Olomouc na Maltě remizovala s Hradcem, první výhra pro Holoubka

13.01., 17:50
Aktuality

Bohemians 1905 remizovali v úvodním utkání přípravy v rámci turnaje Tipsport liga s jiným prvoligovým týmem Pardubicemi bez branek. Olomouc se na turnaji na Maltě rozešla smírně 1:1 s dalším celkem z nejvyšší soutěže Hradcem Králové. Mladá Boleslav porazila Táborsko 2:0 a připsala si první vítězství pod trenérem Davidem Holoubkem. Zlín překvapivě prohrál se Zlatými Moravci 0:1 a poslední celek nejvyšší soutěže z Českých Budějovic remizoval s Jihlavou 2:2. Liberec a Jablonec si připsaly výhru nad polskými soupeři.

Hradec poslal proti Olomouci v 36. minutě do vedení hlavičkou Hais, pátý tým nejvyšší soutěže ale hned po pauze srovnal zásluhou Fortelného. "Votroci" si i v druhém utkání turnaje čtyř mužstev Tipsport Malta Cupu připsali remízu. Sigma má na kontě po vítězství a nerozhodném výsledku a v závěrečném duelu s Austrií Vídeň se utká o celkové prvenství.

"Nevyšly nám závěrečné desetiminutovky obou poločasů, ale jinak byly zbývající části hry podle mě dobré. Byla to dobrá příprava, ale zase ne směrodatná pro ligové zápasy, do nich je ještě daleko," řekl na tiskové konferenci trenér Sigmy Václav Jílek.

"Myslel jsem, že nás bude soupeř ve druhé půli přehrávat, protože nasadil novou jedenáctku. Ale kluci to zvládli, zejména kondičně. Škoda, že jsme nezvládli lépe koncovku, mohli jsme i vyhrát," uvedl královéhradecký trenér Václav Kotal.

V souboji skupiny B domácí Tipsport ligy mezi Bohemians a Pardubicemi měl největší šanci v 16. minutě útočník Pražanů Mužík, radost z branky mu ale zkazila tyč. Východočeši museli v první půli hned dvakrát nuceně střídat, ze hry odstoupili Halinský a Solil. "Klokani" zvládli zápas bez zranění.

"Pozitivní je hlavně to, že se nikdo nezranil. Tyhle zápasy jsou hlavně o tom, abychom se rozběhali, něco nacvičili. Do nějakých šancí jsme se dostali, škoda, že jsme je nedali. Je potřeba nenavázat na konec podzimu a konečně to protrhnout," řekl klubové televizi asistent trenéra Bohemians Ivan Hašek.

Zlín ve skupině C stejného turnaje nečekaně podlehl poslednímu celku slovenské ligy Zlatým Moravcům 0:1. "Ševci" mohli na úvod přípravy prohrát i vyšším rozdílem, brankář Bachůrek ale v druhé půli chytil penaltu bývalému ostravskému záložníkovi Mondekovi.

"Výsledek 0:1 není dobrý. V prvním poločase jsme měli hru pod kontrolou, byli jsme lepším týmem. Trochu nám celý zápas dělal problémy míč, který moc nepružil. Střelba byla taková tupá, nelétalo to. V druhém poločase si to po změnách moc nesedlo. Spokojenost tak napůl," řekl zlínský trenér Bronislav Červenka.

Mladoboleslavští po úvodní remíze s Teplicemi v druhém duelu zimní přípravy poprvé zvítězili pod novým koučem Holoubkem. O výhře nad druholigovým Táborskem rozhodl dvěma brankami v úvodní desetiminutovce Pulkrab, jednu z nich dal z penalty.

Nováček nejvyšší soutěže z Karviné odehrál dva zápasy proti soupeřům ze středu druhé ligy. Úvodní sestava Slezanů nejprve porazila brněnskou Líšeň 1:0 a druhá jedenáctka pak rozstřílela Opavu 4:0. Poprvé se trefila zimní posila Regáli.

Poslední tým nejvyšší soutěže České Budějovice proti Jihlavě vedly 2:0, ale druholigový soupeř dokázal srovnat. "Musím říct, že s dnešním zápasem jsme s Jirkou (Kladrubským) spokojeni, výkon byl dobrý. Vzhledem k počáteční fázi přípravy neberu zřetel na výsledek, myslím si, že jsme byli jednoznačně lepší," pronesl jeden z českobudějovických trenérů Jiří Lerch.

Liberec porazil druholigovou Legnicu hladce 3:0. Vysoké vítězství nad polským soupeřem si připsal i podještědský soused Jablonec, v Jelení Hoře, hrající až čtvrtou nejvyšší soutěž, triumfoval 6:1. Dvakrát skóroval Drchal.

"Je to o pohybu a ten jsme dnes měli úplně jiný než ve středu, kdy možná na kluky dolehla únava. Když je dobrý pohyb, hned pak naše hra vypadala jinak. Ale stejně jako jsem říkal po zápase ve Varnsdorfu, na výsledky teď nebereme příliš ohled," uvedl jablonecký trenér Radoslav Látal.

Přípravný turnaj Tipsport Malta Cup:

Sigma Olomouc - FC Hradec Králové 1:1 (0:1)

Branky: 48. Fortelný - 36. Hais.

Sestavy:

Olomouc:

I. poločas: Macík - Vraštil, Matys, Novák - Chvátal, Breite, Dele, Sláma - Vodháněl, Langer - L. Juliš.

II. poločas: Macík - Křišťál, Pokorný, Beneš, Elbel - Ventúra, Pospíšil - Fortelný, Zorvan, Emmanuel - Singhateh. Trenér: Jílek.

Hradec: Vízek - Klíma, Ševčík, Čech - Pudhorocký, Rada, Dancák, Krejčí (72. Boniš) - P. Juliš, Koubek - Hais (66. Hlaváč). Trenér: Kotal.


Přípravný turnaj Tipsport liga:

Skupina B (Horní Počernice):

Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 0:0.

Sestavy:

Bohemians:

I. poločas: Valeš - M. Kadlec, Hůlka, Vondra - Dostál, Jindřišek, Hrubý, Kovařík - Mužík, Beran - Puškáč.

II. poločas: Valeš - A. Kadlec, Křapka, Hybš - Köstl, Jánoš, Hůlka (67. Farkaš), Shejbal - Mužík (67. Lehovec) - Kozák, Ristovski. Trenér: Veselý.

Pardubice:

I. poločas:
Budinský - Lupač, Halinský (17. Kukučka), Surzyn, Icha - Solil (28. Darmovzal), Hlavatý, Kissiedou - Pikul, Huf, Mukwelle.

II. poločas: Kinský - Tischler, Kukučka, Donát, Helešic - Darmovzal, Míšek, Patrák - Daněk, Černý, Brdička. Trenér: Kováč.


Přípravný turnaj Tipsport liga:

Skupina C (Skalica):

FC Zlín - Zlaté Moravce-Vráble 0:1 (0:0)

Branka: 65. Kuchianidze.

Sestava Zlína:

I. poločas: Dostál - Polášek, Simerský, Didiba, Čelůstka - Vukadinović, Bužek, Janetzký, Bartošák - Bobčík - Achvlediani.

II. poločas: Bachůrek - Cedidla, Kolář, Jura, Bartošák (66. Hamalčík) - Reiter, Kulíšek, Janetzký (66. Achvlediani), Švach, Fantiš - Ikugar. Trenér: Červenka


FK Mladá Boleslav - Táborsko 2:0 (2:0).

Branky: 7. z pen. a 10. Pulkrab.

Sestava M. Boleslavi:

I. poločas: Mikulec - Kostka, Šimek, Karafiát, Fulnek - Poulolo, Mareček - Vaníček, Žitný, Solomon - Pulkrab.

II. poločas: Trmal - Kadlec, Šimek, Král, Suchomel - Poulolo, Mašek - Kodad, Ladra, Buryán - Vojta. Trenér: Holoubek.


MFK Karviná - Líšeň 1:0 (1:0).

Branka: 45. Ezeh.

Sestava Karviné: Ciupa - Semeniv, Svozil, Kauan Carneiro, Ražnatovič - Boháč, Žák - Iván, Ezeh (62. Kačor), Papalelé (62. Franko) - Doležal (62. Vinicius). Trenér: Jarábek.


Dynamo České Budějovice - Jihlava 2:2 (0:0).

Branky: 57. Alli, 72. Skalák - 75. Tall z pen., 86. Vedral.

Sestava Č. Budějovic:

I. poločas: Šípoš - Nikl, Králik, Čoudek, Sladký - Čermák, Suchan - Šigut, Hellebrand, Alli - Tranziska.

II. poločas: Andrew - Osmančík, Broukal, Králik, Trummer - Hora, Hák, Zíka - Skalák, Prášek, Alli. Trenér: Lerch.


Slovan Liberec - Legnica 3:0 (2:0).

Branky: 8. Kok, 28. Letenay, 87. Tupta.

Sestava Liberce:

I. poločas: Bačkovský - Mikula, Prebsl, Govaers - Penner, Varfolomejev, Višinský, Horský, Preisler - Letenay, Kok.

II. poločas: Hasalík - Lehoczki, Prebsl (69. Govaers), Purzitidis - Hudák, Žambůrek, Lexa, Tupta, Ghali - Kulenovič, Rabušic. Trenér: Kozel.


Jelení Hora - FK Jablonec 1:6 (0:3).

Branky: 50. Balicki - 40. a 80. Drchal, 13. Chramosta, 42. Krulich, 63. Náprstek, 85. Kratochvíl.

Sestava Jablonce:

I. poločas: Kotlín - Karban, Tekijaški, D. Souček - Pleštil, Houska, Hübschman, Polidar - Drchal, Chramosta, Krulich.

II. poločas: Myška - Štěpánek, Martinec, F. Souček - Gaši, Kratochvíl, Náprstek, Kubín, Čanturišvili - Velich, Drchal. Trenér: Látal.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Ingimir

počkať, tréner Bohemias ide robiť asistenta repre Ivanovi Haškovi a v Bohemke má asistenta čo sa tiež volá Ivan Hašek?

Reagovat
andrew96

Syn.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele