NOMINACE NA PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ ŠVÉDSKO - ČESKO

11.08.2005, 14:01, aktualizováno 15.08.2005, 13:49
Aktuality
Trenér českého národního týmu Karel Brückner oznámil nominaci na přípravné utkání ve Švédsku, které se bude hrát 17. srpna. Po delší době se v ní objevili Skácel s Heinzem, premiérově Sivok. Kvůli zranění budou ve Švédsku chybět Lokvenc, Plašil, Jankulovski, Vachoušek, Týce a Jiránek, většinou se jedná o dlouhodobé absence. Volno dostal Poborský, Nedvěd se pro návrat zatím nerozhodl.

"Obávám se, že Lokvenc nestihne kvalifikaci v Rumunsku. Plašil jde příští týden na operaci," litoval Brückner, jemuž dělá vrásky zejména levá strana sestavy. I proto po delší době povolal Skácela. "V novém působišti podává velmi dobré výkony a může nastoupit ve středové řadě i na kraji obrany místo Jankulovskiho," podotkl směrem k hráči skotského Heart of Midlothian.

Místo Lokvence se mezi čtyřmi nominovanými útočníky znovu objevil Heinz. Na jaře z národního týmu vypadl, protože v mateřské Borussii Mönchengladbach nehrál. "Nyní se situace obrátila a Heinz svou kvalitou do kádru patří," vysvětlil kouč Brückner.

Mezi osmnáctkou fotbalistů chybí reprezentační stálice Poborský. "Karla nepotřebujeme zkoušet, je třeba dát větší prostot dalším hráčům," řekl český trenér a jako příklad uvedl Sionka z vídeňské Austrie.

Premiérovou pozvánku do A týmu dostal sparťanský univerzál Sivok, věkem patřící ještě do jedenadvacítky. "Svými výkony mě přesvědčil, má ohromný potenciál v obraně i útoku. Určitě se v budoucnu může stát stabilním členem A týmu," chválil Sivoka trenér Brückner. Při jeho nominaci se rozhodoval mezi ním, jeho klubovým spoluhráčem Pospěchem a slávistou Pitákem. Přátelský zápas se Švédskem může v mnohém napovědět o některých nových hráčích, kteří ještě v reprezentaci nikdy nebyli.

Na tiskové konferenci nemohla nepadnout otázka na případný návrat Pavla Nedvěda. "Výstupem z našeho posledního rozhovoru byla Pavlova slova, že zváží a přehodnotí své stanovisko k otázce působení v reprezentaci na základě svého zdravotního stavu. Jsme domluveni, že se rozhodne při tvorbě nominace na kvalifikační zápasy v Rumunsku a s Arménií," poznamenal Brückner.


Aktuální informace:
Kvůli zranění vypadl z nominace reprezentace na utkání ve Švédsku záložník Tomáš Sivok. Trenéru Brücknerovi se omluvil i Tomáš Rosický. Kouč místo nich povolal sparťany Pospěcha a Zelenku.


Nominace Česka:

Brankáři: Jaromír Blažek (AC Sparta Praha), Petr Čech (Chelsea FC).

Obránci: René Bolf (AJ Auxerre), Zdeněk Grygera (AFC Ajax Amsterdam), Tomáš Hübschman (FC Šachtar Doněck), Zdeněk Pospěch (AC Sparta Praha), David Rozehnal (Paris Saint-Germain FC), Tomáš Ujfaluši (ACF Fiorentina).

Záložníci: Tomáš Galásek (AFC Ajax Amsterdam), Jan Polák (1. FC Norimberk), Libor Sionko (FK Austria Vídeň), Rudolf Skácel (Heart of Midlothian FC), Vladimír Šmicer (FC Girondins Bordeaux), Lukáš Zelenka (AC Sparta Praha).

Útočníci: Milan Baroš (Liverpool FC), Marek Heinz (VfL B. Mönchengladbach), Tomáš Jun (Trabzonspor), Jan Koller (BV Borussia Dortmund).


V týmu soupeře nechybí hvězdy v čele s útočníkem Juventusu Turín Ibrahimovicem a záložníkem Arsenalu Ljungbergem. Po půlroční přestávce způsobené zraněním se vrací barcelonský kanonýr Henrik Larsson.

Nominace Švédska:

Brankáři: Andreas Isaksson (Rennes), Eddie Gustafsson (Ham-Kam Fotball).

Obránci: Erik Edman (Tottenham), Petter Hansson (Heerenveen), Teddy Lucic (Hacken), Olof Mellberg (Aston Villa), Christoffer Andersson (Lilleström), Alexander Östlund (Feyenoord).

Záložníci: Niclas Alexandersson (IFK Göteborg), Daniel Andersson (Malmö), Kim Kallström (Rennes), Tobias Linderoth (FC Kodaň), Fredrik Ljungberg (Arsenal Londýn), Christian Wilhelmsson (Anderlecht), Johan Elmander (Bröndby Kodaň).

Útočníci: Henrik Larsson (FC Barcelona), Zlatan Ibrahimovic (Juventus Turín), Marcus Allbäck (FC Kodaň), Mattias Jönson (Djurgaarden), Markus Rosenberg (Ajax Amsterdam).


Zápas se hraje ve středu 17. srpna ve 20:15 v Göteborgu.


Autor: Tomáš Václavek

Komentáře (46)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V nominaci...tomu nerozumím...možná ho bude hrát Skácel ale Ujfaluši je tam tragickej...holt nemáme kvalitní krajní beky...

Reagovat
smazaný uživatel

Ujfaluši byl teď v jedné přípravě kapitánem Fiorentiny , už kapitánoval i v Hamburku, v zahraničí si ho hodně váží. Jinak Sionko, Jun ven a David Jarolím a Svěrkoš sem Uměl bych si tam představit i Zelenku, Pitáka a Jarošíka, ale to asi až po ms skončí třicátníci.

Reagovat
Shevchenko

mi je lito ze tam neni Jarolim, Bruckner rikal ze bude v nominaci

Reagovat
Shevchenko

my ho mame ale je zranenej

Reagovat
HOST*yarda

Už ne, teď hrál přátelák za AC a dal dokonce góla. Lepší ho šetřit na Rumuny, lepšího na ten post nemáme

Reagovat
HOST*Luis

Jsem rád za Sivoka, je to můj favorit do budoucnosti. Má velký potenciál a určitě si tu nominaci zaslouží.

Jinak nechápu proč pořád Juna, to je opravdu průměrný hráč.

Souhlsim se Svěrkošem, měl by dostat šanci

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem myslel, že ještě min. měsíc nebude hrát, ale on už hraje a dokonce dal dneska gól proti Luganu

Reagovat
HOST*xxx4

jedným slovom-eine katastroffe

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, že je to jenom přátelák, ale stejně: někteří hráči jasně prokázali, že na repre (zatím) nemají. Těmi myslím třeba Juna, možná Sionka a v obraně zaostává i Hubschmann. Naopak někteří nedostali ještě šanci se ukázat a právě tento zápas jim to měl umožnit - Jarolím, Piták, Laštůvka, Černý, Ulich (už je ale pozdě, v Kóbe už bude jen vydělávat a fotbalově pude do ha*zlu), Svěrkoš,...

Já bych si představoval nominaci na přátelák takhle:

Brankáři: Čech nebo Blažek + Laštůvka nebo Černý (chytali by pak jeden poločas)

Obránci: Bolf,Grygera,Rozehnal,Ujfaluši, Skácel, Gabriel

Záložníci: Galásek, Polák, Rosický, Sivok, Šmicer, Piták, Jarolím a Nedvěd

Útočníci: Baroš, Koller, Svěrkoš, Heinz

Je to sestava jen na přátelák, ty nové tváře by měli dostat šanci!!! Ale panu Brucknerovi věřím!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by se teď před závěrem kvalifikace měli zkoušet noví hráči? Teď se potřebuje vyzkoušet forma jednotlivých hráčů, kteří do repre už patří, aby se zformovala základní sestava. Zkoušet nové hráče je čas tak před začátkem kvalifikace.

Nevím proč všichni tak odsuzují Juna. Jen se podívejte na jeho bilanci v repre a to vždycky jenom střídá. Asi to nebude náhoda, že mu Brückner dává šanci před ostatníma. Určitě ho sleduje podrobněji než vy všichni dohromady... A taky za něho Turci nedali 100 mil. jen tak.

Svěrkoš má asi budoucnost v reprezentaci, ale proč ho zkoušet teď, když ho potřebuje 21. Navíc ho tam může Brückner pozorovat líp, než kdyby hrál posledních 10 minut za A tým.

Je úplně zbytečné brát momentálně do reprezentace Laštůvku a Černého, když dal Brückner jasně najevo, že počítá s Blažkem a Kinským.

O Pitákovi se rozhodoval, jestli vzít jeho, Sivoka nebo Pospěcha. Nakonec se ale rozhodl pro Pospěcha...

Proč by neměli mít Sionko s Hübschmanem na repre??? Hübschmana trenér nejednou pochválil za předvedený výkon. Sionko nedosahije kvalit Poborského, takže když hraje na jeho místě, tak je to znát. Ale Poborského nahradit je strašně těžké.

Proč najednou tolik lidí prosazuje Jarolíma??? Než hrála Olomouc s Hamburkem, tak po něm nikdo ani nevzdychl a najednou je to reprezentant. Myslíte si, že Brückner o něm neví? Ale prostě nemá důvod zabudovávat a zkoušet nového hráče před koncem kvalifikace. Tam je úplně jasné, že se spoléhá na vyzkoušené hráče.

A ještě Ulich a Gabriel. U nich je stoprocentní, že se do repre už nepodívají, tím se Brückner ani netají. A podle mě už tam nemají co dělat, máme lepší hráče.

Reagovat
Xavi

Pokud vím tak za repre by měli hrát hráči, kteří jsou momentálně v nejlepší formě a Gabriel byl v uplynulé sezóně byl hodnocen jako nejlepší Čech, celkem často se objevoval v sestavách kola a měl vysoké známky!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to víš asi špatně. U nás v divizi má už dlouhodobě jeden borec taky skvělou formu, ale na repre to asi nebude. K formě musíš mít taky kvalitu a tu už Gabriel nemá takovou, jako jiní kandidáti reprezentace. Navíc asi Brückner nebude dělat nominaci podle hodnocení Kickeru. A přece si nemyslíš, že je Gabriel lepší než třeba Rosický jen proto, že byl lépe hodnocený

Reagovat
Xavi

Srovnávat Gabriela a Rosu je úplně od věci!!! Samozdřejmě že trenér nebude dělat sestavu podle časopisu, ale je to nejčtenější nem. sportovní časopis jako u nás třeba sport, takže žádnej bulvár, takže asi tam nehrál kulový... No a chtěl bych vidět ty kandidáty na repre???? To by mě fakt zajmalo!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sivok má teda smůlu. Když je poprvé povolaný do A-týmu, tak se zrovna zraní. Bude muset čekat, až se bude hrát další přátelák.

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam, že neurazím českých bratov, keď svojich pár podovolenkových postrehov umiestnim zrovna sem /nie je totiž kam/ :

Dám do placu len pár perličiek z minulého týždňa, čo som tu nebol:

---Češi vo Švédsku ukážu, či ich ambície na postup z prvého miesta sú oprávnené, sám som zvedavý

---ostatné.Raul dostal na pamiatku dres Puskása z 50-tych rokov, maďarský reprezentačný aj s kosákom a kladivom

---Barca skvele 3:0 to je fakt záber s tou Sevillou

---Ronaldo má problémy so ženami a myslím, že viem prečo:všetky sú totiž rovnaké-štíhle a s malými prsami, chcelo by to poriadnu ženskú pri sebe

---slovenské mužstvá v pohároch ma vôbec neprekvapili-asi vypadnú všetky

---zato španielske super, hlavne Villareal s tým som fakt nerátal

---jedna fakt perlička-v zápase Artmedia-Partizan som po čase videl hráča v poli s číslom 1 /Vukčevič/, naposledy som tak videl v drese Argentíny Ardilesa

---s úžasom som zistil, že s Dr.Kyslíkom spolu držíme jednému mužstvu-Paris St.Germain, ešte keby si tak doktore prestúpil do Realu..

---v zápase Arsenal- Chelsea v Charity sa mi potvrdilo, že som sa nemýlil.Tvrdím, že Drogba je jeden z najlepších útočníkov sveta a dokázal to tým, čo vyviedol pred druhým gólom, to bola rozprávka.

---a tak sa okľukou dostávam znova k téme článku a dávam svoj tip- skončí to priateľsky 1:1

Ešte raz sorry, že som to hodil zrovna na tento reprezentačný článok, ale opakujem nebolo kam.

P.S. : to je tuším prvýkrát, čo tu vidím 71 prihlásených a dokonca 17 registrovaných, ty vole, tí, čo to tu vedú, aby žiadali o prémie..

Reagovat
smazaný uživatel

Keď sa tak opakovane pozerám na tú českú súpisku, no neviem-neviem, aspoň sa ukáže, či vedia hrať len v plnej sile alebo aj s výpadkami.

Reagovat
smazaný uživatel

No to je dobrá blbost, chybí nám plno hráčů, tady se ukáže vleký kulový, jiank s tím Pospěchem ej to výsmech, to už vážně není možný.

Reagovat
HOST*vazquez

veď som sa aj v reakcii poopravil , aj keď s tými absenciami to až také hrozné zasa nie je.Sleduj:

Čech / není čo dodať /

Grygera,Bolf,Rozehnal,Ujfaluši / to tiež neni zlé /

Sionko,Galásek,Zalenka,Šmicer / no tu je trošku problém /

Baroš,Koller / čo chcete viac? /

chýba teda záloha,ale: Nedved-bohvie,či bude ešte hrať

Rosický-ten nehrá teraz absolútne nič

Poborský-no keď sa mu chce,je super,uznávam

v obrane Jankulovski by sa hodil.

Inak chýbajú:Lokvenc,Plašil,Vachoušek,Týce,Jiránek--to má byť základ?

Takže doktore-bez výhovoriek,zas tak veľa hráčov vám nechýba.

Reagovat
Xavi

obrana - až na to , že tam máš 3stopery + Bolf nehrává!

záloha - Galásek nehrává

útok - Baroš tragéd co ho nikdo nechce a když jsem vám tady před 2měsící psal proč tak jste se tomu všichni strašně divili!!!

Rosický - ten si vždycky uhraje svoje, protože jako jeden z mála je fotbalový

Plašil - klidně bych ho do základu dal!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Baroše nikdo nechce??? A co těch asi 8 nabídek? Jen nikdo nebyl ochotný splnit požadavky Liverpoolu. Ale hlavní je, že ho chce Brückner a víc se k tomu nemusí dodávat.

Plašil je do budoucna velký příslib, časem se do základu dostane natrvalo.

Reagovat
Xavi

JO Baroše nikdo nechce!!!!!! Mě nezajmají ty kachnojidní nabídky co se každý den objevují v novinách jen aby si to lidi koupili, protože je tam Baroš!!! Ale proč ho teda nikdo nekoupí když je tak skvělý, jak jste tady všichni přesvědčení??? Proč nikdo nedá těch 6-8mil. eur a nekoupí toho nejlepšího střelce EURA???? Vždyť padají mnohem vyšší částky a to za záložníky obránce.... no protože nejsou slepí a vidí jak hraje!!! Povedlo se mu euro??? ANO ale co dál??? V Liverpoolu seděl vždycky jen na lavce a v minulé sezóně hrál jen proto, že půlka kádru byla zraněná!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Oficiální nabídky byly z Valencie, Lyonu, Schalke, West Hamu, Aston Villy, Evertonu, možná i z Monaka. Ale jestli tě to nezajímá a máš na to svůj názor... Já nemám důvod tě přesvědčovat o opaku.

Reagovat
Xavi

jak říkám - kachnojidní nabídky! Jak mi můžeme vědět co doopravdy měl na stole za nabídky?? Nevíme!! Ale co vím je, že nikam nepřestoupil a v Liverpoolu si zatím nekopl

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeme to vědět třeba z toho, že to vyhlásil do světa jeho manažer, který si nemůže dovolit tvrdit o různých klubech něco, co není pravda. Oficiálně to oznámili i šéfové jednotlivých klubů. Ale jestli je ti to málo, tak jak říkám, já nemám důvod ti to vnucovat.

Reagovat
Xavi

to s tím managerem si zkusil dobře, ale na špatnýho člověka ještě teď mám v živé paměti případ - Ibrahimovič, jehož agent vyhlašoval napravdivé informace v souvislosti z jeho přestupem do Realu Madrid. Jestli si někdo může dát nálepku lhář, tak jsou to právě agenti

Reagovat
Xavi

a hlavně 007

Reagovat
smazaný uživatel

Takže kvůli manažea Ibrahimoviče se mají hodnotit všichni? Jak by asi s Paskou příště jednali v nějakém klubu, kdyby o nic prohlašoval lži. A proč by to vlastně měl Paska dělat? On by tím nic nezískal.

Ale třeba Schalke: jednání potvrdil Paska, manažer Schalke Asauer, trenér Rangnick... Že by si všichni jen tak vymýšleli a čistě náhodou všichni nezávisle na sobě mluvili o Barošovi???

Reagovat
Xavi

Paska by to dělal aby se zviditelnil... Co se týče Shalke, tak neříkám, že mu nedalo nabídku, ale říkám, že to nemůžeme vědět s jistotou! A co se týče agentů, tak to jsou nejvědší mafiáni s Paskou v čele!

Reagovat
smazaný uživatel

Že to nevíš ty, mě vůbec netrápí. Mně úplně stačí, že to vím já. Takže si tu zpochybňuj co chceš, já ti to vyvracet nebudu!

Reagovat
smazaný uživatel

Galásek síce nehráva, ale je to najskúsenejší záložník z tých, čo sú tam a preto myslím hrať musí.No a tvoja averzia voči Barošovi je úplne jasná až neobjektívna.O Rosickom máš síce pravdu, ale platí stále:dobrý hráč so špatnou formou=slabý hráč.Myslím, že ak niekto bude naozaj chýbať, tak určite Poborský.

Reagovat
smazaný uživatel

Rosického výkony se odrážejí ve výkonnosti celého Dortmundu, v reprezentaci je to úplně jiný Rosický.

Poborský dostal tentokrát volno, Brückner potřebuje vyzkoušet jiné hráče, takže se nedá říct, že by nějak chyběl.

Reagovat
Xavi

nevšiml jsem si, že má Rosa špatnou formu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslím, že to čo ukazoval v Intertoto, tak to zahrá ktorýkoľvek trochu slušný záložník, ale je možné, že fakt v repre hrá inak.V tom prípade ale ho nemôžeme považovať za absolútneho profíka, tudiž nemá môj hlas.Usudzujem zo spomínaných zápasov v Intertoto, kedy sa viackrát po ihrisku iba prechádzal a to hráč jeho možností proste nemôže a nesmie.Inak superhviezda nikdy nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Však říkám, že jeho hra je ovlivněná hrou ostatních hráčů a když ti nehrají nic, tak Rosický mezi nima nemůže být něco extra. Těžko se dá očekávat, že bude na hřišti dřít, když ostatní na to kašlou. To se pak motivace hledá těžko, ale to je spíš problém trenéra. Z toho, co píšeš vyplývá, že jsi asi moc zápasů našeho nároďáku neviděl. Tak ji jen můžu doporučit, aby ses nejdřív podíval jak hraje tam a teprve pak hodnotil.

Jinak je samozřejmé, že z něho nebude superhvězda, dokud bude hrát v Dortmundu, který už mu nemá co dát.

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho, čo zase píšeš ty vyplýva, že vlastne prítomnosť Rosického v Dortmunde ubíja jeho samotného vo futbalovom raste.A nemôžu ho predať, lebo slúži ako záložné právo?Je to tak?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Učíš se rychle

Reagovat
smazaný uživatel

No to si děláš prdel??? Jaké kachnoidní??? On skutečně dostal nabídky, co vím ta kod Aston Villy, Monaca a Lyonu a to na stoprocent, žádné řeči v novinách.

Reagovat
smazaný uživatel

Do obrany půjde spíš Skácel, možná z něho bude chtít udělat Brückner náhradu za Jankulovskiho. Ale místo má určitě i v záloze. Jinak ta obrana by za určitých okolností mohla být i s Rozehnalem a Ujfalušim na kraji. V záloze má větší šanci vpravo Heinz než Sionko. Zelenka asi nebude hned v základu - tam očekávám spíš Poláka s Galáskem. A vlevo Šmicer. Útok je úplně jasný. I s těma absencema máme silný tým. Ale Brückner už se nechal slyšet, že dá šanci hráčům z lavičky, takže kdo ví, jak to nakonec bude vypadat.

Reagovat
Xavi

Heinz - Sionko - no tak z těch dvou bude nastupovat ten podle toho jaký bude soupeř. Ve Švédsku bych to viděl na Sionka.

Obrana se 4stoperama no tak to bych chtěl vidět!!!! Neříkám, že ne, ale to by antimoderní fotbal a moc bych byl zvědavej .

jak by to fungovalo.

Reagovat
HOST*

Ohledně Sionka - cizí názor samozřejmě respektuju

A jak bys teda sestavil obranu, když by dal Brückner Skácela do zálohy? Levý obránce v nominaci není a na 3 vzadu určitě hrát nebudeme. Navíc Ujfaluši hrál vlevo i proti Makedonii, kde se hrálo na 3 "obránce" a měl tím pádem povinnost tlačit se dopředu... Mezi makedonií a Švédskem je sice ohromný rozdíl, ale chci tím říct jen tolik, že Ujfaluši nemusí hrát jen stopera, když je potřeba vlevo...

Reagovat
smazaný uživatel

+ ještě můj podpis

Reagovat
Xavi

Je dost divný že 2 tým v pořadí žebříčku FIFA (kterej samozdřejmě u mě nemá žádnou hodnotu) nemá levýho beka nemyslíš??? Jinak bych tam dal asi toho Skácela. Ujfaluši proti Makedonii byla z nouze cnost

Reagovat
smazaný uživatel

Však se podívej, co jsem napsal původně, taky říkám, že tam bude nejspíš Skácel.

Však my máme levého obránce, navíc špičkového. A jestli jako myslíš, že nemáme adekvátní náhradu za Jankulovskiho, tak to ti potvrdí i Brückner. Ale to snad nehraje žádnou roli v tom, že jsme byli druzí... Já na tom nic divného nevidím. Čechů je něco přes 10 mil., tak je snad úplně jasné, že nemůžeme mít takovou zásobu hráčů.

Reagovat
Xavi

myslel jsem to jen jako takovou řečnickou otázku...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je aspoň výkon! Nejvíc mě pobavilo obehrání grygery, teĎ sice nevím kým, ale tak naivní pokus o obrání míče jsem ještě neviděl...

Mimochodem, co říkáte na péťu? Finsko 3, švédsko 2 za poločas, v andoře jesle od listonoše...neříkám, že za ty goly mohl, ale vy taky neberete v úvahu, že v Chelsea má málo práce...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele