Patrik Berger: Jsem zdravý a odpočinutý, Spartě pomůžu

19.06.2008, 15:22
Aktuality
Zaujalo nás
Patrik Berger (34), který se vrátil do českého fotbalu po 13 letech, se před začátkem letní přípravy Sparty cítí ve velké pohodě. Hráč poskytl rozhovor agentuře Mediafax po čtvrteční tiskové konferenci.

Berger přestoupil do Sparty z anglické Aston Villy před třemi týdny. "Cítím se velmi dobře, protože od ledna jsem úplně zdravý. To u mě nebývalo často. Navíc jsem měl tři týdny dovolenou, takže se cítím velmi odpočatý," řekl Berger, k jehož odpočinku také přispěla komplikovaná situace v Aston Ville na konci sezony. Za svůj výrok o spoluhráči Barrym, jemuž doporučil přestup do Liverpoolu, byl vyřazen z mužstva několik zápasů před koncem Premier League. Nesměl s týmem ani trénovat.

Od Bergra se očekává, že bude tahounem mužstva v záložní řadě. "Zatím jsme příliš neřešili, na jakém místě zálohy bych měl hrát. Pavel Horváth je také levák jako já, ale v tom bych neviděl vůbec žádný problém. Já jsem zvyklý se přizpůsobit každému rozestavění. Hrával jsem ze středu, zleva i zprava, hrával jsem za útočníky. Nemám s tím žádné potíže," poznamenal hráč, jehož popularita v Čechách je stále velmi vysoká, ačkoliv nebyl příliš na očích a ukončil i svou reprezentační kariéru. "Věřím, že Spartě pomůžu," dodal Berger.

Záložník, který vždy trenéry zaujal svou dravostí směrem dopředu, individuální technikou a velmi tvrdou střelou, byl v Anglii od roku 1996 a obě jeho děti vyrostly v Anglii. Synovi Patrikovi bude 14 let, dceři Valentýnce je 11 let. "Děti byly tím hlavním důvodem, proč jsme se vrátili do Čech. Už se nechtěly stěhovat," vysvětlil Patrik Berger, který udělal vše proto, aby byl v pohodě nejen on, ale i celá rodina.

"Děti jsou možná trochu více Angličané než Češi a možná umějí o maličko lépe anglicky. Ale jsou na tom s oběma jazyky tak dobře, že česky mluví bez jakéhokoliv přízvuku a nikdo nepozná, že žily dlouho v cizině. Anglicky mluví jako rodilí mluvčí. Budou proto v Praze chodit do anglické školy a na české škole budou dělat rozdílové zkoušky," dodal Berger.

Autor: MEDIAFAX

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dedula

Reagovat
smazaný uživatel

jsi...

Reagovat
smazaný uživatel

On je spíš nedozrálé děcko

Reagovat
božský John

sice mozna neni nejmladsi ale zaslouzi uctu uz jenom proto kde hral a jak hral

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem na něj velmi zvědav. Jen jsem se divil, že nešel do Slavie za kámošem Šmícou.

Reagovat
smazaný uživatel

Když ho Slavia nechtěla...

Reagovat
smazaný uživatel

To vím, ale právě proto.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Slavii by to byl risk. Mít v záloze dva veterány, kteří bývají často zranění.... Navíc nehrají zadarmo :)

Reagovat
smazaný uživatel

jeho levačka Spartě nebude nic platná

Reagovat
smazaný uživatel

být ve slávii tak píšeš že jeho levačka pošle ze hřiště každej tým s brekem....

Reagovat
smazaný uživatel

tak treba to bude neco mezy ....

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Spartě pomůže akorát tak do druhé ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Kéžby

Reagovat
smazaný uživatel

bejt tebou bych byl zticha ...vy ste tam uz skoro byli po tyhle sezone

Reagovat
smazaný uživatel

No sem na nej zvedavy,urcite neodehraje celou sezonu bez zraneni s tim nepocitejte,ale tak casto jako Smicer zraneny asi taky nebude, pokud ho nechytnou ty kolena...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já nepochopim tyhle experty,kteří říkají,že blažek,berger nebo horváth jsou starý a spartě se nevyplatěj.je to jenom proto,že závidíte,že sparta má tolik top hráčů.říkají to slávisti a to že maj o několik let staršího golmana vaniaka nebo teplýho smicra to nevnímaj.co by byli potom oni,když blažek a spol jsou starý??to by mě zajímalo vy experti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele