ODEMWINGIE CHCE DO ANGLIE

09.03.2007, 23:10
Aktuality
Útočník francouzského Lille Peter Odemwingie přiznal, že by si jednou rád zahrál anglickou Premiership. Poprvé si proti anglickému týmu si zahrál v Lize mistrů, kde jeho tým vypadl v osmifinále po dvou porážkách s Manchesterem United. Odemwingie nastoupil k oběma zápasům, ale nijak výjimečný výkon nepředvedl.

Ačkoli má Peter dlouhodobou smlouvu s Lille, neskrývá touhu přestěhovat se do Anglie v budoucnu. "Opravdu doufám, že budu mít jednou příležitost si tam zahrát. Většina Nigerijců má sen v Anglii nastoupit, především proto, že když jsme byli malí, sledovali jsme Premiership v televizi. Navíc Nigerijci mluví anglicky a dokáží se v Anglii rychle usadit. A je tam velké nadšení pro fotbal," vyznal se Odemwingie

"Samozřejmě doufám, že si v Anglii jednou zahraji, ale kontrakt s Lille mám až do roku 2010 a to je pro mě prvořadé. Lille však není nejlepší klub v Evropě, takže člověk nikdy neví co se může stát," dodal 25letý útočník.

Odemwingie se narodil v uzbeckém Taškentu, jeho matka je Ruska a otec Nigerijec. Fotbalově vyrůstal v CSKA Moskva, pak strávil tři roky v nigerijském klubu Bendel Insurance, odkud se v roce 2002 přesunul do belgického La Louviere. V roce 2005 pak přišel jeho zatím poslední přestup, právě do Lille. Ve stejném roce také debutoval v nigerijské reprezentaci, na svém kontě už má osm startů a čtyři góly.

Autor: Tomáš Honajzer / skysports.com, wikipedia.org

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*vitus_urbo

ma na to...

Reagovat
HOST*mobby

Určitě na to má, ale jen v průměrných anglických týmech. Pochybuji, že by se prosadil třeba v Liverpoolu nebo Manchesteru

Reagovat
Shevchenko
Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Marv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele