PARMU ČEKÁ VEŘEJNÁ DRAŽBA

02.01.2007, 16:43
Aktuality
Italská Parma má neustále finanční problémy, což si vyžádá rezolutní opatření - veřejnou dražbu. Ta by podle posledních informací měla začít ještě tento týden, aby v případě rychlého odkoupení mohl nový vlastník ještě nakoupit nějaké posily...

"Parma bude prodána v aukci. Minulý měsíc jsme zaznamenali řadu zájemců o klub a zdá se správné reagovat na ně," oznámil dnes správce konkurzní podstaty Robert Capelli v rozhovoru pro deník Gazzetta di Parma.

"Pokud budeme jednat rychle, a to bude záležet na kupci, prodej můžeme uskutečnit včas tak, aby nový vlastník mohl udělat nějaké změny během přestupního termínu," prohlásil dále Capelli, podle něhož by se vyvolávací suma měla pohybovat níže než pod původně avizovanými dvaceti miliony liber.

Problémy italského klubu s financemi začaly v roce 2003, kdy vyhlásil bankrot jeho vlastník, společnost Parmalat. Minulý týden přišel se zájmem na odkoupení klubu bývalý prezident Realu Madrid Lorenzo Sanz, jednání o převzetí moci nad klubem ale nakonec ztroskotala na financích.

V zákulisí se již začíná mluvit o možných zájemcích o Parmu. Jako o jednom z největších se mluví o šéfovi stáje Formule 1 Renault Flaviu Briatorem, který by údajně mohl spojit síly s bývalým výkonným ředitelem Juventusu Turín Antoniem Giraudem.

Parmě v současné době patří v tabulce Serie A až předposlední devatenáctá příčka a ve zbytku sezóny ji tak čeká boj o záchranu. Tato situace vůbec neodpovídá nedávným úspěchům klubu, jenž v devadesátých letech minulého století vyhrál Pohár UEFA i PVP.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To se nám s články rozjelo. Good work, asi taky něco připíšu.

Reagovat
smazaný uživatel

Prave som to siel napisat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, je jich tolik, že to vypadá, jak kdyby bylo trestné žádný nenapsat.

Reagovat
Shevchenko

Vyhrála Parma po výhře v UEFĚ i Evr. Superpohár ??

Reagovat
-Kopy-

Vsechny clanky delal Kily to je borec

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

pořád jim držím palce, jeden z prvních teamů, kterým sem kdy fandil snad se udrží v A.

Reagovat
smazaný uživatel

koupim Parmu za pet set.. je to prece verejna drazba, ne?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

za pět set mega, chlapče s tebou chci být kamarád

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele