Pavljučenko stoupá ke hvězdám

19.06.2008, 09:09
Aktuality
Roman Pavljučenko. Tohle jméno si dobře zapamatujte. 26letý útočník ruského Spartaku Moskva se řadí k nejlepším hráčům celého turnaje. Pavljučenko ale ne vždy nepatřil k oporám reprezentace, během kvalifikace plnil převážně roli náhradníka. Do podvědomí veřejnosti se dostal hlavně díky dvěma trefám v památném kvalifikačním zápase proti Anglii. K "nesmrtelnosti" mezi fanoušky mu stačila pouhá půlhodinka pobytu na hřišti.

První start za reprezentaci Pavljučenko zaznamenal před pěti lety proti Izraeli, ale pak se dva roky v reprezentaci neukázal. V této chvíli má na kontě 20 reprezentačních startů a osm branek.

O jeho nadějné budoucnosti mluvil i kouč Hiddink: "Má potenciál světového hráče, ale občas má tendenci být dost neviditelný. Je to ale dobrý kluk a my jsme od něj očekávali, že se prosadí," uvedl po utkání s Anglií na adresu Pavljučenka nizozemský trenér Ruska. Záložník s nadějnou budoucností na letošním Euru "využil" zranění svých spoluhráčů a do reprezentačních utkání začal nastupovat od úvodních minut.

Do velkého fotbalu nakročil Pavljučenko v dresu Dynama Stavropolu v roce 1998, o dva roky později přestoupil do Rotoru Volgograd. Tam si svými výkony vysloužil místo v reprezentační jednadvacítce. Zlom v jeho kariéře nastal v sezóně 2003/2004, kdy se jeho novým zaměstnavatelem stal Spartak Moskva.

V každém ročníku dokázal nastřílet nejméně deset branek a postupně se stal jedním z nejlepších hráčů ruské ligy. V sezóně 06/07 se dokonce s 18 přesnými zásahy stal jejím nejlepším kanonýrem. O rok později si vítězství zopakoval, ale o tuto trofej se dělil s Adamovem, který nastřádal stejný počet branek.

Autor: Tomáš Lavický / ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

v obliceji vypada tak na 18

Reagovat
smazaný uživatel

Je to borec. Má o něj zájem i Barca, ale kdybych si měl vybrat jednoho ruského hráče, kterého by chtěl na Nou Campu vidět, tak je to takový Žirkov. Ten by tam určitě pasoval.

Reagovat
Tsigi

Žirkov jednoznačně nejlepší hráš Ruska má obrovský akční rádius. Z krajních beků se mi na mistrovství líbí podobně jen Grosso.

Reagovat
smazaný uživatel

A to si představ, že ještě lépe hraje na křídlu.

Reagovat
Arne

Super hráč, akorát toho spálil trochu víc, než je zdrávo. Snad si to hlavní schovává na Holanďany.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam ani nevystřelí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mám dost z těch, co tu pořád dokola píšou příspěvky typu "Jde se zakopat do Ruska. ", "to už radši 2. anglická ". Přitom Zenit v Evropě nebo Rusko na reprezentační úrovni (složené převážně z hráčů domácí soutěže) ukázalo, jak se hraje moderní evropský fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak,Rusove hráli jeden z nejhezčích fotbalu na EURU.A vyhrát pohár UEFA,asi není uplně špatný

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ono jak pro koho zakopat... Pro Kaloudu by ta 2. anglická byla lepší,protože má větší šanci se procpat do sestavy než v Rusku... Kdežto Koller je hvězda,která dostane šance okamžitě a dostane jich dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
r.mrazik

Letos hrajou Rusove opravdu jeden z nej fotbalu na euru....spolu s holandany...je to mile prekvapeni,ze z jejich defensivni,naivni taktiky udelal Hidding utocnou jedenactku...skoda...takovy trener by se hodil i k nasi repre

Reagovat
smazaný uživatel

Rada je na cestě...

Reagovat
smazaný uživatel

Na tohle je podobná odpověď jako jsi napsal nahoře ohledně Ruska... Oni podceňujou a zesměšnujou ruskou soutěž,ty zase Radu.

Reagovat
Logan

No,uvidime,taky mu neverim,kez by vybrali nekoho jinyho

Reagovat
smazaný uživatel

Co to má s tím společného? Má za sebou Rada nějaké úspěchy?

Reagovat
smazaný uživatel

neni to zas takovej super hráč a má problémy v koncovce...

Reagovat
smazaný uživatel

sem si nevšim, že by Rusáci něco hráli např. proti Španělsku,....jste z nich nějak moc posraní ne?

Reagovat
božský John

Proti Spanelsku byli tragicky..ale videl jsi je proti REkum a prosti Svedum?..to si musel zmenit nazor..spolu s Holandany a Spanely hrajou nejhezci fotbal na EURU

Reagovat
smazaný uživatel

on ho nezmeni pac je to zarputilej antirusak, jinak kazdej je z nich hotovej protoze hrali dobre proti rekum a svedum, vsak je taky nikdo tady nevyzdvihuje nad spanely ci holandany jen konstatuji ze predvdli fotbal na ocekavani to je vse

Reagovat
smazaný uživatel

a z čeho ty zarputilý malý modrý scume soudíš, že jsem zarputilý antirusák?

Reagovat
smazaný uživatel

tak chodim sem uz nejakou dobu a ctu si tvoje komentare, takze bych rekl ze ses jeden z tech co jen kdyz nekdo rekne rusko tak mas hned rudo pred ocima z tech tvojich komentaru je to patrne

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou z něho bude hvězda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele