Od české reprezentace se odpojil zraněný záložník Lukáš Sadílek

14.11.2023, 17:44
Aktuality

Od české reprezentace se před závěrečnými zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Polsku a s Moldavskem odpojil zraněný záložník Lukáš Sadílek z pražské Sparty. Trenér Jaroslav Šilhavý místo něj nikoho dalšího nepovolal a do Varšavy k pátečnímu utkání ve středu odletí 24 hráčů. Vedení národního mužstva o tom informovalo na webu FAČR.

Sadílek s blíže nespecifikovanými zdravotními problémy dorazil už v pondělí na sraz. Situaci od té doby řešili kluboví i reprezentační lékaři, kteří dnes rozhodli, že sedmadvacetiletý hráč Sparty národní tým opustí. Za český celek si dosud připsal jen tři starty a ještě ani jednou nebyl v základní sestavě. Na poslední dvě utkání kvalifikační skupiny bude k dispozici pouze jeho mladší bratr a rovněž záložník Michal Sadílek.

"Sparta nás hned po víkendovém zápase o stavu Lukáše Sadílka informovala s tím, že na sraz přijede a ať ho vyšetří i naši lékaři. Probíhala debata na úrovni sportovního vedení i lékařů. Bohužel ten zdravotní stav je takový, že Lukáš do nadcházejících zápasů reprezentace nastoupit nemůže," uvedl reprezentační manažer Tomáš Pešír.

Národní mužstvo se v Praze druhým dnem chystalo na páteční zápas v Polsku. Před polednem hráči absolvovali důkladnou přípravu a rozbory u videa. "Myslím, že když už se teď láme chleba a je ke konci kvalifikace, je i dobře, že máme trochu delší video. Uvědomujeme si totiž vážnost zápasu a tíhu okamžiku. Takže se ani nijak nezlobíme, myslím, že tady máme dost volna na to, abychom si odpočinuli. Delší video nám může jen prospět," řekl na tiskové konferenci útočník Jan Kuchta.

Tři dny po pátečním zápase ve Varšavě přivítá národní tým v Olomouci Moldavsko. Šilhavého svěřenci figurují v kvalifikační skupině na postupovém druhém místě za vedoucí Albánií a k účasti na šampionátu v příštím roce v Německu jim stačí porazit Moldavsko. Velmi pravděpodobně by je na závěrečný turnaj poslaly i dvě remízy. Od rozdělení federace Česko na Euru ještě nikdy nechybělo.

"Cíl máme takový, že to chceme zvládnout už s Polskem. Tři body z Polska by pro nás měly cenu zlata," řekl Kuchta, který očekává těžší zápas než při výhře 3:1 doma v březnovém úvodním vzájemném duelu ve skupině. "Myslím, že to bude jinačí zápas než ten v Praze. Už jen proto, že Poláci vyměnili trenéra. Mají tam některé trochu jiné hráče. Bude to možná ještě těžší, než kdyby tam byla ta zarytější jména. Budou se chtít předvést před trenérem i fanoušky, nedají nám nic zadarmo," doplnil sparťanský útočník.

Přivítal, že reprezentace má tentokrát na přípravu o den více než v říjnu před utkáním v Albánii, kde Češi prohráli 0:3. "Myslím, že je to ve větším klidu. Když jsme měli předešlé srazy, bylo to vše takové nahňácané na sobě, vše v rychlém sledu. Regenerace nebyla úplně taková, jak bychom potřebovali, i když na hotelu máme vše," dodal Kuchta.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
fabec1222

Takze dalsiho nezadouciho mame.

Reagovat
kilobyte
Reagovat
Alons0

A náhrada bude někdo z dvojice Bořil/Tecl.

Reagovat
Puskas

Zmrhal.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Ale ten hraje zleva.

Reagovat
Puskas

Odkdy to vadí?

Reagovat
Sosi

Reagovat
Sosi

Barák za barák

Reagovat
Uwe háže buly

Uzdravil se Ševčík

Reagovat
Pablos

Nikoho už brát nebude… zbytečná tipovačka hoši

Reagovat
Puskas

Pešír má vyčerpaný kredit?

Reagovat
Salfovic

žádná tiskovka teď nebude, takže není možnost informovat donominovaného.

Reagovat
Sosi

Reagovat
Lemond Laws

To se jim i hodí ne?

Že nebudou muset tolik lidí nechávat na tribuně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele