Osasuna uspěla s odvoláním a může se těšit na Konferenční ligu

25.07.2023, 13:23
Aktuality
Estadio El Sadar (© AFP)

Do začátku nové sezony španělské nejvyšší soutěže zbývá dva a půl týdne, Osasuna ale jednu výhru slaví už nyní. Fanoušci klubu z Pamplony se mohou těšit na utkání Konferenční ligy, vedení uspělo s odvoláním.

Osasuna byla původně vyloučena na základě korupční aféry z let 2012 až 2014, za úplatkářství tehdy bylo odsouzeno do vězení devět lidí včetně členů vedení Osasuny a dvou fotbalistů Betisu. Ti podle soudu přijali peníze od funkcionářů o záchranu bojující Osasuny, aby v posledním kole ročníku 2013/14 přispěli ve vzájemném duelu k porážce svého týmu a předtím ovlivnili i utkání s konkurenčním Valladolidem.

Žádný z funkcionářů v klubu už nepůsobí, přesto byla Osasuna původně vyloučena, aby se rychle obrátila na mezinárodní arbitráž (CAS) do Lausanne. Ta odvolání přijala a UEFA Osasunu zařadila zpět mezi účastníky.

Osasuna si naposledy v evropských pohárech zahrála v sezoně 2006/07. Její místo původně měl zaujmout Athletic, který loni ve španělské lize skončil osmý.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.es

Komentáře (27)

Přidat komentář
Kop do titulků

Reagovat
smazaný uživatel

yessss

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
kissak

tak je to správně, tak to má být

Reagovat
sound la

Reagovat
Alons0

Správně. Ropáci si můžou dělat co chcou, a malý klub by trestali za něco, co se stalo 10 let zpátky.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
MenosQueUnClub

A co když ten klub za to nikdy nebyl potrestán a od té doby nehrál poháry?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak měla Osasuna dostat ban na x let hned po té sezóně, kde porušovali pravidla, a ne to začít vyšetřovat až když se do Evropy kvalifikovali.

Reagovat
MenosQueUnClub

"Porušovali pravidla" je docela mírný výraz pro ovlivňování zápasů Ale souhlasím s tím, že klub ten trest měl dostat už dřív. S tím by se třeba ani letos do Evropy nedostal.

Reagovat
Sasha

nevím co přesně říkají pravidla pro evropské poháry, ale příjde mně blbost, aby UEFA dávala ban jmenovitě. To by třeba musela taky poslat ban Vyšehradu apod, porotože se klidně může stát, že za osm let budou v evropě a asi nemůže UEFA jmenovitě řešit všechny klubu na všech úrovních v Evropě, ale podívat se na těch pár se tam kvalifikovalo už reálné je

Reagovat
Aldeano

Reagovat
ACSMan

Plašilova Osasuna

Reagovat
vitecek15

Osasunova Plašila.

Reagovat
Kejza

najs

Reagovat
Coniglio

Chlapi kde je najnovsi fanta clanek?

Reagovat
Čekám na brejk

Na Bilbao jsem se těšil též, ale takhle je to správné, když si to uhráli a měli by být potrestáni za lidi, kteří už tam nejsou. Vzhledem k porážce až ve finále poháru už by to byl fakt pešek pro Osasunu.

Reagovat
Sasha

trochu blbost ne? to stačí, aby v tom jel jeden člověk, který pak skončí a nemá se klub trestat?

Reagovat
Kejza

Reagovat
CHONG

Reagovat
MenosQueUnClub

Pokud vím, tak Osasuna nebyla nikdy potrestaná jako klub, což mi přijde jako dost nebezpečný precedent. Stačí teda koupit pár zápasů, zachránit se, vyhodit ty nejvýše postavené (kteří budou potrestáni) a zbytek se zamete pod koberec

Reagovat
Shevchenko

tohle se stát v italské lize, tak si ani nedovedu představit, co by se tady na EF dělo.

Reagovat
Sasha

Reagovat
Mass

CAS zapracovala neuvěřitelně rychle

Reagovat
ACSeRw!n

korupce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele