Paul Scholes se rozloučil s kariérou. Tleskal mu zaplněný Old Trafford

06.08.2011, 14:11
Aktuality
Bylo to zřejmě naposledy, kdy se Paul Scholes objevil v soutěžním zápase, kdy na sebe oblékl rudý dres Manchester United a rozdával radost na zaplněném Old Trafford. Včerejší utkání proti New Yorku Cosmos bylo pro ryšavého anglického záložníka tím posledním a legenda Rudých ďáblů si rozlučku náležitě užila.

Vždyť běžela teprve osmá minuta, šestatřicetiletý Scholes dostal před šestnáctkou míč a nechytatelnou ranou otevřel skóre. Zaplněné tribuny Old Trafford jásaly a jindy nenápadný Scholes se culil na všechny strany. Manchester United poté stihl nastřílet ještě dalších pět branek, ale to nejdůležitější se odehrálo až po 75 minutách.

V tu chvíli totiž hlasatel oznámil střídání, načež celý stadion povstal a začal tleskat. Hřiště totiž opouštěla legenda, která v rudém dresu odehrála 676 zápasů, nastřílela 150 gólů a během 17 let vyhrála deset ligových titulů. Pro tradičně mlčenlivého Scholese to byla nová zkušenost, na kterou nebyl tolik zvyklý.

"Nejsem jedním z těch, kteří mají rádi tolik pozornosti a dnes večer to o ničem jiném nebude," říkal ještě před zápasem Scholes. "Všechny oči budou upřeny na mě, budou sledovat každý můj pohyb," uvědomoval si bývalý anglický reprezentant, jemuž neunikl ani triumf v Lize mistrů, a to hned dvakrát.

"Jen doufejme, že to bude dobrý zápas se spoustou branek." A to se Scholesovi rozhodně splnilo. Diváci se na Old Trafford bavili a i on měl důvod ke spokojenosti, vstřelil gól, vyslechl si nekončící ovace na jeho adresu a kdyby chtěl, mohl dát branek víc. Jenže když se po faulu na Ashleyho Younga kopala penalta, Scholes odmítl nabídku spoluhráčů a nechal ji zahrávat Wayna Rooneyho, který ji parádně proměnil. "Nesnáším kopání penalt," říkal pak po zápase pro klubovou televizi. "Nikdy jsem je neměl v oblibě a Wayne si je potřeboval před startem sezony procvičit, takže se mu to hodilo. Byla to skvělá penalta."

Další branky pak vstřelili Anderson, Danny Welbeck a dvakrát se trefil Mame Biram Diouf. Na trávníku se objevila i jména jako Brad Friedel, Patrick Vieira, Gary Neville nebo Nicky Butt.

Když po závěrečném hvizdu přišel Scholes na hřiště, aby se naposledy rozloučil, jen skromně poznamenal: "Doufám, že jsem tu zanechal několik příjemných vzpomínek."

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (389)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele