Paul Scholes po sezóně definitivně ukončí kariéru

11.05.2013, 23:30
Aktuality
Pár dní po Siru Alexi Fergusonovi končí kariéru další legenda Manchesteru United. Pověsit kopačky na hřebík se rozhodl Paul Scholes a tentokrát má být jeho krok nezvratný, na rozdíl od rozhodnutí, které učinil po sezóně 2010/2011, aby ho po několika měsících vzal zpět...

Osmatřicetiletý středopolař prošel mládežnickou akademií Rudých ďáblů a již v roce 1994 debutoval v prvním týmu. Po Bobbym Charltonovi a dlouholetém spoluhráči Ryanu Giggsovi se stal třetím hráčem anglického klubu, který v jeho dresu nastoupil k 700 duelům.

Scholes původně končil už v létě 2011, jenže v lednu následujícího roku přiznal, že mu fotbal chybí, a znovu nazul kopačky. Nyní je už jeho rozhodnutí konečné a zítra proti Swansea se rozloučí s domácím publikem na Old Trafford stejně jako legendární Sir Alex Ferguson, který svůj odchod do penze oznámil ve středu.

"Definitivně pověsím kopačky na hřebík. Hrát fotbal je vše, co jsem kdy chtěl, a bylo mi ctí, že jsem mohl prožít dlouhou a úspěšnou kariéru v Manchesteru United pod nejlepším manažerem historie," prohlásil Scholes, který zítra společně s týmem oslaví svůj jedenáctý ligový titul.

"Paul je neuvěřitelný hráč. Vždy byl plně oddaný tomuto klubu a pro mě bylo privilegiem s ním pracovat po dlouhá léta. V neděli proti Swansea bude Paul hrát a převezme si zaslouženou jedenáctou medaili za vítězství v Premier League," řekl na adresu bývalého anglického reprezentanta sám Ferguson.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (335)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele