ONLINE: Poslední italský přestupový den

31.08.2011, 19:36
Aktuality
Po roce míří všechny zraky opět do milánského Ata Executive hotelu. Právě zde se oficiálně uzavírají všechny italské přestupové transakce. Jednotliví manažeři a ředitelé pozvolna naplňují prostory hotelu za jediným účelem - na poslední chvíli zdokonalit podobu svého týmu a v evropských přestupových vodách ulovit poslední velké ryby.

Shon, napětí, faxy a schůzky s hráči a jejich agenty, to vše do úderu sedmé hodiny večerní. Sledujte s námi živě poslední okamžiky italského mercata!

9:02 - Antonio Cassano ústy svého agenta prozradil, že k jednáním s Fiorentinou opravdu došlo, ale působiště prozatím měnit nehodlá.

9:35 - Juve ani Barcelona neuspěla s nabídkami za Giuseppe Rossiho. Cena 30 milionů eur, stanovená vedením Villarrealu, ovšem neodradila italskou Neapol, která v posledních dnech zintenzivnila svůj zájem o italského reprezentanta.

9:59 - Inter hledá náhradu za Samuela Eto’a. Vedle Diega Forlana chce do útoku dalšího Jihoameričana, Rodriga Palacia z Janova. S první nabídkou vedení nerazzurri neuspělo, dnes tedy podává další. Částku přesahující 8 milionů eur možná Enrico Preziosi neodmítne.

10:23 - Máme tady první oficiální transfer tohoto dne! Stává se jím Eljero Elia, za něhož posílá Juventus do Hamburku částku 9 milionů eur. Holandský křídelník podepisuje v novém působišti 4letou smlouvu.

11:19 - "SuperMario" Balotelli se možná vrátí do Itálie. V anglických kuloárech se objevuje zpráva, že má namířeno - prozměnu - do Milána. Nehájil by ale barvy Interu. O jeho služby se zajímá městský rival - AC!

11:38 - Věčné město láká hráče světové úrovně, francouzský Lyon na svých webových stránkách právě zveřejnil dohodu s AS ohledně přestupu mladého záložníka Miralema Pjaniče.

11:50 - U týmu AS ještě chvíli zůstaneme, francouzský deník L'Equipe právě informuje o velkém zájmu Marseille o útočníka římského celku, Marka Borriella. Ten po příchodu Pabla Osvalda pravděpodobně nebude dostávat tolik příležitosti a tak jej jeho přesun do slunné Francie možná správnou volbou.

12:04 - Příznivci Fernanda Gaga, pozor! Hráč "Bílého baletu" usiluje o přestup a v tuto chvíli vše vypadá na souboj dvou týmu - Janov vs. AS Řím. Kdo jej nakonec získá?

12:22 - Janov nakupuje opravdu ve velkém! Právě získal polovinu práv na brankáře Interu, Emiliana Viviana. Slovenský bratia, vaše reprezentace bude mít jednoho zástupce v týmu několikanásobného mistra Serie A, Interu. Ten totiž výměnou za brankáře získává stejně velký podíl práv na záložníka Juraje Kucku! Celý obchod je oficiální nyní, hráči ale své působiště změní až od příští sezony.

12:32 - Dnes je to pro Řím opravdu velký den! Z Wolfsburgu konečně přichází stoper dánské reprezentace, Simon Kjaer. AS zaplatí za roční hostování 3 miliony eur, opce na trvalý přestup potom ‚spolkne‘ celkem 7 milionů.

13:01 - Juventus shání posilu do obrany kde se dá. Poté, co padly nabídky na Alvese i Alexe se vedení obrátilo do Sampdorie a snaží se získat Daniele Gastaldella.

13:35 - AC Milán opouští Massimo Oddo, na rok hostuje v Lecce.

13: 50 - Fanoušci Interu, zůstaňte klidní. Agent Wesleyho Sneijdera právě dementoval zprávy týkající se přesunu jeho klienta na Old Trafford.

14:05 - Miralem Pjanič začíná zdravotní prohlídku v hlavním městě.

14:10 - Fiorentina nabídla 8 milionů Bologni za ofenzivní hvězdičku Gastona Ramiréze.

14:15 - Zárate jako náhrada za Palacia? Pokud by dopadl obchod mezi Janovem a Interem Milán, musí ‚Grifové‘ najít urychleně náhradu. Možná právě proto se teď koná schůzka mezi sportovním ředitelem Janova, Stefanem Capozuccou a jeho protějškem, Igli Tarem.

14:19 - Prezident Interu, Massimo Moratti, stanici Sky sdělil, že se zajímá o Palacia i Zárateho.

14:21 - Inter prodává mladého Christopha Knasmullnera zpět do Bavorska. Útočník, který byl považován za nového Thomase Müllera se ale neprosadil a v 19ti letech se vrací do vlasti, kde bude hrát druhou Bundesligu v dresu Ingolstadtu.

14:25 - Reto Ziegler mluví o své budoucnosti: "Podepsal jsem Juvetusu, protože jak pan Marotta, tak trenér Del Neri, mě do týmu chtěli. Teď jsem ale mluvil s novým trenérem a ten mi řekl, že se mnou nepočítá. Měl jsem možnost jít do Turecka, ale trenér reprezentace, Hitzfeld, mi to nedoporučil. Proto zůstávám tady, v Juventusu a budu k dispozici trenérovi i spoluhráčům."

14:40 - Novinář a expert na fotbalový trh, Gianluca Di Marzo, tvrdí, že se Inter nakonec přece jen dohodl s Janovem na přestupu Rodriga Palacia. Inter Milán by tedy v nové sezoně mohl nastupovat s jihoamerickou ofenzivní linií ve složení Milito - Forlán - Palacio!

14:50 - Chievo kupuje z Borussie Mönchengladbach talentovaného Američana, záložníka Michaela Bradleyho.

14:57 - Podle specialisty na přestupové dění v Evropě, konzultanta Realu Madrid, Ernesta Bronzettiho, možná vůbec nedojde k transferu Fernanda Gaga. Sám hráč prý o přestup do hlavního města velmi stojí, vše ale zdržuje hlavní trenér AS, Luis Enrique. Podle něj totiž není potřeba kupovat hráče s podobným herním projevem, jaký má Daniele De Rossi.

15:05 - V záloze Říma nebude moc místa a tak se na tomto postu dá očekávat odliv hráčů. Jedním z nich bude asi i Matteo Brighi, který jedná s Atalantou. Jednání by podle agenta měla dospět ke zdárnému konci.

15:17 - Neapol zbrojí na Ligu mistrů! Z Newell’s Old Boy kupuje obránce Ignacia Fideleffa, který se tímto váže k ‘Partenopei’ na 5 let. Přestupová částka je téměř 3 miliony eur.

15:40 - Avellino oficiálně oznámilo angažování milánského útočníka Gianmarka Zigoniho.

15:44 - Server Gazetta.it píše, že AS Řím brzy oznámí svou novou akvizici - Fernanda Gaga. Ten by měl přijít na hostování s opcí za 6 milionů eur. AS by mělo v nejbližších hodinách dotáhnout také příchod Miralema Pjaniče z Olympique Lyon za sumu 10 milionů eur.

15:47 - Podle stanice Sky Sport 24 Mauro Zárate nakonec není náhradou za Palacia - stává se posilou Interu Milán!

15:57 - Udinese oficiálně uvádí angažování Roberta Pereyry z River Plate. Získává tak 20letou náhradu za Alexise Sánchéze. Přestupová suma zveřejněna nebyla, spekuluje se o částce 4 miliony eur. Mladý křídelník patřil spolu s Erikem Lamelou k největším nadějím proslulého argentinského klubu.

16:07 - AS Řím má novou záložní řadu, oficiálně byly potvrzeny přestupy Miralema Pjaniče z Lyonu i Fernanda Gaga z Realu Madrid. Celková suma za oba hráče je 16 milionů. Dobrá práce, pane Sabatini.

16:09 - Útočník Andrea Caracciolo oficiálně přestupuje z Brescie do Janova.

16:27 - Fiorentina má další posilu, z Juventude přichází 19letý záložník Gustavo Campanharo.

16:40 - Lassana Diarra odmítl nabídku milánského AC! Kdo bude "Mister X”?

16:44 - Pokud chce Catania koupit Leonela Galeana, měla by si pospíšit. O nadějného stopera usilují 2 nejmenované kluby z Ruska.

16:50 - Francesco Grandolfo zamířil z Bari do Chieva.

16:57 - Po příchodu Simona Kjaera na Luku Antea nezbylo místo a tak z AS Řím hostuje v Grossetu.

17:00 - 2 hodiny do konce....

17:06 - Juventus má stále větší zájem o Marka Andreolliho. Salvatore Bocchetti nepřijde, takže vedení Juve muselo svou pozornost přesunout jinam. Obránce Chieva Verona není v Serii A nováčkem, působil už v týmech jako Inter nebo AS Řím.

17:20 - Amauri by podle stanice Sky Sport 24 měl odejít do Marseille, která se neúspěšně snažila koupit Marka Borriella z AS Řím.

17:25 - Sergio Floccari oficiálně odchází z Lazia do Parmy. Takže Fabio Borini může odejít do AS Řím. Podle italských médií tam zamíří na hostování s opcí na přestup za 7 milionů eur.

17:40 - Horká půda Palerma je dějištěm velkého nákupu: přicházejí Edgar Alvaréz (Bari), Francesco Della Rocca (Bologna) a Edgar Barreto (Atalanta).

17:50 - Šok z Londýna! Podle stanice Sky Sport 24 se Chelsea snaží koupit Parola z Ceseny! Násilnosti v hlavním městě Anglie mají tedy následky i ve fotbale...

17:57 - Atalanta opravdu posiluje! Do zálohy získává dvě známá jména: z Říma přichází Matteo Brighi, z Neapole Luca Cigarini.

18:00 - Už jen 60 minut nás dělí od konečné podoby soupisek. So, Come on!

18:02 - Wesley Sneijder do Manchesteru nepřestoupí. Podle jeho agenta, Sorena Lerbyho, jsou zvěsti o přestupu naprosto nepodložené. "Ne, tohle je absolutně nepravdivé”, řekl pro TMW.

18:06 - Hlavy vzhůru, juventini! Podle anglických médií nabízí Everton ‘Staré dámě’ reprezentačního obránce Johnyho Heitingu!

18:13 - Fulham právě potvrdil angažování českého beka Zdeňka Grygery.

18:15 - AS Řím oficiálně získalo Fernanda Gaga z Realu Madrid. Hráč přichází na roční hostování s opcí na trvalý přestup za částku 6 milionů eur.

18:23 - Inter jednoho mladého útočníka prodal, koupil jiného. Z Brescie přichází Lorenzo Tassi, 16letý útočník, mnohými přezdívaný ‘Nový Baggio’.

18:28 - AC Milán se stále snaží! Vedení pracuje na hostování Antonia Nocerina z Palerma. Má na to přesně 33 minut! Stihne to?

18:40 - A je to tady! Galliani opět dokázal, že 20 minut před uzávěrkou pro něj nic neznamená - podepisuje Antonia Nocerina ne na hostování, ale jak uvádí TMW, rovnou na 5 let!

18:45 - Posledních 15 minut šílenství je tady! Jak by řekl Cimrman: V 7 se zhasne a půjde se spát.

18:50 - Bari napíná síly, z Udinese přichází mladý slovinský brankář Ján Koprivec, z Neapole Mariano Bogliacino.

18:57 - AS Řím kupuje z Parmy útočníka Fabia Boriniho. 20letý hrot přichází na roční hostování.

19:00 - Calciomercato é chiuso! Buona serata. Forza Serie A!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, tuttomercatoweb.com, calciomercato.it

Komentáře (1128)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele