Obhájit titul bude složitější, tuší Spalletti

10.05.2011, 18:50
Aktuality
Luciano Spalletti ve své první sezóně na lavičce Zenitu Petrohrad vyhrál titul a na čele tabulky je i v dosavadním průběhu nového ročníku ruské nejvyšší soutěže, obhajoba prvenství však bude podle italského stratéga tvrdší oříšek než loňský triumf...

”Hlavním rozdílem mezi dneškem a loňskou sezónou spočívá v tom, že nyní jsme úřadující mistři. Vyhrát ligu je těžké, ale obhájit titul ještě těžší, protože všechny týmy proti nám mají větší motivaci. Jsem ale rád, že si držíme svojí výkonnost,” prohlásil.

Pokud nepočítáme kontumační porážku 0:3 s CSKA, tak Zenit v této sezóně dosud nepoznal přemožitele a je první. Ambiciózní Kubaň Krasnodar a Anži Machačkala jsou ovšem horší jen o skóre a čtvrtý Lokomotiv ztrácí pouhý bod.

I proto se Spalletti domnívá, že letošní sezóna bude pro obhájce titulu náročnější. ”Tento rok potvrzuje má slova, že v Rusku existuje několik týmů schopných hrát na vysoké úrovni. Věřím, že zde zažijeme zajímavý a obtížný boj až do samého konce,” dodal Spalletti, jehož tým v nejbližším kole přivítá svého předchůdce na ruském trůnu Kazaň.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (1313)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele