O benevolentní české míchačce

13.10.2012, 23:48
Názory a komentáře
Češi vymíchali Maltu. Takový vtipný "titulek" vymysleli v České televizi pro sestřih utkání, v němž jsme divže dvakrát neinkasovali a v jehož rámci jsme sotva přestříleli trpaslíka ze 153. příčky žebříčku FIFA. Čeština je krásný jazyk s mnoha lyrickými zákoutími, avšak nic se nemá přehánět...

Páteční zápas se vlastně celý točil kolem ofenzívy. Vědělo se, že přes 400 minut čeká celý nároďák na gól; že Pekhart, patřící momentálně do základu zhruba stejně pevně jako svého času ultrakritizovaný Baroš, pořád vyhlíží svůj debutový zářez; že jsme také celý tento kvalifikační blok bez kapitána Rosického.

I vzhledem k charakteru soupeře se tedy rovněž můj pravidelný soubor krátkých glos musí odít do těchto ohraných kontur. Protentokrát nabízím šestici postřehů k té naší včerejší míchané:

1) Vzpomeňte: loni v březnu jsme na Lichtenštejnce vyrukovali se dvěma útočníky, protože jsme je přece šli děsně zničit (celou dobu poté - včetně baráže - jsme přitom v těžších, důležitějších zápasech sázeli na hru s osamoceným Barošem na hrotu); jinou taktiku "přirozeně" nešlo zvolit ani o pár dní dříve, když jsme cestovali na půdu toho samého trpaslíka - jakkoliv tedy tenkrát ještě bylo pokoušení varianty s dvěma forvardy docela běžné.

Výsledky? Venku to ještě jakž takž klapalo (taky s Necidem a Kadlecem; dvěma přizpůsobivými, kombinačně zdatnými hráči), doma jsme se s odlišnými protagonisty Barošem a Lafatou neuvěřitelně trápili - aby se nakonec pokaždé dospělo k výsledku 2:0. Už tehdy bylo zřejmé, že doby, kdy jsme podobné soky zadupávali pod zem, jsou nenávratně pryč (kvalifikace na MS 2006 derniérou)...proč potom při dobře známé absenci rozstříleného, spolehlivého útočníka musíme na Maltu vyrazit rovnou se dvěma nevyhovujícími exempláři? Proč se držet obdivuhodně tupého předpokladu, že čím víc forvardů máme na papíře, tím větší ofenzivní silou disponujeme?

Vedle toho, že tímto Bílek jaksi automaticky dal najevo (jakkoliv to na veřejnosti vehementně popíral), že protivníka hodnotí jako někoho výrazně slabšího, neboť tomu zkrátka napovídají zkušenosti každého z nás, zmátl zároveň samotné svěřence. Zatímco tedy směrem k veřejnosti vyslal až příliš čitelný signál, ten důležitější - adresovaný fotbalistům - byl naopak spíše rozmazaný, nejasný.

2) ...což mělo v zásadě dva velmi neblahé důsledky. Za ten první lze považovat chabou spolupráci útočného tandemu, která se navzdory všeobecnému přesvědčení po pauze zlepšila jen naprosto minimálně a spíše opticky, s výkonem celého mužstva. "Jeden z nás vždycky odvede pozornost a druhý tak má více místa si chodit pro míč," řekla k tomu sama neochvějná součást týmu, Tomáš Pekhart. Inu, vy jste tam takový mechanismus viděli? Pekharta hledat v mezihře je samozřejmě zbytečné, co bylo ale ještě smutnější - on tam často nefungoval ani ten Rezek, který dle Bílka "rozjížděl nebezpečné akce". Já si teda spíš vybavím tento prozaicky vypadající protiútok, který on zazdil ukázkovým pasem na paty, potažmo zběsile přetažený centr z 23. minuty...ale nějakou seriózní hrozbu? Tenhle tandem se zkrátka neosvědčil, ani jednou si významně neporozuměl, nemá budoucnost.

3) Druhou nepotěšující věcí je matná koheze krajních prostor se středem hřiště. Plašil včera vlastně zákonitě musel působit jako velký individualista, jenž se nárazově dere houštinami lemujícími osu hřiště a tam pak soustavně kazí; Jiráček s Rajtoralem se totiž sotva odlepili od postranní čáry, z čehož byl špatný zejména náš obvykle nejvlivnější záložník. V tomto systému holt "Jiras" necítil potřebnou volnost - a tak jej s kolegou odnaproti totálně zválcovali oba beci; neboť těm se úlohy nijak nezměnily.

4) Čtvrtá poznámka se ještě krátce vrací k předzápasovému smýšlení našeho trenéra. Mluvil jsem o faktickém podcenění outsidera - to se mimo jiné promítlo do opětovné nekoncentrace a laxnosti zadní linie; z níž znovu vyčníval Kadlec, spoluautor jediné inkasované branky a čtenáři iDNES.cz s přehledem nejhůře hodnocený Čech. Nicméně třebaže forma tohoto konkrétního jedince už dávno nároďák brzdí a sráží, tak dejme tomu, stává se i lepším týmům (jakkoliv například anglická obrana dovolila San Marinu za první poločas jen 13 dotyků s míčem na útočné polovině!); pozoruhodná je spíše jakási Bílkova podivná nerozhodnost: podcenit-nepodcenit? Na jednu stranu přidal na útočnících, na stranu druhou ponechal v základu Hübschmana, aby mu odepřel jakékoliv úkony, které by se byť jen vzdáleně dotýkaly ofenzivní složky herního projevu. To byl potom další důvod Plašilova zmateného vyvážení balonů odevšad a nikam, respektive pro nikoho. Neměl k sobě rovnocenného parťáka, kterého si zrovna Malta žádala. Jiráček posunutý do středu (v návaznosti na změnu celého systému) či Hušbauer by patrně představovali ideální volby, Darida pak tu další možnou.

5) Absence střelby z jakékoliv vzdálenosti; žádný nový, leč stále stejně palčivý problém české ekipy. Že z brankářské dvojky průměrného kyperského celku nevyzařovala jistota, toho si všiml dokonce i komentátorský tandem ČT - navzdory tomu, že Hogg prakticky nebyl v pohotovosti. Totiž místo toho, aby se hromadně zavíraly oči před cílevědomou střelbou (jako na druhé straně před gólovou radostí Briffy), raději se neposedná mičuda donekonečna zpracovávala a posouvala ve znamení nejčistší formy alibismu. Statistici z ESPN nám ve finále napočítali pět (!!!) střel; proti maltským třem. Pro srovnání: naši řečtí kolegové ze skupiny Eura 2012 před rokem při stejném konečném výsledku pálili alespoň dvakrát častěji. I to mi přijde poněkud málo; jak ale potom vhodně popsat naši včerejší bázlivost? Bílek k tomu uvedl, že jsme se v první půli (!) do koncovky "málo drali". S tím se logicky dá souhlasit, akorát mě zaráží, že po pauze to snad dle kouče mělo být lepší. Neřekl bych, vážně ne, ačkoliv nadšení dua Darida-Petržela nešlo nekvitovat.

6) Co po změně stran udělalo rozdíl, byla zkrátka a dobře levá strana. Světe div se, právě tu obdělávali muži, na něž je v posledních měsících povětšinou velký spoleh - čili Jiráček s Limberským. Ať proti druhému jmenovanému máte lidsky cokoliv, v reprezentaci momentálně nenajdete stabilnější, kvalitnější článek základu. Konkurovat mu přitom mohou snad jen Gebre Selassie s Jiráčkem. Vzhledem k tomu, že vedle Plašila zrovna tato "svatá trojice" v poli zaujala v nejpozitivnějším duchu i včera, lze vlastně toto zamyšlení zakončit zkonstatováním, že nám zápas s trpaslíkem vyhrály tradiční opory, nikoliv papírově mnohem silnější kolektiv, jak tomu většinou bývá.

K tomuto závěru lze každopádně přihlížet i z pozice ryzích optimistů. Uspokojivá forma některých stálic je přece vždycky vítaným bonusem, neboť právě takové faktory pak mnohdy rozhodují zápasy. Otázkou je, zda se o takovou sílu můžeme opírat donekonečna...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (182)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jo a ne, nepřečetl sem to celé, jen stačí u každého bodu přečíst první větu a se vším víc než souhlasit, je to stále dokola co všichni víme, Repre není to co bývala už nějakou pořádnou řadu let a kdo čeká nějaký úspěch tak by se měl probrat, nebo být stále na kokainu

Reagovat
Murtago

Ano, obzvlášť u bodů 1, 2, 4 to člověku hodně řekne.

1) Vzpomeňte:

2) ...což mělo v zásadě dva velmi neblahé důsledky.

4) Čtvrtá poznámka se ještě krátce vrací k předzápasovému smýšlení našeho trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, kdyby se podobný titulek objevil zde, nemusel bych dlouho hledat podezřelého (autora).

http://blog.idnes.cz/blog/7088/186428/fantomas.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Měls to skrejt pod tinyurl, takle to vypadá, že mám blog na idnesu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo...tak zrovna s tím skrýváním pod tinyurl zkušenosti nemám. Nikdy jsem to nepotřeboval, nepoužíval, tak jsem mě ani nenapadlo to udělat. Ale mohl jsem vybrat jinou fotku .

Reagovat
fantomas

Whatever..

Reagovat
Andis

No jo ale ČR to je prostě jeden velkej alibismus, ať jde o samotný tým, či fanoušky

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už mi příjde jako přílišné hnidopišství, kdy se musí hledat chyba za každou cenu. Nedávali jsme góly, tak se Bílek pokusil hrát na dva hroty, to je špatně? Do útočné dvojice dal velkého, silného Pekharta a pohyblivého a dravého Rezka, to je taky velká chyba? Teď bych neřešil jestli to fungovalo apod. ale ten samotný nápad, protože po bitvě je každý generál.

Že se do hry nedostávala křídla? To se asi nedivím, protože Jiráček si nebyl schopný zpracovat jediný míč a Rajtoral všechno zadrbal.

Jestli hráči Maltu podcenili nemůžu posoudit, protože jim do hlav nevidím, ale vyjádřil bych se i k tomu kolem. Že Kadlec dlouhodobě brzdí nároďák? Možná tak na levém beku, ale jinak je na stoperu spolehlivý a hodnocení čtenářů idnes je fakt směšné. A že hrál Hübschman? Takového hráče prostě potřebujeme, dělá černou práci a uklidňuje hru, navíc dokáže dobře rozehrát.

Absence střelby je jasná, tady se tomu nedá nic vytknout, to je prostě fakt, přitom někteří hráči dokážou solidně vystřelit.

A za včerejšek chválit Jiráčka? To mi příjde trochu divné, když až na tu situaci před Rezkovým gólem tam nic dobrého neměl a opakovalo se to co posledních X zápasů, kdy hrozně dlouho drží míč a pak to většinou zadrbe...

Reagovat
smazaný uživatel

za rozumnej komentář

Reagovat
smazaný uživatel

kdo přihrával Pekhartovi na jeho první gól v repre....ano překvapivě Jiráček opravdu jen jedna světlá chvilka v zápase před Rezkovým golem????

Reagovat
fantomas

Na ten jeho útok sem kroutil očima už před zápasem, protože to smysl dávalo naopak minimální. Takže sem byl generálem i před bitvou, když už.

Jak s "nedostáváním se do hry" souvisí prostý "vedení si"? Ono když máš podle všeho pokyny bejt přikovanej u lajny, a seš přitom "splašenej" Jiráček, to se pak hraje špatně no. Chybně nastavená taktika.

Kadlec je už x měsíců totálně mimo; jak ve svym světě, ve kterym si může stát, kde chce, a stejně všechno dopadá podle jeho plánů. Absolutně se nesoustředí, kašle na to, a to stejně tak i na stoperu. Hybše samozřejmě potřebujeme...mluvil sem o tomhle konkrétnim zápase, kdy černou práci uprostřed pole klidně šlo vynechat.

Ať se ti to líbí nebo ne, přes Jiráčka šly dva góly, zcela jasně, a to je přesně to, o čem sem mluvil - i když normálně nehrál bůhvíjak, ty branky nám prostě zařídil, tak se chovaj opory i jinde.

Reagovat
Tomekcz

Bilek VEN

Reagovat
Andis

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exse

Moc dlouhý, jsem už moc unavenej abych to četl. Každopádně pořád stojím za tím že Bílek je parodie na trenéra a v reprezentaci nemá dělat absolutně nic. Porazit Maltu je vždy povinnost, takže si za výsledek nezaslouží žádnou chválu, splnil naprostou povinnost. Navíc co se týče hry, tak Malťané působili fotbalověji, hru až hodně otevírali a bránili nedůsledně, proto stačil ten Bílkův styl nestyl k tomu aby jsme dali 3 náhodné góly a dostali jen 1 a penaltu.

Bohužel i kdyby se ve vedení svazu někdo uvědomil, tak odvolání samotného Bílka nic neřeší, problém začíná Peltou a podobnými, kteří sedí na svazu a pomalu ničí náš fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

můžeš mi prosím sdělit, z jakých informací vycházíš, když tu tvrdíš, že Pelta a svaz ničí fotbal? Jsi odborník? pracuješ ve fotbale? nebo si jen další hospodskej povaleč, co si chce zanadávat a vůbec tomu nerozumí?

Reagovat
smazaný uživatel

tak třeba českej fotbal má a měl velký problémy s korupcí a svazu teď šéfuje někdo kdo je jedním ze symbolů korupce v českym fotbale.Toho se už nikdy nezbaví ať udělá cokoliv.

Reagovat
JozkokozleJ

On je akademicky odbornik a o nich je zname, ze od stola dokazu naprosto presne analyzovat situaciu.

Reagovat
exse

Reagovat
smazaný uživatel

Jste všeci úplně slepí a blbí nebo co??? kolikrát to do toho ProFootballu mám do těch článků psát??? Nemáme teď hráče na něco lepšího, o trenéry ani o FAČR nejde, tak co to sem pletete?? PROSTĚ NEMÁME LEPŠÍ HRÁČE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ZATO MÁME ASI 150 LEPŠÍCH TRENÉRÚ, NEŽ JE BÍLEK!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jména? a prosím jen ti, co jsou reální, Vrba třeba není...

Reagovat
smazaný uživatel

Svatopluk Habanec ?

Reagovat
smazaný uživatel

Vrba je reálnej až až. Viděl jsem ho na vlastní oči. Vezmi si posledních 200 trenéru v Gambrinus lize, odmysli si 50 největších telat, jako je Bílek a podobně a vyjde ti těch 150 lepších.

Reagovat
smazaný uživatel

Vrba od Plzně nepůjde, tak jsem to myslel s tím, že je nereálnej.. jinak si mi dal typicky nekonkrétní odpověď , chtěl jsem po tobě jména.... ale nick máš skvělej - kecaldovseho - to odpovídá

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslim že by Vrba i mohl jít.S Plzní už dosáhnul maxima a může hledat novou motivaci. Já osobně bych neměl vůbec problém se zahraničním trenérem pokud by měl odpovídající zkušenosti.Ale tam by byl asi problém s platem

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, jsem pro zahraničního, ale plat... to je problém

Reagovat
smazaný uživatel

" Nekonkrétní" je mé druhé jméno a k věci asi tolik. Opravdu každý druhý z ligy( jméno ti nedám, copak já vím, kdo koho trénuje? Jen tu zabíjím čas, když neběží nějaká hokejová diskuze) by nemohl být horší. Takticky je úplně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

tak zabíjej čas třeba na xchatu

Reagovat
smazaný uživatel

Dík, nechci.Mně je tu dobře.Mám tu rád spoustu lidí a oni mají rádi mě.

Reagovat
smazaný uživatel

ok současná generace hráčů je o dvě dřídy horší než minulá.Neni tak jedinej hráč co má na to aby hrát v top světovym klubu.(Čech je brankař tak toho nepočítam a Rosa by už v repre měl skončit).Ale Bílek neni schopnej takticky reagovat na silnejsiho soupere,to uz nekolikrat ukazal,furt se drží jedný taktiky i když na ní nemá ideální hráče,neni sebekritickej, celkove nevim kvuli cemu si zaslouzi bejt trenerem v repre.

Reagovat
smazaný uživatel

za to, že je někdo schopnej inteligentní reakce. JJ anonymita je všeob.problém internetu, ale prostě mě to ser* . Je fakt, že Bílek, co se týká reakcí na průběh zápasu mě taky ještě nepřesvědčil... Ale podle mě hodně dělají ti hráči, když by měl na lavici někoho, kdo je schopnej jít na hřiště a něco udělat + změnila by se formace, tak by to bylo dobré. Ale na té lavici u nás nesedí hráči, který by byli schopní nějak ovlivnit vývoj zápasu... i kdyby ten Bílek měl taktické záměry jak změnit hru, bůhví, jestli ti střídající hráči to naplní.. Třeba už je to normální praxe, jen ti hráči to nejsou schopný plnit tak to pak vypadá, že trenér nic neudělal a nemyslím, že máme špatně zvolenou taktiku, i hráče na ni máme. Jen by to teda chtělo i plán B, druhou variantu, když první přestane v zápase fungovat. A tu nemáme.. Další otázka - jsou hráči schopný přepnout se na plán B? a kdy to cvičit, když se repre vidí pouze pár dní před zápasem...

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsou všichni zdraví tak ta taktika celkemm funguje ale chce to i ten plán B jak řikáš. Trener narodaku ma omezeny moznosti a taktiku by mel prizpusobit hracum ktery ma k dispozici protoze jejich navyky zas tolik ovlivnit nemuze. Neustale se hralo na jedinyho hrota Barose kterej potrebuje hrat celem k brane a po zemi.Ale Bilkova taktika byla to ze se budou hrat vysoky balony ktery bude brebirat zady k brane a nikdo ho nedoplnoval.Pak se nadavalo na Barose kterej za to nemohl.

Reagovat
smazaný uživatel

jasné, Baroš byl obětní beránek, vůbec mu to nesedělo, ale tak jinak se mi ta hra, i na Euru, líbila. Pekhartovi by to mělo sedět víc, ale druhej Koller to asi taky nebude. Je to trošku jako v Barceloně, tam se bude hrát stejně ještě 100 let, protože jim to tak funguje a žádnej plán B taky nemají, proto jsou občas k poražení. Stejně tak Bílek, docela mu to funguje, když jsou teda zdraví hráči, tak nic dalšího nevymýšlí... a pochybuju, že za Bílka se bude hrát někdy jinak. Ale na repre úrovni by mělo být víc variant. Bohužel zatím nejsou,.. a to může ovlivnit trenér víc, než formu a lemplovský zpracování hráčů..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ste všichni chytří jak rádio, anonymně si zanadávat na netu, to by vám šlo, 80 procent komentů na Eurofotbal.cz jsou jen nadávky, nechápu, k čemu to je... Každej byste s tím udělali hovno stejnak, jen umíte nadávat, ...anonymně...

Reagovat
smazaný uživatel

nesmyslný komentáře a nadávky jsou tady v diskuzích velkej problém a neni možnost se toho zbavit no.Anonymita dělá hodně no.

Reagovat
C-M@ster

Spíš to ber tak, že díky anonymitě lidi řeknou, co by se v reálu říct báli. Dozvíš se, co si skutečně myslí. (pokud zrovna netrollujou)

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je spíš o to že je tu čím dál víc urážlivých komentářů a nadávek a to je problém. Jako když tu někdo napíše jakýkoliv svůj názor tak s tim nemam vůbec žádný prolémy a je dobrý si přečíst třeba úplně odlišnej názor.

Reagovat
smazaný uživatel

právě, nejde o anonymní názory, spíš o anonymní urážky

Reagovat
smazaný uživatel

No tak lidi povinně při registraci dají : Facebook,tel.číslo,číslo kreditní karty + heslo a porno stránky co navštěvuje

Reagovat
smazaný uživatel

nechce se ti jít už spát?

Reagovat
smazaný uživatel

ale aj tobě jak vidím

Reagovat
smazaný uživatel

když jsem ti psal o věku 17 let, ani si nereagoval, z toho usuzuju, že jsem se trefil, nebo jsem tě ještě i přecenil a máš 15 let jj máš recht, dem chrápat

Reagovat
smazaný uživatel

věř tomu nebo ne, ale mám 20 (já vím, já vím) , občas člověk trvá než dospěje

Reagovat
smazaný uživatel

za druhou část věty

Reagovat
smazaný uživatel

a za posledního skauta, protože je to můj oblíbenej film, ale pořád je to stupidní koment

Reagovat
smazaný uživatel

poslední skaut je už kult, ale nejlepší je se starým dabingem jinak du chrápat už

Reagovat
smazaný uživatel

spasím tuto diskuzi

Reagovat
Godwinson

Tak to si tedy vůbec nemyslim :)

Reagovat
C-M@ster

Spojená nádoba.

Víc trollů, ale mnohdy i větší upřímnost.

Reagovat
Svatej

chováš se jak dítě, který se chce přisrat do místního kolektivu razantním nástupem

Reagovat
madridcan

To zato, ze som cierny?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý deň, nezvyknem sa obyčajne vyjadrovať k českému futbalu, ale dnes predsa.Už fakt prestávam rozumieť tej nenávisti k Bílkovi. Je možné, že Vrba by dosiahol viacej,aj ked pracovať v klube a v repre je rozdiel. Bílek varí len z toho čo má, nie je kúzelník. Nemá Nedveda,ani Kollera, ani Poborského či Bergera, už ani Rosického.Nemá útočníka.Necid je out.Nemá tvorcu hry. Ale dosiahol osemfinále Eura.Dosiahol bod z Dánska, hlavného konkurenta o baráž.Niektorí ľudia nežijú v realite, iné europske mužstvá majú omnoho lepšie kádre a nedosahujú také úspechy.Napr. Srbsko,Belgicko,Bosna a Hercegovina..

Reagovat
Le Gunner

U Belgie to vidím jen jako otázku času, kdy udělají nějaký váznamný fotbalový zářez.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cetto

Reagovat
smazaný uživatel

velmi pěkně. Je škoda (a hamba), že si Bílkových výkonů všimne cizák dřív, než český fanda.

Reagovat
smazaný uživatel

co Pilař?myslíte, že stihne odvetu s dánskem 22.3.2013?

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct, navíc i kdyby ano jen těžko bude mít nějakou herní praxi...

Reagovat
smazaný uživatel

a zas tu vidím, že Bílek nás dovedl do osmifinále na Euru... vždyt to bylo hlavně velké štěstí!

Reagovat
smazaný uživatel

do čtvrfinále ale to neřeš hele nevíš jak je to s tím pilařem?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo, neúspěchy jsou kvůli trenérovi, a úspěchy jen díky štěstí :D

Reagovat
exse

Až na to že to nebyl žádnej úspěch, obecně se možná dá postup ze skupiny na euro za úspěch považovat, ale pokud jsme na samotné euro postoupili díky nasimulované penaltě, tam dostali absolutně nejlehčí skupinu a stejně postoupili díky velkému štěstí, tak to za úspěch opravdu nepovažuju.

Reagovat
smazaný uživatel

takový slováci by nám mohli závidět, navíc skupina nebyla tak lehká, jak všichni říkají:Rusové-ty můžou porazit kohokoliv, jako ted třeba porazili portugalce,domácí poláci v čele s hráči dortmundu a skvělými fanoušky a nevyzpytatelné řecko.takže myslim že je to uspěch hodně zemí včetně slováků by mohlo závidět

Reagovat
Azazelo RD

Byla to suverénně nejlehčí skupina na EURU!!! Ano, Rusové jsou silní a taky to s nimi byl totální debakl. Kdyby Keržakov nebyl vožralej, tak jsme mohli dostat tak 8 gólů. S Řeckem jsme hráli dobře asi první 20 minut, pak jsme se hlavně v druhé půlce ještě docela klepali o vítězství. S Polskem to byl vyrovnaný, nezáživný zápas. Ano, postup dobrý, čtvrtfinále dobrý, ale k přihlédnutím ke složení skupiny a hře to opravdu žádný zázrak není.

Reagovat
soukup

ale lidi, kteří to nejvíc zlehčují a přisuzují náhodě jsou z velké většiny ti samí, kteří prohlašovali, že ani nemáme šanci postoupit na turnaj, protože je Bílek vůl, hráči debilové a oni ví všechno nejlíp

Reagovat
Azazelo RD

To netvrdím, naopak když jsem tu skupinu viděl poprvé, tak jsem si říkal, že bychom z ní mohli/měli postoupit. Ale prostě mám pocit, že jsme předvedli nadprůměrný výkon na EURU jen prvních 20 minut proti Řecku. Mně prostě vadí, že když hrajeme s Maltou, tak tam vidím několikrát za poločas, jak tam několikrát za poločas nakopávají dlouhý balony za obranu na Pekharta a ten prostě není stavěný na to, aby přesprintoval obránce a dostal se k tomu. Tak proč to kurva dělaj? Buď jim to Bílek nevysvětlí nebo jsou ty hráči vážně mimo. A nemyslím si, že je ten kádr až tak špatný na to, abychom hráli poločas s Maltou naprosto vyrovnanou partii. Prostě máme k dispozici nějaké hráče a podle toho se musí udělat systém a mně přijde, že se to v repre dělá naopak. A na závěr, co mi na tom nejvíc vadí je, že SE NA TO NEDÁ KOUKAT!

Reagovat
smazaný uživatel

když jsme se neprobojovali ze skupiny na Euru 2008, nikdo to neomlouval těžkou skupimou a to jako že těžká byla.všichni říkali, že je to banda kréténů že ani nepostoupili ze skupiny.ted když byla skupina taková jaká byla a postoupilo se, kvalita skupiny se najednou řeší.Navíc jak říkám, skupina zase tak lehká nebyla, ale to je pořád dokola

Reagovat
soukup

skupina byla jedna z "nejlehčích" to zas jako jo, ale je to samozřejmě směšný furt omílat, aby lidi co mají potřebu na všem hledat chyby měli nějakou munici, když už teda repre došla dál, než oni vůbec kdy čekali a ten debakl, který si ze srdce přáli, aby si mohli něco dokázat bohužel nepřišel

Reagovat
Azazelo RD

Napsal jsem, že to byla nejlehčí skupina na EURU a to je prostě fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná tě šokuju, ale jedna penalta na postup na Euro opravdu nestačí. Byli jsme jednoznačně lepší než Skotsko pokud počítáš oba zápasy a byli jsme lepší než ostatní týmy ve skupině i než náš soupeř v baráži, takže na Euro jsme postoupili zcela zaslouženě.

A skupina? Měli jsme štěstí, že jsme dostali Polsko, to určitě byla výhoda. Ale Rusko i Řecko? Pokud o fotbale něco víš, určitě je i známo že tyhle týmy dosahují stejně kvalitních, nebo i kvalitnějších výsledků než ostatní možní soupeři. A zvlášť pro nás byli nepřijemní. Takže cekově to roznodně štěstí nebylo.

Reagovat
Kily

tohle ale některým lidem nevysvětlíš, oni si hned od první minuty stáli za názorem, že Bílek je debil a nemůžeme s ním skončit druzí ve skupině. Skončili jsme, takže se šlo dál a bylo nemožné postoupit z baráže. Postoupilo se, tak šli dál s tím, že není možné postoupit na ME ze skupiny, a to ani poté, co nám los přihrál to nejsnazší možné. Debil Bílek tyhle rozumbrady prostě třikrát převezl s tím, že když šlo do tuhého, tak ten tým opravdu dokázal zabrat a být lepší než soupeř. Jenomže uznat tohle je pod jejich úroveň, jelikož je třeba držkovat, takže od prohry s Portugalskem už není úspěchem ani čtvrtfinále na ME, přestože oproti odborným odhadům některých lidí to bylo o několik levelů víc, než na co jsme měli dosáhnout

Reagovat
smazaný uživatel

Stejný názor Teď porazíme Bulhary a postoupíme na MS

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct. Momentálně nemáme kvalitní ofenzivní záložníky a bez nich to nepůjde. Musí se co nejrychleji uzdravit Pilař a Rosický pak by to mohlo vyjít

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně když máme zraněný 2 největší ofenzivní hvězdy, tak je to těžký.s nima by ten zápas s dánskem taky vypadal jinak, třeba za 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak chtěl bych vidět třeba takový slováky, kdyby jim chyběl takovej hamšík a Stoch, něco podobnýho jako máme tedka my.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u Slováků by to bylo ještě daleko znatelnější. Ti nemají náhradu vůbec. My máme alespoň mladé co se snaži a určitě by mohli částečně hvězdy nahradit, bohužel tady Bílek zatím spíš tápe...

Reagovat
smazaný uživatel

a vydra, kterýho tam dal proti dánům a finům, darida nebo kadlec kterej hrál proti těm finům od záčátku?ty jsou jako starý jo?kdyby chramosta a krejčí nebyli tenkrát zraěný taky by je tam dal.

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám, že to nezkouší, ale že se mu to zatím nevede. Ono to bude chtít čas jako vše...

Reagovat
smazaný uživatel

Do zálohy ako náhrada-Breznaník,Švento, Jendrišek,Guédé...

Reagovat
soukup

Reagovat
exse

To je sranda, takže obhajuješ Bílka, ale sám tvrdíš že ty úspěchy jsou jen díky tomu že tým (hráči) dokázal zabrat když šlo do tuhého. Je mi jasné, že pokud někomu stačí ke štěstí příznívé výsledky, tak na ostatní aspekty (kvalitu hry, nominace, projevy...) kašle. Bohužel já nejsem tak jednoduchý a od repre chcu více než to že jednou za čas se tým semkne a ikdyž hra nemá žádný systém a vypadá hrozně, tak dokáže udělat výsledek. Já od repre chci, aby jejich základním cílem bylo produkovat pohledný fotbal, ne jen dělat výsledky, aby šla vidět nějaká koncepce, ne náhodně povolávat hráče s tím že se třeba chytnou, aby na hře šel vidět nějakej systém a nebylo to jen 11 hráčů, kteří si jdou zakopat. Bílek dostal více než dost času aby tyto věci naplnil, nebo alespoň ukázal že je v budoucnu naplní a ani jednoho jsem se od něho nedočkal, proto ho beru jako neúspěšného trenéra, kterej repre nemá co dát a tím pádem by měl z tama vypadnout.

Reagovat
soukup

hmm proč si myslím, že kdyby repre po pěkné hře a dobrým výkonu s někým prohrála 1:2, tak bys tu stejně byl jeden z dlouhého zástupu blijících? Jednoduše jen proto,že bys už ze zásady nikdy neuznal, že to opravdu byla pěkná a pohledná hra

Bohužel se to asi nedozvíme, protože pohlednou hru hraje repre opravdu málokdy a když tak jen v části zápasů a ne celých 90 minut...

Reagovat
exse

Sám sis odpověděl, pokud by jednou repre něco takového předvedla, tak by to můj názor nezměnilo, musela by to předvádět pravidelně, jenomže k tomu má hodně daleko, jelikož jak si sám napsal, pod Bílkem jsme žádný takový zápas nepředvedli, možná tak 20-30 minut v každém třetím zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš si polož otázku, jestli vůbec existuje trenér, pod kterým by repre hrála tak, jak ty si představuješ....

Reagovat
soukup

tak naposled jsme hráli dobře druhý poločas s Finskem, ale samozřejmě to málokoho zajímalo, přebili jsme to tou první půlkou. Spíš je úplně jasný, že za půl roku všichni jen uvidí ČR:Finsko 0:1 a bude jim úplně jedno, že první půlku jsme hráli příšerně a druhou dobře. uvidí výsledek a budou nadávat. Proto mi tyhle řeči ve stylu, nevadí mi prohra, když zahrajeme dobře, jsou největší a nejsměšnější klišé co existuje

Reagovat
smazaný uživatel

Uvědom si už, že Bílek je "jen" reprezentační trenér. Zvlášť u nás v česku musí hrát s tím, co má k dispozici.

Reagovat
exse

A to co má k dispozici není vůbec tak hrozné jak si někteří myslí. Samozřejmě ten tým je v evropském měřítku hodně slabý, ale my jsme snad nikdy neměli tým s 11 evropskými top hráči, vždy naše hra byla založena na týmovosti a taktice.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže na týmovou taktiku potřebuješ jedno, a to je čas. Bez něj to prostě nejde! Bílek začal od nuly a na klubové scéně by něco takového trvalo nejméně dva roky, což u reprezentace vzhedem k tomu kolik odehraje zápasů znamená víc než 5 let!

Reagovat
exse

Ikdybys měl pravdu a opravdu za 5 let jeho práce by něčeho dokázal, tak už teď by měl být vidět nějakej jasnej progres a ten tam ani náhodou není.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže dostat tým co se neprobil na ms přs slovinsko nebo slovinsko až ze skupiny na Euru není progres? Nebo snad pod Radou jsme měli smůlu? Třeba na soupeře?

Reagovat
exse

Zase řešíš jen povrchní výsledky, jsme pořád u toho samého a já se vzdávám, protože ty nejsi schopen pochopit moje názory.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen povrchí výsledky? takže podle tebe hrála pod Radou lépe? Kvalitnějí? Nebo snad pohlednějí? Tohle už fak nemůžeš myslet vážně!

Reagovat
exse

Co si to zase vymýšlíš? Já jsem ani jednou jméno Rada nezmínil, co to zkoušíš prosimtě?

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdíš, že repre nezaznamenala žádný progres takže před nástupem Bílka, tedy pod trenérem Radou hrála lépe.

Reagovat
soukup

na týmovosti a taktice to mají postavený pochopitelně všichni, i ti nejlepší, protože jinak by jim nějaká kvalitativní převaha byla k ničemu

Reagovat
Kily

asi trochu chyba v úsudku, já Bílka nemám za nějakou trenérskou kapacitu, obhajuji ho v kontrastu s tou šílenou kritikou, která proti němu je vedena od lidí, co se z něho snaží udělat největšího tragéda na zemi, jelikož on tu práci rozhodně nedělá tak špatně, jak si spousta lidí nalhává podle toho, jak se jim to zrovna hodí do krámu. Jinak jsem přednostně reagoval na tvou teorii o tom, že čtvrtfinále ME není úspěch, což je výrok hodný přesně těch lidí, které jsem popisoval ve svém předchozím příspěvku

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. Ono kdyby tu nebylo tolik blitců, sám bych asi Bílka kritizoval. Ale takhle ho prostě musím bránit, protože s našim týmem udělal velký kus práce v kontrastu s tím, kde se repre nacházela před jeho nástupem...

Reagovat
exse

A já si za tím stojím. Řecko vyhrálo UERO jako jeden z největších outsiderů, to je úspěch. Nebo naše stříbro v 96. to byl úspěch. Tohle bylo šťastné splnění cíle.

Reagovat
soukup

aha, už jsme doma, takže medaile... No tak to tu budeš nadávat a kritizovat ještě hodně dlouho a budeš ten nejzatrpklejší chudák pod sluncem

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby jsme ty medaile získali, vždy to bude moci přisuzovat štěstí. Ono bez trochy štěstí by ty medaile nezískali ani španělé...

Reagovat
Kily

mně se na tom líbí to, že ME1996 bylo o štěstí + fotbal to žádný parádní nebo atraktivní rozhodně nebyl, ale to považuje úspěch, zatímco to letošní ne

Reagovat
soukup

ale vždyť mu jde hlavně o předvedenou hru ne, jak o tom vůbec můžeme pochybovat a tvrdit, že ho stejně zajímá výsledek, když on tvrdí opak

Reagovat
exse

Ale hovno medaile, prostě když někdo dokáže něco více než se od něho očekává. Třeba jako Slovensko ma MS 10, samotnej jejich postup byl velkej úspěch a to že postoupili i ze skupiny byl mega úspěch, oproti tomu že my jsme postoupili na euru.

Reagovat
smazaný uživatel

Pak jsi asi hodně velký optimista, pokud jsi od Bílka očekával, že dovede tým až do čtvrtfinále na Euru Zvlášť po tom co repre předvedla právě při té kvalifikaci na MS

Reagovat
exse

Já jsem očekával že postoupí ze skupiny s Řeckem, Polskem a Ruskem.

Reagovat
smazaný uživatel

A z prvního místa? Pak jsi asi velký odborník protože na to nevěřili ani ti největší fanoušci a obecně se nám přisuzovalo až třetí místo. Né li čtvrté. Abych si nenašel tvoje příspěvky z té doby...

Reagovat
soukup

tak jako já nepovažuju čtvrtfinále na ME za nějakej úspěch, jde řekněme o splnění cíle. Některý věci se v průběhu povedly, některý ne, ale v celkovým kontextu je to celkem vysokej standart v rámci toho, co lze na reprezentační scéně dokázat.

Co vidím tady? nadávky, urážení, zesměšňování... nemyslím si, že někdo, kdo splní cíl a udrží určitý poměrně slušný standart si tohle zaslouží...

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě čtvrtfinále EURA je úspěch, dopadli jsme stejně jako Francie a Anglie, lépe než třeba nizozemci, švédi,dánové atd.

Reagovat
soukup

tak úspěch, já chtěl před kvaldou postoupit na turnaj a před turnajem postoupit ze skupiny, to pdle mě jsou cíle, který by si česká reprezentace měla dávat. Cokoli menšího by bylo zbytečně málo. Pro mě je to splněnej cíl, ale píšu, že je to docela slušnej standart být ve ČF na ME

Reagovat
exse

Oni měli ve skupině Poláky, Řeky a Rusi? Ne neměli, takže ani náhodou jsme nedopadli stejně.

Reagovat
soukup

my máme takový možnosti a potenciál jako třeba Francie? Ne opravdu jsme nedopadli stejně, to máš výjimečně pravdu

Reagovat
exse

Já jsem za ty nadávky a nedůvěru vůču Bílkovi rád, protože to dokazuje že většina lidí nejsou ovce co jim stačí jen výsledky, chcou od repre víc a také chcou více od osoby trenéra, jeho projevy, jeho nominace a vystupování mi nepřijde hodné trenéra reprezentace a většina lidí to vidí stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ti co kritizují Bílka fotbalu vůbec nerozumí a jen nadávají. Stejně jako ty nevíš o fotbalu vůbec nic, pokud dokážeš tvrdit že před nástupem Bílka, tedy pod Radou byla repre v kterémkoliv ohledu lepší!

Domluvil jsem...

Reagovat
exse

Uff v tomhle případě jsem rád že tomu nerozumím. Před tím než Bílek nastoupil tak jsme v přípravě porazili například Belgii a v kvaldě např. Polsko, takže pokud jsme teďka v přípravě schopni dostat na prdel od Finska, tak opravdu žádnej progres nevidím, protože tam žádnej není.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už fakt nejde komentovat Každý snad zná výsledky pod Bílkem a pod Radou takže myslím, že už jsou veškeré argumenty zbytečné

Reagovat
exse

Seš vážně takovej tupan? Já nikdy nesrovnával Radu s Bílek, protože zaprvé Bílek nepřišel po Radovi a zadruhé Bílek dostal daleko více prostoru. Je mi jasné že už ti došli argumenty, tak se chytáš posledního stébla, ale to stéblo je totálně mimo realitu.

Reagovat
soukup

Text příspěvku odporoval pravidlům pro komentáře a byl redakcí vymazán.

Reagovat
exse

Pořád překrucuješ moje slova jen abys měl důvod být proti mně.

Reagovat
exse

Navíc po postupu ze skupiny většina lidí Bílka chválila, nebo alespoň mu nenadávala a uznala ''úspěch'', nadávky přišli zase až teď když ukázal že to byla jen náhoda.

Reagovat
soukup

nic nepřekrucuju, chválíš tady medailový úspěchy na ME96 nebo Řeků, v obou případech byla předváděná hra špatná. My jsme se špatnou hrou došli do čtvrtfinále a to ti nestačí. Není důvod něco překrucovat.

Stejně tak jsi sám napsal, že jsi za nadávky Bílkovi rád...

Běháš z rohu do rohu a kličkuješ, aby si za každou cenu poplival Bílka. Píšeš tu, že jsme dostali na prdel od Finska a zároveň píšeš, že ti jde o hru a ne vždy primárně o výsledek. Finsko jsme v kontextu celého zápasu přehráli, ale protože se ti to hodí do krámu, tak tu pak mrdneš, že sme od nich dostali na prdel. Nevidíš žádnej progres, ale čtvrtfinále ME bereš jako splněnej cíl. Pod Radou jsme na závěrečný turnaj ani nepostoupili a to ze skupiny, o které se říkalo, že je nejlehčí v historii a je vyloženě trapná, fakt tam teda není žádný progres nevidíš, furt budeš argumentovat nějakýma přátelákama abys to dokázal nebo kvaldou, ze které jsme odešli jako spráskaní psi, i když jsme v ní byli na začátku favoriti?

Sereš si do huby a seš neuvěřitelně trapnej, vůbec nevíš o čem mluvíš a překrucuješ si fakta jen za jediným cílem, nebudu ho ani psát, sám ho znáš, žiješ tím už dlouhý měsíce. Už se s tebou tady nebudu otravovat. Jsi jen trapná figurka

Reagovat
JozkokozleJ

Musim vyslovit suhlas s poslednymi tromi riadkami (o ostatnom nechcem polemizovat). Pre tuto jeho (nevyslovenu) potrebu, sa dostal do vyhnanstva na fore Liberca, teraz sa tak pomaly deje tu na EF. Sposob a vlastne ta jeho (nevyslovena) potreba zvykne zasmardit takmer kazdy jeho prispevok, a tato pachut absolutne dava do pozadia obsah jeho viet.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni ho vyautovali z fóra na oficiálním webu Slovanu?

Reagovat
exse

Ale hovno, jenom je to tam ještě horší než tady co se týče inteligence návštěvníků, a tak tam chodím trochu méně.

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně...na tohle ať mi raději odpoví Jožko, jestli se tu ještě vyskytuje.

Reagovat
exse

Já ti jen říkám můj úhled pohledu, proč už tam nechodím tak často. Vyštípat se mě snažili už roky, protože jsem šel hodně proti proudu a oni to nedokázali pochopit, ovšem chodit méně jsem tam začal až teď, protože ta úroveň diskuse je už na úrovni speciální školy a tak jsou usoudil, že mi to za to nestojí.

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli ses tam mimo jiné otíral o Nezmara, Hauzra, Papouška, Janů apod., tak se ani nedivím, že tě tam neměli rádi.

Reagovat
exse

Tak samozřejmě, nakonec jsem se provinil kritikou vůči Šilhavému, ještě před tím než jsme získali titul a dokonce i poté a co víc, dovolil jsem si předpovídat to že tahle sezóna bude špatná. Aktuálně můj názor ohledně Šilhavém sdílí všichni, ale nikdy není schopen omluvit se mi a říct že jsem měl pravdu, jako skoro vždy když jsem se s něma hádal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tu slovíčkaříš protože nechceš přiznat, že tvá kritika Bílka je zcela nelogická. Takže, považuješ reprezentaci z kvalifikace na MS 2010 lepší (ať už výsledkově nebo podle předvedené hry) než tu z kavlifikace na Euro2012?

Reagovat
JozkokozleJ

Na kazdom fore (tak ako v zivote) najdes jak absolutnych idiotov, tak chytrych ludi. Je na tebe koho si vyberies za partnera. A musis si priznat, ze (zatial) nemas na to, aby si mohol ku kazdemu automaticky pristupovat ako k hlupsiemu.

Reagovat
JozkokozleJ

Svojim diskuterskym know how tam dozral dost vela ludi. Natolko, aby niektory z nich pristupil k jeho identifikacii. Pritom by stacilo chciet diskutovat a nie rozdavat rozumy. Ale toto tazko vysvetlit niekomu, kto ma pocit bozskeho daru chytrosti.

Reagovat
exse

Ježiši ty už si ze mě děláš prdel? Já pořád píšu to stejné, jenom vy mi předhazujete argumenty, které vám vyvracím. Nevím jestli mě jen trolluješ abych vypěmil, nebo seš vážně tak omezenej, ale opravdu se ti to povedlo. Nevím jestli má cenu se ti snažit vyvrátit i tohle, protože bys určitě zase napsal nějakej totální nonsense a já bych byl ještě nasranější.

Stejně se o to pokusím. Zaprvé vy ste říkali že přehlížíte hnusnej fotbal kvůli tomu že nese výsledky, já říkám že ty výsledky nejsou dostatečné, pokud by vedli k úspěchům jako Řecko 04 nebo Česko 96 tak bych dokázal překousnout hnusnou hru a chválil bych trenéra za výsledek. Jestli ti tohle nedá rozum, tak bych si měl dohledat kde si dělal základní školu a nahlásit inspekci, aby je prověřila.

Za druhé, vyrvaná věta z kotnextu, jasně chytáš se všeho, ale tohle ani komentovat nemá cenu komentovat.

Za třetí, on psal že naše výsledky se zlepšují, a já napsal že nezlepšují, naše výsledky jsou pořád stejně nevyrovnané, samozřejmě jsem vybral konkrétní zápasy, abych tuto nevyrovnanost dokázal.

Ale všechny tyhle věci jsou naprosto nepodstatné, protože i kdyby se Bílkovi výsledky stabilně zlepšovali, tak samotné výsledky jsou ta poslední věc co mi na něm vadí, takže řešíš o pět naprosté hovno a to jen proto abys si do mě mohl rýpnout.

Reagovat
Jajinek

Fantík už ve snaze pseudorozebrat každý závan fotbalového větru na padrť prvočinitelů už zapomíná na ty elementární součásti fotbalové hry, které prostě nejsou věda a na jejich pochopení si člověk nemusí hrát na někoho, kdo právě vystudoval fotbalovou hru v rámci postgraduálního studia PhD.

Souhlasím s komentem Mala

Reagovat
oddy

Reagovat
Kokesh

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s komentem Jajinka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, hlavní je někoho pseudointeligentně urazit.

Reagovat
Jajinek

Před časem jsem se rozhodl, že tě budu společně s MSgoo, jakožto největší dva vředy diskuzí, ignorovat. I přes vaše neustále invektivy k mé osobě v tom budu pokračovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé. Zrovna dneska jsem si říkal, že ty pro tu diskusi máš zhruba stejný přínos jako právě Msgoo, sranda.

Ještě větší sranda je, že tady o invektivách mluví člověk, který někoho druhého nazve vředem, ale na pokrytectví už jsem si u tebe zvykl. Já ti jen dávám sežrat tvou aroganci.

Reagovat
rufus

Ty jsi Pinturicchio?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano.

Reagovat
rufus

A to si opravdu myslíš, že nemá Jajinek přínos pro diskuze? A dokonce ho srovnávat s Msgoo, to už je úlet..

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, myslím, dokonce jsem o tom přesvědčený.

Reagovat
rufus

Aha.. To kvůli tomu, že si někdy dovolí říct něco špatného o Juve?

Reagovat
smazaný uživatel

Bože.

Reagovat
rufus

Připadá mi to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty taky cestuješ po Itálii ?

Reagovat
rufus

Dokud tu budou psát Jajinek, ital, 10, GATTUSO, Trewinn a už skoro nepíšící Merengues, tak stále má cenu číst diskuze u Serie A.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, člověk se ani nemusí na ten fotbal koukat a získá o něm aspoň rámcový přehled. Heh, takhle jsem si přečetl 3-4 komentáře od Jájinka a pak jsem koukal na Inter v Lize mistrů. Hned jsem si před tátou hrál na odborníka a říkal: "Hm, ten Nagatomo je strašně komickej hráč, prý je tam jen kvůli marketingu." apod.

Reagovat
rufus

No právě. Italskou ligu poslední roky sleduju čím dál míň, ale díky pár lidem tady na EF můžu mít pořád solidní přehled o jejím dění.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak debilem, idiotem, blbcem, vředem, jsem tě nikdy, mám pocit, nenazval, tak tady, prosím, veřejně nelži.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost, těhle analýz je právě málo. Je to lepší než poslouchat sterilní kecy trenérů o tom jak "sme nešli štěstí naproti", nebo "že sme podcenili jednu standardku". To ti řekne úplné prd.

Reagovat
Jajinek

souhlas

Reagovat
fantomas

Wtf? Jakej závan? Holt rozebírám každej jednotlivej zápas, jestli tě to obtěžuje a stále ses nezbavil toho pocitu, že ti těmahle článkama určuju, jak vnímat a chápat náš nároďák (směšná konstrukce celkově), tak to prostě nečti no...jiná rada neexistuje.

Reagovat
Jajinek

to ne, já si myslím, že jsou ty články zajímavé, dost často se v tom názoru i shodnu. Ale v tomhle se mi prostě zdálo, že ten zápas s Maltou je rozebíraný až moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V prvé řadě, Bílek má výsledky, který mu nikdo nevezme a který každej musí respektovat...postoupil na EURO, vyhrál tam skupinu, dostal se do solidního čtvrtfinále, v Dánsku uhrál bod, což dneska není nic jednoduchýho...takovýho trenéra má někdo odvolávat? to je jako podstatný, abychom vyhrávali přáteláky s Norskem nebo Finskem? Nejsem Bílkovým příznivcem, vůbec to, že se stal repre trenérem připisuju tomu, že byl v té době nejlevnější akceptovatelnej člověk, nepovažuju ho za nějakýho super vizionáře, ale výsledky hovoří tak, že reprezentaci vede dobře, tak ať už na něj fotbaloví psudointelektuálové a veleanalytici přestanou nadávat, jak by řekl Drulák, ať jsou do prdele, když tomu nerozumějí...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bílek má někdy šílené nominace, taktika neni, koncepce neni, výsledky proti slabším soupeřům jsou bídné...ale všechny klíčové zápasy dokázal tým zvládnout a vyústilo to v šesté místo na Mistrovství Evropy, což je vzhledem ke kvalitě hráčů i trenéra samotného neuvěřitelný úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Fantíka a Alexe

Reagovat
cetto

Upřímně? Už mě takové články začínají srát. Nevidím jediný důvod, proč neustále kritizovat naši repre. Jasně, výkony nejsou ideální, sestava není ideální, JENŽE...!!

...je potřeba uvědomit si pár faktů:

1) útočníka prostě NEMÁME. Pekhart, Lafata, Kozák..to jsou všechno hráči, kteří by byli v roce 2004 platní možná stejně jako Baroš s Kollerem. Problém je v tom, že v tehdejším týmu by stříleli goly i Zeher s Frantou z 1.B ligy. Dnes prostě nemáme pro útok kvalitní podporu a to v kombinaci s (ne)útočníky na hrotu značí 0 golů proti většině kvalitních soupeřů.

2) když se vyhrává, jsou všichni spokojeni. Tohle je tvrzení, které bohužel v dnešní době už neplatí a tak nějak výhru bereme jako samozřejmost, ač by to pro nás měl být velký úspěch prakticky v každém zápase. Z toho taky pramení neustálá kritika pana Bílka, jehož herní systém má sice pár nedostatků, jeho motivační schopnosti jsou s velkým otazníkem, stejně tak jako jeho taktické schopnosti. Nicméně je potřeba si uvědomit, že s nekonkurenceschopným týmem se dostal do TOP8 v Evropě...

3) vezměme si třeba takovou Belgii nebo Švýcarsko. Belgie má už minimálně 3 cykly výrazně lepší tým, než máme my, a přesto se ani nedostávají na vrcholné turnaje. Švýcarsko je když vezmeme jednotlivé hráče pravděpodobně také lepší, ale jejich úspěchy? Absolutně žádné. Nejsme na tom ani zdaleka nejhůř a na to, že v rámci Evropy máme kvalitou řekl bych +- 20 až 25 nejlepší tým, bychom měli za dosavadní "úspěchy" panu Bílkovi líbat boty a ne furt jen nadávat..

Je to jen můj názor a je mi jasné, že plno lidi se s ním neztotožní, jen jsem chtěl dát najevo, že nestojím na straně kritiků a ač mě občas bolí u srdce, když vidím naši repre, tak si uvědomuju, že je to pravděpodobně to nejlepší, na co se v současnosti zmůže...

Reagovat
smazaný uživatel

1) To je urážka všech útočníků, kteří v tehdejším týmu hráli.

2) Souhlasím, radost z výhry bychom si měli umět zachovat, i když zrovna reprezentace neprožívá nejlepší období.

3) Neřekl bych, že jsou Švýcaři úplně bez úspěchů.

Reagovat
cetto

Sorry, ale Baroš z Liverpoolu nebyl o nic lepším Barošem, než ten, který 3 roky zpátky vyhrál tabulku střelců v Turecku. A v repre přitom v této době dal 1 gol za celou sezonu. Koller byl a na vždy bude legendou českého fotbalu a jestli se nám jednou narodí nový Rosický, Čech, Nedvěd..tak Koller byl jen jeden a troufám si říct, že nikdy už takového hráče mít nebudeme. To ovšem nic nemění na tom, že goly by v tehdejší repre střílel i Pekhart, možná by jich nedal 50, ale 30-40 jo. A k těm švýcarům...letos na EURU nebyli, na MS si ted nevzpomínám a na domácím EURU nepostoupili ze skupiny a s náma dokonce prohráli. To nejsou až takové úspěchy..

Reagovat
smazaný uživatel

Stran Baroše nesouhlasím. Koller je unikát, to souhlasím. Ale stejně tak Nedvěd, ten podle mě ještě víc. Nesouhlasím, že by v tehdejší reprezentaci střílel každý góly po tuctech. Možná to tak nemyslíš, ale vyzní to neuctivě vůči tehdejším útočník. Švýcaři například postoupili ze skupiny na MS 2006, na MS 2010 skončili ve skupině. Na Euru 2004 a 2008 nepostoupili ze skupiny. Nejsou to žádné blyštivé úspěchy, ale úplné nic to není.

Reagovat
cetto

Určitě to vůči nim nemyslím neuctivě, ale zase bych neřekl, že Koller byl o 3 třídy lepší, než současný Pekhart Osobně si myslím, že Necid před zraněním byl našim vůbec nejlepším útočníkem poslední dekády a pokud se dostane do formy, tak je to ten typ útočníka, který i z ničeho dokáže vytvořit šanci pro sebe, tak i pro spoluhráče. Koller, Baroš, Lokvenc, Heinz...ti všichni těžili hlavně z celkové síly týmu

Reagovat
smazaný uživatel

To si piš, že byl Koller o tří třídy lepší než Pekhart.

Reagovat
Azazelo RD

Koller byl špičkový útočník, k tomu měl Necid i v největší formě hrozně daleko a Pekhart tuplem.

Reagovat
exse

... jehož herní systém má sice pár nedostatků, jeho motivační schopnosti jsou s velkým otazníkem, stejně tak jako jeho taktické schopnosti.

Myslíš že tohle nejsou dostatečné důvody proč být proti němu a chtít lepšího trenéra pro repre? Navíc ještě přidej špatné sestavování nominací a základních sestav. Jediný pozitivum co mu zbyde jsou výsledky, které má zatím dobré, ovšem to je zapříčiněno z velké míry náhodou, hlavně teda tím že máme štěstí na soupeře. Ano v Evropě je řada týmů s lepším kádrem, ale my se s nimi potkáváme jen velmi zřídka a když už tak jsme nikdy nevyhráli a vždy nás ten soupeř přehrával, jediná vyjímka je snad přátelák s Ukrajinou, z toho plyne že Bílek je až na malé vyjímky schopen porážet papírově slabší soupeře, což je důležité, ale já chci víc a jsem přesvědčen že z toho potenciálu co tu máme to jde dostat.

Reagovat
cetto

V tomhle právě nejsme za jedno. Výkony, které podává aktuálně naše repre, jsou podle mě na hranici našich možností. Z toho důvodu neřeším to, jestli Bílek sestavuje nominace tak či onak (nehledě na to, že nikdy se nezavděčí všem, ale určité jádro týmu, nějakých 14 hráčů, bychom měli všichni shodně v nominaci a ten zbytek by si povětšinou stejně nezahrál), jestli je takticky zdatný nebo není. Hovoří za něj výsledky, které jsou podle mě na to, s čím hrajeme, výborné.

Reagovat
exse

No já si právě nemyslím že tohle je maximum tohohle kádru, nebo jinak možná maximum tohohle kádru, ale ne maximum potenciálu, kterej obecně v ČR je. Kdyby se pracovalo koncepčně, s nějakou vizí, tak určitě máme více než jak jsme natom teďka. Je to už ohraná písnička, ale opět zmíním Vrbu, přišel do Plzně, měl tam řadu odložených hráčů, kteří vždy měli potenciál, ale nikdo před ním ho z nich nedokázal získat a on z těch hráčů, díky cílené a koncepční práci dokázal vypráskat postup do LM a hrát vyrovnané zápasy s AC či poté se Schalke, což je jako kdyby naše repre hrála vyrovnaně se Španělskem a Anglií.

Reagovat
cetto

Jenomže koncepčně se dá pracovat v klubu, ale v repre je to trochu složitější. Vem si hráče jako Šimůnek, Fenin, Mazuch, Necid, Hloušek, Kušnír..to jsou kluci, kteří to měli dobře rozjetý, Šimůnek hrál základ v BL, Fenin taky, o Hlouškovi se říkalo, že by mohl hrát na tý levý záloze v repre klidně 10 let, Kušnír taky svýho času patřil kvalitou do základu. Jenže u všech se něco posralo. Bud zranění (Necid), nebo je posral klub (Šimůnek)...nedá se pracovat koncepčně, když vlastně repre trenér do toho nemá co mluvit. To samý tedkom Jiráček, Gebre a Pilař. Kdo ví, jak na tom budou v příští sezoně, třeba budou všichni ve svých klubech paběrkovat a repre nebudou mít co nabídnout. To jsou věci, který se nedaj předvídat, a proto pracovat koncepčně v našich poměrech, je nesmírně náročné.

Ještě taková připomínka - o koncepční práci se mluví už od roku cca 08, ale kdybychom tam tehdá narvali všechny mladý, co sme měli a od kterých se něco očekávalo, tak ted hrajeme v repre s Feninama, Kaloudama, Střeštíkama a spol.

Reagovat
smazaný uživatel

Češi vymyškovali Maltu

(vykastrovali)

Reagovat
smazaný uživatel

ať se prohraje nebo vyhraje tak stejně nadáváte tak buď čechům fanděte a držte palce a nebo držte hubu... tohle je asi možný jenom u nás

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně Češi do toho!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda,ještě je porazit venku a budu s tímto kvalifikačním cyklem spokojen i kdyby všechno ostatní prohráli,možná ještě tu Arménii by mohli zvládnout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Já našim fandim a fandit budu vždycky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele