Özil míří do Fenerbahçe. S Arsenalem prý rozvázal smlouvu

16.01.2021, 16:23
Aktuality
Bývalý německý reprezentant Mesut Özil by měl po víkendu definitivně opustit londýnský Arsenal a upsat se tureckému Fenerbahçe Istanbul. Klíčovým okamžikem celého transferu má být rozvázání jeho dosavadní smlouvy s Gunners.

Dvaatřicetiletý mistr světa z roku 2014 měl hrát za Arsenal podle kontraktu ještě půl roku. Za klub ale nenastoupil od březnového utkání s West Hamem.

V Arsenalu působil od roku 2013, kdy přišel za více než 42 milionů liber z Realu Madrid. Za dobu svého angažmá s klubem třikrát vyhrál FA Cup.

O odchodu do Turecka se spekuluje delší čas. Sám Özil vyjádřil Fenerbahçe svůj respekt. "Fenerbahçe je v Turecku něco jako Real Madrid ve Španělsku. Prostě ten největší klub v zemi," napsal fanouškům.

Že s Özilem nepočítá, to uvedl několikrát i manažer Arsenalu Mikel Arteta. Özilův odchod označil za nejlepší možné řešení pro všechny strany.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (310)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jediný tvořivý záložník s nápadem v Arsenalu a jak dopadl . Arsenal po odchodu wengera totální sračka. Dobře jím tak nevděčníkům.

Reagovat
Al Capone

Nevdecnikum? Kdyz fandis top klubu tak ti jako fanouskovi staci 4 misto? Holt jim to uplne nevyslo, ale zmenu potrebovali.

Reagovat
arsavin

To je otázka, jestli je to ještě top klub.

Reagovat
Zdechlina

Uplný top klub jsme nebyli nikdy. Možná když byla éra Invincibles. A aj když hrajem kolikrát sračku a 3/4 uživatelů EF nás nenávidí, tak pořád tvrdím že proud to be a Gooner

Reagovat
Studni

já teda jedinou sračku, co vidim, je to co si napsal

Reagovat
Mikesh

Tvořivý tak maximálně v Realu kde běhali všichni hráči okolo a on jim to jen servíroval, do Arsenalu naprosto zbytečný.

Reagovat
smazaný uživatel

Byli sezóny kdy patřil k nejlepším v Arsenalu. Až teď poslední dva roky to s ním šlo z kopce, ale jinak měl v Arsenalu i dobré sezóny.

Reagovat
Mikesh

Ano na začátku. V pár zápasech za hvězdu a ve většině nejhorší na place. Viděl jsem hodně zápasů kde byl naprosto neviditelný a jenom se ploužil po hřišti.

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba sezóna 2015/16 byl Ozil nejlepším založníkem v celé lize, měl 19 asistencí a 5 gólů k tomu, v další pak 8+9, jak říkám své si v Arsenalu odehrál a vy fanoušci by jste mu měli spíš poděkovat, protože Ozil si mohl vybrat kterýkoliv jiný tým, ale vybral si Arsenal. Uvidíme jakého záložníka si místo něj koupíte.

Reagovat
pingla

přesně takhle jste vyštvali Alexise a jak teď bez něj a dalších vypadáte nepoučitelní, ale dobře vám tak

Reagovat
Golasso

Když pominu to, že s Mikeshovým komentářem nesouhlasím, tak jak jsme vyštvali Alexise? Mezi fans snad nebyl nikdo, kdo by ho před tím přestupem do MU neměl rád. Taky nevím, o jakých "dalších" mluvíš

Reagovat
pingla

to se snad ani nedá spočítat, kolikrát jste mu vyčítali, že něco zamrdal, že není ve formě, měl by pár zápasů sedět apod., přitom on byl pro vás naprosto klíčový a rozdílový hráč a to stejné se dá říct o Ozilovi. Těmi dalšími myslím např. Oxlada, Girouda, Gnabryho,

Reagovat
Golasso

Aha, takže "není ve formě, měl by pár zápasů sedět" = "sbal se a vypadni" ... díky za info.

Nevím teda, kdo vyštval Oxlada a Gnabryho (kterého polovina lidí nesledujících mladíky v podstatě ani nemusela znát), ale když myslíš...

Giroud to schytával převážně z televizních studií od rádoby expertů. Kritice se sice nevyhnul ani od fans, ale nepamatuji si nic extrémního.

Reagovat
pingla

ne, vaší optikou pár let zpátky ještě za Wengera byla taktika typu: nehraješ jako Santi, Sanchez nebo já nevím, Messi, v týmu nemáš co dělat, jdeš hostovat nebo jdeš rovnou pryč.

Z Gnabryho se stala v Bayernu hvězda, z Oxlada velmi slušný hráč sužovaný zraněními, Girouda mají v Chelsea rádi a klidně si i základ tam zahraje, u vás to obvykle schytával a raději jste stavili Welbecka apod

Reagovat
icka

Reagovat
Front hell

Reagovat
nakaza

Chlape sleduj si svůj Zlín a Arsenal radši nekomentuj. Nebo komentuj, ale prvně pozorněji sleduj, protože tady si trochu mimo

Reagovat
pingla

ty si zajdi na oční, pokud se ti líbí Arsenal bez Ozila a Sancheza

Reagovat
aramaki

Reagovat
Golasso

Kdybychom měli vyštvat každého, kdo nehraje" jako Santi, Sanchez nebo Messi", tak ani nepostavíme kompletní jedenáctku .

Z Gnabryho se stala v Bayernu hvězda, ale fakt nevím, jak to indikuje, že ho fans od nás vyštvali . To samé Ox... u toho si dokonce pamatuji, že byl kritizovaný spíš Wenger za to, že ho moc nehrál. Většina fans měla celkem ráda i Girouda - znám dokonce fanynku, která ho měla ráda možná až trochu moc .

Reagovat
pingla

ne, vy jste si tady dělali nějaké iluze, že váš tým se musí rovnat Citizens, jinak to všechno stojí za hovno a půlka kádru měla do prdele a takhle jste dopadli. Ale dobře Vám tak, nic jiného si nezasloužíte

Reagovat
cristiano.K.

souhlasím s druhou částí

Reagovat
Mr.S

Reagovat
Trand

Jako to s tím Gnabrym je solidní přeháňka, fakt si nevybavuju, že by ho odsud někdo vyháněl, hlavně ani nechápu, proč by to kdokoliv dělal

Reagovat
Front hell

Reagovat
MadDeN AFC

Jo tak hlavně ten Gnabry byl vyloženě klíčovej a rozdílovej hráč. Na něm to celý stálo celejch těch 10 zápasů co za Arsenal odehrál. To je hodně podobný se situací Alexise nebo Ozila!

Reagovat
pingla

to byla vaše pičovina, že jste tak dobrého hráče odpálili dříve, než dostal šanci

Reagovat
SunFells

Reagovat
Studni

Že na něj ještě reaguješ, očividně buď trollí a nebo ví úplný hovno, ale myslí si, jak je chytrej

Reagovat
RadekVonCZE

Půl na půl, trollí a ví hovno.

Reagovat
pingla

To hovno máš ty v hlavě, jestli sis nevšiml rozklad Arsenalu za poslední roky

Reagovat
Studni

Jenže ty tady sděluješ věci, který prostě nejsou pravda. Nikdo nerozporuje, že se Arsenalu nedaří, ale mluvíš o tom, že by fanoušci vyštvali Gnabryho, přitom s tím nikdo nesouhlasil. Na Girouda se tady nenadávalo v jednom kuse a rozhodně jsme nebyli rádi, že misto něj nastupuje Welbz. Oxe jsme taky chtěli udržet, ale rozhodl se odejít. Všichni víme, že Alexis nás táhl a když by sis přečetl diskuze pořádně, tak bys viděl, že ho tady lidi řadí mezi jednoho z nejlepších hráču v posledních letech, co za nás hrál. To že byl z našeho týmu zoufalej a začal balóny hrozně předržovat a všechno řešit sám na úkor svých spoluhráčů je prostě pravda, ale nikdo ho nevyštvával pryč. Prostě meleš blbosti a podsouváš nám to, jak si tu situaci vnímal možná ty, ale která tak rozhodně nebyla.

Reagovat
Front hell

Reagovat
tunkic

A jak to Alexisovi od ty doby jde, co?!

Reagovat
pingla

no třeba výměna k nám mu herně nepomohla, ale v Interu nehraje zas tak špatně

Reagovat
miezto

máš pravdu, nehraje

Reagovat
Bayern +

Hraje hodne spatne, resp. ak vôbec hraje.

Reagovat
Front hell

Ty víš fakt hovno ty troubo

Reagovat
pingla

Ano, já vím hovno, a proto jste bez těch výše zmíněných hráčů v druhé půlce tabulky, vytírá si z vás každý druhý prdel a hrajete totální sračku. Hlavně že ty rozumíš vlastnímu klubu ty talpo.

Reagovat
Front hell

Podívej se co tady píšeš ty koště hloupé. Mluvíš tady o hráčích které jsme vystvali,ani u jednoho to není pravda. Nakonec tady vytahnes alexise,který od odchodu od nás je jen stínem toho co byl u nás. A ještě napíšeš že v interu hraje dobře víš hovno o Arsenalu,tak se raději starej o svoje United.

Reagovat
pingla

Další chytráček, co neumí pochopit text že? Plyvali jste na Alexise, odešel, to samé tady děláte na Ozila a jedete si dál svoje.

"A ještě napíšeš že v interu hraje dobře" Jsi slepý tupec, nic víc. Kde jsem tohle napsal?

Reagovat
Front hell

Dobře napsal jsi že tam nehraje špatně. Pokud by ses občas podíval tak by jsi takové hovno nenapsal. Jak už jsem psal výše. Neser se do něčeho o čem víš úplné hovno. A bez už si konečně zjistit co znamená velikost člověka tupce hloupý.

Reagovat
pingla

Oproti našim zápasům hraje rozhodně lépe, ale tak očividně o něm od jeho konce v Arsenalu hovno víš, což jde názorně vidět

Reagovat
Front hell

Aha. Tak z takového pohledu to bereš,tak to potom jo. To zas ale není bůhvíjaka laťka

Reagovat
pingla

co si jako myslel, že srovnávám Alexise z Arsenalu s tím současným?

Reagovat
Front hell

to samozřejmně né. Jenom jsem nečekal že jsi tak hloupý a srovnávaš to zpusobením u vas. Jelikož i kdyby dal za sezonu v interu 4 goly tak pořad to bude lepší než co předvedl u vas. Nicnéně jde vidět že o něm víš opravdu hovno,protože o jeho pusobení v interu ti tady píšou i jiní. Není to absolutně žadná slava. Prostě jsi zase napsal sračku

Reagovat
pingla

"no třeba výměna k nám mu herně nepomohla, ale v Interu nehraje zas tak špatně"

ty jsi zajdi na oční, jestli v tomto prohlášení vidíš nějaký náznak o jeho působení v Arsenalu. jsi obyčejný hlupák, co se zamotal do svých tvrzení

Reagovat
Front hell

Cože? Ty píšeš že nehraje v interu špatně,ale on tam hraje špatně a nebo nehraje vůbec. Píšu to já i další,tak už tady ze sebe nedělej blbce

Reagovat
Mikesh

My jsme ho vyštvali? U nás se cítil rozdílovým, ale šel za „lepším“ a nasral si tím na hlavu.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Mikesh

Kam nás posunul? Do prdele maximálně, akorát nás finančně vytížil tak proč ten smích .

Reagovat
miezto

ale hovno finančně vytížil, jestli jsme mohli na dalších smouvách pro dřeváky vyhazovat dál, jeho plat nebyl problém...

Reagovat
Nikikrew

Vieš čo nikde nás neposunul. Yeraz co hráme, to je úplný luxus. Ach...

Reagovat
Mikesh

Já jsem snad někde zmínil, že momentálně je to lepší? To, že prioritou našich přestupů je hlavně vždycky přivést nějakého kanonýra na hrot když záloha s obranou je marná několik sezón je demence vedení. Ok přišel Pepe, který se nechytá a kdo tam byl další krom Thomase teď? Chybí tam prostě hráč typu Cazorla, Fabregas, Rosický..

Reagovat
Nikikrew

Reagujem že nás nikde neposunul podľa teba.

Mesut Özil has created 737 chances for Arsenal since making his debut in 2013 and 3.2 per 90 minutes which is the highest of any Arsenal player since records began.

Reagovat
Front hell

Reagovat
iamek

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
madlucas

smutny koniec. nech sa mu dari. som rad ze som mal tu cest ho vidiet nazivo aj s jeho prvym golom za arsenal ..

Reagovat
Front hell

Taky jsem měl tu čest a taky dal gól.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Proti Neapolu? Ten bol luxusný

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
J0EL

jeho gol z priameho kopu proti Liverpoolu mam natoceny. 4:1

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Higi

Doufám že se nám podaří nějakého střeďáka dotáhnout kvalitního ale ještě v lednu... ta hra je prostě v prdeli s tím co máme teď...

Jinak to zas taková hrůza není, Saka, Martinelli, Pepe, Willian, Nelson, Auba, Laca, Nketiah... myslím že s tím se dá něco předvést, ale ten střed je prostě slabej.. věřím, že když bude Partey zdravej, tak tu zálohu zvedne o několik procent sám... a k němu nejlíp do středu ještě 2 hráče... snad aspoň jeden v lednu se podaří no...

Reagovat
smazaný uživatel

kazdej kdo fandi arsenalu, vetsinou neumi kopnout do balonu, takovy mensi pravidlo

Reagovat
Bandita_Harry

Ale možno vie kopnúť do vajec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
arsavin

Já jsem takový dřevák! U mě bohužel platí

Reagovat
tunkic

Supr myslenka

Reagovat
SunFells

Jedinečný hráč, tady to jeho nenasazování pod Emerym a od určité doby i (a hlavně) pod Artetou nikdy nepochopím. Ať se daří.

Reagovat
el Principito

línej jako prase

Reagovat
SunFells

To nebyl.

Reagovat
Nikikrew

to vieš, football reasons...

Reagovat
Beči

Vy jste fakt úplně zapomněli poslední roky, co? Však relativně výborný byl jen první sezónu, druhou jakž takž dobrý a poté se jen ploužil po hřišti, většinou byl nejhorší na place, líný, neschopný něco vymyslet.

Reagovat
J0EL

Dpc

Reagovat
J0EL

Reagovat
merlick

Reagovat
Bayern +

Bohu vďaka, zasa bude liga o niečo sympatickejšia, aj keď to už bola vlastne od marca. ani sa nedivím, že dopadol ako dopadol, v tomto prípade som jednoznačne na strane Artetu.

Každopádne na tú dobu zo strany Arsenalu majstrstyk, ze ho vtedy dokázali priviesť. Čakal som, že pôjde po viac trofejovom klube (PSG, City, Bayern, Chelsea), ale buď ho tie kluby ani nechceli alebo nechcel tam ísť on, veď tak bojovnosťou s konkurenciou o základ on nikdy neoplyval, to ma tiež neprekvapuje . Alebo mu Arsenal dal najlepšiu ponuku co sa týka platu? To by mi na neho sedelo najviac.

Reagovat
SunFells

Wow, jaká to snůška sraček

Reagovat
Bayern +

No zrovna ty budeš v jeho hodnotení objektívny

Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

Eriiiiik.

Reagovat
SunFells

Šak jsou to úplné debiloviny, kdyby neměl turecké kořeny a bál se projevit názor mimo fotbal, tak to o něm nenapíše.

"bojovnosťou s konkurenciou o základ on nikdy neoplyval" - jako borec co si hned takto zamlada troufl na Real a posadil Kakáho? A zase Ozil a peníze, proč? Není to jeho práce? Vybral si Arsenal kvůli Wengerovi, jinde by právě mohl dostat jinou dardu, stejně tak teď by se určitě našly finančně lepší nabídky než od Fenerbahce.

Ten kdo nežvatlá takto lacině ze střídmých dojmů a aspoň něco málo si o něm přečte, tak ví že patří k těm nejpřednějším fotbalistům co se angažovali finanční pomocí ve prospěch veřejnosti.

Reagovat
Bayern +

Keby si si všimol v mojej predposlednej vete otáznik, možno by si zareagoval normálne.

Reagovat
SunFells

" To by mi na neho sedelo najviac."

Reagovat
Bayern +

"by mi.."

Nenapísal som "to mu na neho presne sedí". Práve preto som sa pýtal na vztah Ozil a peniaze, pretože mi prišlo zvláštne, že ste ho dokázali podpísať práve vy.

Reagovat
SunFells

Tak to je teda úplně jiná

Reagovat
Bayern +

Ak nevidíš ten rozdiel...

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hm

Reagovat
J0EL

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayern +

Reagovat
icka

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Nikikrew

oh my life

Reagovat
Bayern +

Klasika, siahol som na modlu...

Akože on bol fakt futbalovo jedinečný exemplár, to sa musí uznať. Ale fakt som ho nemal rád hlavne ako osobnosť a tento koniec a tiež Artetov postoj voči nemu tiež nebol len tak pre nič za nič.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

tak

Reagovat
Arsenalista

Artetův postoj? Vždyť po Mikelově příchodu docela hrál. Zajímalo by mě, co za tím vším je.

Reagovat
Bayern +

Posledný odsek v článku.

Reagovat
Arsenalista

To je jen parafráze jednoho z posledních rozhovorů, kdy Mikel spíš od otázky utíkal.

Konkrétně na otázku: on whether it would be good for everyone if a deal for Mesut was done…

řekl: If something was sorted this month, it’s because it is good for both parties, it is good for Mesut and his future, and it’s good for the club. If that’s the case, we will move forward, of its not the case the player will stay here.

Reagovat
Nikikrew

Osobnosť hovoríš. Tak si radšej pozri čomu všetkému sa venuje

Reagovat
Nikikrew

Ozil sam povedal, ze sa odfotil preto, ze je prezident statu jeho povodu ale ako som vtedy pisal, urobil chybu. Kazdopadne to vsetko co robi pomimo futbalu (enviroment s Flamini, pomoc chudobnym, operacie pre deti, atd atd) urcite prevysuje tento jeden blby moment

Reagovat
Mastný Chobot

hej, a svedkom na svadbe mu asi bol preto, že je to prezident štátu jeho pôvodu, že?

https://www.bbc.com/news/world-europe-48564192

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
icka

naivko

Reagovat
FUnk

Reagovat
merlick

vsak je to futbalista, teda politicky tupy. Ani si nepametam kedy som naposledy pocul nejake slusne expertne vyjadrenie od futbalistu o politickej situacii.

Ale hovorime o jeho osobnosti nie? Charitu ma na top urovni, ale bohuzial neni to anglan ako Rashford, the sun's salvation teda je to iba hnusne pr od neho

Reagovat
Mastný Chobot

hodnotové svetonázory nie sú súčasťou osobnosti človeka? otázka bola, čomu sa venuje... no, celkom dosť času v minulosti venoval Erdoganovi (viď aj jeho svadbu), takže mi to príde relevantné spomenúť.

Či ti príde ok na jednej strane poukazovať na jeho charitatívnu činnosť a na druhej úplne ignorovať, že sa bffkuje s Erdoganom? lebo to mne príde práve trochu pokrytecké.

Reagovat
merlick

pride mi normalne ze je dany jedinec dobry clovek ale ma chybne politicke usudky. Takych ludi mas majoritu v spolocnosti. Len sa holt ta politika a s nou nasledne skatulkovanie dostalo na popredie, a tvoja charakteristika je popisana sucasnou spolocnost na zaklade toho koho volis

Reagovat
Mastný Chobot

keď si to zasadíš do tej paralely s Hitlerom, ktorú niekto spomenul vyššie, tak to je zaujímavé.

Reagovat
DelPiero137

Je sakra rozdiel pachtlovat s Erdoganom, nechat sa "ukecat" Pellegrinim.

Reagovat
merlick

neviem preco porovnavas taketo dva rozdielne svety. Tymto sposobom hovoris takmer o polke planety ktora podporuje anti-demokraticke sily.

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

je to hanba jak to dopadlo

Reagovat
Arsenalista

Škoda, že to takhle dopadlo. Jsem zvědavý, jestli se někdy ukáže, co za tím jeho hořkým koncem stálo.

Každopádně je to jeden z nejlepších, ne-li největší hráč, který za Arsenal v post-Highbury éře hrál. Snad ještě v jeho vysněném Turecku ukáže co umí.

Reagovat
Mastný Chobot

bol to výborný hráč, jeho prestup bol obrovský signál, ale hráčskou kvalitou sú Alexis, RvP a podľa mňa aj Cesc pred ním.

Reagovat
SunFells

Pro mě určitě místo Alexise Cazorla.

Reagovat
Slavia10

Záleží jestli myslíš z pohledu největší formy nebo dlouhodobě. Ozil v největší formě byl asi opravdu nejlepší.

Reagovat
Mastný Chobot

Alexis na vrchole formy bol najlepší hráč ligy a vyhrával nám jeden zápas za druhým takmer sám. K takej výkonnosti sa Ozil nikdy nepriblížil.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
mistr129

Reagovat
cristiano.K.

protože Ozil nebyl golový, těžko se tohle porovnává

Reagovat
smazaný uživatel

Ozil v 2015/16 patřil také k nejlepším hráčům ligy a byl v té sezóně dle mě i nejlepší záložník ligy.

Reagovat
Lovec

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Cesc

Reagovat
Nikikrew

RvP abi nie. Mal jednu super sezónu zvyšok priemer alebo večne zranený. Cesc a Alexis áno

Reagovat
Bakary3

Ted me nenapadaji jiny jmena asi...

Ale i v kombinaci s vlivem na tym Cesc

Alexis v tomhle ohledu svyma ublizenyma ksichtama akorat skodil.

Reagovat
herbage

RvP, Cesc, Alexis, in that order před Mesuta bych dal i Cazorlu a Aubameyanga, ale kdyby Mesut odešel rok, dva zpátky, tak do TOP5 by se asi dostal

Reagovat
Bayern +

RvP bol strašná bomba útočník, u mňa kedysi vysnený hráč pre Bayern.

Reagovat
herbage

škoda těch zranění, protože vyloženě TOP měl jen dvě sezóny, ale i tak sám po odchodu Cesca dotáhl tým do LM, vyrovnal střelecký rekord PL a pak zařídil 20. titul MU

Reagovat
Bayern +

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Bakary3

Mrzi me, ze to takhle dopadlo, ale přijde mi, ze jemu asi po tom viteznym MS tak trosku mrdlo. Bez motivace, bez drajvu, pak ty debilni afery s erdoganem atp.

Škoda, protoze hrac byl fantastickej. Kdyz chtel.

Reagovat
TheMally11

pravda, kdo by taky šel do Arsenalu?

Reagovat
Bakary3

Fakt jsi chtel reagovat na me?

Ja jen, ze mezi mym komentarem a tvou reakci nevidim souvislost - teda ne, ze by me to u tebe prekvapovalo.

Reagovat
Bayern +

Rozumný a objektívny fanúšik Arsenalu.

Reagovat
Gazdo

Tak je to turek. Ktory turek nie je trochu prepaty?

Reagovat
mistr129

Reagovat
Recoba Inter

Kdo teď bude platit maskota?

Reagovat
Spejbl

Toho si bere Mesut s sebou do Istanbulu. Bude mu hlídat barák.

Reagovat
Recoba Inter

hm, dobrá volba

Reagovat
Edgewalker

Třeba právě kvůli tomu zůstává Mustafi

Reagovat
Recoba Inter

A safra tak to potom jo, to dává rozum

Reagovat
Rudnevs

Keď si to tak vezmem, tak nakoniec ide do klubu, ktorému údajne od detstva fandil. Čiže nedá da mu vyčítať, že by nebol srdciar. Iba že má blbý vkus na kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Galatasaray a nebo Besiktas jsou ti sympatičtější ?

Reagovat
Rudnevs

Úprimne ani nie, len ako rodák z Gelsenkirchenu mal radšej fandiť Schalke ako každý normálny človek Alebo pre mňa za mňa aj tomu Dortmundu, ak by mal nejaku potrebu rebelovať.

Ale ber to s humorom, samozrejme, že viem, že Özil ako Deutschtürke vyrastal v tureckom prostredí, a preto fandili Feneru.

Reagovat
smazaný uživatel

To neber jako výsměch, jsem si jenom původně myslel ze máš třeba nějakou averzi vůči Fener

Reagovat
Kincl

Odejit ještě Laca a Auba tak ten tým je fakt v pytli si myslím, co se týče Evropy tak se docela lehce dostali do průměru

Reagovat
Trand

Jj, protože ten odchod Ozila, který letos nebyl ani na soupisce nám hrozně ublížil

Reagovat
smazaný uživatel

Piosledni dva roky jeho pusobeni v Arsenalu je neuveritelnej fuckup. ze vsech stran... Nejlepsi hrac za poslednich x let u nich a oni ho odriznou a plati mu miliardu rocne.

Reagovat
repkajebuh

Objevil si nový slovíčko asi, viď?

Reagovat
Trand

Nikdy mi nebyl nějak extra sympatický, ne kvůli chování na hřišti ale spíš věcech okolo. Jaký smysl má to, že se zastává Ujgurů, když se pak bratříčkuje s Erdoganem? Respektive smysl to samozřemě má, ale vypadá to pak trochu pokrytecky. Fotbalista to byl skvělý, nicméně ve velkých zápasech často nevýrazný a často to vypadalo, jako bychom hráli o deseti (i když to neházím jenom na něj, část viny nesou i spoluhráči a taktika). Každopádně to jak ta situace celá dopadla je hrozný fiasko pro celý klub, v podstatě nikdo z fanoušků nevěděl, co se tam stalo, neměli jsme žádný informace a náš dlouhou dobu nejlíp placený hráč se nedostal ani na soupisku. Doufám, že se z toho klub poučí a už se nic takovýho nestane, protože takový věci by se fakt stávat neměly. Snad se Mesutovi bude dařit a bude spokojený, každopádně jsem rád, že tahle sága skončila.

Reagovat
Mastný Chobot

Ozil je moslim, Ujguri sú moslimská menšina, Erdogan je najpopulárnejší moslimský politik... akože chápem tvoju pointu s pokrytectvom, ale je to celkom logické z Ozilovho pohľadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak Zas se na to lidi dívají z pohledu čecháçka

Reagovat
Golasso

Já chápu, že se zastává Ujgurů (osobně ho za tohle velmi cením). S tím Erdoganem to ale pokrytectví je. Erdogan je diktátor v muslimské zemi, ať už je populární, jak chce - to v podstatě znamená, že jeho vládu odsírají zase muslimové. Navíc je dost výbojný i směrem ven a jelikož se jeho vojenská aktivita zaměřuje v rámci regionu, tak to schytávali zase muslimové.

Reagovat
Mastný Chobot

Erdogan je najpopulárnejší politik v moslimskom svete, hlavne medzi Arabmi. Vystupuje na ochranu Ujgurov, angažoval sa na pomoc Azerbajdžancom, investuje v Sudáne, prijíma migrantov zo Sýrie/Líbye... Ako vravím, z pohľadu moslima je podpora Erdogana logická.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Achašveróš

Turek a populární mezi araby? Spíš mezi nearabskými Muslimy. Zvlášt Ujgurové a Azerbajdžánci nesjou určitě arabové

Reagovat
Mastný Chobot

To, že by boli Ujgurovia alebo Azerbajdžanci Arabmi, to si si vyvodil sám, za to ja už nemôžem.

Reagovat
mistr129

Nemám rád přirovnávání k Hitlerovi, ale tady to fakt sedí.. Jako by z pohledu bílého blonďáka s modrýma očima byla podpora Hitlera logická

Reagovat
Mastný Chobot

V prvom rade, Erdogan nie je Hitler, takže to nesedí. V druhom rade, no, bola logická. Keď niekto presadzuje veci v tvojom záujme, podporuje tvoju komunitu a robí ti štít pred nepriateľmi, tak je logické, že ho podporuješ. To, že si pritom schopný zavrieť oči nad tým, že zároveň robí aj otrasné veci, je druhá vec a to už je Ozilov problém. Ja ho tu v žiadnom prípade neospravedlňujem.

Reagovat
RadekVonCZE

Erdogan rozhodně není Hitler. Jedno je jasné, je to muslimský fanatik jak svině.

Reagovat
smazaný uživatel

Víš, že Arab League během minulého roku nasadil import ban na věci z Turecka? Arabové určitě Turky nemají rádi tak, jak tvrdíš.

Reagovat
Denev

Ne ne, Ujgury Erdogan právě nepodporuje. Každej má z Číny strach, protože je to obrovská obchodní síla. O to je obdivuhodnější, že se k té kritice Ozil odhodlal. Taky to mělo následky..

Reagovat
smazaný uživatel

Pokrytecky z tvého pohledu, z pohledu Mesuta jedna z nejlepších voleb tvl Ano je diktátor, ale diky pevné ruce může sjednotit ostatní muslimské země a zajistit jim klid od válek ! Což bude pro Turecko a jeho pozice ta nejlepší věc do budoucna. Takže pro Mesuta naprosto logický směr myšlení

Reagovat
Golasso

"Ano je diktátor, ale..."

Tvl, vrchní klávesnicový válečník proti náckům tady a napíše tohle . Tohle vlákno bude nejpokrytečtější vlákno VŠECH DOB!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, zlý Ozil, zlě Turecko... staçí?

Reagovat
Golasso

Ne, Ozil není zlý, protože dělá spoustu dobrých věci. Jenom je v podpoře Erdogana pokrytec.

Ne Turecko není zlé, protože Erdogan není Turecko.

Btw nechceš zvážit kariéru mezi dělnickou mládeží nebo podobným odpadem? Vyjímal by ses tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Tu turecku klavesnicu si zabil

Reagovat
FUnk

Reagovat
fenixLFC

uz vidim ako erdogan zaistuje pokoj od vojen

Reagovat
Kowe

Reagovat
smazaný uživatel

Kterou válku vyvolal ??? Karabach ? Tam ukončil dlouholetý konflikt, narodil od jiných týpků v historii... Sýrie ? Tam bojuje proti ruské vychcanosti...

Reagovat
fenixLFC

aha takze pokoj od vojen zaistuje ten kto sa vojen ucastni, predlzuje ich a vyuziva. staci ze ich nevyolal ze... nehovoriac o tom ze karabach ma na ucte taktiez on, az vdaka jeho podpore si zacali azerbajzdanci trufat viac. a ziaden konflikt tam neukoncil

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš ten Karabach, kde status quo dlouhodobě zachovavala zmrdská ruskà politika ??? Jj, Erdogan je ten špatnej, že pomohl tý napadený straně získat zpátky ztracené území... spíš poděkuj Rusku a spol. za domrdàní blízkého východu, Erdogan a Turecko opravují to co se domrdalo po pádu Osmanů... ale hlavně že ty víš vždycky všechno nejlíp no...

Reagovat
fenixLFC

jezis, naco sa pustas do temy o ktorej pricinach vyvoji a stave vies uplne hovno? ano viem, o karabachu mam dost informacii z oboch stran, ci uz odbornych alebo osobnych....chod radsej otravovat niekoho ineho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
FUnk

Reagovat
Golasso

To je hodně vtipná představa no.

Reagovat
herbage

úplně vidím Sarumana jak se ptá: "Can we not have peace, you and I?"

https://www.youtube.com/watch?v=djmahoN32A8

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
mistr129

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Trand

Jj, já ho za to taky cením, nechtěl jsem aby to vyznělo že ne. Vždycky je lepší na nějaký problém upozornit nebo se ho snažit řešit i když pak člověk podporuje lidi, co dělají obdobné věci akorát na jinou menšinu než to neřešit vůbec a jenom podporovat Erdogana. Jen je to dost omezený pohled od Mesuta pro mě a nemůžu z něj proto dělat nějakýho bojovníka za lidský práva a ohromně ho respektovat. Ale samozřejmě je dobře, že o Ujgurech mluví, o tom žádná.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Golasso

Reagovat
Golasso

K tomu - pokud se prezentuju jako podporovatel ochrany lidských práv, tak se sice můžu zaměřovat nějakým směrem, ale asi není úplně dobré se paktovat s lidmi, kteří lidská práva porušují zase někde jinde. Tady ten selektivní náhled na ochranu lidských práv je pokrytectví samo o sobě.

Reagovat
Mastný Chobot

Veď ja nevravím, že to nie je pokrytecké, len že to je logické

Reagovat
Golasso

Tak logické to je asi tak, jako když jsi občan meziválečného Německa a podporuješ toho uřvaného týpka s divným knírem proto, že mezi prskáním od pultíku slibuje slávu zrovna TOHO TVÉHO národa . Jenom s tím rozdílem, že Ozil má víc informací o tom, co je Erdogan zač, než měli v Německu tehdy .

Pokud chceš trvat na té logice, tak ok, důvody si Ozil najde, ale jsem rád, že jsme se shodli na tom pokrytectví

Reagovat
Trand

Ano tomu rozumím, ale pokrytecké je to hodně, když člověk vidí, co Erdogan provádí.

Reagovat
Mastný Chobot

To je jasné. V podstate píšeme to isté. Priznám sa, že vetu "Respektive smysl to samozřemě má" som nejako vypustil pri čítaní tvojho príspevku.

Reagovat
Trand

Reagovat
smazaný uživatel

Srandovná diskusia. Absolútna väčšina tunajšieho osadenstva pozná Turecko akurát tak z kurzovej ponuky Tipáču. To im ovšem nebráni fundovane sa vyjadrovať o geopolitickej otázke v oblasti malej Ázie. Aleže zabili Kenny-ho, to im nevadí. A ešte aj tie Ruzyně sú im u prdele.

Reagovat
Trand

Tak nás vzdělej, já se rád přiučím

Reagovat
smazaný uživatel

Erdogan je ochránce islámské víry v oblasti, právě proto je to ještě pochopitelnejsi proc ho Mesut obdivuje Turecko je nejvýznamnější země v ochraně Ujgurů, což místní česká hospodská spoleçnost nepochopí...

Reagovat
Trand

Já chápu proč ho obdivuje, jenom mi to přijde hloupý proboha Nevím proč by život Ujgurů měl být cennější než život Arménů nebo Kurdů nebo kohokoliv jinýho koho Erdogan pronásleduje/ zabíjí.

Reagovat
fenixLFC

tak to je podobne ako ked slovaci a cesi zacnu hovorit o podpore slovanov a ti isti ludia by strielali moslimov. vzdy viac sucitis a podporujes to co ti je nejakym sposobm blizsie...

Reagovat
Trand

Nj, já to tak asi nemám, proto je pro mě složité to pochopit. Nebo jako jak říkám, chápu to, že to tak lidí mají, ale nevidím důvod, proč by o tak prostě mělo být..

Reagovat
fenixLFC

to sa zhodneme

Reagovat
smazaný uživatel

Pronásledování Armenu a Kurdu ??? Co to meleš tvl Armény nikdo nepronásleduje, válka z podzimu byla za návrat okupovanýho území, patřícímu Azerům - aneb bych spíš čekal pochvalu za ukončení okupace ze strany Arménie. To v první řadě, kde si zjistil to pronásledování Armenu? Ze sputniku?

Kurdy nikdo účelně nepronasleduje. Kdyby nezakládali teroristické organizace a upustil od vzpoury vůči Turecké republice tak by měli klid. Jenže oni se s autonomií nespokojí no... takže vojenské potlaćovàní vzpoury nejde brát jako pronásledování

A o Çíně a Ujgurech snad nic psát nemusím, tak víme doufám všichni čeho se Chanové vůči menšinám dopouští...

Reagovat
Trand

Achjo, že jsem se nechal zatáhnout do diskuze s tebou, vrchním trollem Radši se vyjádři k Ozilovi a admini ať tuhle část radši klidně smažou, tímhle směrem jsem tu diskuzi vůbec vést nechtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Však jà bych to taky nevedl, to řekni jiným co tu hejtí Mesuta

Reagovat
Mastný Chobot

asi mám svoj podiel viny

Reagovat
Trand

Ne, ty píšeš to stejný co já akorát jinými slovy, to je úplně v pohodě. To jen Kyros se chytí každý podobný možnosti aby psal ty svoje věci.

Reagovat
herbage

jsem si naivně myslel, že jen Rusové platí v českých diskusích trolly, ale očividně už i Erdogan

Reagovat
Golasso

No Kyros hlavně není troll, já se obávám, že ty svoje radikální čáry máry myslí vážně

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa buď trollí alebo nejak za poslednú dobu výrazne zmenil svoje názory, lebo čo si pamätám, tak kedysi sa k takýmto témam vyjadroval inak.

Reagovat
Golasso

To nevím. Co ho tady registruju, tak se projevuje furt stejně, akorát témata se liší.

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
Golasso

Tyjo, tak jestli teď jen trolli, tak se mu to docela daří

Reagovat
fenixLFC

ty vies o tom uplne hovno ale budes tu sypat rozumy

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně, já tu začal s obviněním Turecka, że pronásleduje Arměny s Kurdy Fenix tak mi sem hoď nějaký zvěrstva TURKŮ, co se ve 21. století uskutečnili... ta celosvětovovà propaganda vůči Erdoganovi a Turecku vâm všem totálně zaslepila mysl

Reagovat
herbage

chce to správný název jako "Operace olivová ratolest", a hned je to mírová akce

https://cs.wikipedia.org/wiki/Tureck%C3%A1_invaze_do_Afr%C3%ADnu

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní cíl byl Partiya Karkerên Kurdistan, mj. i USA je považuje za teroristickou organizaci... a to že vedení Rojavy vedlo mezi svými bojovníky sny o Velkém Kurdistânu byla a je POUZE JEJICH CHYBOU. Sorry, ale kdyby je nechali být, tak tyhle bojůvky destabilizují jihovýchod Turecka - to by byl teprve průser, i když tady by to očividně některým expertům asi nevadilo

Reagovat
herbage

o tom, koho USA považují za teroristy a koho ne, bych po výcviku mudžahedínů v Afghánistánu a podpoře ISIS raději taktně pomlčel http://talkandchats.blogspot.com/2014/08/abu-bakr-al-baghdadi-met-john-mccain.html

Reagovat
Hlahart

Ty jsi fakt úplný šílenec

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, ok no

Reagovat
RadekVonCZE

Buď rád, že existuje svoboda slova, jinak by tvoje identita na eurofotbale neexistovala.

Reagovat
Hlahart

Já si pořád myslím, že ty budeš opravdovej Radek Vondráček. To jsou vždycky strašný nesmysly a nemůžu se ubránit tý podobnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Všichni přece známe Článek 17, bod 1 Listiny základních práv a svobod:

Svoboda projevu, právo na informace a právo na vlastnění účtu na Eurofotbalu jsou zaručeny.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

https://edition.cnn.com/2019/07/05/asia/turkey-china-uyghur-erdogan-intl-hnk/index.html

https://www.theguardian.com/world/2020/dec/29/pressure-on-turkey-to-protect-uighurs-as-china-ratifies-extradition-treaty

Jak bys vysvětlil tohle? To mi nepřijde jako úplně významná ochrana Ujgurů.

A nechápu tuhle blbost, že Mesut ho "obdivuje" protože to je nějaký ochránce čehokoliv. Mesut je prostě fotbalista, který má šanci být pod křídlem nejmocnějšího politika jeho země, tak se prostě šance chytil. Bohužel je ale tento politik křivák a válečný štváč, tudíž si Mesut nezaslouží "odpuštění". Pokud se postavil za takového člověka, zaslouží si veškerou kritiku, kterou schytává

Reagovat
Bakary3

Jen ta poslední veta by uplne stacila bez jakyhokoliv dalsiho vysvetlovani... je to tak.

Reagovat
Mastný Chobot

Inak mám vlastne presne rovnaký názor na celú túto aféru ako ty, takže ti dám palček:

Reagovat
PaulinhoTheGunner

No konečně, skvělá zpráva pro obě strany... Věřím, že to celkově pročistí vzduch. Jeste Mustafi v lete, naopak dotahnout prichod Aouara a muze začít nová éra Arsenalu

Reagovat
Golasso

Nakonec mě to i celkem mrzí, jak to dopadlo. Dlouhou dobu to byl můj nejoblíbenější hráč u nás a jak ho teď kritizuji, tak jsem se ho tehdy zastával.

Tohle je každopádně nejlepší řešení pro klub i Ozila. Snad se z toho do budoucna poučíme.

Reagovat
j_mrazik

Když přicházel, tak jsem doufal, že uděláme titul. Bylo to přesně v době, kdy se nám trochu uvolnili kohoutky a nemuseli jsme pouštět hráče. Bohužel nebyl to ten lídr, kterého jsme potřebovali a pak to šlo níž a níž...

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Zdravím, EF komunito, chtěl bych se zeptat - Věděli byste o nějakém dobrém online jazykovém kurzu? Já jsem zatím narazil na EnglishMe za 1500 Kč ročně, což nezní jako špatná cena, akorát jsem četl i nějaké ty negativní recenze.

Pak je tu nejlépe hodnocený onlinejazyky.cz, akorát je o něco dražší a platí se tam za jednu úroveň.

Jestli náhodou máte nějaké zkušenosti s těmito kurzy, nebo rady a tipy, tak bych byl za ně velmi vděčný.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je to samozrejme kurz, aké skús aspoň aplikáciu Duolingo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to jedu každý den, už mám 10 denní šňůru, ale děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Jardin

Youtube kanál Bronislav Sobotka, skvělá videa, v popisku by mel mit odkaz na nějake placene kurzy.

Reagovat
smazaný uživatel

Podívám se na to, díky moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec vyměnil permici na Arsenal s kapesným 350.000 liber týdně za znovu fotbalovou dřinu...

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně, ať si rovnou i změní občanství a zůstane tam navždy.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, a proti tomuto xenofóbnímu příspěvku nikdo nic nenamítà ???

Reagovat
smazaný uživatel

Ať ti nepraskne cévka sluníčko

Reagovat
Nikikrew

A prečo by som mal reagovať na dementa?

Reagovat
Nebelung

Už reaguješ

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
cristiano.K.

200. pro zesměšnění MU v zítřejším zápase

Reagovat
cristiano.K.

Mně je Arsenalu tak tochu líto, protože jsem si myslel,že příchodem Thomase dostane Ozil volnou ruku a mohlo by to fungovat, ale opak byl pravdou. Výsledky Arsenalu jsou na tým, který měl bojovat o okolo čtvrtého místa dost bída. Ozil se musí smát pod vousy, když jako platově nejdražší hráč týmu sedí pouze na tribuně. Dřív hráči z Arsenalu odcházeli za lepším, dnes jdou horšího a ty týmy se přibližují Arsenalu (Theo, Iwobi). Ramsey šel za mě do lepšího, ale neuspěl. Je to poměrně dost smutný příběh ze všech stran.

Reagovat
Nikikrew

Ozil Partey, nato som sa docela tešil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to já zase nechápu, že si ještě někdo spojoval Özila se základní sestavou v Arsenalu. Vždyť ten kluk za poslední 2 roky nic nepředvedl a někdo by ho stavěl stavěl do základu. To vše navíc v době, kdy je nutné se poohlížet po náhradě a ne stavět tu sestavu na hráči, který je v první řadě za zenitem a ve druhé mu za necelý půlrok končí smlouva. To je trošku kontraproduktivní přístup...

Reagovat
cristiano.K.

Pokud si necháš platově nejdražšího hráče platově v týmu, tak prostě očekáváš, že bude hrát (nebo aspon bude na soupisce)

Uvědom si, že někoho platíš půl roku jen tak. To fakt nejsou malé peníze. Jediné dobré na tom bylo platit z jeho platu maskota týmu

Reagovat
smazaný uživatel

No ale platově nejdražšího ho neudělal Arteta, ale podepsán byl za Wegera. Navíc moc nerozumím tomu, proč by měl hráč být v sestavě jen proto, že má nejvyšší plat.

Dobře, půl roku ho sice platíš, ale to, že by další smlouvu s Arsenalem nedostal z nej dělá pro ten klub zkrátka neperspektivního hráče. Místo toho je nutné ho přinejhorším ten půlrok platit, ale zároveň mít takovou náhradu, která se bude v zápasech, potažmo v Arsenalu půlrok aklimatizovat a od nové sezóny může být přínosem. Narozdíl od MO10, který už aktuálně přínosem skutečně není...

Reagovat
cristiano.K.

Taky nikde nenadávám konkrétně na Artetu, ale na Arsenal jako takový, jak tu situaci špatně vyřešil. Nikde netvrdím, že musí hrát. Perspektivu sice nemá, ale je určitě lepší než většina těch tragédů, kteří hrají místo něj. Trágedi hrajou a platově nejdražší hráč týmu je na tribuně, tak kde je logika?

Reagovat
merlick

ten chalan ma najviac chances created od zaciatku minulej sezony, a to nehral polovicu zapasov

Reagovat
Mastný Chobot

Ramsey hrava v zaklade Juve, nie?

Reagovat
cristiano.K.

Střídavě. Ted má lepší období. Každopádně celé utkání za Juve odehrál naposledy 20.9.2020

Reagovat
Trand

No já myslím že moc ne a co tak občas čtu tady komentáře fanoušků Juventusu, tak jsou z něho dost nešťastní. Měl prostě zůstat u nás no.

Reagovat
Nikikrew

Hmm, co k tomu povedat

Patamam si dobre na ten den, ked sme ho podpisali po zapase so Spurs. Tazko sa dalo tomu uverit ,nakolko sme boli docela priemerny tim a podpisat hraca takeho kalibru bolo nieco nepredstavitelne v tej dobe. Hned prvy zapas na Sunderlande a prva assists Giroudovi, potom 2 ciste pripravene sance pre Walcotta len potvrdilo ze islo o special hraca na ktoreho sme dlho cakali.

V sezone 2015/2016 patril medzi najlepsich v lige, v prvej polke to bol cisty world class. Spravit 17-18 asistencii pred Vianocami je obdivuhodny pocin a bol som confident ze prekona record Henryho, lenze to by nemohol Giroud nedat ani jeden gol za 13-14 zapasov co nas stalo prakticky aj titul (nie len kvoli Giroudovi). Ten krasny nadychany center na Welbecka ktory rozhodol zapas doma proti liskam, to si budem pamatat do konca zivota (bohuzial takych momentov nie je vela). V tej sezone vytvoril aj najviac pocet sanci pre tim a mam taky pocit ze je to stale neprekonany record.

Vo chvili ked odisiel Sanchez a paradoxne aj Giroud, tak Mesut tu svoju latku nikdy uz nepreskocil a kvazi zapadol do sedeho priemeru ako vacsina nasich hracov a uz to nebolo ono. Potom prisiel Emery a Arteta a uz to islo vsetko z kopca.

Urcite by som ale vyzdvihol jeho 10/10 performance proti Leicestru v sezone 18/19, pre mna to bol najlepsie individualny vykon co som videl na Emirates.

A preco som ho mal vlastne rad? Pretoze obdivujem hracov co hraju s rozumom a citom a Mesut medzi nich spada. Jeho cit pre hru, dirigovanie v ofenzivnej casti hry, diktovanie tempa a najma ta vision, hra na jeden dotyk boli hlavne devizi a dovody kedy san a ten futbal naozaj dal pozerat (nie ako tuto sezonu). Ked mal Ozil free rolu a super ho dobre nebranil, bol unplayable.

Na druhej strane skoda, ze Mesut sa nikdy neprisposobil hernemu prejavu sucasne ho futbalu. Hrac musi zamakat aj dozadu, bojovat o lopty a nechat na ihrisku dusu. Toto mu vzdy chybalo aj aj preto si ho ludia budu prevazne takto pamatat. Stacilo fakt malo zmenit nieco ale on tvrdohlavo veril svojmu stylu co ho bohuzial zrazalo dole.

Reagovat
Lovec

Já s tebou souhlasím, že se jedná o geniálního hráče. Kdyby měl kolem sebe schopnější hráče/fungující tým, tak jsme z něho mohli vytěžit daleko víc a toto loučení by bylo daleko vřelejší. Čísla má i tak opravdu skvostná a ani nechcu vědět, jak moc by byla lepší, kdyby hrál v lepším týmu a nebyl tak nekonzistentní.

Na druhou stranu ale nesouhlasím s těmi posledními řádky. To, že "věřil svému hernímu stylu" je alibistický eufemismus pro jeho vyloženě špatný a nekolegiální přístup k fotbalu. Özil je náladový a často líný, což se stalo táhlou skvrnou na jeho působení v AFC. Fakt bych ho chtěl mít rád, ale bohužel jsem viděl příliš mnoho zápasů, při kterých jsem skoro házel nábytkem a škubal si vlasy z toho, co ještě dělá na hřišti a proč ho tolik, sakra, platíme.

P. S. Máš dobré názory, ale číst ty tvoje všudypřítomné anglicismy je očistec. Just sayin', bro.

Reagovat
Nikikrew

Tak tu sa predsa zhodneme nie? Ja som predsa napisal ze futbal sa vyvinul ale Ozil sa nezmenil, pricom stacilo tak malo. Videl som x rozhovorov kde tvrdil, ze veri svojmu stylu. To je sice pekne, ale neproduktivne. Skoda no.

Co sa tyka anglictiny, pozeram futbaly s anglickym komentarom a v robote cca 80% mojho casu hovorim / pisem po anglicky, preto to tak casto kombinujem.

Reagovat
Nikikrew

Par statistik a rekordov

259 matches

44 goals

77 assists

4 FA Cups

2 English Super Cup

Premier League records held by Mesut Özil: - most assists in a calendar year (20) - most consecutive games with an assist (7) - most chances created in a season (146) - most chances created in a game (12) - highest scoring German (32) - highest assisting German (52)

Mesut Özil has created 737 chances for Arsenal since making his debut in 2013 and 3.2 per 90 minutes which is the highest of any Arsenal player since records began.

Five players have created over 500 Premier League chances since 2013/14 Eriksen - 571 (226 apps) Ozil - 558 (184) Hazard - 528 (211) De Bruyne - 513 (170) Silva - 511 (206)

To su neuveritelne cisla a pravom sa radi medzi top zaloznikov co hravali v PL. Dovolim si tvrdit, ze kebyze sme nemali v time takych palicov ako Giroud a Walcott, tych asistencii by bolo omnoho viac. Ale v priemere vytvorit 3 sance na zapas, to je paradny ukazovatel.

V konecnom dosledku som rad, ze Ozil odchadza do klubu ktoremu fandil od malicka, napriek tomu, ze mal na stole lukrativnejsie ponuky.

Ozil patri na ihrisko a nie za pocitac. Stale ma co ponuknut a dufam, ze si este zahra EL alebo LM.

Vdaka za vsetko Mesut. Legenda z teba bohuzial nie je ale zanechal si nezmazatelnu stopu v klube a budem na teba spominat iba v dobrom

Reagovat
SunFells

Reagovat
J0EL

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

o koľko trofejí sa zaslúžil

Reagovat
Nikikrew

3

Reagovat
Golasso

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Front hell

Reagovat
SunFells

Úplný král

Reagovat
Trand

Na ten gól proti Ludogorci ssi vzpomenu vždycky jako první, když se zmíní Ozil, to byl prostě nádhernej gól

Reagovat
Lovec

Ta nahrávka Giroudovi je geniální. Stejně jako Giroudovo vedení míče.

Reagovat
Nikikrew

Uz som si myslel ze to zmrvi ale nastastie ho pekne lobol

Reagovat
wesleyborland

Tak ještě Mustafi, Sokratis, Willian,

Reagovat
REPLIKATOR

Arsenal ho zničil

Reagovat
salami

Prijde mi, ze se tu furt pracuje s Ozilem pred 5 lety u vsech tech hodnoceni a je to podobna chyba jako u Balea. Jednak se za tu dobu fotbal zase trosku posunul, je o dost fyzictejsi a rychlejsi, hraci Ozilova typu uz se tolik nevyuzivaj, navic 2 roky bez pravidelnyho hrani se projevej na kazdym a pokud k tomu clovek prida to, ze logicky u tech hracu odchazi vybusnost, rychlost a drive, rikejte si tomu jak chcete, tak jsem osobne dost zvedavej na to, jak Ozil bude vypadat ve Fenerbachce. Ze to byl svyho casu top hrac se zpochybnit moc neda.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Denev

On je asi poslední klasická "desítka". V Turecku se hraje fyzicky dost náročnej fotbal, ale na druhou stranu oproti Anglii i o dost pomalejší. Myslím si, že to zvládne.

Reagovat
SunFells
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele