PAULETA CHYSTÁ KONEC KARIÉRY

03.01.2007, 17:29
Aktuality
Tak ještě rok a půl a mám to za sebou. Zhruba tohle si nyní říká portugalský střelec Pedro Miguel Pauleta, 33letý útočník totiž na léto roku 2008, kdy mu vyprší smlouva s PSG, oznámil svůj odchod do fotbalového důchodu...

"Jsem pevně rozhodnutý ukončit na konci příští sezóny svou profesionální kariéru. Chci se vrátit domů a věnovat se své fotbalové škole na Azovských ostrovech," oznámil dnes jeden z nejobávanějších kanonýrů Evropy přelomu tisíciletí.

Své první krůčky ve světě velkého fotbalu Pauleta udělal v celku Micaelense. V rodné zemi působil ještě v Estorilu, odkud se přesunul do španělské Salamanky. Zde si ho všimli zástupci Deportiva La Coruňa, angažmá na stadionu Riazor mu však nevyšlo zrovna podle představ, a tak se stěhoval do Francie. Další Pauletovou štací se stalo Bordeaux a právě tady se zapsal do myslí fotbalových fanoušků. Opakovaně získal korunu pro krále francouzských ligových střelců a motali se okolo něho zástupci daleko lepších klubů, než bylo Bordeaux. Portugalec dlouho odolával, před dvěma a půl lety ale francouzské vinice opustil a upsal se PSG.

Rovněž v klubu z hlavního města se stal nejlepším střelcem Ligue 1, co se klubových úspěchů týče tomu však bylo jinak. Pařížanům se v posledních letech vůbec nedaří a vrcholem je letošní sezóna, v níž zřejmě budou bojovat o udržení mezi tamní elitou.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

skoda, asi jedinej portugalec, kteryho sem mel rad..

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem doslova miloval Ruie Costu to byl panečku player

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalci jsou super.

Reagovat
HOST*1860

portugalce od Eura co poradali nemam rad.. od ty doby jsou u me primadony a simulanti, pouzil bych sprosta slova, ale to by nevyjadrilo muj nazor.. to je muj nyni uz subjektivni nazor..

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň, že tak sice je dobrý ale v Portugalský repre daval góly jen slabým soupeřum a na MS 1 gol je pro hrotového utočníka víc než málo ďoufam, že tam bude hrát Gomes toho mám radši

Reagovat
smazaný uživatel

A co takhle Luis Figo???Urcite nejlepsi portugalec a jeden z nejlepsich hracu sveta posledni ery....

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

co???!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Taky zmrd a zrádce... ten jeho "přestup snů" mu nemůžu odpustit.

Ale jako hráč perfektní. Ve Sportingu úžasnej, v Barce fascinující, v Realu skvělej ale postupně doutnající a v Interu jakž-takž? Už by měl jít kopat pro šejky... Hajzl!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele