Oenning v Norimberku skončil

21.12.2009, 20:18
Aktuality
Předposlední tým německé ligy Norimberk propustil trenéra Michaela Oenninga. Jméno nástupce zatím bundesligový klub neoznámil, za vážného kandidáta je považován Dieter Hecking, který v srpnu skončil v Hannoveru.

Oenning přišel o místo po nedělní prohře 0:3 na hřišti Kolína nad Rýnem. Byla to čtvrtá porážka bez vstřeleného gólu za sebou. Ze sedmnácti zápasů v sezoně Norimberk vyhrál jen tři a ztrácí čtyři body na pozici zaručující udržení v soutěži. Oenning vedl mužstvo od loňského srpna, smlouvu měl až do roku 2011.

"Nesplnili jsme předsezónní požadavky a po dlouhých diskuzích a analýzách jsme se rozhodli Oenninga propustit," řekl klubový prezident Franz Schafer, jenž si před sezonou vytyčil patnáctibodový cíl, kterého měl Norimberk po polovině sezony dosáhnout. "Je nám to líto, protože do sezony jsme nevstupovali s tím, že budeme měnit trenéry, ale s tím, že zůstaneme v Bundeslize."

Oenning se tak stal letos již pátým bundesligovým koučem, který přišel o práci. Před ním se dobře nevedlo ani Marcelu Kollerovi v Bochumi, Lucienu Favremu v Herthě, Dieteru Heckingovi v Hannoveru a Markusi Babbelovi ve Stuttgartu.

Autor: Ondřej Holzman / ČTK, uefa.com, skysports.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

žádné překvapení...osobně bych ho propustil o 2 měsíce dřív

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak nějak....

Reagovat
smazaný uživatel

o dva trenéry víc odvolaných ,než GL

Reagovat
smazaný uživatel

s takym timom norimberg na bundesligu nema, nemyslim ze za vsetko moze trener ale tak vacsinou sa to tak robi, ked sa nedari je vzdy odvalny trener ale mali by spravit v prvom rade zmeny v hracskom kadri!

Reagovat
smazaný uživatel

kdo si utváří kádr? trenér...

Reagovat
smazaný uživatel

ved ano ale kolko novych hracov do norimbergu prislo skoro ziadny a s tymom ktory hral 2 bundesligu sa tazko presadzuje v 1 bundeslige a takto to aj vyzera, kde je norimber? predposledny , a urcite ze aj trener za to moze sak to je jasne ale nezvaloval by som to len na neho! a myslim si ze ak norimberg neposili tak im nepomoze ani keby ich trenuje sir ferguson

Reagovat
smazaný uživatel

To mělo přijít už dávno, ale jak vidím, tak správně vyčíhli na zimu...

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem to zase napsal...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele