Oscarův přestup do Šanghaje je upečen, SIPG zaplatí přes 50 milionů

23.12.2016, 10:13
Aktuality
Brazilský středopolař Oscar se s definitivní platností připojí ke krajanům Hulkovi a Elkesonovi v Šanghaji SIPG. Chelsea již potvrdila jeho prodej za domnělých 52 až 60 milionů liber, což následně doprovodila také čínská strana hráčovou fotkou před vánočním stromečkem s červeným dresem na sobě...

Oscar se s Londýnem loučí po čtyřech a půl letech. Od svého přestupu z Internacionalu za 25 milionů liber se za klub ve více než dvou stech startech prosadil celkem 38krát, letos si ale po příchodu Antonia Conteho a přechodu na formaci 3-4-3 jen složitě hledal cestu na hřiště.

Délka Oscarova kontraktu se Šanghají SIPG, kterou trénuje bývalý lodivod Chelsea André Villas-Boas, prozatím není známa, jeho týdenní výdělek se však odhaduje na závratných 400 tisíc liber.

Co se přestupové částky týče, některé zdroje hovoří o 52 milionech liber, zatímco ESPN píše o 60 milionech a čtvrtém nejdražším přestupu z Premier League.

Transfer bude oficiálně zkompletován až v lednu a pětadvacetiletý Oscar se stane již čtvrtým brazilským účastníkem posledního mistrovství světa s pracovním závazkem v Číně. Další takový, útočník Jô, navíc teprve loni odešel zpátky do vlasti.

Autor: Tomáš Daníček / chelseafc.com, bbc.co.uk

Komentáře (668)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele