PEKHART CHCE ZLATOU DOVOLENOU

21.07.2007, 21:29
Aktuality
Tomáše Pekharta si vybrali zahraniční novináři na mistrovství světa v Kanadě jako symbol českého týmu. Nejmladší hráč kádru překvapivých finalistů upoutal nejen svou výškou, ale symbolizuje také týmovou soudržnost českého týmu. Pekhart zatím naskakoval do hry jako náhradník to se ale při finále může změnit.

V semifinále s Rakouskem totiž obdržel ddruhou žlutou kartu na turnaji Petr Janda a tak se jej nejdůležitější zápas turnaje týkat nebude. Ve hře o místo v základní sestavě trenéra Soukupa, která se během mistrovství měnila jen zřídkakdy, jsou dva muži. Záložník Jakub Mareš a útočník Tomáš Pekhart. V případě, že by se Soukup rozhodl pro ofenzivnější pojetí se dvěma útočníky, získal by český tým díky Pekhartovi i znatelnou výškovou převahu. I pro svou výšku je Pekhart v zahraničí vnímán jako symbol českého výběru. Češi toiž mají nejvyšší tým na turnaji. V průměru 183,3 cm. Proti subtilním Argentincům by to mohla být do finálového souboje veliká výhoda.

Čechům se moc nadějí proti pětinásobným šampionům nedává, ale na druhou stranu jsou jediným týmem, který na turnaji dokázal Argentince obrat o body. V základní skupině skončil vzájemný duel 0:0, ale jen díky nemohoucnosti Argentinců v zakončení. Předpokládá se, že i ve finále budou češi hlavně bránit a cesta ke zlatému gólu by mohla vést třeba právě přes standardní situace a výškovou převahu.

Pokud by gól znovu nepadl, věřili by si Češi na penalty? "Potřetí už raději ne," míní Pekhart "přece jen se na nás usmálo štěstí dvakrát za sebou a potřetí už by to vyjít nemuselo." Pokud by to ale vedlo ke zlatu, pak by se Češi ani do třetice penaltovému dramatu nebránili. "Po turnaji mám od Tottenhamu slíbenou týdenní dovolenou v Česku," říká Pekhart. "Musím přece ukázat rodičům tu zlatou medaili." uzavírá mladík s úsměvem. "Ne to si samozřejmě dělám srandu," dodává po chvíli. Každopádně v neděli ve 21:15 budeme držet palce.

Autor: Jiří Fišara / fifa.com, eurofotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

držím palce

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by to strasne krasny,kdyby to vyslo.......strsne jim to preju ani vyjebaj s Argentinou....taky doufam, ze se tom pekhartovy povede a mohl by dat dokonce i gol......hodne stesti chlapci!!!!!!

Reagovat
HOST*Carlitos

.. Češi toiž mají nejvyšší tým na turnaji. V průměru 183,3 cm. Proti subtilním Argentincům by to mohla být do finálového souboje veliká výhoda...

nebo taky nevýhoda, až začne Argentina hrát kombinačně, na jeden dotek po zemi..

Reagovat
HOST*

ty vole tim mysleli ze nejaky centry vod argentincu nemaj moc cenu a ze mi muzeme hrozit ze standartek a rohu

Reagovat
HOST*

stejně dostaneme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele