Odcházím z Milána, oznámil veterán Nesta

10.05.2012, 15:29
Aktuality
AC Milán po deseti letech přijde o oporu svých zadních řad, Alessandro Nesta totiž dnes oznámil, že neprodlouží smlouvu a vydá se na nové angažmá. Nesta podle svých slov cítí, že na něj italská liga začala být příliš rychlá, v šestatřiceti chce hrát méně náročnou soutěž.

"Italský i evropský fotbal už je na mě příliš rychlý. Chci být pro tým důležitý, jinak je lepší zůstat doma," uvedl Nesta na dnešní tiskové konferenci.

Zkušený obránce je jedním z mnoha milánských hráčů, kterým v létě končí smlouva. Podle italských médií mělo vedení AC zájem o prodloužení spolupráce, Nesta se ale rozhodl jinak. "Vyhrál jsem toho ve své kariéře hodně, nyní jsem se rozhodl zkusit něco jiného. Chci hrát v klubu, kde se budu cítit dobře, kde budu moci něco dokázat," prohlásil.

Alessandro Nesta přišel do AC Milán v létě 2002 z Lazia za přibližně 30 milionů eur. Vysoká očekávání naplnil, stal se oporou obranných zad. Milánu pomohl krom jiného ke dvěma ligovým triumfům a ke dvěma vítězstvím v Lize mistrů. "První triumf v Lize mistrů bude ta nejlepší vzpomínka, kterou si z Milána odnáším," svěřil se Nesta.

Autor: Radim Šantrůček / soccerway.com

Komentáře (518)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele