ONLINE: Než se v Anglii dochumelí...

31.01.2017, 17:05
Aktuality
Zaujalo nás
Je konec ledna a to pro anglické fotbalové fanoušky zajímá jediné. S hvízdáním a skřípáním se zavírá zimní přestupové okno a nám nezbývá než věřit, že zpod něj ještě stihnou proklouznout nějaké hráčské vločky. Zatím jich bylo po hříchu málo a vzhledem k tomu, že před devátou hodinou večerní začíná regulérní kolo Premier League, mají kluby situaci ještě o fous ztíženou.

Vy se každopádně můžete uvelebit u tradičního online přenosu Eurofotbalu, který vám přinese to nejdůležitější a nejzajímavější z přestupového trhu. Vítejte!

Začít bychom asi měli rekapitulací těch největších transferů nejen v dnešních hodinách, ale taky celém zimním přestupovém období. Největší škatulata se hýbají v Londýně, konkrétně ve West Hamu. Dimitri Payet ukončil svou kontroverzní ságu a za 25 milionů utekl do Marseille. Místo něj se do kádru Kladivářů infiltrovali Robert Snodgrass z Hullu a José Fonte ze Southamptonu.

Vůbec nejdražší přestup má ale na svědomí Chelsea, která za Oscara inkasovala od Číňanů 60 milionů liber. Ze zámoří přišel brazilský mladík Gabriel Jesus, který už v prvních minutách v dresu Manchesteru City ukázal, že talent má obrovský. Velkou posilu získal i Everton, jehož manažer Ronald Koeman spojil síly se starým známým Morganem Schneiderlinem.

Vysvobození z "westbromwichského zajetí" se dočkal Saido Berahino, který našel nové angažmá na Stoke-on-Trent. O něco méně zřetelné šachy rozehráli v Crystal Palace, Sam Allardyce totiž k Eagles přilákal hned dva levonohé hráče spíš defenzivního typu - Jeffreyho Schluppa z Leicestru a Patricka van Aanholta ze Sunderlandu.

Podobně nejasné jsou kroky Watfordu, ale tam už to není takové překvapení. Mnozí z vás si jistě pamatují na šílené příchody ofenzivních fotbalistů v létě 2015, kdy se útočná vozba nafoukla na pět jmen. O rok a půl později se historie opakuje, zbrusu novými akvizicemi jsou Mauro Zárate a M'Baye Niang.

17:24 A na co se můžeme těšit v nejbližších zhruba sedmi hodinách? Inu, moc toho není. Lákají spekulace okolo Moussy Dembélého ze Celticu, o nějž údajně stojí Chelsea, která hodlá přesvědčit skotský celek 40 miliony liber. Pryč ze Stamford Bridge by naopak měl putovat Branislav Ivanović. Jiný obránce Mamadou Sakho utíká z Liverpoolu, Leonardo Ulloa má tytéž úmysly s mistrovským Leicesterem. A to je tak nějak zatím vše...

17:29 Belgický specialista na Premier League Kristof Terreur se vytasil s informací, že Crystal Palace a Leicester stojí o služby anderlechtského Kary Mbodjiho. Nabídky ve výši 10 milionů liber však nejsou dostatečně vysoké.

17:35 OFICIÁLNĚ: Nákupy Watfordu mají logický dopad na hráče širšího kádru, útočník Jerome Sinclair odchází na půlroční hostování do Birminghamu.

17:37 V Manchesteru United je po odchodech Schneiderlina s Depayem klid. Spekulovalo se o úprku Ashleyho Younga, který od Josého Mourinha moc šancí nedostává - sám portugalský manažer ale jeho transfer z Old Trafford vyloučil.

17:41 Ranocchiův příchod znamená, že Hull už nepotřebuje jiného stopera Alexe Bruce. Do léta jej angažoval druholigový Wigan. Tigers by se ale měli poohlédnout spíš po posilách do záložní řady, kde je po exitech Snodgrasse, Livermora a zranění Masona poměrně smutno.

Nudný přestupní termín nás trápí i proto, že kolegové ze Sky Sports stáhli zpřed stadionů své reportéry - zpravidla obletované nadšenými fanoušky - a přesunuli je na pustoprázdná tréninková centra. Na dva a půl roku starém videu níže se však můžete přesvědčit, že se zas až tak není čemu divit...



17:50 OFICIÁLNĚ: Páni, tak tohle se příliš nečekalo! Aston Villa přišla o výraznou oporu, Burnley totiž z druholigového celku odkoupila záložníka Ashleyho Westwooda a podepsala ho na tři a půl roku. Překvapivé je to proto, že Clarets v létě na tentýž post přivedli k Marneymu Hendricka a Defoura, před pár dny se navíc vrátil tahoun postupové jízdy Joey Barton.

17:57 Mark Hughes se mezitím nechal slyšet, že Premier League není nikdy nic snadné, ale nadcházející dvě utkání jsou pro Stoke velmi důležité. Inu, Bet365 Stadium už dnes nejspíš žádnou aktivitu nevykáže...

Do konce přestupového období zbývá 6 hodin!

18:05 V Londýně se nám pohybuje Dimitar Berbatov, o němž je zatím známo jen to, že neposílí West Ham. Jako volný hráč však může posílit libovolný celek i po Deadline Day.

18:09 Aha! Watford se zbavuje dalšího nepotřebného zboží, kterým není nikdo jiný než Odion Ighalo. Vyhlídl si ho Changchun Yatai, který na okraj Londýna pošle 20 milionů liber. Kdo by ještě před rokem řekl, že nigerijský střelec odejde s puncem náhradníka a ne jako hvězdná opora...

18:19 Na Burnley bude s blížící se půlnocí živo, Ian Dennis z BBC se vytasil s informací, že na Turf Moor po příchodu Westwooda dorazí ještě jedna další posila. Nějaké tipy? Že by Robertson z Hullu?

18:22 Moussa Dembélé byl v Londýně na zdravotní prohlídce skutečně jen kvůli kolenu, Chelsea tak (pokud vůbec měla zájem) nejspíš ostrouhá. Podle různých zdrojů už je útočník Celticu na cestě domů.

18:28 (NE)OFICIÁLNĚ: Luka Milivojević je novou posilou Crystal Palace. Ptáte se, o koho jde? Pětadvacetiletý srbský reprezentant strávil posledního dva a půl roku v Olympiakosu Piraeus a nejraději nastupuje uprostřed zálohy.

18:32 Dembélé asi nevyjde, ale přesto Chelsea dál loví na severu Spojeného království. Aby dovolila Asmiru Begovićovi desetimilionový přestup do Bournemouthu, potřebuje získat náhradu - a tou má být jednička Celticu Craig Gordon.

18:39 Tak drobná oprava, Milivojević ještě oficiálně není hráčem Eagles, fotka hráče s dresem unikla na sociální sítě o něco dříve. K definitivnímu podpisu zbývá ještě několik drobností.

18:43 Údajný cíl Hullu Kamil Grosicki byl viděn na letišti v Rennes. Tigers si za něj připravili necelých 8 milionů liber.

18:46 Middlesbrough se po získání Patricka Bamforda potřebuje jednoho útočníka naopak zbavit, aby ulevilo platovému rozpočtu. Volba padla na Jordana Rhodese, jenž byl nabídnut Sheffieldu Wednesday.

Ryan Mason se nás rozhodl při Deadline Day potěšit. Na svém Twitteru je aktivní poprvé od vážného zranění lebky, a tak poděkoval své rodině, spoluhráčům, fanouškům a v neposlední řadě lékařským týmům Chelsea, Hullu a nemocnici St. Mary's za obrovskou podporu.
Do konce přestupového období zbývá 5 hodin!

19:03 Frank Lampard měl prý na stole nabídku od Brightonu. Legenda Chelsea ji ale odmítla - údajně proto, že by při současné formě lídra druhé ligy obávala toho, že se neprobojuje do základní sestavy.

19:07 A ještě jednou Chelsea, podle deníku Independent nabízí Bournemouth za Nathana Akého 18 milionů liber, což by z něj dělalo suverénně nejdražší posilu v historii klubu! Eddie Howe asi o svého bývalého svěřence opravdu stojí...

Dovolil bych si upozornit, že ve 20:45 našeho času začíná třiadvacáté kolo a s tím je logicky spojená i Fantasy Premier League. Deadline uzavírání sestav se blíží, nastane v 19:45, tak ho při sledování přestupových novinek nepropásněte!

19:26 OFICIÁLNĚ: Konečně nějaká oficiální zpráva. Osmnáctiletý talent West Hamu Reece Oxford bude sbírat cenné zkušenosti v Readingu, kde stráví zbytek sezóny.

19:37 O Franka Lamparda se i přes neúspěšný zájem Brightonu zajímá hned trojice týmů z Premier League. Deník Star "napráskal" Swansea, Crystal Palace a WBA. Jde však pouze o spekulace.

Nuda, nuda, šeď, šeď... Nejzajímavějšími novinkami jsou teď naprosto suverénně základní sestavy zápasů od třičtvrtě na devět.

19:48 Jak se asi vyvine situace Leonarda Ulloy? Útočník chce za každou cenu opustit Leicester, ten ale zatvrzele odmítá nabídky týmů z Premier League. Sundrland neuspěl se sedmi a půl miliony. Chytí se někdo mimo ostrovy?

19:56 Tak si při slabší chvíli řekněme ještě něco bližšího o nadcházejícím největším přestupu dnešního dne. Watford nakonec může za Odiona Ighala, vidět dokonce 25 milionů liber, Chongchun Yatai totiž slíbil zaplatit pět milionů jako bonus odvislý od výkonů. Platové podmínky jsou pochopitelně královské, Nigerijec si má přijít na 200 tisíc liber týdně.

A já se touhle zprávou na několik hodin loučím, večerní částí Deadline Day vás provede můj kolega Michal Kovalčík.

Do konce přestupového období zbývají 4 hodiny!

20:04 Já vás všechny zdravím a hned přicházím s jednou zajímavou zprávou. Po roce stráveném v Middlesborough se bude znovu stěhovat útočník Jordan Rhodes. Muž, který na Riverside odcházel s pověstí velkého kanonýra, zde nedokázal naplnit svůj potenciál, v Premier League si pořádně nekopl a nyní se bude zřejmě za 9,5 milionu liber stěhovat do druholigového Sheffieldu Wednesday.

20:22 OFICIÁLNĚ: Dosud zřejmě nejzajímavější transfer dneška je definitivně dotažen do konce. Odion Ighalo přestupuje do čínského Changchun Yatai. Nigerijský forward na sebe nejvíce upoutal v roce 2015, kdy společně nastříleli většinu gólů Watfordu.

20:35 Pojďme na chvíli zavítat do Championship. Loni sestoupivší Aston Villa v létě koupila útočníka Rosse McCormacka, jemuž se ale zatím nedaří tak, jak by si všichni představovali a když k tomu přidáte údajném eskapády ohledně "omluvenek z tréninků", nebylo by se čemu divit, kdyby někdejší hráč Leedsu či Fulhamu putoval na hostování do Nottinghamu Forrest. Devatenáctý celek druhé ligy má o něj údajně velký zájem.

20:48 Že by se nám zrodil další zajímavý přestup? Obránce Chelsea Branislav Ivanović se Contemu nehodí do systému, pod italským manažerem takřka nenastupuje a měl by se vrátit zpět do Ruska, kde dříve působil v Lokomotivu Moskva. Brzo by prý měl být potvrzen jeho přesun do Zenitu Petrohrad.

20:59 Při sledování Deadline Day si doporučuji pustit dnešní šlágr Premier League, duel mezi Liverpoolem a Chelsea startuje za minutku!

Do konce přestupového období zbývají 3 hodiny!

21:13 OFICIÁLNĚ Bývalý záložník Newcastlu či Manchesteru United Gabriel Obertan se vrací na Britské ostrovy. Z ruské Machačkaly přestupuje do druholigového Wiganu Athletic.
21:14 OFICIÁLNĚ: Druholigový Norwich City by se rád po roce znovu vrátil do Premier League, momentálně okupuje osmé místo a pomoci k vytouženému postupu by měl Canaries pomoci levý obránce Mitchell Dijks, který přichází na půlroční hostování z Ajaxu Amsterdam.
21:35 Sheffield koupil Jordana Rhodese z Middlesbrough za 9,5 milionu liber, za tohoto stále teprve šestadvacetiletého kanonýra kluby z Championship (!) dohromady zaplatily již přes 25 milionů liber (£8m do Blackburnu, £9m do Middlesbrough - tehdy ještě v 2. lize, £9.5m do Sheffield Wednesday). Není se čemu divit, jeho statistiky jsou opravdu obdivuhodné... 21:41 OFICIÁLNĚ: Poměrně v tichosti se odehrál přestup záložníka Robbieho Bradyho z Norwiche do Burnley. Clarets za irského reprezentanta zaplatili údajně kolem sedmi milionů liber, čímž by překonali klubový rekord. Brady podepsal smlouvu na tři a půl roku.
21:48 OFICIÁLNĚ: Čtyřiadvacetiletý útočník Swansea Modou Barrow bude do konce sezóny hostovat v druholigovém Leedsu United.

21:55 Arouna Koné by měl v nejbližší době podepsat krátkodobý, půlroční kontrakt s Crystal Palace, kam se bude stěhovat z Evertonu.

Do konce přestupového období zbývají 2 hodiny!

22:02 Sunderland by podle všeho na Deadline Day rád získal nějakou posilu do útoku. Námluvy prý probíhaly s Leonardem Ulloou z Leicesteru, Jayem Rodriguezem ze Southamptonu a právě i s Koném z Evertonu. Posledně jmenovaný však nakonec kývl Eagles a nezdá se, že by se posunula jednání ani s ostatními zmíněnými.

22:22 Brankář Tim Krul v létě po mnoha letech opustil Newcastle a odešel na hostování do Ajaxu Amsterdam, v jehož dresu však ještě neodchytal ani minutu a spekulovalo se o jeho lednovém návratu do Anglie. Krul nakonec zůstane ve vlasti a do konce sezóny bude hostovat v Alkmaaru.

22:25 Přestupová částka za Robbieho Bradyho z Norwiche do Burnley bude nakonec ještě o dost vyšší, než bylo původně uváděno. Burnley za hvězdu Cannaries prý zaplatí přes 13 milionů liber.

22:30 Branislav Ivanović údajně právě v Petrohradě podstupuje zdravotní prohlídku a s tamním Zenitem by měl brzy podepsat smlouvu.

22:47 OFICIÁLNĚ: Jordan Ayew z Aston Villy přestupuje do Swansea. Opačným směrem naopak míří obránce Neil Taylor. Je pravděpodobné, že Swans ještě Villa Parku kromě Taylora poslali nějakou finanční částku.
22:52 OFICIÁLNĚ: Crystal Palace dotáhlo přestup Luky Milivojeviće z Olympiakosu Pireus. Srbský záložník podepsal kontrakt na tři a půl roku. 22:57 OFICIÁLNĚ: Bournemouth myslí na budoucnost. Z Sheffieldu United totiž přichází anglický reprezentant do 19 let Aaron Ramsdale. Talentovaný brankář podepsal čtyřletou smlouvu.

Do konce přestupového období zbývá už jen hodina!

Já se s vámi pro dnešek loučím, přejí pěkný zbytek večera. Cílovou rovinkou už vás znovu provede Marek Ustohal.

23:11 OFICIÁLNĚ: A já začnu hned parádní zprávou pro každého, kdo sympatizuje s Leicesterem. Claudio Ranieri přivedl pořádnou konkurenci pro Hutha s Morganam, na hostování do konce sezóny přichází Molla Wagué z Udinese Calcio. Lišky navíc mají opci na přestup.

23:24 OFICIÁLNĚ: Ve snaze vylepšit útočnou potenci přichází do Southamptonu z Neapole Manolo Gabbiadini. Za útočníka, který toho letos v Itálii moc nenahrál, Saints zaplatí až 17 milionů liber.

23:28 Přestup Androse Townsenda z Crystal Palace do Newcastlu se nekoná, kluby se nedohodly na finančních podmínkách.

23:39 OFICIÁLNĚ: Hull má nového záložníka, do konce sezóny si z Villarealu vypůjčil Alfreda N'Diayeho.

23:43 Eddie Howe přiznal, že chtěl získat Nathana Akého, ale Chelsea jakoukoli možnost kategoricky vyloučila.

23:46 OFICIÁLNĚ: Je to tady! Mamadou Sakho prchá z Anfield Road, co mu síly stačí, nakonec ho vysvobodil Sam Allardyce. Stoper bude v Crystal Palace hostovat do konce probíhajícího ročníku.

23:57 OFICIÁLNĚ: Middlesbrough získalo z Watfordu Adlena Guedioru, který na Riverside Stadium podepsal smlouvu na dva a půl roku. Na okraj Londýna putuje 3,5 milionu liber.

DING DONG! Přestupové období je u konce! To však neznamená, že už se nedočkáme žádného transferu - pokud se kluby dohodly před půlnocí, můžou s inkriminovaným hráčem dolaďovat podmínky i po uzavření přestupového okna. Na oficiální oznámení si tak ještě můžeme brousit zuby.

00:04 OFICIÁLNĚ: Jak povídám. Marc Wilson opouští Bournemouth (schválně, kdo z vás si všiml, že tam vůbec byl?), do konce ročníku vypomůže West Bromwichi.

00:09 Vytoužené posily se dočkal Marco Silva, Hull brzy oznámí přestup Kamila Grosickiho, jehož fotka s novým dresem už unikla na sociální sítě.

00:15 Branislav Ivanović sice ještě není hráčem Zenitu, ale to pro ruský celek není žádný problém. Tamější přestupák se uzavírá později než v Anglii.

00:32 OFICIÁLNĚ: Ve druhé lize padají neuvěřitelné částky. Scott Hogan přestupuje z Brentfordu do Aston Villy, spekuluje se přitom o 12 až 15 miliony liber.

Na zbylé transfery už vás nechám o samotě. Online přenos Eurofotbalu ze zimního přestupového období končí a já vám i za svého kolegu Michala Kovalčíka děkuji za pozornost. Na viděnou za dalších sedm měsíců u letního Deadline Day!

Autor: Marek Ustohal, Michal Kovalčík

Komentáře (328)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele