ONLINE: Zima v Anglii finišuje

02.02.2009, 16:03
Aktuality
Pro lepší orientaci ve spleti všelijakých přestupových tahanic vám EuroFotbal přináší aktualizovaný přehled všeho důležitého, co se momentálně odehrává za kanálem La Manche. V kuse budeme mapovat akorát poslední dvě hodiny, během níž mohou kluby dospět k dohodě. Od té doby smí dojít akorát k dokončení lékařských prohlídek a podobných procedur, až poté se anglické přestupové okno uzavře definitivně.

16:05 - Fulham ještě nyní v zimě proměnil hostování Juliana Graye, kmenového hráče druholigového Coventry City, v trvalý přestup, ačkoliv podle původní dohody měl tento odchovanec Arsenalu v srdci Londýna působit ještě půl roku.

16:06 - Kladivář Calum Davenport právě podle britského listu The Guardian podstupuje zdravotní prohlídku v sídle Sunderlandu.

16:18 - Podle slov Aršavinova agenta ani jedna ze stran nijak výrazně nepokročila v jednání, pročež nemá o čem novém by okolí informoval. Mezitím z Arsenalu uprchl další nadějný mladík. Henri Lansbury stráví zbytek sezony na hostování ve Scunthorpe.

16:20 - V anglických kuloárech se šušká, že Arsene Wenger přeci jen našel dočasný záskok za zraněného Cesca Fabregase. Niko Kranjčar se totiž s představiteli londýnského celku údajně již dohodl na podmínkách půlročního hostování z Portsmouthu.

16:24 - Pompey ulovili do svých řad pořádně exotickou rybku. Z belgického Waregemu přichází alespoň na šest měsíců vystužit střed pole teprve 19letý defenzivní štít, jménem Khaleem Hayland, jehož vlastí je karibský Trinidad a Tobago.

16:30 - Co se dost možná blíží, je zajímavá výměna mezi Wiganem a Newcastlem. Zatímco na JJB Stadium by prý měl doputovat nespokojený Charles N'Zogbia, opačným směrem by se měl vydat krajní bek Ryan Taylor. Celá dohoda je nyní takřka u svého konce. Zato odchod Valencii se s definitivní platností odkládá až na léto.

16:38 - Přesun Giovaniho dos Santose pod křídla Portsmouthu, zdá se, ztroskotá na hráčově chabé kondičce. Třebaže se oba kluby dohodly na přestupové částce, Pompey Mexičana odmítli s tím, že není připraven podstoupit zápasovou zátěž.

16:43 - Jedna bulvární lahůdka pro vás: Znechucený Andrej Aršavin se řítí do Manchesteru, aby se zde upsal tamnímu City a udělal tak dlouhý nos směrem k upejpavému Arsenalu.

16:51 - POTVRZENO: N'Zogbia podepsal ve Wiganu smlouvu, která ho k JJB Stadium váže na tři a půl roku. Latics výměnou posílají do Newcastlu obránce Taylora a 3,5 milionu liber k tomu.

16:57 - Situace kolem Aršavina se komplikuje. Fan shop Arsenalu již obdržel zakázku na dvacet dresů s číslem patnáct a jmenovkou ruského fotbalisty.

16:59 - Liverpool potvrdil, že se s Tottenhamem dohodl a umožní Keanovi návrat na White Hart Lane. Teď už irskému útočníkovi ve splnění snu překáží opravdu jen ta zdravotní prohlídka.

17:03 - Pro odlehčení: Britští zvědové, kteří sledují jednajicí fotbalisty, se předhánějí v originalitě údajného vzhledu hráčů. Jen tak namátkou - Robbie Keane prý při jednáních vypadá jako Naomi Campbell, Jermaine Jenas se zase vizáží nápadně blíží Peteovi Dohertymu, přičemž Michaela Dawsona si Gary Naylor, zpravodaj Guardianu, spletl dokonce se sněhulákem.

17:10 - Už jen blíže nespecifikovaný poplatek, který po Arsenalu Rusové požadují, brání Aršavinovi v přesunu na sever Londýna. Přestupová bomba ale stále tiká. Nicméně kdyby opravdu bouchla, Aršavin by zřejmě na dres dostal číslovku 13. V klubovém Fan Shopu by se proto asi museli drbat na hlavě kvůli zmíněné unáhlené objednávce.

17:14 - Deník Guardian si pohrává s nejistou informací, že West Bromwich láká do svých řad švédského internacionála Anderse Svenssona. Ten nedávno za Elfsborg nanastoupil ani v přípravném utkání, což jen nasvědčuje možnému transferu.

17:18 - Další žhavé info ze severu Londýna: Denilson se zřejmě stěhuje na půlroční hostování do Newcastlu, přičemž mohu potvrdit, že Aršavin skutečně dokončil zdravotní prohlídku ve svém potencionálním působišti. Rusovo auto je tak klidné, Manchester ostrouhal.

17:21 - Citizens si však hodlají co nevidět spravit chuť a údajně nabízí 25 milionů liber za Roqueho Santa Cruze. Klíčová otázka je nasnadě: Jsou v Manchesteru opravdu takoví blázni, nebo je to jen výmysl?

17:23 - Mezitím na Craven Cottage údajně zvažují, že podají nabídku za francouzského veterána Oliviera Dacourta, jehož momentálně zaměstnává milánský Inter. I Italové si prý pohrávají s interesantní myšlenkou. Vedení Juventusu si totiž láme hlavu, zda by nestál za hřích vytáhlý forvard z Portsmouthu, Peter Crouch.

17:31 - Manchesteru City prodávání zřejmě nic moc neříká. Newcastle totiž nepochodil se zajímavou osmimiliónovou nabídkou za Michaela Johnsona, talentovaného středopolaře.

17:33 - Tak takhle to tedy je. Liverpool s klidem pustil Keanea k vodě, neboť dospěl k dohodě se španělskou Valencií, jíž by měl údajně přetáhnout Davida Villu.

17:36 - Dacourt již v sídle Fulhamu prošel zdravotní prohlídkou, definitivní svolení k přestupu však ještě neuslyšel. Nicméně se zdá, že dotažení tohoto tranferu je přímo na spadnutí.

17:38 - Necelá půl hodina do uzavření přestupového okna a schyluje se k pozoruhodnému souboji. Ricardo Quaresma byl doteď údajně na půli cesty do Tottenhamu, do hry však náhle vstupuje Chelsea, která se o šikovného křídelníka měla zajímat již dříve.

17:40 - POTVRZENO: Olivier Dacourt míří do konce sezony na hostování ke Cottagers.

17:45 - Bulvár si hraje dál a směruje Shoreyho do Stoku. Jako by mu ten půl rok ve Villa Parku stačil.

17:48 - Konec dnešního rejdu se blíží a Keane s Aršavinem nadále zůstávají zaměstnanci svých dosavadních klubů. Co s tím Tottenham, respektive Arsenal asi udělá?

17:51 - Portugalský server Maisfutebol informoval o dohodě Interu Milán s Chelsea týkající se hostování Quaresmy v londýnském celku. Není však jisté, zda je to skutečně tak. Kenyon přeci dříve ujišťoval fanoušky, že nikdo nepřijde, ani neodejde. Co pak ale úprk Bridge?

17:52 - Everton na poslední chvíli rozvířil přestupové vody v Německu a prý usiluje o služby Kevina Kuranyiho ze Schalke.

17:56 - Olivier Kapo vyjádřil touhu opustit Wigan. "Pokud zůstanu ve Wiganu, ztratím jeden celý rok. Zažívám nejhorší chvíle kariéry," řekl doslova tisku.

17:58 - Blackburn počkal na poslední chvíli a dohodl se s Boltonem na šokující výměně. Vše totiž nasvědčuje tomu, že odtud získá Kevina Daviese výměnou za Keitha Andrewse a 4,5 milionu liber.

18:00 - PŘESTUPOVÉ OKNO UZAVŘENO! Přesto jak Aršavin, tak Robbie Keane ještě v klidu mohou změnit působiště, neboť v každém případě oba zasvěcené celky dospěly k dohodě ohledně výše přestupové částky.

Budu tu stále, abych vás informoval o tom, jak se bude situace kolem obou zmíněných borců vyvíjet v příštích minutách.

18:07 - Kauza Quaresma padá. Sama BBC kontaktovala vedení Chelsea a to jakékoliv spekulace podobného ražení kategoricky popřelo. Portugalská média se však nevzdávají a neustále šíří do světa spekulace ohledně Quaresmova hostování.

18:11 - Michael Chopra ze Sunderlandu se vrací do Cardiffu, aby zde na hostování strávil zbytek tohoto ročníku.

18:19 - West Brom po uzávěrce dotáhl přestup 24letého Argentince Juana Mensegueze ze San Lorenza, jehož přivedl na půlroční hostování.

18:23 - Nejmenovaný zdroj BBC přinesl zprávu, že jednání Zenitu s Arsenalem ztroskotala! Tuto zprávu potvrdil i sám tiskový mluvčí Zenitu Petrohrad Alexej Petrov.

18:26 - Nabídka na koupi Santa Cruze sice z Manchesteru podle všeho skutečně přiletěla, nicméně v Blackburnu ji ihned smetli ze stolu.

18:33 - OFICIÁLNĚ: Robbie Keane je zpátky v Tottenhamu, kde podepsal čtyřletý kontrakt! Nejčastěji je skloňována částka ve výši 15 milionů liber.

18:44 - Italská i portugalská média pokládají jarní hostování Quaresmy v Chelsea za hotovou věc. Nic však není potvrzeno oficiálně ani jedním klubem, ani britskými servery.

18:48 - Agentura Reuters přiložila ruku k dílu, když uvedla, že jednání o Aršavinově přestupu zkrachovala. Patrně tak letos v zimě vybuchne na poslední chvíli jen jedna skutečná přestupová bomba. Jestli se ptáte na stanovisko Arsenalu, tu je: "Nemáme pro vás žádné novinky," jako obvykle mlží Hill-Wood.

19:06 - Zenit by měl odhalit tajemství okolo Aršavinova přestupu zhruba tak do hodiny. To si ještě počkáme.

19:09 - Sporting Lisabon po uzavření přestupového okna vypustil do světa zprávu, že v posledních dnech neakceptoval hned dvě nabídky Boltonu za Velosa, přičemž hráčův agent informoval ještě o zájmu ManCity.

19:29 - Cena Robbieho Keanea se nakonec podle posledních zpráv vyšplhala až na 19 milionů liber, to už by pro Tottenham tolik výhodné nebylo.

19:49 - Zajímavý směr nabrala situace okolo Aršavinova transferu. Reportér Sky Sports přímo z prostor Emirates Stadium hlásí, že se Aršavin již stal hráčem Arsenalu. Smlouva prý byla rovněž podepsána, a to na tři a půl roku, do léta 2012.

19:59 - HOTOVO: Chelsea na svém oficiálním webu potvrdila, že získala na půroční hostování Ricarda Quaresmu z Interu.

20:02 - Do celé patlanice okolo Aršavina se nakonec vložil i manažer Arsenalu, Arsene Wenger, když pro Sky Sports pronesl: "Dnes večer učiníme oznámení. Ano, bude to pozitivní oznámení," ujišťuje příznivce londýnského celku "Profesor".

20:34 - Na Wengerova slova nejspíše přeci jen dojde. Server Goal.com už přinesl oficiální zprávu, že Aršavin přestupuje, o čemž nepochybuje i agentura AP. Přesnější údaje přineseme později, pakliže se tato informace ukáže být pravdivou.

20:45 - Když už se zdálo, že budeme mít od nekonečné kauzy Aršavin pokoj, Dennis Lachter, agent ruského fotbalisty, uvedl, že až "zítra bude na sto procent vědět, zda přestup vyšel nebo ne". Fanoušci tak nadále zůstávají na vážkách i přes optimistické zprávy mnoha světových serverů.

20:54 - V Rusku skutečně o Aršavinově přesunu nepochybují snad nikde. Tuto informaci, patrně ne oficiální, zvesela vyhlašují i v rádiích. Prý se rychlonohý fotbalista londýnskému celku upsal na čtyři roky a přestoupil za pouhých 12,5 milionů liber.

20:55 - Když ne ten Aršavinův, definitivně potvrdit můžeme alespoň transfer Caluma Davenporta, kterého si do konce sezony z West Hamu vypůjčil Sunderland.

21:02 - Ještě jedna zpráva, než se rozloučím, co potěší i příznivce české kopané. Talentovaný útočník Tomáš Pekhart se vrací na dvanáct měsíců do Slavie.

Teď už se ale opravdu loučím. A tak tedy doufám, že si každý v mém zpravodajství najde něco svého, pokud možno pozitivního, a i kdyby ne, tak mu každopádně děkuji za pozornost. Taky by se slušelo poděkovat pánům z vedení Zenitu a Arsenalu, kteří se nám celý den tak ochotně starali o zábavu. Dobrou noc!

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (765)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele