je zisk

mas pravdu..ja jen, ze jsem mel pro Sucheho vzdycky slabost ( ) jeste kdyz hraval za Slavii. Prisiti zapas bude nejspise hrat Sivok-Mazuch

Reagovat
db18

...já ho právě nemusím kvůli těm zápasům v repre - a včera to udělal ještě tak šikovně, že to odnesl hlavně Sivok

Reagovat
spider_8

Přesně Suchý to je záruka nějaký minely.

Reagovat
JacoBee

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

vy ste este verili ze postupite? :D

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledek super ale hra ? Vždyť ti kluci si nedokážou nahrát, obrana byla špatná. Podat takový výkon proti Bulharsku jedeme domů s debaklem. Můj názor.

Reagovat
db18

Konečný na Twitteru:

Sudí Martin Nenadál ukončil I. půli, když šel Žižkov do brejku a na tabuli svítila 44. minuta. Čili je to metodický pokyn. #ruzemezitrny

Reagovat
smazaný uživatel

coze?, hra?, co to ma jako od trenera znamenat, nebyt 2 haluzovych golu tak sme nevyhrali....nejsme schopni si prihrat, plasila ani radsi nebud komentovat....

Reagovat
Andis

Až to skončí 4:1 proti Bulharsku tak to nějakou váhu mít může, ale stejně to furt bude jeden zápas s kvalitnějším soupeřem. Ale je snad naprosto jasný že tohle se nikdy nestane, protože zase nikdo nevidí předvedenou hru, která byla bohužel opět tragická.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy si porad stezujete a kritizujete...Bude se nekdo za pul roku ptat jakym vykonem jsme tam vyhrali 4:1? Dulezita je vyhra ktera zvedne sebevedomi hracum a body do koeficientu snad ne?

Reagovat
Andis

Důležitý je že dlouhodobě je tohle nemožný vyhrávat, základem je kvalitní hra a ne jeden výsledek proti Maltě. Což se ostatně od EURA do teď naprosto jasně ukázalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se člověk o tom Bílkovi nedozví, Hübschman za něj prý nehrál, i když to byl nejlepší DZ, to jsem si tu přečetl už několikrát. Přitom si pamatuju, jak byl před ME kritizovaný, že ho pořád staví. A právě on ho začal nasazovat a povolávat pravidelně, do té doby toho moc neodehrál...

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda. O Bílkovi se tvrdí spousta fám. On byl bulvárem kritizován od první minuty co byl u repre a i přes slušně odvedenou práci mu to zůstalo. Nechci říkat, že byl nejlepší trenér za posledních 10 let, ale spíš jediný, který za tu dobu něco dělal a nežil jen ze zkušených, ale stárnoucích hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve snu se mi zdálo o Šilhavém v reprezentaci ...

Reagovat
smazaný uživatel

Pro příští kvalifikační cyklus bych viděl dvě varianty hry - s Rosickým a bez Rosického. V obou případech by se hrálo 4-2-3-1. Pokud by byl Rosa k dispozici, hrál by na pozici AM, v případě, že by nebyl bych tam pak nasazoval staženého útočníka, Kadlece nebo Vydru. S Rosickým na AM by pak hrál jeden z výše zmíněné dvojice na levém křídle, bez Rosického bych na to křídlo pak stavěl Krejčího nebo Pilaře. Ještě je tu varianta přímého nahrazení Rosického Hušbauerem, ale ten se mi tam uplně nehodí herně, neboť nemá kreativitu Rosy ani tah na branku Vydry a Kadlece. A ještě je tu navíc Pospíšil, ten by též byl třeba vyzkoušet.

Na pravé křídlo mám jasnou volbu Dočkala, na hrot Lafata nebo Kozák a snad i Necid. Do středu pole máme taky hodně variant, nejlepší se mi teď jeví Hübschmann s Daridou, jako náhrady by se mohly začít zapracovávat Vácha a Hořava. Plašila bych s sebou ani nebral, je uplně k ničemu.

Vlastně máme strašně moc kvalitních hráčů, jen to chce správně s nimi pracovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem souhlasím, jen bych určitě upředňostnoval Pilaře před Dočkalem nebo i Kadlecem a Vydrou. Ale to už spíš záleží na aktuální formě.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně jen moc nejde k sobě ta varianta s Vydrou i Kadlecm v té ofenzivní trojce, to by byli na hřišti v podstatě tři útočníci a jeden Dočkal/jakékoliv další křídlo. Ještě by ale taky šlo hrát s Kadlecem jako jedinym hrotem, Rosou pod ním a Vydrou z křídla. No těch variant je fakt hrozně moc, proto doufám, že z nich někdo konečně složí fungující tým a uhrajeme nějaký úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bych to líp nenapsal

Reagovat
smazaný uživatel

Radši bych hrál klasicky 4-4-2. Ve středu hřiště jeden ofenzivní (Rosický) a jeden defenzivní (Hübschmann nebo Darida). Na křídlech potom dva rychlí hráči, kteří umí dobře nacentrovat a projít přes hráče (Krejčí, Dočkal) a v útoku pak dva hráči, kteří mají ve svém týmu nejlepší formu (nyní bych dal příležitost Lafatovi s Kadlecem).

Máme jak říkáš dost kvalitních hráčů, kteří to s míčem umí a toho je třeba využít. S útokem bych to neviděl vůbec špatně, je tam hodně variant a jak říkáš, je potřeba, aby novej trenér uměl s hráči pracovat.

Hlavně už proboha žádný nakopávaný míče na jednoho útočníka, protože to už dávno nefunguje.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam je problém v tom, že Rosa sice brání dobře, ale ne tak dobře aby mohl hrát ve středové dvojce (navíc potřebuje kreativní volnost). Proto bych právě ve 4-2-3-1 s Rosickým radši "odsunul" toho druhého útočníka na křídlo. Ta moje druhá varianta, bez Rosického, už počítá s tím druhým útočníkem v trochu staženější pozici. Ale s Rosickým bych tenhle systém nehrál.

Reagovat
antonio13

cech - kadlec, sivok, kalas, limbersky, - rosicky/pilar, husbauer, darida, dockal, - vydra/kadlec, lafata

Reagovat
Kypřící prášek

misto jednoho utocnika dat hubchmanna, pokud chces mladsiho tak vachu

Reagovat
smazaný uživatel

1 čech ( 23 vaclík, 16 kovář) - 12 čelůstka ( 2 gebre), 6 sivok ( 5 kalas), 21 mazuch ( 4 suchý), 8 limberský ( 3 kadlec) - 17 hubschman ( 19 vácha), 22 darida ( 18 hořava) - 14 kadlec ( 11 dočkal), 10 rosický ( 7 hušbauer), 15 pilař ( 13 krejčí) - 9 kozák ( 20 vydra).

Reagovat
r.mrazik

Ty cisla jsou v klidu nebo v pozoru?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, pořadí

Reagovat
smazaný uživatel

Čech(Vaclík)- Rajtoral (Gebre), Sivok(Mazuch), Suchý(Kalas), Limberský (Kadlec)- Hubschman(Vácha), Darida(Hořava)- Kadlec (Vydra), Rosický (Hušbauer), Pilař (Krejčí)- Kozák (Pekhart)

Reagovat
j_mrazik

Ta záloha byla šílená a obrana ještě slabší.

Soupeř byl neskutečně špatnej a my si bohužel skoro nic nevypracovali. Efektivita je jediná věc, která se dá vyzdvihnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu že jsme nepostoupili na MS právě jen díky nízké efektivitě, dalo by se to i tak brýt hodně pozitivně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele