Palop na konec kariéry nemyslí, je připraven pokračovat několik let

26.11.2010, 21:16
Aktuality
Brankáři mají ve světě velkého fotbalu delší životnost, než drtivá většina hráčů z pole a jedním z důkazů je i Andres Palop. 37letý španělský gólman hájí barvy Sevilly a ani v takto pokročilém věku se rozhodně ještě nechystá pověsit rukavice na hřebík...

"V sedmatřiceti letech si fotbal užívám a mám v plánu pokračovat a užívat si nejlepších roků, které ještě mám před sebou. Kdy skončím? V devětatřiceti, ve čtyřiceti? Na to odpoví až čas, pro mě je ctí, že jsem i v tomto věku konkurenceschopný ve sportu, který hraje tolik mladých hráčů," nechal se slyšet Palop.

Palop má ve své sbírce španělský titul, když v sezoně 2001/2002 dělal ve Valencii náhradníka Santiagu Canizaresovi, poté odešel do Sevilly a na tento krok si rozhodně nemůže stěžovat. S klubem z Andalusie vybojoval řadu trofejí a dostal se i do španělské reprezentace.

"Snad zůstanu fit a budu moci i nadále tvrdě pracovat, to mi pomohlo dostat se do současné situace. Jsou zde i brankáři, kteří chytali do 41 nebo 42 let. Svému věku nepřikládám velkou důležitost. Důležité bude, abych se cítil dobře a budu se snažit držet si formu do té doby, dokud mi to tělo dovolí. Rád bych do Sevilly přišel dříve, když jsem byl ještě mladší, ale na svou kariéru si nemohu stěžovat," řekl dále Palop.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Andrés

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Virtuos

výborný brankár len tak ďalej

Reagovat
niflheim

Co mě z hlavy napadá, tak třeba Edwin nebo Friedel jsou o něco starší a taky pořád chytají...nevidím důvod v 37 letech končit...pokud nepřijde žádné zranění, tak může chytat ještě fest dlouho

Reagovat
Virtuos

Rob van Dijk - 41 rokov

Reagovat
cresposuper

Marco Ballotta- 43.

Reagovat
Kongo

Ballota je tragickej.Edwin a Friedel jsou porad ve slusne forme.

Reagovat
smazaný uživatel

Na naše poměry by byla škoda nezmínit Vaniaka.

Reagovat
smetos

Bláža

Reagovat
Kongo

Špit

Reagovat
Josifek

Na ten jeho gol v UEFĚ nikdy nezapomenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

škoda, že u nás před sebou měl Canizarese, ale když ho vidim nebo o něm někdo mluví, tak si jako na první vzpomenu na to, jak na konci sezony 01/02 zlikvidoval proti Betisu penaltu a ještě tak o trošku pomohl vylepšit mistrovské oslavy

Reagovat
smazaný uživatel

Palop

Reagovat
smazaný uživatel

Slušnej golmánek ad chytá pokud na to má

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

borec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele