O PŘESTUPU JANKULOVSKÉHO SE ZNOVU MLUVÍ

21.03.2004, 10:32
Aktuality
Jak jistě víte, českého fotbalistu Marka Jankulovského by rád získal turínský Juventus. Informační server Soccerage.com začal znovu psát o možném odchodu hráče Udinese Calcio. Podle tohoto serveru měli zástupci vedení obou klubů jednat o přestupu před včerejším zápasem Udinese - Juventus!

Marek Jankulovski patří mezi nejlepší hráče Serie A, proto by ho některé kluby rády získaly. "O zájmu Juventusu víme, je to veřejná věc," přiznal prezident Udine Franco Soldati. Ale několikrát se také spekulovalo, že by mohl odejít do AS Řím (také jsme vás informovali). Jenže AS má finanční problémy, a tak si ho těžko může dovolit.

Zájem je i na straně londýnského Arsenalu, jak potvrdil server Soccerage.com. Angličané se ho snažili získat již v létě, ale nakonec se do žádných velikých obchodů nepouštěli a raději šetřili peníze na nový stadion. Jankulovski by mohl zamířit také na slavné San Siro, zájem totiž projevil milánský Inter. Jenže o Interu Milán nechce prezident Udine Soldati ani slyšet. "To není žádné téma, my s Interem jednat nebudeme," řekl. Ale přesto je vedení Interu velmi optimistické.

Stejně největší šance k získání Jankulovského má Juventus. Jeho odchod z Udine do Juve se zdá nejpravděpodobnější. "Je skvělý, stále se v Udinese zlepšuje a od zápasu k zápasu je lepší a lepší," chválí českého fotbalistu trenér Juventusu Marcelo Lippi.

Cena také podle toho vypadá. Soccerage píše, že se cena pohybuje kolem 9 milionů eur, což je v přepočtu téměř 300 milionů korun! K tomu by ale musel nějaký hráč z Juventusu odejít do Udine. Podle Soccerage Juventus na dohodu spěchá a chtěl by Jankulovského získat ještě před Eurem 2004! "Moji budoucnost vidím v černobílých barvách. Chtěl bych do Juventusu a ne zůstat v Udine," řekl Marek Jankulovski pro Guerin Sportivo.

Několikrát se v médiích psalo, že do Juventusu by mohl zamířit i Tomáš Rosický z Borussie Dortmund! Německý klub je ve finanční krizi. "Nebudeme zapírat, jsme v krizi a snažíme se z toho dostat," řekl prezident Dortmundu Gerhard Niebaum. Dortmundu by se peníze určitě hodily...

Deník Sport dokonce napsal, že by za Pavlem Nedvědem mohli zamířit i obránci Tomáš Hübschman ze Sparty a Zdeněk Grygera z Ajaxu! Juventus chtěl Grygeru, ještě když byl ve Spartě, ale z přestupu sešlo. Naopak Tomáš Hübschman má momentálně velkou šanci na přestup, zvláště po letošním tažení Sparty v Lize mistrů.

V Juventusu se chystá i několik odchodů. Odejít by mohl Francouz Thuram, o kterého projevil zájem Alex Ferguson z Manchesteru United a reaguje tak na špatné výsledky Red Devils v Premier league. Zájem je i o záložníka Zambrottu, největší zájem jeví španělská Valencia CF. A nesmíme zapomínat ani na Pavla Nedvěda, který zřejmě v Juventusu zůstane, ale stále ho chce do Chelsea získat Roman Abramovič. Nedávno projevila zájem o "Méďu" i španělská FC Barcelona.

zdroj: fotbalovenoviny.com

Autor: Pavel Janega

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele