O kom se mluví: Ryba smrdí od hlavy

30.03.2009, 17:20
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Že už naše reprezentace nějakou dobu neservíruje lákavé menu v luxusní restauraci jsme si už zvykli, ovšem že se z ní stane "zaplivaná" hospoda čtvrté cenové kategorie, s tím se smiřuje už obtížněji.

Bohudík. Veřejnost po značné době začíná být s dlouhodobými výsledky výkladní skříně českého fotbalu nespokojena. Kdo by ale čekal, že trenér Petr Rada uzná fakt nejednoho nepovedeného zápasu, ten se zle přepočítal. Bývalý kouč Teplic se totiž místo vyslechnutí rad od odborníků či novinářů neustále brání jakémusi imaginárnímu nepřátelství a za každým nepříjemným slovem hledá útok na svou osobu. Místo konstruktivních odpovědí se tak dozvídáme prázdné fráze, nic neříkající pojmy či slova na obranu své osoby.
Pojďme se tedy podívat na základní důvody četných problémů naší reprezentace:

I. Chybující obrana


Už dávno neplatí o defenzivě přívlastek "neprostupná". Její občasné zaváhání je způsobeno hned několika faktory. Jestliže se např. Jankulovski vydá kupředu, je třeba, aby mu někdo kryl záda a v případě ztráty balónu ho zastoupil při bránění rychlého brejku soupeře. V sobotu nebyl tento problém příliš patrný, neboť útok domácích rozhodně nedosahuje top kvality, ovšem pokud proti nám bude stát soupeř ze škatulky nejsilnější, vyjeví se tento nedostatek jako velmi viditelný. Nesmíme opomenout ani občasnou indispozici zdravé agresivity. Vzpomeňme, kterak nám na podzim Poláci vstřelili jeden ze svých gólů. Útočník tehdy dokázal obejít snad 4 bránící hráče.

II. Neexistující záloha


To, co nás v minulých letech zdobilo - rychlý přechod ve větším počtu hráčů do útoku, je najednou minulostí. Jistě, většina tehdejších záložníků už dávno skončila s reprezentací, Malý Mozart je zraněn, Matějovský v klubu nenastupuje. Pokud se tedy musíme smířit s nějakým náhradním řešením, chtělo by ho to alespoň hledat. Ani to se však nestalo. Kolik nových hráčů Rada od svého nástupu po ME vyzkoušel a zakomponoval do sestavy? Já vím jen o Šírlovi. Tento tah se nesmírně vyvedl, ruský legionář patří vždy k nejlepším a nejběhavějším na trávníku (ano, proti Slovinsku to bylo jiné kafe), ovšem sám nic nezmůže. Naskýtá se ovšem otázka "Koho vyzkoušet?" Dostal šanci se snad ukázat Otepka, byť je možná starší, svou solidní úroveň dokazuje každý týden. A co jména jako Černý, oba Jarolímové (v případě Davida to chce víc prostoru) či zapomenutý Piták. Uznávám, že někteří, možná všichni, zklamou, ale pokud se nevyzkouší, nemáme žádné podklady ani žádný "hmatatelný" výsledek či případné překvapení. Čas na zkoušení určitě je. Ať už to byl přátelský zápas v Maroku, nebo je tu také možnost domluvit si střetnutí s ligovým týmem během kratšího reprezentačního srazu. Nezapomeňme totiž, že hráči se sešli už v pondělí, do kvalifikačního střetnutí tedy měli šest dní, během kterých by jeden přípravný zápas neměl na jejich výkonnost vliv.

Čím se vlastně borci se středu pole v sobotním utkání provinili? Nedostatkem pohybu, neustálými přihrávkami "za sebe", pokud šla čirým bláznovstvím nějaká nepřiměřeně riziková přihrávka směrem dopředu, byla zastavena soupeřovou obranou. Když už postrádám schopnost režírovat hru, měl bych, pokud oblékám reprezentační dres, umět vystřelit ze střední a delší vzdálenosti. To se ovšem až na dva pokusy záložníka Sionka na stadionu Ljudski Vrt nedělo. Občas vázla i komunikace, a tak jsme mohli vidět, že si někteří hráči lezli, takříkajíc "do zelí".

III. Neviditelní útočníci


"Lepší útočníky prostě nemáme," řekl v rozhovoru pro deník Sport trenér Rada. Být Barošem či Svěrkošem, možná by mne tato slova velmi mrzela. Ani jeden z nich totiž nedisponuje "věžovitými" parametry, nelze se jim tedy divit, že z vysokých, nakopávaných balónů nemají radost a příliš si s nimi nerozumí. Baroš potřebuje přihrávku do sprintu a po zemi, útočník Sochaux je také v oboru přízemní hry lepší. Jeho výhodou navíc je, že sám dokáže, alespoň tak si ho pamatuji z Baníku, útok založit, popř. si sběhnout pro balón až do středu hřiště a tam s ním něco vymyslet. To nebylo v sobotu až na jedinou výjimku vůbec vidět.

Je tedy vina na straně jedné či druhé? Úplně se to říci nedá. Rada není ideálním trenérem, to víme všichni. Tým pod ním nezískal žádný charakteristický projev, ani jeden z hráčů nedokázal pod jeho taktovkou nijak individuálně vyniknout. Příliš málo experimentuje a herní představení národního týmu je místy příliš ustrašené. Ovšem ani on to nemá nijak lehké. Trénuje totiž tým bohatýrů, pro které už dávno není ctí reprezentovat svou zemi. Většina z nich bere mezistátní utkání spíše jako "zakopání si do balónu s kamarády". Pokud by stejnou aktivitu předváděli i v klubových barvách, nejspíš by se neujali ani na místě nosičů pití.

Závěrem bych snad jen dodal, že v reprezentaci platí rčení: "Ryba smrdí od hlavy". Každý, nechť si za tímto výrokem hledá svou "hlavu"...

Autor: Filip Horký

Komentáře (247)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je to těžké číst ale je to pravda

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

To s tím Otepkou říkám už od té doby,co si Rada stěžuje,že u nás kromě Rosického není žádný konstruktivní záložník.Po tomto výroku jsem,tak jak bylo řečeno,každý týden sledoval výkony Rudy Otepky a říkal si,jestli se mi to zdá a nebo je tu magor někdo jiný.... Taky bych se na toto téma vůbec nedivil,kdyby mladý Morávek z Bohemky dostal reprezentační pozvánku hned potom,co přestoupí do Schalke nebo jiného zahraničního klubu.Proč?Protože pan "nechte mě" Rada tyhle tipy hráčů v naší zemi rozhodně nehledá.Já bych taky radši jel na služebku třeba do Anglie,než do Vršovic:o) Já si celkově myslím,že by se měla za úspěšnou generací let minulých.z kterých už zbyly jen hvězdy,beroucí reprezentační pozvánku jako samozřejmost,udělat tlustá čára a pomalu začít budovat nová reprezentace.Ta možná sice nebude mít hned výsledky,ale aspoň se po nějakém prohraném zápase odplazí z hřiště po čtyřech v propoceném dresu a hlavně se vztyčenou hlavou a čistým svědomím a vědomím,že pro dobrý výsledek udělali opravdu maximum.Potom budu opět moct být hrdý na to,že jsem čech a na stadionu skandovat "hoši děkujem".Přesně tohle bych si moc přál.Slyšet tohle skandování po každém zápase,ať už se vyhraje nebo prohraje....

Reagovat
smazaný uživatel

na otepku ja rikam

Reagovat
smazaný uživatel

jediny kdo to nevidi je Rada

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.myloveisfootball.com/ - prosim pozrite si tento novy futbalovy portal.

Reagovat
smazaný uživatel

Čim myslíte že to je že ten český fotbal tak uvadá?

Reagovat
smazaný uživatel

tož to máš těžko.. v dnešní době už není tolik nadšenců a dříčů, typu Médi.. před sportem vyhrávají počítače a jiné nově vznikající zábavy.. a když už se objeví talent, tak místo toho, aby třeba do 22 let zostal v české lize, tak ho v 18 koupí rusáci a tam se většinou zakope.. můj názor..

Reagovat
cink

tady je čistá pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik mladejch ceskejch hracu se zakopalo v Rusku krome Kaloudy prosimte?

Reagovat
smazaný uživatel

Ou hodně ostrá kritika , ale Otepka do repre

Reagovat
smazaný uživatel

neřekl bych ostrá kritika, nýbrž holý fakt

Reagovat
smazaný uživatel

je minimalne stejne dobrej jako Cerny ci mladej Jarolim

Reagovat
R22

v záloze by měl dostat šanci Šimák

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný článek, plně s ním souhlasím, heslo dne, Rada ven.

Reagovat
smazaný uživatel

buhuzel souhlasim naprosto se vsim, bohjuzel pro nas fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel, českej fotbal nemá žádnýho vyloženě dobrýho trenéra, když nepočítám Jarolíma, kterej nechce odejít ze Slavie.

Reagovat
smazaný uživatel

A co Hašek nebo Petržela, ten až se dá do kupy.

Reagovat
smazaný uživatel

hasek je budouci predseda a petrzela v tuto chvili nema ani respekt ani pravo na to vest narodni tym

Reagovat
milan78

aktuálně by to měl už na slováky vzít škorpil a do dvou let uhrin mladší

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak - Uhrin mladsi

Reagovat
smazaný uživatel

Uhrim ml. nebo Hašek(pokud nebude předseda)

Reagovat
smazaný uživatel

naprostá pravda a měl už by s tím někdo začít něco dělat nebo za chvíli nevyhrajeme ani nad Monakem Když je nedokáže namotivovat a vymyslet novou taktiku,tak ať táhne,stejně je podle mě tragickej

Reagovat
Lorcan

jediný štěstí že Monako nemá vlastní reprezentaci

Reagovat
smazaný uživatel

no kdybychom hrali s tymem Monaka tak asi dostaneme narezano nastesti nic jineho nez ligovy tym nemaji

Reagovat
terry

Je to jasné.. Ne každý si to chce přiznat, ale poslední výsledky už nám nedají smýšlet jinak. Správně to řekl pan Čapek ve studio po zápase se Slovinskem. Už nepatříme mezi evropskou špičku, ale upadli jsme do evropského průměru. A já s ním souhlasím. Je jen otázkou času, jak dlouho ještě budeme stavět na pověsti fotbalového velikána, který dokázal porazit celou Evropu.. až toto vyprchá, přestanou se nás soupeři obávat.

Jen je potřeba si to přiznat a něco s tím dělat. To evidentně Rada nechce a s reprezentací to půjde jen z kopce. Stejně tak Chovanec by nepomohl, který si to ani nyní nedokáže rovněž přiznat, jak jsme mohli vidět rovněž v pozápasovém studiu po Slovinsku. V týmu to chce velkou změnu, nového trenéra, který začne odznovu. Musí se překopat především taktika, protože hrát na nakopávané míče, když není Koller, je holý nesmysl. Navíc většina hráčů už na reprezentační srazy nejezdí za odměnu, ale víceméně si pouze odkopat "další zápas" a jet zpět domů. Výkony často mluví za vše. Hráči by měli na srazy jezdit s úctou a za repre odevzdat vše, ne jen čekat na to, až trenér řekne jejich jméno. Samozřejmě je pravda, že naše hráčská základna není tak velká, abychom si mohli vybírat, ale rozhodně jich nemáme tak málo, aby se muselo stavět na stále těch samých hráčích.

Reagovat
Paddy

Reagovat
smazaný uživatel

ale problem je, ze my bychom prestavbou tymu a upalenim rady, dosazenim DOBREHO trenera, stale tou spickou byt mohli, nebo aspon perspektivne byt mohli s novou generaci necidu, simunku, moravku atd., ale ten zmrd je proste zmrd, to neni trener narodniho tymu

Reagovat
terry

Momentálně se skutečně můžeme řadit do evropského průměru. Ta jména, co figurují na české soupisce už zdaleka nejsou to, co bývala. Každopádně bychom se opět mohli přiblížit vrcholu, kdybychom se současnou situací něco dělali.

Reagovat
centos

Kádrem jsme možná průměr, ale snahou těžký podprůměr..

Reagovat
terry

Tak nějak.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že každý druhý z tohoto webu by to vedl lépe jak Rada :D

A to myslím bez jakékoliv ironie ..

Reagovat
milan78

radA říká, že není čas zkoušet nové tváře..., on prostě nemá přehled, on hrál za Duklu a to je vše co tak asi ví

Reagovat
smazaný uživatel

Jako nového reprezentačního trenéra bych navrhoval Peteželu, když Hašek nebude chtít. Petržela by tam neměl tolik peněz, tak by jich tolik nemohl utrácet v kasínech.

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

petržela pokud nebude gembleřit tak klidně i proto že se nebojí otevřít hubu ... nebo komňacký ... hašek na předsedu čmfs ..

Reagovat
smazaný uživatel

pěknéé

komňacký do repre ... ..

Reagovat
smazaný uživatel

- je pravda, že umí

Reagovat
Staenly10

Doufám,že to Rada čte ,jinak podle mě,je největší kámen úrazu záloha...

Reagovat
smazaný uživatel

I. grygera a jankul jsou stale nedotknutelni, ale ujfalusi nejenom ze je primitiv, ale neni obrancem 1. kategorie, stejne tak rozehnal. do stredu obrany se musi zabudovat ALESPON jeden z dvojice suchy simunek

II. zaloha je tragicka, opravdu to vypada jak kdyz v cechach vymrely mozky. je uple jedno kolik komu je (pokud to jde nad 18), takze jestlize nemame hrajiciho ani zdravyho rezisera, MUSI hrat moravek a MUSI prijit nejaky trener, pod kterym by umeli zahrat sirl s davidem jarolimem. otepka si myslim ze je totalni nesmysl a je zminovany jenom protoze neni koho zminovat. v lize hraje dobre, ale na mezinarodni scene si ho opravdu predstavit nedokazu, ani osobne ani fotbalove

III. hezky postreh s tou radovou zvratkou, byt barosem a sverkosem, tak se opravdu urazim nebo se minimalne citim ublizeny. zde se opet nicmene musi zabudovat necid, jelikoz hrace jeho povahy a kvality jsme tu nemeli jiz dlouho

obecne je nejvetsi problem petr "bod bude dobry" rada, totalni demotivator, amater, ktereho si hvezdy proste nemuzou vazit ani k nemu mit uctu a vsichni, kdo stoji za jeho pusobenim. v nynejsi dobe, kdy neni k dispozici rosa, by se podle me melo hrat jako portugalsko nebo holandsko na 4-3-3, obetovat se ms a vybudovat a vydobyt zpet sestavenim noveho tymu kvalitni konkurenceschopnou reprezentaci v obrane s novymi hraci, v triclenne zaloze s novymi hraci (moravek, svec) s vyuzitym d. jarolimem a sirlem (trener, ktery jim veri a vi, co jsou zac) a utok baros-necid-sverkos protoze, baros muze hrat ze strany a sverkos umi zalozit utok a kombinovat.

je vazne smutny pohled na ty hrace, ktery se presne tesi na sraz na kamarady a na hristi vypadaji jak zoufalci, za coz z vetsi casti muze prave osoba trenera. umele nemaji konkurenci, nemaji motivaci, NEREPREZENTUJI, maji drzost nemluvit s novinari, vymlouvaji se, ale reprezentace je kurva zodpovednost vuci celemu narodu a cest, zdroj radosti pro miliony lidi doma. nebo alespon tedy MA byt

Reagovat
smazaný uživatel

krásná představa útoku baroš -- neci -- svěrkoš, kdy by kraní byli malinko podhrotem a necid typický hroťák ..

Reagovat
terry

U dvojice Šimůnek, Suchý by pro začátek stačilo, aby byli vůbec povoláváni. Už to by byl úspěch. Potom mohou pomýšlet na místo v sestavě.

S Morávkem je to to samé. Je ještě mladý a nejdřív se také musí do Áčka podívat. Samozřejmě ale je velkým příslibem do budoucna. Šírl zahrát podle mě celkem umí, on to na straně není takový problém. S Jarolímem to je horší.

Říkáš, že hráče typu Necida jsme tu neměli již dlouho. Na to odpovídám, že právě to by mohl být ten problém. Právě pro něj by se alespoň trochu musela uzpůsobit taktika a já bych nebyl proti, jenomže to se pravděpodobně nechystá. A na nakopávané míče by byl stejně krátký jako Baroš se Svěrkošem.

Reagovat
smazaný uživatel

ale jenom protoze je mlady, tak budeme hrat na 8-0-2?? to je s prominutim nesmysl, obrana dobre, ta potrebuje zkusenost, sehranost a cas, ale zaloha je A K U T N I problem, tam MUSI hrat moravek, tady neni zadny cas cekat, az bude za pet let mit stejny vek jako prumer reprezentace nebo dva roky nez se uzdravi rosicky, proste pokud neexistuje hrac v normalnim veku, tak musi hrat hrac nizsiho veku, nechapu proc s tim vahat, tady nejde o par zapasu, tady jde o turnaj plus dalsi kvalifikaci plus dalsi turnaj. u rooneyho taky nikdo necekal az mu bude 25, anglie nemela utok, tak tam sel on a kde je dnes. rooney nebyl risk, moravek neni risk

Reagovat
terry

Mluvím z realistického pohledu. Je nemožné, aby ho Rada povolal a okamžitě hodil do základu.

Reagovat
smazaný uživatel

no prave, RADA ne, proto rikam smrt radovi, ktery znamena smrt pro cesky fotbal

Reagovat
Bakary3

Nesouhlasim úplně se všim ( konkrétně s Grygerou, vůbec se mi nelíbí, Šírl tam taky nemá co dělat ), ale chválim Morávka, konečně se někdo taky nebojí to říct.

Dobrej názor

Reagovat
smazaný uživatel

v reprezentaci se ti nelibi protoze hraje pod kretenem, v juve se stal jednim z nej pravych obrancu v evrope. stejne tak sirl a d. jarolim, vsichni hraji prim v top evropskych klubech, ze vsichni neumi hrat za reprezentaci nemuze byt nekolik individualnich chyb, to je evidentne chyba trenera

Reagovat
smazaný uživatel

nej pravych obrancov

Reagovat
smazaný uživatel

v juve se stal jednim z nej pravych obrancu v evrope - to néé snad

Reagovat
smazaný uživatel

aby se bratia slovaci neozvali ;) ale jo... Grygera je tragickej.. byl a vzdy bude, pomalej, bez dobrý přihrávky... pravej bek musí bejt jako blesk a kvalitně centrovat což opravdu grygera nesplnuje. Napravo bych postavil Ujfalušiho, pár utkání tam hrál a bylo to rozhodně kvalitnější a na střed Kováče se Suchým a nalevo se mi Janskulovski taky nelibi... Kadlec je asi budoucnost i kdyz ho dost lidi nemusi... Nalevo do zalohy širl polak M.Jarolim sion... utok baroš necid.

Reagovat
smazaný uživatel

V Juve hraje proto že tam (PO) není nikdo lepší , to se snad příští sezónu změní . Konkurence by mu prospěla .

Reagovat
georgeo

hezky vybarvené

Reagovat
smazaný uživatel

„Byli jsme ofenzivně odvážní, přece jsme hráli na dva útočníky. A oba jsme následně střídali za další útočníky. Tak jak si to fanoušci přáli," ..tak tohle je Radovo hodnocení zápasu. Může mi někdo vysvětlit, jak se trenér národního mužstva může řídit tím, koho si přejí fanoušci? Trenér nároďáku přece, proboha, nemůže a nesmé podléhat tlakům ¨fanoušků. To se mi snad zdá. Byť mi jeho hodnocení zápasu přijde směšné a zcestné, tak je to jeho názor. Ale za to, že si nechá diktovat sestavu a podléhá přáním fanoušků(či spíše médií), by zasloužil vyhazov. Tohle si nesmí zkrátka dovolit.

Reagovat
smazaný uživatel

Šimák do repre... je to silný hráč po všech stránkách a myslím že je ten pravý čas ho povolat... zkušenosti má také dost...

Otepka taktéž, byl by to mozek celé naší hry bez Rosy! A byl by to i zahrávač trestných a rohových kopů stejně jako Šimák...ale otepka je lepší v těch standartkách

Reagovat
smazaný uživatel

moc pekne napsana kritika, autor se porad zlepsuje a zlepsuje.

akorat uplne nesouhlasim s tim, aby se zkouseli hraci jako otepka, to nema vubec smysl, zadnou perspektivu, to uz spis vytahnout nekoho z jednadvacitky a pokusit se ho pomalu zapracovat.

rada je spatny trener, to vsichni vime (vcetne asi i nej), zadne oziveni ani nic podobneho neprinesl a neprinese, ja bych byl pro uhrina mladsiho, v bolce ukazal ze trener spatny neni, v rumunsku se mu taky darilo (nebyt debilniho vedeni), navic si myslim ze by mel chut pracovat s tymem a neco by mu dal.

Reagovat
mike.84

no dovolil bych si polemizovat. reprezentace je něco jineho než ligový tým. tam podle mě nejde o perspektivu na prvním místě. sice je mi jedno jestli tepka bude nebo nebude povolanej (spíš ne když je z ostravy) ale ikdyby nějakemu hrači bylo třeba 32 ale hral by dobře proč ho nepovolat na kval.match ? a druhý duvd podle mě nám chybí i zkušenosti v týmu jako jedna z mnoha věcí které týmu chybí.. a zaloha zkušená není v momentalním hračském potenciálu kterým mame k dispozici. i koller byl povolanej kolem 30.

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari do repre!

Reagovat
smazaný uživatel

zrušte repre a je klid, stejně to stojí za kravskou p...

a Rada je

Reagovat
Counter

hlavní problém vidím v záloze, z ní pramení "neviditelní útočníci". Povolávat pořád stejná jména a opomíjet hráče jako Hubschmann, Jarošík, Švec nebo Šimák je škoda - nejsou to žádné super hvězdy, ale minimálně by zvýšili konkurenci a chtěli by se ukázat

Reagovat
Counter

+ hráči, které zmiňuje autor; třeba Černý na jaře podává výborné výkony

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavě třeba Jarošík a Hubschman nám opravdu dost chybí a myslím, že by reprezentaci teď dokázali pomoct.

Reagovat
smazaný uživatel

sterda: Navrhuješ snad Synot Tip arénu? Ten stadion nemá duši, Letnou repre dobře zná a vybojovala zde mnohá vítězství, už samotná magičnost tohoto svatostánku požene naše hráče kupředu.

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě zajímavější úvaha (nežli brečení nad naší reprezentací) by byla na téma proč tomu tak je - není to celé chybou Rady ani hráčů. Náš tým je jednoznačně ukázkou naplnění pořekadla "mezi slepými jednooký králem". Hold když není kde brát talenty, protože většina z nich ještě předtím nežli se stanou dobrými hráči zdrhne do zahraničí, tak se musí hrát s tím co je. Proto přestaňte brečet a nadávat na reprezentaci, ale běžtě nadávat na ty vaše slavný ředitelé a majitele týmů, kteří svými tahy hubí jeden fotbalový talent za druhým.

Reagovat
smazaný uživatel

taky pravda. zacina to u vychovy mladeze, zabijeni kreativity a sbirani bodu

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ti o víkendu připomínali výkony hráčů v tom zápase výkony, jaké podávají v klubu, tak jsi slepý, nepatřím náhodou k realizačnímu týmu reprezentace, že plácáš nesmysly, jak Rada?

Reagovat
smazaný uživatel

rozenhal - nehraje, ujfaluši - průser v lize, grygera - ok, jankul - ok, ale pouze za podmínky, že hraje křídelního obránce, sionko na základ repre nemá, šírl + polák - ok, na svém postu opravdu dobré volby, plašil - nevím vůbec jak hraje v PD, takže nechci hodnotit. Baroš + Svěrkoš taky správná volba...tzn. vychází mi, že víc jak půlka kádru hraje jen proto, že není z čeho vybírat.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem výkon v reprezentaci, jak ty to píšeš, tak mi to spíš připadá, jak výkon v klubu a Sionko už škoda není nejmladší a nesouhlasím s tím, že na základ nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc tam nemuzou dat sakra trenera co ma uznani a respekt hracu ??? a ne nakyho saska kdyby byl dobrej trener tak si troufam rict ze i Nedved by se chtel vratit,ale kdo by chtel hrat pod takovyma nicneumělama jako Rada

Reagovat
smazaný uživatel

To co se děje v reprezentaci je staršího data...Už za vlády "velkého" Karla se nezkoušeli hráči a stavěla se i do přátelských zápasů ta samá jedenáctka se slovy musejí se sehrát!Což je holý nesmysl .Trenér Rada pokračuje v tom samém trendu,přáteláky jsou od toho aby se zkoušeli hráči a ne stavěla už 5 rokem ta samá sestava.Pak se není čemu divit,že hráči nemají zkušenosti....Proč nedá více prostoru hráčů třeba i starším a v Evropě je dost hráčů,které by se mohlo vyzkoušet dalo by se jmenovat Hübschmann,Šimák a další Slováci se nebojí dát šanci Štochovi,kterému je 19 let,ale Weiss je trenér,kdežto Rada je jen panáček a ještě na špatném místě a nebo pomalu brát hráče co jsou v "21" a zkoušet je....

Reagovat
Amos

Hašek na místo trenéra nebo Straka.. a sestava : Čech

Grygera-Suchý-Ujfaluši-Jankul.

Polák-Rosa-Moravek(Otepka)

Svěrkoš-Necid-Baroš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Amos

Samozřejmě polák by nehrál hrál DM a před ním vytažení Rosa s Morávkem.. Podle mě by to bylo zajímavé , dopředu by lítalo dost zajímavých přihrávek pro rychlíky typu Baroše , kteří by je servírovali přímo pro Necida... A další varianta na křídlo by byl Šírl a Sionko.. Chce to změnu bez Kollera nemůžem nakopávat navíc když tam není ani Lokvenc , prostě nikdo , kdo by to sklepával.. Rada by měl na to trénovat Spartu ale na nic víc.

Reagovat
mike.84

ježíšmarja další taky.. jak si ten utok chceš představit ? když maš tři utočníky tak se s nima těžko prosadiš pokud sou všichni tři střední utočníci ? tim zavrhneš hru po křidlech.. ? tenhle "nazorL na utok je fakt k smíchu

Reagovat
smazaný uživatel

Čech

Grygera---Ujfaluši---Rozehnal---Kadlec

---------Jarolím------Polák------------------

Sionko-----------------------------Fenin

---------------Svěrkoš---------------------

---------------Baroš(později Necid)------

Reagovat
Amos

moc bysme si nepomohli.. Stoperská dvojice potřebuje změnu taktéž Jarolím na DM se mi nelíbí...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl by DM, ale spíš CM pro domácí zápasy by se dvěma středníma záložníkama, kteří umí hrát dopředu i dozadu nemuselo být špatný, ale museli by se sehrát.. Jinak tuhle sestavu myslím na středeční duel.. jinak bych třeba povolal Hubschmana a Jarošíka.. a začínal bych povolávat i Morávka a Šimůnka..

Reagovat
Amos

i s tím co máme bych sestavil 4-3-3 .. akorát na středních záložnících by byli: Polák-Šírl-Sionko ... nic jinýho tam nemáme a útok: Svěrky-Necid-Bary

Reagovat
smazaný uživatel

Sionko není hráč vhodný pro střed hřiště.

Reagovat
smazaný uživatel

Sionko do středu? Tam se podle mě vyloženě nehodí

Reagovat
smazaný uživatel

ty woe to je este horsi nez Radova :D

Reagovat
smazaný uživatel

Pročpak? S tím co je na sraze bys udělal lepší 11-ku?

Reagovat
smazaný uživatel

Fenin vlevo? zajimavý

Reagovat
smazaný uživatel

Však většinou se při hře vyskytuje vlevo..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nemelo to byt spis: O kom se mluví: Rada smrdí od hlavy

jinak aspon v pratelaku mohl zkusit trosku promichat sestavu i kdyby se prohralo nikdo by mu to nezazlival kdyby zkusil nejak protocit sestavu

Reagovat
milan78

on nechápe podstatu přáteláku

Reagovat
smazaný uživatel

spíš "Ryba smrdí od Rady"

Reagovat
smazaný uživatel

tento clanek mi promluvil z duse... vina je na obou stranach stejne velka... trener neni hoden Ceske reprezentace, stejne jako vetsina hracu s predvadenymi vykony... a bez zalohy to skutecne nepujde ani kdyby obrana a utok byly svetove(a to rozhodne nejsou)

Reagovat
Liquid

Vaniak - Pospěch, Suchý, Brabec, Jankulovski - Švec - M.Jarolím, D.Jarolím, Jaroslav Černý - Pekhart, Necid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že je tu hodně lidí, c pochopí vtip

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi utekl z blázince, že?

Reagovat
smazaný uživatel

z edenu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

slávista..

Reagovat
smazaný uživatel

RADA VEN !!

Reagovat
risk je zisk

Rada ven

Straka dovnitř Je to trenér který má u hráčů velký respekt navíc miluji ty jeho výklady v televizi on by o jednom tématu mohl mulit klidně den Toho by se mělo cenit a jmenovat ho trenérem ČR myslím si že by to nekteré hráče nadchlo

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědav co by zastánci Straky dělali kdyby po jeho nástupu šla celá repre do kelu. Nemůžu si pomoct, ale zdá se mi že jej hodně lidí přeceňuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, Straka ani podle mě není dobrý trenér...ale být dobrým trenérem přece není pro vedeníreprezentace vůbec potřeba. Vždyť hráče vidí 20 dní v roce! Straka však dokáže tým namotivovat a to je to, co naši teď potřebují.

Samozřejmě jim chybí alespoň špetka sebereflexe...to je jako by se Slavia v Příbrami dostala za zápas 5x za polovinu, uhrála remízu 0:0 a Jarolím by se v pozápasovém rozhovoru kasal vynikající defenzivou. Dokážete si to představit?

Další věcí je, že hráči by měli sami pochopit, že hazardují se jménem českého fotbalu, vyříkat si to mezi sebou a začít hrát fotbal - to snad umí každý hráč i bez rad neschopného trenéra...Proč dala Bosna za 5 zápasů 16 gólů a my 5 (ještě ke všemu nemáme ve skupině ani jednoho špičkového soupeře)? To bude asi otázka přístupu...

Reagovat
Amos

Naopak bych řekl , že nikdy nedostal pořádnou šanci ukázat , co v něm opravdu je.. Do repre by se hodil a hráče by patřičně namotivoval..

Reagovat
smazaný uživatel

nemám ho rád, ale musím uznat, že motivátor je to dobrej, o tom žádná, ale to na hlavního trenéra nestač a u reprezentace to platí dvojnásob, možná jako asistent by se zkusit dal

Reagovat
smazaný uživatel

*nestačí

Reagovat
Josifek

Straka? ...ty jsi případ...

Reagovat
smazaný uživatel

tataráček naší repre neprobere

Reagovat
smazaný uživatel

tataráček naší repre neprobere

Reagovat
smazaný uživatel

já bych to postavil takhle: Blažek-Kladrubský, Řepka, Hubník, Krob- Kušnír, Hušek, Berger, Zeman-Holenda, Jeslínek

Reagovat
smazaný uživatel

A 150. místo v žebříčku FIFA, i když kdoví kde skončíme s Radou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ten byl taky povedenej...

Reagovat
risk je zisk

Doufám že se nikdy nestaneš trenérem

Reagovat
smazaný uživatel

No jo...tak uznávám, že tenhle byl ze slabšího soudku

Reagovat
risk je zisk

jj byl

Reagovat
satan_666

jo a ČR - San Marino 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Čech(Drobný)-Grygera,Ujfaluši,Šimůnek,Jankulovski-Sionko,Polák,Morávek,Šírl-Švěrkoš,Baroš(Necid)

Reagovat
smazaný uživatel

S ohledem na to, že Šimůnka nepovolal, tak bych ho vyměnil za Suchého, posadil Poláka a šoupl tam Necida.. na Slováky 4-3-3 a útok Baroš-NEcid-Svěrkoš?? ..to by se slováci sesypali, asi bychom neodehráli utkání s nulou, ale na fotbal by se dalo koukat a nastříleli bychom nějaké branky a diváci by neusnuli..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to taky jde, ale neumím si představit, jak baroš někomu nahrává a jak by hrála záloha až by se vrátil do zálohy Rosa, snad se kluk ušatá dostane zase do formy, kterou měl před zraněním.

Reagovat
smazaný uživatel

nemel tu furt blbosti o "4-3-3 a útok Baroš-NEcid-Svěrkoš",protože s tím bys měl problemy porazit někoho v okresním přeboru.

Reagovat
smazaný uživatel

Autor to vystihl parádně, my si tu pořád myslíme, jak máme v týmu velkou kvalitu, nicméně bohužel už není tolik kde brát, na druhou stranu to, co si někteří jedinci dovolují předvádět v repre je donebevolající, navíc pan Rada odmítá zkoušt byť jen v přípravných zápasech nové hráče, takže se pak není čemu divit, když to vidí Ujfaluši, Jankulovski a další "reprezentanti" a reprezentační zápasy tak jsou pro ně pouze jakýsi odpočinková párty s kamarády...I v tomhle směru by Rada zasloužil vylískat, protože za motivaci hráčů odpovídá z široké většiny trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Ryba smrdi od hlavy a zena od ryby

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Horký je to již poněkolikáté co s vámi sympatizuji, opravdu kvalitně napsaný článek.. Vždyť takový Švec, Piták, Šimůnek, Morávek, Suchý, Otepka..co na tom, že by třeba jeden přátelák nevyšel, ale jeden zápas nevyjde a další vývoj repre se tím může odrazit, ale tímhle stylem? Tímhle stylem nevyjde žádný zápas.. Proč Jarolím je kapitán HSV a je označován za jednoho z nejlepších (také za 1 z nejvíce nepříjemných) záložníků bundesligy a pod Radovou taktovkou to neprodá, kde je ten Sionko a Šírl??..z formy?? ..nemyslím, jen bez motivace.. Co takhle do základu Fenin-Necid?? Proč ne?..dyť jde jen o to vyzkoušet.. nebráním se Morávkovi, Šimůnkovi, Suchému..dyť se na to nedá ani dívat, nehraje nám nic, třeba by se Rozehnal(který ani nehraje v Laziu a mohl by se chtít předvést a jemu podobní) chytili za rypák a uvědomili si, že reprezentují celý národ. Na Slováky se sestavou 4-3-3 Baroš-NEcid-Svěrkoš útok.. to by bylo galapředstavení, utkání by třeba zkončilo 4:3 ale byl by to fotbal..

Reagovat
smazaný uživatel

Ani kdybychom hráli na 4 útočníky, tak se hrou jako ve Slovinsku neuspějem...když nedostanou přihrávku, tak tam jsou na nic (jakože od našich současných záložníků podávajících současné výkony (v repre!!!) ji asi těžko dostanou). Ten zápas byl odchozený a byla to mnohem větší katastrofa než zápas s Tureckem na euru...Jenom se divím, že to samotné hráče nenapadne, že tam jsou za šašky...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si neuvědomuješ jednu věc. Radu neplatíš ty,ale svaz. A svaz dostane prachy za postup na MS.

Co na tom,že dáme 4 goly,když dostaneme 5. P.S. tvoje sestava je o ho*ně,skončilo by to 0:4.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde mám napsanou sestavu? Mám pouze jména, která by se tam mohla objevit a trojčlený útok.. Svěrkoš-Necid-Baroš je na hovno, v tom případě Svěrkoš s Barošem jsou v tvé sestavě a jsou na 2 hovna..

Reagovat
smazaný uživatel

šírl je z formy,je to tak..barošovi chybí záložník kreativní,v gala má lincolna a jak jim to de..svěrky mě zklamal,je to můj oblíbenec a ve slovinsku víc koukal než hrál.... jinak,my tady nadávame na českou repre,jo,hrajou bídně ale nejsem v tom sami,koukněte na polsko,portugalsko,nemáme jedinní "my" krizi a doufám,že i silou vůle ve středu porazí slováky,hodně si věří ale jak známe slovenskej národ,vždy,když má nastat derby,tak jako by měli z česka psychický blok

Reagovat
smazaný uživatel

Některé reprezentanty sleduji v klubech pravidelně a nevšiml jsem si, že by tam hráli s jiným nasazením. Tomu se musím vážně smát . I tam patří k průměrným, takže bych to tolik nehrotil. K tradičním účastníkům MS nepatříme, spousta dětských internetových trenérů to myslím ani neví, a když to nešlape, tak se diví. Zvyknete si . Jinak samozřejmě Rada ven, ale až v létě, kdy snad bude mít nové vedení svazu připraveného adekvátního kouče.

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu ti nerozumím, první napíšeš, že si máme zvykat, že je to tak vlastně normální a pak chceš vyhazov Rady.

Reagovat
smazaný uživatel

To s tím vůbec nesouvisí, Rada je slabý, tak ho přeci nebudu repre přát. Pokud přijde kvalitní taktik, tak dokáže mnohem lépe zakrýt slabiny hráčů. Vzhledem k hráčskému materiálu by to mohlo vypadat asi jako pod Uhrinem.

Reagovat
milan78

no kdyby přišel do dvou let uhrin mladší, mohlo by to vypadat i líp, než pod uhrinem

Reagovat
clinger

koukám že je tu pár lidí odcela pod parou.prej Straka do repre tento týpek,co nikde nic nedokázal a odevšad ho vyhodili do repre?to snad ne,tne patří tak do manéže nebo nějaké šou.

Jednoznačně Komňacký!

Reagovat
smazaný uživatel

skoušet mlady hráče von pojračuje ve stopach brucknera nakopavane míče furt stejní hráči

barošovi by prosoělo kdyby mu tam někdo pořadně nahral nebu mu vypracoval golovu pak ho všichni kritizujou že je neviditelnej ale když mu tam nenahrajou a myslím si že jako jedine se tam snažil střilet na slovib¨nskou branu se sionkem nebo moh povolat ještě vlčka dat šanci šimunkoj a suchačoj snažit se aby nas reprezentoval tavares to by byla dobra posila:skratka vihodit trenera

a skusit povolat třeba jarošíka,pitaka, m jarolíma,moravka,tomáše pekharta,pomalu davat šance maldimu kadlecoj,a bednáře toho tuplem.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych bral do repre-večeřu,komnackyho,petrželu,jarolíma..tuhle čtyřku....

Reagovat
Amos

Možná bych zkusil něěkoho cizího.. ten Houlier by nebyl špatnej ....

Reagovat
smazaný uživatel

nj ale už vidím,jak si ty naše hvězdy budou povídat česky a i tak výbornej trener jako je houllier by vypadal za kašpara,on tohle nemá zapotřebí

Reagovat
smazaný uživatel

Cizího ani ne, nemapoval by GL.

Reagovat
SniperxXx

O něm byla řeč při "volbě" Rady ne?

Reagovat
centos

Hlásil se vehementně mailem, ale Rada byl holt lepší volba..

Reagovat
smazaný uživatel

Večeřu rozhodně ne, vedení FCB se nelíbí ,když se Karel nevěnuje jen Baníku, podívej jak dopadl Šilhavý. Jinak s KJ a s FK souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

nj ale víš co,petera mu dal ultimátum,bud baník bude do 3 místa či dá uefu přes čmfs anebo se může jít pakovat

Reagovat
smazaný uživatel

Než začnu hodnotit jednotlivé řady,chci říct jedno...

!! My nejsme světová špička!!! Slovinsko sice není tým,který by nás měl přehrávat - ale nedá se očekávat,že z 5ti zápasů dovezeme 5x vítězství. To by se dalo očekávat od generace,která byla na EURO 04 a ani tehdy by se to nesplnilo.

Kolik hráčů máme opravdu na top úrovni? Golmana. Nikdo jiný se nemůže srovnávat ani se špičkou jednotlivých top lig,natož se světovou.

Teď k jednotlivým řadám

I.Golmani

Čech,Zítka,Drobný... Kvalita dostatečná,škoda,že to nejsou obránci...

ÏI. Obrana... Už dávno nejsou tito hráči na svém vrcholu. Ale stále jsou to nejlepší obránci,které máme - snad až na Rozehnala. Grygera a Jankul v základu Italských velkoklubů,jen se musí tlačit dopředu. Ujfaluši taky hráč,který má velké kvality.

Druhá věc ohledně obrany - Suchý,Šimůnek.Myslíte si,že kdyby byl v základu místo Ujfalušiho Šimůnek nebo Suchý,že by na tom Atletico bylo lépe? Stěží... Proto Šimůnek půl sezony leštil lávku v BL a Suchý je ve Slavii. Do budoucna určitě zabudovat,ale zkoušet v přátelácích,pomalu,maximálně střídající hráči. Kadlec x Jankul? Vyrovnaný boj

III. Záloha - Kámen úrazu. Není tu jediný hráč velikosti Poborského,natož Nedvěda. Jsou tam 4 průměrní hráči,kteří nijak nepřevyšují naše soupeře.

Kováč nebo Polák není Galáskem,proto plave obrana.

Sionko se Šírlem nebo Plašilem nejsou Poborským,ale ŠÍrlem a Plašilem. Prostě hráči průměrní.

Plašil není hráč,který by dosahoval ke kotníkům Šmicra.

Proč nedat do základu Morávka - proboha,chcete dát do pole hráče,který má zkušenosti víceménně jen z 2. ligy? Tam je menší rozdíl už jen v počtu diváků kolem,tlaku,nebo třeba kvalit soupeře. Pochybuju,že se Morávkovi bude dařit proti Sennovi stejně jako proti nějakému XY.

Je škoda,že nebyl povolán Otepka,ten by pomohl určitě - hromady zkušeností,sehranost se Svěrkošem...

Jarolím na ME ukázal,že nemá kvality na to tvořit naši hru ani náhodou. Černý nebude lepší než Sionko se Šírlem.

Co je potřeba udělat? Záloha není dostatečně pevná směrem dozadu,to je první problem. Střed zálohy ve složení Kováč - Polák - Svěrkoš je schopné jak udržet klid směrem dozadu,tak vytvořit tlak - ať už Polákovou střelou nebo Svěrkošovou nahrávkou.

Na křídlech nechat Sionka a Šírla/Plašila s tím,že musí být aktivně podporování beky. Ty zastoupí právě Kováč a popřípadě Polák. Když budou na straně dva,tak se bud díky spoluprácí dostanou před obránce nebo se díky stažení dalšího hráče uvolní střed pole - kde mohou hráči ohrozit lépe branku.

IV. Útočníci

Tady bych je nekritizoval... Chybí prostě záloha,bez které se útočníci nedostanou do šance. Vyřešit se to dá jen podhrotem nebo zvýšeným tlakem ze stran - pak budou padat goly.

Závěrem bych dodal tohle - neobhajuju Radu,ale nemám rád házení špíny na jednoho. Naše reprezentace je na tom hůře,než jste si ochotni připustit. Rada dělá chyby v tom,že neriskuje. Na druhou stranu díky tomu udělá to,co po něm vedení požaduje - postup na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ideálním řešením by bylo asi odvolání Rady a příchod "zachránce". ¨Už jen z důvodu,že Rada je psychopat a nedokáže manipulovat s medii,natožpak s davy... A bez podpory se hraje špatně.

Ideální by bylo povolání Straky a asistenti Komňacký - Soukup/Dovalil. Straka by si hlídal hráče v cizině,Komňacký by měl ligu a Soukup/Dovalil by měl na starosti zjištování výkonnosti hráčů do 23 let - protože ti jim prošli pod rukama.

Reagovat
SniperxXx

Tak s tímhle absolutně souhlasím. Franta je perfektní motivátor, Komňacký by něco vymyslel a Dovalil monitoroval mládež

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom by mě zajímalo, jaké měl slaboučký Straka v poslední době nabídky. Já bych řekl, že takový Ujfaluši by mohl z taktiky trénovat jeho.. Ti asistenti mjí smlouvu jinde, což je další velká bolest české repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky tam straka není od taktiky...

Reagovat
smazaný uživatel

Já si právě myslím, už vzhledem k naší fotbalové historii, že tam tradičně nějakého taktika potřebujeme. Někoho, kdo vyzraje na soupeře a zakryje nedostatky. Trenéři-praktici na pár měsíců jako Rada nebo Straka, na to jsme přece nikdy nesázeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostý souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

jeste bych zminil Jiránka ktery dela ve spartaku kapitana.je sice starsi ale konkurenci by urcite zvedl

Reagovat
smazaný uživatel

výborné posřehy, jednoznačny souhlas, konečně někdo s rozumnym nazorem

Reagovat
smazaný uživatel

A nepište sem ty trapné sestavy s Polákem samotným na DM a třema útočníkama,to ví i desetileté dítě,že to nebude fungovat...

Reagovat
SniperxXx

Tak to hrajou asi ve fifě

Reagovat
smazaný uživatel

Bože ty si ignorant to snad není možný..

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je, že Rada stále žije z Brücknera. Je to vlastně jako kdyby Brückner pokračoval, vždyť i Rada se přiznal, že mu zavolá pro radu. Žije z představy, že obrana, co staví, je jedna z nejlepších v Evropě. Ano to před pěti lety byla. Jenže Jankulovski a Ujfaluši stárnou, Rozehnal nehraje, ale Rada má stále pocit, že máme kvalitní obranu. Proč nehraje Kadlec nebo Šimůnek, oba dva už do základu patří.

Hlavní problém je ale záloha, to je nad slunce jasný. Tam je snad problém úplně všude s výjimkou Šírla. Plašil na to nemá, Polák je alibista, ale proč nehraje Kováč, který patří ve West Hamu do základu? Proč nehraje Jarolím, kapitán Hamburku, který bojuje o titul v BL? Protože nehráli ani pod Brücknerem, tak proč by je stavěl Rada? Povolání Morávka je také nutností. V současnosti to je možná největší talent českého fotbalu, ale hlavně, že na přáteláky Rada vezme Huška. Hraje druhou ligu a co? Mohl dávno už hrát první a zářit, ale má to v hlavě srovnaný a radši zůstal v B1905. Hrozně přeceňovaný je Sionko, který výborně zahrál na Euru a tím si repre zajistil na tři roky dopředu. Proč nepovolat Dočkala, v lize je to nejlepší pravý záložník a má o něj zájem Ajax... Ne toho pan Brückner nedoporučuje...

Chce to nového trenéra, i když těžko říct jakého. KJ z SKS neodejde, Petrželu bych ještě nechal u ledu a Hašek by měl být předsedou...

Reagovat
smazaný uživatel

1)Ta obrana je stále jedna z nejlepších v Evropě - pokud neberu špičku typu Anglie,Španělsko,Itálie a Německo... Chybí záloha,která by vytvořila tlak.

2)Jarolím je v repre naprosto tragickej,Kováč hraje pravidelně až na poslední zápas. Morávek nemá zkušenosti pomalu ani s ligou,natož aby hrál v reprezentaci. O Dočkala má zájem Ajax a jak tam dopadne... Dočkal je sice dobrý záložník,ale na Sionka zatím nemá.

Reagovat
mike.84

češi porstě nemužou hrat 433 páč žadný náš utočník neni schopen hrat osamocený protože zaloha nefachčenko a v takových případech je baroš naproto k ničemu. on je na brejky ale když si neumime přihrat na 15 metrů... dohrat to se slovakama nějak a navrhoval bych to překopat na anglické 442 se středem rosa polák - jiná varianta prostě není když žadný jiný tvořivý založník nema stabilni formu.. a utok baroš necid a ne baroš svěrkoš.. nevím takhle to vidím já, třeba je to hloupost nejsem trener ale zkusit (hlavně v době krize) se má všecko.

Reagovat
smazaný uživatel

4-3-3 znamená Polák,Kováč,Rosický - Sionko,Baroš,Šírl

Reagovat
mike.84

vypadá to hezky ale to by byl defenzivní trojuhelník a rosickeho by ve středu zdvojili... a baroš prostě potřebuje někoho vedle sebe u vapna a ne na krajích. a šírla nesleduju ale spiš mi přide jako krajní založník typu gerrarda než quaresmy..

Reagovat
smazaný uživatel

Krajní záložník typu Gerrarda. Taky slušný.

Reagovat
mike.84

ani nevíš jak sem to myslel

Reagovat
smazaný uživatel

on to myslel jako ze kdyz gerrard hraje na kraji (ano muze hrat pravyho zaloznika, ale je to neobvykly), tak hraje podobnym stylem jako sirl jako netradicni krajni zaloznik, ze sirl neni ten brousic lajny jako treba (podle nej) quaresma

Reagovat
mike.84

no konečně :) ... no prostě že když gerrard hraje napravo tak nehraje nijak zvlašt ofenzivně a když už tak ne takovým stylem jako křídlo - a jelikož my křídlo nemame tak holt kopirovat musíme no od týmů které takhle hrajou

Reagovat
mike.84

nevim čemu se diviš ty fakane :) tomu že gerrard muže hrat i napravo ? nebo tomu že by šírl měl hrat křídlo což on není ani nahodou

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě,proč mu říkáš fakane...

Gerrard může hrát krajního záložníka, ale bude tam tragickej. Quaresma je dost blbej příklad ideálního křídelnííka,když sedí z 90% na lavičce Pokud tam chceš dát křídelního útočníka,tak Messi,Young nebo třeba Cristianko - všichni o dvě třídy výše než tvoji Gerrard na kraji s Quaresmou

Reagovat
smazaný uživatel

super článek naprosto vše je pravda ostudná záloha kde hráči jsou povoláváni jenom za to že před 3roky asi něco hrávali,Rozehnal byl ve Slovinsku pro smích hráč který v klubu nehraje se v poho dostane do repre ale Šimůnek který nastupuje pravidelně není ani povolán a že jsme na taktickou rozehrávku hráli na duo Plašil-Polák tak to je výsměch schopnostem rady a Jarolím který dělá taktovku v Hamburgu což by asi mělo znamenat že dokáže rozrhrávku tak nehrál velice je mě líto Šimůnka,Šimáka že je v repre neberou

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně jedno je jisté. Nemá cenu polemizovat nad tím, jak by to dopadlo, kdyby nastoupili jiní hráči do kvalifikace. Ale jak už to tady někdo psal, brát na přáteláky "vyzkoušené" fotbalisty je těžký prokauč.

Reagovat
smazaný uživatel

Výstižný článek, jenom co je pravda.... Hlavně o té záloze!! Nechápu proč nedostane šanci Šimák? Technicky je na tom výborně! Rozhodně patří do repre. Fu.....Rada Snad se o to ale všecko za pár let otočí

Reagovat
smazaný uživatel

Možná by tam měl být, ale o něm taky valné mínění nemám, po tom, jakou tragédii předvedl proti Zenitu Petrohrad.

Reagovat
mike.84

kde sou ty časy poborského nejlepší českeho křídla všech dob . kluci by si měli pouštět videa jeho mačů hlavně proti italům a němcům ve finále - oba ME96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že máme tak špatný kádr, abychom byli na úrovni tragického Slovinska nebo Severního Irska, což teď bez diskuse jsme. Tihle hráči nehrají v reprezentaci na maximum a pořádně neví, co hrát a navíc tam není několik přínosných hráčů, je to neoddiskutovatelně Radova chyba. Postup do Afriky bude úspěch, otázkou je, jestli nám spíše nepomůže vyřazení - pak se teprve začne něco dít. Na tohle se totiž nedá dívat.

Rada je trenér pro Gambrinus ligu, reprezentace, který bývala naší výkladní skříní, si zaslouží někoho jiného. Ale kdo schopný by to šel dělat?

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině Hašek

Reagovat
smazaný uživatel

Jinač z názorem naprosto souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim ze Slovensko si zamerne vynechal, ale kludne by si ho tam mohol napisat a nikto by nemohol povedat ani slovo...Ceska republika musi takuto skupinu vyhrat a s prehladom

Reagovat
papanegra

Zeman!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli už to nemá za sebou, poslední léta kariéry nejsou moc oslnivá...Ale samozřejmě lepší než Rada.

Reagovat
smazaný uživatel

Já četl Rada smrdí od hlavy

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

welcome back mister UHRIN

Reagovat
cink

2 goly v 5 zapasech neni zase tak spatna vizitka obrany

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana si vede celkem dobře na to, jakou má před sebou zálohu.

Reagovat
smazaný uživatel

měli jsme hrát na 2 štítové(kováč,polák) když už teda nemáme kreativního záložníka a dopředu měl jít k těm dvoum necid....prospělo by to jak hře dopředu tak dozadu

Reagovat
smazaný uživatel

to co náš tým vždycky zdobilo a to čím sme kompenzovaly ne příliš kvalitní kádr,byla vždycky bojovnost a schopnost semknout se,ale odchodem klíčových hráčů,pro které bylo slovo reprezentovat svaté,se tahle vlastnost poněkud vytratila,můžeš mít kádr plný Ronaldů,Lampardů,Gerrardů ale nikdy nebudeš vyhrávat pokud na reprezentační úrovni nenecháš na hřišti ne jen srdce,ale i trenky ošoupaný na zadku od trávníku,kluci by měly trošku začít jezdit po prdeli,jinak v ní skončí celej českej fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

nejvetsi chyba rady( a to bylo i za brucknera) je na pratelaky povolavat v podstate furt ty same hrace asi jenom proto, aby meli co nejvic odkopanych zapasu, pratelaky by mely fungovat podobne jak v hokeji euro hockey tour, taky se tam zkousi novy a novy hraci a ze se nevyhrava? vsak v tom nejde vubec o nic, proste nase repre potrebuje oziveni z rad mladych hracu pro ktere by nastoupeni v narodnim dresu bylo poctou a kteri by do hry dali srdce, jinak nechapu staveni rozehnala do zakladu kdyz neni absolutne rozehrany me pripada jako naprosto nelogicke, trener asi jine hrace nez ty co byli na minulem srazu nezna, jinak doufam ze nas slovaci porazi a konecne se nekdo vzpamatuje a vyhodi radu, v tomto vkladam nadeje do noveho predsedy, kterym snad bude hasek, tak snad se zacnou povolavat hraci kteri maji nejlepsi aktualni formu a ne ti kteri maji nejvic odkopanych zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Euro Hockey Tour to fungovat nemůže, pokud chceš na přátelák kvalitního soupeře, tak ve smlouvě musíš slíbit, že nastoupí nějaká kvalita ze základu, aby nehráli proti školce. Ale je fakt, že nám se moc kvalitní protivníky sehnat nedaří a stejně to hrajeme takřka v plné síle.

Rada poletí nejdřív v létě, teď už se tím nikdo špinit nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslel jsem vymenit cely tym,ale treba aby 4 nebo 5 hraci co nejsou stabilne v zakladu nebo ani povolani dostali sanci a ukazali co v nich je

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby rada nestavěl hráče podle jmen, ale podle aktualní formy, bylo by to lepší a ta jeho hra nakopávané míče - tak se hraje v okresním přeboru

Reagovat
smazaný uživatel

OBRANA: už není co bývala (viz. 2004), stopeři dělají často chyby a jsou pomalí, krajní obránci téměř neútočí po lajně a nezrychlí hru, nýbrž radši pošlou balon na stopery od kterych jde nákop dopředu. Navíc ve svých klubech stabilně hrají jen dva.

ZÁLOHA: největší promblém českého týmu! hold se těžko nahrazují hráči, kteří dlouho stabilně nastupovali a podávali skvělé výkony(Nedvěd,Poborský a teď Rosický). Ale to, co záloha předvádí současně, z toho bolí oči ! Tolik mediálně známé ,,ostré kraje" neexistují ! Nehrají na nich vhodné typy hráčů. Navíc nedokážeme dostat soupeře pod tlak. A záloha je pilíř celého týmu !

ÚTOK: V současné době mají všichni naši 4 útočníci formu a ve svých klubech podávají dobré výkony. Ale krom Necida nejsou vysokých postav, ale od obránců zvyklých na Kollera mohou čekat jen vysoké nákopy.

Takto mi připadá projev současného nároďáku. A to máme průměrnou skupinu ! Chce to taky více zkoušet v přípravách, kde zahrají tak 4 hráči z lavičky. Ale chce to nové tváře.

A teď POSTY konkrétně:

Za předpokladu, jaké máme hráče se držím systému 4-4-2.

BRANKÁŘ: Tak myslím, že není o čem mluvit, i když momentálně Petr také není v super formě.

P. OBRÁNCE: Grygera je zkušený, v Juve hraje stabilně, ale na můj vkus málo odvážný směrem dopředu. Není tak přímočarý. Na jeho post také číhají ofenzivní Pospěch nebo málo zkoušený, ale kvalitní Marek (navíc univerzál).

STOPEŘI: No...Ujfaluši je sice kapitán, který stabilně nastupuje za Athletico, ale nepodává nijak zářivé výkony jako to bylo za dob s Bolfem. Stejně tak nerozehraný Rozehnal, který je sice dobrý hlavičkář, ale po zemi nestíhá. Dohromady na reprezentační urovni průměrná obrana stoper. dvojice, která nebude stíhat Best útočníkům Top repre. Na svou šanci čekají mladí Šimůnek, který konečně začal hrát, Suchý je 2 roky stálicí slávistické obrany, ale oba ještě nemají tolik zkušeností, opomíjený Hubschman, zahrát zde může i Kováč nebo nový kapitán Spartaku Jiránek(i když s ním máme zkušenosti, dlouhoj sme ho neviděli). Ale zkusit by se mohl i Brabec,který sice nemá teď formu jako loni, ale kvalitu má. Řepka nejspíš už reprezentovat nebude.

L.OBRÁNCE: Jankulovski sem už dlouho nikoho nepustil, ale možná nadešel čas. I když zkušeností má hromadu a jeho levačka je stále kvalitní. Ale věkem už ztratil na rychlosti a není tak živí jako dřív. V AC stabilně nehraje. Pomalu bych tam začal zapracovávat Kadlece, který je rychlejší a v současnosti v lepší formě. Navíc dobře útočí po lajně a zkušenosti taky posbíral. Může zde hrát i Šírl.

DEF. ZÁLOŽÍK: potřebujeme ho. A Polák přeci jen je teď nejlepší. Může zde ještě zahrát Kováč a nebo nevyužívaný a nevyzkoušený Jarošík, který sice ted hraje stopera, ale pro mě to byl vždy kvalitní střední záložník s dobrou rozehrou a přesnou střelou. V Hamburku hraje teď jednoho ze dvou def. záložníků s Tavaresem i Jarolím.

OFF. ZÁLOŽNÍK: pro zranění Rosického a po zranění Matějovského máme problém. Plašil je na tuto pozici slabý. V Hamburku září Jarolím, ale v repre se zatím neprosadil a fanoušci ho zavrhují. Ale vyzkoušet by se mohli i M. Jarolím. Morávek ještě ne.

P.ZÁLOŽNÍK: Sionko je sice běhavý a dal pár důležitých golů, ale přijde mi slabší a navíc v Kodani moc nehraje. Zahrát tady může i D.Jarolím, ale není to místo pro něj. Na pravý kraj bych prostě vyzkoušel Pitáka. Ve Slavii byl oporou, v Salzburgu po zranění znovu hraje a dává goly.Je technický i přímočarý. V repre se tenkrát svezl s celým týmem v zápase se Srbskem a další zápas se na začátku zranil,ale i tak typově takového hráče možná nemáme.

L.ZÁLOŽNÍK: Plašil ne. Šírl zde umí zahrát, ale zatím to stabilně nemá vysoké výkony. Opět se zapomíná na Rudu Skácela. Ale vyzkoušet zde můžeme i Černého, který je na tom technicky skvěle a může hrát i ze středu. Nebo jako ve Slavii otevírat prostor pro krajního beka.

ÚTOK: Těžko vybrat ideální dvojici. Ale více by se měl zkoušet Necid. Zatím pokaždé hru oživil a hlavně si věří. Je pohyblivý a skvělý ve vzduchu a ve vápně. K němu bych dal asi techničtějšího Svěrkoše. Baroš je dravý, agresivní, v Turecku se mu daří, ale nevím. Fenin je málo nasazován, takže nemůžu moc hodnotit. Ale je to hráč, který by za nepříznivého stavu podle mě měll doplnit dvojci útočníků. Nahrávat umí, to víme s Frankfurtu, ale golů tolik nedává.

TRENÉR: Nechci hodnotit, ale měli bysme jsme trošku změnit systém a zkoušet více hráčů. Nebát se experimentovat, ale ne zase moc

SESTAVA:

Na Slovensko se už ale moc zkoušet nedá.

Čech-Grygera,Kováč,Rozehnal,Jankulovski-Jarolím,Matějovský,Polák,Šírl-Necid,Svěrkoš

V přípravě bych zkusil: 4-4-2

Drobný-Pospěch,Suchý,Hubschman,Kadlec-Piták,Jarošík,Černý,Skácel-Fenin,Necid

4-4-1-1

Drobný-Pospěch,Suchý(Šimůnek),Hubschman,Kadlec-Piták,Jarošík,M.Jarolím(Černý),Skácel-Fenin-Necid

TIp pro mě na podzimní kvalifikaci:

Čech-Grygera,Ujfaluši,Kováč,Jankulovski-Piták,Polák,Rosický,Skácel(Šírl)-Necid,Svěrkoš

Hlavně zkoušet nové tváře a ty platné zkusit nasadit se stálicemi. Můj názor, dobrou noc

Reagovat
smazaný uživatel

Moje sestava na Slovensko:

Čech - Grygera, Ujfaluši, Rozehnal, Jankulovski - Sionko, Polák, Jarolím, Plašil - Svěrkoš, Baroš

Reagovat
smazaný uživatel

A podotýkám, že to není ani tak o sestavě, ale spíš o taktice. Pokud budem aspoň semtam útočit v pěti hráčích, šance budou. Pokud Svěrkoše a Baroše doplní jenom jeden záložník, bude hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

tak takhle ta sestava být určitě nemůže

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, nemůže. Sorry.

Reagovat
smazaný uživatel

Prohrál bys 0-3 .

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se, já přemýšlel proč bych prohrál a on Ujfaluši má stopku. Ani jsem si to neuvědomil.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne skoro ta sestava je az na jednoho hrace uplne stejna jak proti Slovincum :D Bys moh jit delat asistenta Radovi :))

Reagovat
smazaný uživatel

kecy kecy kecy měli byste si uvědomit, že český fotbal byl na vysoce nadstandardní úrovni na kterou se bez nedvěda, kolera,šmicra, poboráka a bez rosy ravděpodobně už nedostane. Adekvátní náhrady vidím asi jako třetinové. Vpodstatě už někdy oproti minulosti hraje náš Btým. Rada má svoje mouchy ale tohle jsou a budou bohužel standardy problémů českého fotbalu dokud nebudou kavlitou horší fotbalisté makat na 120% :-) Smetana kterou jsme si slízli díky Brucknerovi v úspěších ale bohužel také v podobě špatné generační výměny, má dozvuk, se kterým se bohužel budeme potýkat jako fotbalový národ stále častěji. Není prostě tolik kolerů kteří by špatný zápas zachránili golem který fotbalista jako on dá slovincům klidně zadkem.

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to tak,no.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto souhlasím!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ještě bych k bodu II. přidal Jarošíka

Reagovat
smazaný uživatel

pral bych si Mourinha k nam do repre, ten by to vzal do late, Rada jen keca

Reagovat
smazaný uživatel

Eště toho trochu

Reagovat
smazaný uživatel

repre sestava snů čech - marek, neuwirth, grygera, pospěch - galásek, otepka, lička, sionko - svěrkoš, magera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

tak si taky postavím svůj dream team:

Čech - Grygera, Brabec, Suchý, Jankulovski - M Jarolím, Hubschman, Morávek, Černý - Necid, Baroš

Reagovat
smazaný uživatel

pořád lepší, než to, s čím vyrukoval Rada..

Reagovat
Lorcan

děkuju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

je to trapné obtěžovat nás neustále p. radou, on je jen jeden z mnoha

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě by stálo za to vyzkoušet Šimáka, do zálohy by se podle mě hodil v nynější formě i Štajner, ale i bez nich je kádr, s kterým pracuje Rada kvalitní. Říct, že lepší útočníky nemáme, je vzhledem k jejich kvalitě vyloženě rouhání, akorát shazuje vinu neustále na někoho jinýho viz absence Rosického. Prostě průměrný trenér, co nikdy nedikázal nic významnýho k reprezentaci nepatří.

Reagovat
smazaný uživatel

No, s Honzou Šimákem a Jirkou Štajnerem bychom to teď opravdu vyhráli - to je dobrá volba!!

Reagovat
smazaný uživatel

všude se propaguje hráč druhé ligy Moravek ktery absolutne nema zkušenosti s velkym fotbalem a kvalitnejšími soupeři. Může mi někdo prosim vysvětlit jaky je rozdíl mezi Moravkem a jeho vrstevniky kteří hrají ligu jako např Hořava ? To že Moravek dominuje proti HFK, Fulneku nebo Třinci není přece postačující na mezinarodní fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

to pravdepodobne ne, ale proc by nemohl dostat sanci v nejakem pratelaku? treba v maroku? zkusenosti nejak ziskat musi a pratelak za repre je idealni prilezitost, kdyz je to tak obrovsky talent

Reagovat
Lorcan

200. pro Rada VEN!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

a ještě sestava asi tak pro rok 2012:

Čech - Řezník, Suchý, Šimůnek, M Kadlec - Janda, Morávek, Hable, Zeman - Necid, V Kadlec

Reagovat
smazaný uživatel

Čech - Grygera, Šimůnek, Suchý, Kadlec - Dočkal, Polák, Rosický, Šírl - Baroš, Necid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kolego máš tam nějak moc hráčů z prahy, říkají ti něco jména mareček, mičola, hořava, heidenreich, střeštík ?

Reagovat
Lorcan

jj znám je, Střeštíka už sem odepsal, nad Mičolou a Marečkem sem přemýšlel, ale nakonec dostali přednost jiní, na Heidenreicha sem zapoměl , Hořavu moc neznám

btw: bydlim přesně na půl cesty mezi Prahou a Brnem

Reagovat
smazaný uživatel

no právě já si dovolim tvrdit že moravek nedosahuje urovně hořavy

Reagovat
Lorcan

já ti to neberu, každej máme svůj pohled

Reagovat
smazaný uživatel

Do reprezentace? to snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Rado, odstupte Sorry, že jsem tak hodný

Reagovat
smazaný uživatel

moc se diskuzi nezapojuju,ale vase clanky me zaujali....zkusim napsat nominaci,kterou bych chtel brzo videt i v realite....

GK: cech,drobny,lejsal

Obr: LB: jankulovski,kadlec CB: ujfalusi,simunek,kovac,suchy RB:grygera,pospech

Zal: LM: sirl,plasil CM: polák,rosicky,matejovsky,moravek RM: piták,sionko

UT: baros,necid,sverkos,fenin

A zakladni sestava:

cech

grygera----------ujfalusi--------------simunek-------jankulovski

--- polak----

rosicky--------- matejovsky -------------- sirl

baros----

---------necid

Reagovat
smazaný uživatel

RADA

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem tvrdym odpůrcem i kritikem toho, co se stalo z reprezentace. Ale položim sobě i vám otázku: kdo čekal, že to bude jinak? Já odpovím za sebe, že jsem to předpokládal už po jmenování Rady do funkce trenéra. Myslím, že to tak mají i všichni ostatní, vyjma věčnějch optimistů.

Tady jde kritizovat prakticky všechno, ale kdyby se mě někdo zeptal, co bych v současnosti měl pochválit, tak bych neznal odpověď. Ne proto, že trpím nějakou skepsí nebo zasávam nějakou pózu, ale protože skutečně nevim, co bych měl vypíchnout.

Tohle je podle svazu revoluce... pokud ryba smrdí od hlavy, pak je na vině Svaz a ne Rada, kterej je prostě "jenom" nekompetentní trenér. On tam samozřejmě nemá absolutně co dělat, nikdy ani neměl, ale sám se tam nedostal, že jo...

Takže tuhle středu holt ještě umístim noční tah někam k plátnu, abych u pivka viděl naší reprezentaci, ale pokud to bude vypadat tak, jako doteď (což je bohužel reálný předpoklad), v tom případě na repre lámu hůl a do odvolání Rady a nějaký razantní změny mě zápasy nezajímají. Sledování zápasu v Mariboru byla nehorázná ztráta času.

Reagovat
smazaný uživatel

Noo, tak rada překvapil povoláním Lafaty a Suchého, zrovna tak Rozehnalem záporně.. NEvím, mě se nelíbí ani styl hry, který hrajeme, máme běhavé útočníky, kteří mají potřebu za balńem běhat a mi na ně nakopáváme vysoké balony, které z 1/10 úspěšně sklepávájí, alen co na tom, my nemáme ani nikoho, kdo pořádně vystřeli, proti slovincům to šlo krásně vidět.. Pokud útočníci sami nestříleli, tak to byla hrůza.. je třeba už někam zahodit ten brucknerův systém centrovaných míčů.. máme jiné útočníky.. Nelíbí se mi ani komunikace v záloze a to zastupování jednotlivých postů? Děs běs..

Reagovat
smazaný uživatel

se vším souhlasím jestli prohrajem až do odvolání trenéra mně repre nezajímá

Reagovat
smazaný uživatel

Pod tohle se podepisuji.

Reagovat
smazaný uživatel

jen dvě věci smrdí jak ryba a jen jedno z toho je ryba..:

Reagovat
smazaný uživatel

To je výbornej vtip na nějakou noční pařbu v lovecký sezoně... mně zabil celej jeden večer, ačkoli je to (bohužel) pravda...

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že pokud dneska předvedou mizérii jak v sobotu bude na letný Radovi zle Rada ven bude daleko víc slyšet

Reagovat
smazaný uživatel

největšim problémem nejsou hráči, kteří jak sem tu někde přečetl "nic neumí" a všichnina ně u televize nadávají a dle mého ani dosazená postavička ze shora pan Rada.Největší pproblém českého fotbalu už nějaký ten rok je představenstvo, vedení jak českéé ligy, tak samotné reprezentace.Na těch na šich klukách je i vidět, že se jim nechce, ono vlastně neni ani proč hrát a dřít, když z vás potom po jedný chybě udělaj akorát "blbce" ala Košťál z Čecha po Turecku.Jestli chceme znova hrát nahoře, tak za prvé nepouštět talenty hned s první nabídkou do zahraničí a za druhé hodně zamést tam nahoře.

Reagovat
smazaný uživatel

Řekněte mi, proč je většina tak odvařená ze Sionka. Vždyť zahrál dobře na Euru od tý doby nic. Jen dal gól Slovincům. Bohužel si svými výkony na Euru repre zajistil do konce Rady nebo jeho repre kariéry. I když bude hrát jakoukoliv píču, tak ho Rada bude stavět...

Reagovat
smazaný uživatel

Řekni mi, kdy hrál Sionko naposledy takovou p..., jak říkáš!!! To by mě opravdu zajímalo!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Polsko, Slovinsko... Uznávám, že se i svez s týmem, ale určitě by neměl být brán jako opora repre...

Reagovat
smazaný uživatel

debilní necid v základu..ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych dal Necku na střídačku, přece jenom tam jsou jiní, kteří toho v repre odmakali "trochu" víc a mají mnohem víc zkušeností...Ale je to věc trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni nějakej link na česko- slovensko?nejde mi nova..

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.atdhe.net/live-tv-5805.html - ale tam to vždy běží až v okamžik začátku zápasu, dřív je tam tmavá obrazovka, tak aby ses nedivil...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nám právě dali Slováci druhého góla. Pokud prohrajeme, předem říkám, že mi to vůbec nevadí, protože Češi bojovali, snažili se. Byl vidět diametrální rozdíl od zápasu se Slovincema...Pokud budou takhle hrát dál, i v dalších zápasech a nepostoupí, neni čeho litovat...

Reagovat
fantomas

To neni, i kdyby hráli stokrát hůř...

Reagovat
smazaný uživatel

otepka-šimák stred zalohy a neni co resit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele