Nizozemský tisk přijal vyřazení střízlivě

22.06.2008, 08:37
Aktuality
Nizozemský sen o triumfu na evropském šampionátu po dvaceti letech skončil. Rusové, které Nizozemci ještě pod hlavičkou Sovětského svazu porazili ve finále ME 1988, ukončili pouť Oranjes turnajem. Tisk v zemi tulipánů to přijal poměrně bez emocí. Uznal, že Rusové byli lepší a porážka byla zasloužená.

"Oranžový sen byl zničen v Basileji," píše Algemee Dagblad na svých internetových stránkách. "Rusové v sobotu ukončili evropský sen Oranjes," píše se v článku dále. "Tým Guuse Hiddinka ve čtvrtfinále Eura vyhrál 3:1 po prodloužení," konstatuje pro oranžové smutnou pravdu a připomíná, že jeden Nizozemec se v sobotu večer v Basileji přece jen radoval.

"Rusové Oranjes převálcovali," stojí v titulku Telegraafu. "Po třech nádherných duelech ve skupině, Rusové proti nám potvrdili ve čtvrtfinále svou kvalitu," pokračuje Telegraaf.

Vysílací společnost NOS jen konstatovala, že "Oranžoví prohráli s Ruskem." Nizozemský tým podle média nenavázal na výkony ze skupiny proti světovým šampiónům z Itálie (3:0) a vicemistrům z Francie (4:1). "Proti živým Rusům působil nizozemský tým nervózně a plný obav, navíc hrál oproti soupeři v příliš pomalém tempu."

"Druhá část zápasu patřila Rusům, ti se dostali do vedení a nakonec zaslouženě vyhráli," uvedl NOS

Autor: Jiří Fišara / fifa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zasloužený vítezství hráli dobře sou dost běhaví a maj skvěle promyšlenej útok pavlyuchenko je bijec a hlavičkář a aršavin je běhavej a technickej, a ten kolodin má nemalej dynamit v noze

Reagovat
smazaný uživatel

kolodin mě fakt překvapil, nevím proč hraje stopera

Reagovat
smazaný uživatel

Protože stoper je

Reagovat
smazaný uživatel

Kolodin práveze ukazal to čím je známy. A to su dve veci, perfektne bomby spoza šestnástky a len praobyčajný stopér, ktorý mal par minel. Bojim sa ze práve on bude klúčom úspechu ruského súpera.

Reagovat
smazaný uživatel

je to klidně možné... právě Kolodin je slabý článek ruské sestavy, možná nejslabší. Včera hrál dobře, hrál blízko soupeři, nedovolil skoro nic. Jenomže semtam mu něco přeblikne a kiks nebo karta je na světě. Včera měl takové štestí, měl by děkovat Michelovi.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo spíše Balkovi.

Reagovat
ajurik

Rusové jsou mi z těch 3 semifinalistů nejsimpatičtější

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zasraní rusové, snad vypadnou s itálií.

Reagovat
smazaný uživatel

když už vypadnou, tak ze španělskem... italové užž měli být stejně venku

Reagovat
smazaný uživatel

Rusové jim pěkně zavřeli hubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Rusové budou ve finále hrají nejelpší fotbal společně se SPAIN portugalci zase sráči sou jak cip:D ty standartky jejich

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele