Nizozemská Eredivisie - souhrn 17. kola

16.12.2011, 21:56, aktualizováno 18.12.2011, 18:22
Komentáře a souhrny
PSV veze všechny body z Heerenveenu a potrestalo nedělní porážky Alkmaaru a Twente. Ajax neměl problémy s Haagem a vyhrál 4:0. Roda si s chutí zastřílela a Excelsioru nasázela sedm branek, doma vyhrály i Groningen a Nijmegen. Vitesse pokračuje v ataku pohárových příček, vyhrálo v Almelu.

SC Heerenveen - PSV Eindhoven 1:5

18.12.2011 16:30

Góly: 73. Rajiv van la Parra - 18. Ola Toivonen, 20. Tim Matavž, 24. Ola Toivonen, 49. Georginio Wijnaldum, 59. Marcelo

PSV se výhrou proti Heerenveenu přiblížilo k vedoucímu AZ na pouhý bod, jelikož AZ prohrálo na půdě Bredy. Eindhoven dokázal porazit silný Heerenveen, který měl doposud skvělou sérii zápasů bez prohry, tu však prolomil právě Eindhoven a to výhrou 5:1.

Utkání začaly oba týmy velmi opatrně a hrálo se spíše ve středu hřiště. První šance a také i gólová přišla více než po čtvrthodině hry. V 18. minutě se hostující Labyad skvěle uvolnil na levé straně, vyslal krásný centr na spoluhráče Toivonena a ten se v zakončení nemýlil - 0:1. O dvě minuty padla další branka utkání a to opět do sítě domácího Heerenveenu. Běžela 20. minuta, když hostující Manolev dokázal najít skvělým pasem za obranu spoluhráče Matavze a ten hlavou nedal domácímu brankáři šanci - 0:2.

Ve 24. minutě padla třetí branka a bylo takřka po zápase. Dobře hrající Matavz uvolnil nezištnou přihrávkou spoluhráče Toivonena a ten podruhé v krátké chvíli dokázal překonat domácího brankáře - 0:3. Poté se hra uklidnila a hrálo se převážně opět ve středu hřiště. Domácí očividně zaskočily tři inkasované branky v rozmezí šesti minut a nadále pokračovali zakřiknutým a neškodným dojmem.

Druhý poločas začal opět brankou a to bohužel pro domácí fanoušky opět do jejich sítě. Přesněji ve 49. minutě se dokázal prosadit záložník hostí Wijnaldum, který doběhl vysoký balón, ten obrana domácích silně podcenila, Wijnaldum tak měl lehkou práci a v pohodě přidal čtvrtou branku PSV v tomto zápase - 0:4.

Poslední hřebíček do rakve přišel pro domácí v 59. minutě, kdy se hostům podařilo opět skórovat. Hostující Mertens našel pasem spoluhráče Marcela a ten upravil na pohodlných 0:5 pro hosty z Eindhovenu. V 73. minutě konečně zahrozili domácí a svou první šancí v utkání dokázali překonat promrzlého brankáře Isakssona. Po individuální akci dokázal snížit domácí Van La Parra - 1:5. Poté se domácí probudili, bohužel pro ně už bylo dávno po zápase.

PSV tedy jednoznačně předčilo domácí Heerenveen a v tomto utkání zvítězilo 5:1. Utkání podle obou trenérů rozhodla špatná šestiminutovka domácích, ve kterých se podařilo hráčům PSV skórovat třikrát.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - FC Twente 3:2

18.12.2011 14:30

Góly: 8. John Guidetti, 43. John Guidetti, 44. John Guidetti - 56. Nacer Chadli, 66. Luuk de Jong

Fotbalisty Twente zřejmě poznamenala prohra v Evropské lize na Wisle Krakov a na půdě silného Feyenoordu nakonec po boji padli poměrem 2:3. Loňskému vicemistrovi se hrubě nevyvedl první poločas, kdy už prohrával 0:3 zásluhou hattricku Johna Guidettiho, a v druhém dějství ztrátu nedohnal, i když času měl ještě docela dost. V tabulce zůstává se 33 body na třetím místě, avšak bodově se dotáhl Ajax a druhé PSV odskočilo na rozdíl čtyř bodů.

Naopak svěřenci kouče Ronalda Koemana skolili na vlastní půdě dalšího favorita a potvrdili, že jsou na stánku De Kuip opravdu silní. Proto mají na kontě jedenatřicet korálků a ztrácejí na Twente jen dva body, v tuto chvíli jim patří pátá příčka. Hosté nezvládli hlavně koncovku prvního poločasu a v rozmezí 43. a 44. minuty dvakrát inkasovali. Těsné snížení sice přišlo už v polovině druhého dějství, jenže vyrovnat se hostům ve zbývající průběhu již nepodařilo.

Domácí se dostali do vedení v 8. minutě hned v první vážnější situaci zápasu, když po skvělé práci Otmana Bakkala na pravé straně poslal střelou z vápna balón k bližší tyči Guidetti. Ve 20. minutě byl blízko vyrovnání Ola John, jenže v koncovce selhal. V závěru prvního poločasu Feyenoord trestal. Karim El Ahmadi ještě neuspěl v tváří tvář gólmanovi Nikolaju Mihajlovi, následně brankář Twente skvěle vyškrábl i střelu Bakkala z 20 metrů kolem tyče.

Ve 41. minutě Mihajlov zneškodnil hlavičku Guidettiho, jenže o dvě minuty později byl na jeho pokus krátký. Po protiútoku Feyenoordu vypálil devatenáctiletý mladíček opět na bližší tyč z hranice vápna a uspěl - 2:0. O necelou minutu později zkompletoval svůj hattrick, po dlouhém centru propálil z vápna vše před sebou. Domácí mohli zvýšit na 4:0 pomocí Bakkala, jenže Mihajlov tentokráte předvedl famózní zákrok.

Hosté se dostali zpátky do hry v 56. minutě, kdy po krásné kombinaci zblízka nedal Erwinu Mulderovi žádnou šanci Nacer Chadli - 3:1. Přesně o deset minut později se Twente nadechlo ještě více, když po skvělé individuální akci vypálil z vápna Luuk De Jong. Nicméně až do konce utkání působil Feyenoord jako zkušený mančaft a žádný zvrat nepřipustil, připsal si proto velice důležité tři body do tabulky Eredivisie.

Více informací k zápasu

NAC Breda - AZ Alkmaar 2:1

18.12.2011 14:30

Góly: 31. Anthony Lurling, 90. Milano Koenders - 45. Brett Holman

Vedoucí celek tabulky výrazně zaváhal na půdě Bredy a jeho náskok na čele se začíná rozplývat, po polovině soutěže už činí pouze jeden bod. Alkmaar totiž po těžkém duelu s ukrajinským Metalismem Charkov nezvládl druhý důležitý souboj v Bredě a po brance v nastaveném čase prohrál 1:2. V tuto chvíli sice přezimuje na čele s osmatřiceti korálky, avšak na jaře bude muset výrazně bodovat. Naopak Breda se posunula na desáté místo.

Díky famóznímu výsledku se přehoupla i přes hranici dvaceti bodů a do jarní části sezóny může vstupovat v klidu. Od záchrany je daleko a naopak se ještě může poprat alespoň o kvalifikaci Evropské ligy. Domácí se dostali do vedení po půl hodině hry, ovšem AZ ještě dokázalo srovnat v poslední minutě úvodního dějství zásluhou tradičního střelce Bretta Holmana. Nicméně Bredě přisoudila tři body branka Milana Koenderse z devadesáté minuty.

Alkmaar byl po většinu času králem na hřišti a tvořil hru, vyvedl se mu také samotný úvod zápasu. Už v 9. minutě se dostal do zakončení Charlison Benschop, nicméně skvělý zákrok předvedl Jelle ten Rouwelaar. O čtyři minuty později vypálil ze střední vzdálenosti Rasmus Elm, avšak mířil těsně vedle tyče. Po půl hodině hry pálil mimo Holman, ve 31. minutě se ale radoval z trefy domácí výběr. Centr Koenderse odhlavičkovat hostující Etienne Reijnen pouze k Anthonymu Lurlingovi a ten překrásnou kroucenou ranou otevřel skóre zápasu.

Avšak Alkmaar se nevzdal a přidal na aktivitě, což se mu ve 45. minutě vyplatilo. Po rohovém kopu Elma prostřelil Holman z deseti metrů bezmocného gólmana ten Rouwelaara. Alkmaar hrál lépe i ve druhém dějství, ovšem gólman Bredy dokázal zlikvidovat pokusy Benschopa i Pontuse Wernblooma. V 63. minutě mířil nepřesně také Holman a Alkmaar byl za špatnou koncovku potrestán v poslední možnou chvíli. Po rohovém kopu se balón odrazil ke Koendersovi a ten z šesti metrů rozhodl o šťastné výhře Bredy - 2:1.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - ADO Den Haag 4:0

18.12.2011 12:30

Góly: 19. Christian Eriksen, 58. Theo Janssen, 79. Dmitrij Bulykin, 85. Miralem Sulejmani

Rozloučení s letošním rokem Ajaxu vyšlo nadmíru dobře. Proti Haagu dokázal vybojovat důležitou výhru 4:0, a přitom se ani pořádně nenadřel.

Zápas začal nevýraznou podívanou. Favorizovaný Ajax působil nervózně a směrem dopředu nepředvedl zhola nic. Už v desáté minutě ale domácím pořádně ulehčil situaci obránce Ramon Leeuwin, který zajel nevybíravě do Eriksena a za svůj naprosto zbytečný zákrok viděl po právu červenou kartu. Svým činem zároveň odstartoval drtivý tlak Ajaxu.

Hostující defenzíva měla následně místy opravdu plné ruce práce. Jako první se snažil početní výhody využít Gregory van der Wiel, byl ovšem vychytán gólmanem Coutinhem. Zanedlouho si udělal prostor ke střele Sulejmani, ale ani on neuspěl, jelikož jeho střelu zblokoval stoper Supusepa. Na gól si tak diváci museli počkat do 19. minuty, kdy vyslal Lodeiro vynikající přihrávkou do jasné tutovky Eriksena, který vzápětí zakončil jako ostřílený kanonýr.

Ajax hrozil i nadále, nakonec ale nechybělo zase tak moc a Haag mohl vyrovnat. S Cheryovým dalekonosný pokusem si ovšem dokázal Vermeer poradit. V 36. minutě mohl přidat druhou branku Eriksen, jenže tentokrát na Coutinha recept nenašel. Závěr poločasu se pak dohrál bez větších šancí.

Po změně stran přišlo velké trápení Ajaxu, který se proti oslabenému soupeři dlouhou dobu k ničemu nedostal. Nakonec ale udeřil hned z první vážnější příležitosti. Mezi střelce se zapsal Theo Janssen, který využil perfektního pasu Sulejmaniho, potáhl si míč do šestnáctky a neomylně zakončil ke vzdálenější tyči. O navýšení vedení se následně pokoušel Lodeiro, jeho střela byla však zblokována na roh.

Většina druhé půle se odehrála v nevýrazném tempu, ani jeden tým se do žádných velkých útočných akcí nehnal. Až v závěru zápase se De Boerovi svěřenci konečně probudili a rozšířili gólový účet zápasu. Třetí zásah přišel v 78. minutě, kdy Eriksen využil chyby N'Toky, přihrál na volného Bulykina, který bez problémů zakončil do prázdné brány. Na konečných 4:0 uzavřel po narážečce s Bulykinem o šest minut později Sulejmani.

Více informací k zápasu

FC Groningen - FC Utrecht 1:0

17.12.2011 20:45

Góly: 60. David Teixeira

Groningen potvrdil roli favorita a na své půdě si poradil s Utrechtem, když díky jediné brance Texeiry domácí zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

Utkání začalo velmi dobře. Hned v prvních minutách se hostující celek hrnul do zakončení a odměnou mu byla v osmé minutě první vydařená šance zápasu. V té se totiž skvěle uvolnil Frank Demouge, který si našel skulinu v pokutovém území, prošel skrze ni a dobrou střelou vylekal domácího brankáře. Demougeho střela však nemířila přesně a stav se neměnil.

Neuběhlo však mnoho a domácí celek okamžitě chtěl zareagovat. Aktivní byli zejména Texeira a Andersson. Oba dva se během krátké chvíle dostali do zakončení, avšak ani jeden pokus nedokázal hostujícího brankáře překvapit. Ten se proti oběma pokusům vytáhl a udržel svůj celek nad vodou.

Závěr prvního poločasu patřil hostujícímu celku. Nejprve se do dobré šance dostal Anouar Kali, který po centru Edouarda Duplana mířil těsně nad břevno domácí branku. Poté se do šance prodral Alje Schut, avšak jeho hlavičce chyběla notná dávka přesnosti a stav se neměnil.

Druhý poločas začal pro domácí barvy velmi dobře. Hned v prvních minutách bylo znát, že Groningen by rád body udržel doma a jedna šance střídala druhou. Nejdůležitější akce však přišla patnáct minut po přestávce. V běžící 60. minutě se po skvělém pasu ze středu hřiště dostal k míči Texeira a šikovným zakončením do horního růžku poslal domácí do vedení.

Tato branka jakoby hostující celek zaskočila. Utrecht přestal hrát a zatáhl se. Domácí taktéž nereagovali a spíše si užívali těsné vedení. Zdálo se, že do konce utkání budeme bez šance. Jedna však přeci jen přišla. V 78. minutě napřáhl k dělové ráně domácí Maikel Kieftenbeld. Hostující brankář nedokázal míč udržet a ten se poté odrazil k osamocenému Tadičovi. Ten však nedokázal situaci správně vyhodnotit a branku z pouhých pár metrů minul.

Utkání se poté už jen dohrávalo. Utrecht se sice snažil nadechnout k závěrečnému tlaku, avšak skvěle bránící domácí Groningen nepřipustil žádné překvapení a udržel domácí vítězství 1:0.

Více informací k zápasu

Roda JC - SBV Excelsior 7:0

17.12.2011 19:45

Góly: 5. Jagoš Vuković, 28. Davy De Beule, 34. Ruud Vormer, 78. Arnaud Sutchuin Djoum, 82. Mitchell Donald, 84. Arnaud Sutchuin Djoum, 88. Mikolaj Lebedynskij

V minulém kole sice Roda překvapivě nestačila na Venlo, tentokrát už ale podobné zaváhání nepřipustila. Poslední Excelsior potupila sedmigólovým debaklem a znovu se tak přiblížila vytouženým pohárovým příčkám.

Domácím fotbalistům se vydařil již samotný vstup do zápasu. Na vstřelení úvodního gólu jim stačilo pouhých pět minut. Do statistik se jako prvníl zapsal obránce Jagoš Vuković, který zakončoval úspěšně hlavou po centru Junkera. Roda se díky této rychlé trefě uklidnila a po zbytek zápasu měla jasně navrch.

Svou nadvládu demonstrovala také ve 28. minutě, kdy přidala další branku. A opět v ní měl prsty kanonýr Mads Junker. Tentokrát jeho výborné přihrávky využil Davy De Beule a neomylně zakončil. Domácí hráči byli při chuti, což potvrdili o šest minut později. To se dokázal prosadit záložník Ruud Vormer.

Žádná výrazná změna nepřišla ani po změně stran. Roda hrála v obrovské pohodě a neustále nebezpečně hrozila. Jako první dal o sobě vědět Wielaert, s jeho hlavičkou si ale gólman De Ruiter ještě dokázal poradit. V 78. minutě už ovšem tolik štěstí neměl. Přesně umístěnou střelou se prosadil mladý útočník Arnaud Djoum.

Totální destrukce Excelsioru pokračovala i v závěrečné desetiminutovce. Gól s pořadovým číslem pět si na své konto připsal záložník Mitchell Donald. Hned vzápětí připravil Monteyne zajímavou palebnou pozici pro Djouma, který toho dokázal patřičně využít. Gólový účet tohoto duelu nakonec uzavřel střídající Mikolaj Lebedynskij, jenž mířil přesně po centru Vukoviče.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - VVV Venlo 2:0

17.12.2011 19:45

Góly: 25. John Goossens, 78. John Goossens

Nijmegen zvládl velice důležitý souboj o záchranu a díky dvěma brankám ostrostřelce Johna Goossense se vzdálil zóně sestupu či baráže na pět bodů. V tabulce sice zůstává na patnácté pozici se ziskem sedmnácti korálků, avšak díky porážkám ostatních konkurentů může být před začátkem druhé poloviny sezóny přeci jen o něco klidnější. Pro Venlo je asi hlavním úkolem vybojovat alespoň baráž, díky debaklu Excelsioru má dvoubodový náskok.

Venlo se sice snažilo bojovat, ovšem pouhý jeden získaný bod z venkovního prostředí se musel někde projevit a Nijmegen působil přeci jen zkušeněji. Venlo tak přezimuje na sedmnáctém místě s deseti body a na jaře má pořádně co dohánět. Goossens dostal NEC do vedení v polovině úvodního dějství a druhou trefu přidal v závěrečné čtvrthodině, Venlo se už na žádný odpor nezmohlo.

Goossens byl aktivní po celý zápas a měl blízko k hattricku. Výrazněji zahrozil už v 11. minutě, kdy jeho prudkou ránu levačkou skvěle zlikvidoval gólman Venla Wilko de Vogt. Následně po rozehrání Genera Zeefuika Goossens dorážel, i tentokráte ho však de Vogt vychytal. Nicméně ve 25. minutě se postavil domácí forvard k přímému volnému kopu a jeho kroucená střela zapadla za bezmocného hostujícího brankáře.

De Vogt byl deset minut před přestávkou nahrazen Robinem Udegbem a ten se hned prezentoval přesným zásahem po přímém kopu Lasse Schoneho. Pět minut před pauzou přišla první hrubka domácích, kdy Ryan Koolwijk špatně rozehrál, ovšem Rick Verbeek zaváhání nepotrestal. A v 53. minutě se zrodila možná ještě větší chyba, kterou odnesl Bram Nuytinck červenou kartou, když zatáhl za záchranou brzdu a zastavil unikajícího Yannicka Wildschuta.

Venlo od této chvíle dominovalo na hřišti, nicméně domácí skvěle podržel Gábor Babos a chytil minimálně dva góly. A když v 78. minutě podruhé v zápase zamířil z přímého volného kopu přesně k tyči Goossens, tlak Venla opadl. Domácí tak šťastně vítězí, nicméně sezóna bude ještě dlouhá a k přímé záchraně vskutku zatím není příliš daleko.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - SBV Vitesse 0:1

17.12.2011 18:45

Góly: 86. Guram Kašia

Heracles na domácí půdě prohrál 0:1 s celkem SBV. Almelo podruhé za sebou nedokázalo vstřelit branku a zjišťuje, že takhle se zápasy nevyhrávají. Za zmínku ještě stojí, že Vitesse už čtyři zápasy v řadě neinkasovalo ani jednu branku.

Utkání začali lépe domácí a už v 1. minutě si vypracovali první příležitost. Overtoom vyslal kolmici na svého spoluhráče Duarteho, ten však Velthuizena, který opět hájil branku SBV, nepřekonal. Po této šanci se hra uklidnila a hosté z Arnhemu vyčkávali na své polovině, jak je u nich zvykem. Heracles se dostával více do hry a to díky záložní řadě, která většinu odražených balónů dokázala pokrýt a rozehrát do křídel. V další šanci se objevil domácí Everton, který vyslal střelu na branku hostí, tu však s poklidem brankář Velthuizen zneškodnil.

Poté se ukázali i hosté. Do šance se dral obránce Kashia, ale jeho střela skončila nad brankou domácích. V dalším okamžiku prvního poločasu se blýskl individuální akcí domácí Rienstra, jeho pokus však v klidu zneškodnil brankář Velthuizen.

Ve druhém poločase se na jeho začátku objevil v šanci hostující Van der Heijden, kterého však vychytal bravurně brankář domácích Pasveer. V 60. minutě se do šance tlačily domácí Breukers i Overtoom, bohužel pro domácí se jejich pokusy vůbec neujaly. V další šanci domácích se představil střídající Armenteros, který v 72. minutě pálil nad.

Už to vypadalo, že duel skončí bezbrankovou remízou, ale to se nestalo. V 86. minutě si na roh hostujícího Van der Heijdena naskočil Kashia a nedal domácímu brankáři šanci - 0:1. Domácí se snažili rychle odpovědět a tak získat i bod, pokus Evertona se mezi tři tyče nevešel.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - RKC Waalwijk 1:3

16.12.2011 20:00

Góly: 16. Michael de Leeuw - 38. Frank van Mosselveld, 65. Ard van Peppen, 87. Jochem Jansen (vl.)

Waalwijk se sice v posledních týdnech ohromně trápil, nakonec ale dokázal zabrat v ten nejlepší okamžik. V páteční předehrávce porazil v poměru 3:1 De Graafschap a opět se tak vzdálil sestupovým příčkám.

Úvod zápasu vyšel mnohem lépe domácím fotbalistům, kteří mohli jít už po několika sekundách do vedení. Výborného centr De Leeuwa se snažil využít Yuri Rose, jenže svou hlavičku poslal pouze do náruče gólmana Zoeta. Obdobnou šanci měl na druhé straně také Scheet, ale ani on nedopadl o moc lépe.

První gól tak nakonec přišel až v 16. minutě. Joost Terol dokázal tvrdou dělovku Srečkoviće pouze vyrazit před sebe, tam už byl přichystaný Michael De Leeuw, pro nějž nebylo nikterak těžké přesně zakončit. Vedení mohl o deset minut později pojistit Poepon, vylámal si však zuby na připraveném Zoetovi.

Waalwijku se nakonec povedlo ještě před přestávkou vyrovnat. V 38. minutě zahrával na pravé straně hřiště Duits přímý kop, míč poslal až ke kopačkám Van Mosselvelda, který jej střelou mezi nohama Terola poslal do sítě.

Oba týmy chtěly ukořistit vítězství, a tak se hnaly do útoku také po změně stran. První šanci měl van Peppen, s jeho pozemní střelou si ale Zoet bez problémů poradil. Hned vzápětí pro změnu pálil nad Poepon. Na gól si tak diváci museli počkat do 65. minuty. To van Peppen využil perfektního centru Scheta a neomylně zakončil do vzdálenějšího rohu domácí brány.

De Graafschap se snažil ve zbytku duelu zoufale vyrovnat, zároveň však častokrát nechával vzadu velké mezery, čehož nakonec dokázal Waalwijk využít. Tři minuty před koncem si vstřelil vlastní gól Jansen, který nešťastně tečoval Castillionův centr.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar17122336:1538
2.PSV Eindhoven17114248:1937
3.FC Twente1796243:1833
4.AFC Ajax1796246:2333
5.Feyenoord Rotterdam1794434:2231
6.SBV Vitesse1785423:1629
7.SC Heerenveen1777339:2828
8.FC Groningen1775529:2826
9.Roda JC1780929:3824
10.NAC Breda1763824:2821
11.ADO Den Haag1763822:3121
12.Heracles Almelo1755727:2520
13.RKC Waalwijk1753917:2818
14.FC Utrecht1745828:3517
15.NEC Nijmegen17521017:2717
16.BV De Graafschap17331116:3912
17.VVV Venlo17241116:4210
18.SBV Excelsior1715119:418

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (78)

Přidat komentář
Stiksxx

Waalwijk.

Reagovat
smazaný uživatel

tak, tak. waalwijk ja im fandim od 1992 ked som na nich v nike povyhraval slusne peniaze))))

Reagovat
Stiksxx

PSV má v hledáčku Jeffreyho Gouweleeuwa z Heerenveenu.

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
smazaný uživatel

tak to má být!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

inac ta roda fajne bije excelsior...

Reagovat
havrys99

400 minut Vitesse bez obdržené branky

Reagovat
smazaný uživatel

Oleee Vitesse

Reagovat
fantomas

Bony jeden gól v šesti zápasech? Hm hm, opora.

Reagovat
AjaxFans

Bony a klid

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
afc ajax

pekné ukončenie , na tento rok

Reagovat
Stiksxx

ste to měli zaplacený ne? červená hned v 10.

Reagovat
smazaný uživatel

jj když borec skočí oběma nohama do Eriksena..

Reagovat
Stiksxx

Za to se dává vyznamenání. Asi hold byli moc přemotivovaný.

Reagovat
AjaxFans

Jsem si myslel,že u vás za to dávají vyznamenání.Protože Toivonen nemůže být idot jen tak.

Reagovat
smazaný uživatel

pro mě jasná redka..

Reagovat
Stiksxx

Jo.já věřím..jen si tady z těch chlapců utahuju.

Reagovat
afc ajax

len tak napoli kebyže ano tak si musia nechať nastrielaťza polčas 6 gólov

Reagovat
AjaxFans

Tak za takový skluz aby ještě nebyla

Reagovat
smazaný uživatel

šváb dobře dnes pro nás. Ještě Breda a Bas Dost a bude krásná neděle

Reagovat
afc ajax

mám to podané takže fandím

Reagovat
Stiksxx

Dost má dost..všechno si vystřílel v pravý čas..

Reagovat
Godwinson

Bony

Reagovat
smazaný uživatel

co je s ním??

Reagovat
REPLIKATOR

Feyenoord Guidetti

Reagovat
smazaný uživatel

ti mantáci to snad neudrží..

Reagovat
Stiksxx

Twente začíná zlobit.

Reagovat
afc ajax

ja blbec že som nedal 1 v NAC ale 1x

Reagovat
Stiksxx

Krááásnááá práce Breda a Feyenoord! Ještě vyhrát v Heerenveenu a mám nejkrásnější dárek pod stromeček.

Reagovat
afc ajax

ale ja mam podanú 1 takže !! AJAX

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Hold dneska ti to nevyjde

Reagovat
Stiksxx

Krááása nááádhera. Takhle se bojuje o titul! Důležité vítězství. Heerenveen 13 kol v řadě neprohrál.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě srdíčka a parádní kolo!!

Reagovat
afc ajax

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Sákra. Tak nezbývá než fandit Heerenveenu.

Reagovat
afc ajax

prečo "sákra"?

Reagovat
Stiksxx

Kvůli AZ

Reagovat
smazaný uživatel

Sou mě sympatičtí.

Reagovat
Stiksxx

Vždyť v pořádku. Nic nevyčítám.

Reagovat
mastakillah

Feyenoord

Reagovat
Stiksxx

Zatim PECKA! Šlapeme ale pořád stejně!

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou žabaři!!!

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Bony!

Reagovat
smazaný uživatel

dobra dychovka v heerenveene v polcase)))))

Reagovat
Stiksxx

Vánoční.

Reagovat
smazaný uživatel

jazzove rolnicky som uz davno nepocul)))))

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Stiksxx

Tak jestli o tohle příjdem tak jsme největší žabaří!

Reagovat
smazaný uživatel

PSV, TWENTE, AZ Parádička

Reagovat
Stiksxx

Opravdu senzace!

Reagovat
Losinho

Ola

Reagovat
fantomas

To se nám letos zase "urodili" talenti...Guidetti, Teixeira, vlastně i Elm a pořádně Dost. Jestli jejich vývozní hodnota do top lig Evropy dohromady nepřekročí 60 mega, budu se hooodně divit...

Reagovat
fantomas

* 50

Reagovat
AjaxFans

Doufám,že zůstanou co nejdéle.

Reagovat
Stiksxx

je jich mnohem víc. Luuk de Jong, Labyad, van der Wiel, Eriksen, Douglas, Sulejmani taky ještě mladej, Wijnaldum, Willems, Ahmed Musa a další.

Reagovat
fantomas

Až na Willemse a Musu sem je opomíjel záměrně...o Labyadovi vim dlouho a všichni ostatní maj za sebou už několik sezon v áčku a aspon jednu hodně dobrou (Sulejmani mi tam jenom bije do očí teda, to je šmatlák).

Reagovat
Stiksxx

Jo takhle..Tak z hlediska odehraných zápasů v áčku máš pravdu. Sulejmani možná je, ale dává góly. Ale možná se budu zdát zaujatej, ale Willems tam patří stoprocentně!

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci ti kazit radost ale Guidetti patri City a tady je jen na hostování

Reagovat
Stiksxx

OT: Liverpool se zajímá o Strootmana a Wijnalduma a je ochoten vyplatit částku 26 mil. eur za oba hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

ať si raději poplatí dluhy..

Reagovat
Stiksxx

My nebo Live?

Reagovat
AjaxFans

Obá

Reagovat
Stiksxx

čekal jsem tenhle typ odpovědi.

Reagovat
smazaný uživatel

jo a nevíš na jak ještě dlouho je to s Boilesenem a Alderweireldem?? Siem a Derk už možná nastoupí zítra proti AZ. Sigthórsson se protáhne to vím a Ooijer nijak nechybí.

Reagovat
Stiksxx

Taky koukám máte nabito v poháru.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, ale finále proti PSV bych bral

Reagovat
Stiksxx

Jenže pro nás je Twente zakletý.

Reagovat
AjaxFans

no nějak jsem těd neměl čas to sledovat podrobněj.Jen mi psal holandský admin na youtube,že mají nový web,že se nepohodli s nějakým ocasem.

Vak dělal 14 minutový bojkot na podporu Cruijffa,který nosil číslo 14 v ajaxu a už je v síni slávy.

Reagovat
smazaný uživatel

jo viděl jsem v zápase s Haagem došli až na 14. minutu. Pravě o těch dvou vůbec nic bližšího nevím kdy by se mohli vrátit. Ještě, že je ta pauza!

Reagovat
AjaxFans

Těd se mi podařilo pořešit na aukru 6 šál ajaxu za 400

Jedna z 85 a jinak miš maš,ale všecky dobré

Reagovat
smazaný uživatel

to je kauf

Reagovat
smazaný uživatel

já myslel jen Liverpool

Reagovat
Elliasson

Feyenoooooooooooord

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele