Nizozemská Eredivisie - preview 4. kola

23.08.2013, 08:34, aktualizováno 25.08.2013, 08:30
Previews
Nedělní program otevře duel mezi Go Ahead Eagles a Groningenem. O svůj první bodový zisk se poté pokusí Feyenoord Rotterdam, který hostí Bredu, souboj dvou ambiciózních celků nabídne zápas mezi Vitesse a Twente a tečku za čtvrtým kolem udělají Utrecht a Alkmaar...
Go Ahead Eagles - FC Groningen  (neděle 12:30)
Nedělní program čtvrtého kola otevře duel mezi fotbalisty Go Ahead Eagles a Groningenu. Fanoušci se mohou těšit na vyrovnanou bitvu bez favorita.

Domácí Eagles mají aktuálně na svém kontě čtyři body a zatím jsou jedním z nejpříjemnějších překvapení letošního ročníku. V minulém kole sice podle očekávání nestačili na vedoucí PSV Eindhoven, kterému podlehli 0:3, především za výkon v první půli ale bezpochyby zasloužili uznání.

Zatímco před týdnem byli Eagles už předem odsouzeni k porážce, tentokrát budou jejich šance na bodový výsledek o poznání vyšší. Do boje navíc Booyovu družinu požene plný De Adelaarshorst Stadion. Fanoušci Go Ahead umí vytvořit fantastickou atmosféru, což dokázali už při prvoligové premiéře proti Haagu, kterou Eagles ovládli 2:1.

Na Groningen tedy čeká opravdu nesnadný úkol. I když by fotbalová kvalita měla být na jeho straně, musí se připravit na odhodlaného a nadšeně bojujícího protivníka, který rozhodně nedá svou kůži lacino. Něco podobného zažili svěřenci kouče Van den Looie již před týdnem v Leeuwardenu. Na půdě regionálního rivala se ale příliš nepředvedli - Cambuuru podlehli vysoko 1:4 a přišli o svou stoprocentní bilanci.

Nyní se tak budou snažit naladit opět na vítěznou notu, ovšem zapomenout musí na výpomoc ofenzivního záložníka Michaela de Leeuwa, jehož stále trápí bolavý kotník. Dále nemohou nastoupit ani Henk Bos a Nick Bakker. Na domácí straně budou postrádat Kevina Spanjaarda a Joosta Krijnse.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.50 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Feyenoord Rotterdam - NAC Breda  (neděle 14:30)
Fotbalisté Feyenoordu zažívají velmi špatný vstup do letošního ročníku a zatím to vůbec nevypadá, že potvrdí pomyslné stupně vítězů v Eredivisii z předchozích dvou let. Rotterdamský výběr nastoupil ke čtyřem mistrovským utkáním a ve všech prohrál včetně toho posledního pohárového na půdě ruské Kubaně v poměru 0:1. Nyní bude mít šanci na reparát v domácím prostředí s Bredou, která získala ve třech kolech pouhý bod.

Domácí celek nezvládl úvodní duel na půdě Zwolle a podlehl mu 1:2 brankou ve druhé nastavené minutě. To zřejmě svěřence Ronalda Koemana nalomilo a v dalších dvou utkáních proti těžkým soupeřům prohráli. Nejprve nestačili doma na Twente po výsledku 1:4, úřadujícímu šampiónovi Ajaxu podlehli 1:2. Breda na úvod bezbrankově remizovala na hřišti Cambuuru, následně doma podlehla Heerenveenu i Den Haagu.

Pozice trenéra Koemana podle zákulisních informací v žádném případě ohrožena není, slavný holandský kouč chce konečně bodovat. "Z Ruska jsme se vrátili v pátek odpoledne a absolvovali sobotní trénink, moc času na přípravu nemáme. V Evropské lize jsme narazili na velmi kvalitního soupeře, který byl v zápase lepší a mohl vyhrát větším rozdílem. Nyní se soustředíme už jen na Bredu a chceme prolomit tu proklatou nulu získaných bodů na svém kontě," uvedl jasný cíl pro tento duel.

Koemanovi bude chybět Manu s Boëtiusem, naopak na ligové trávníky by se po zranění stehna měl vrátit obránce Daryl Janmaat. "Vypadá to s ním dobře, o jeho startu se rozhodne až v den utkání. V tuto chvíli se nám sice příliš nedaří, ale nějaké výrazné změny v sestavě zatím nechystáme," dodal padesátiletý trenér.

Kouč hostů Nebojsa Gudelj postrádá zraněné Hadouira s Loomsem a dobře ví, že jeho nově zrekonstruovaný tým potřebuje čas: "Musíme se v hodně ohledech zlepšit, ovšem viděl jsem na předchozích zápasech i nějaká pozitiva." Gudelje nejvíce mrzí minulá porážka s Den Haagem, Breda prohrála brankou v poslední minutě. "Ztráta byla velmi bolestivá, musíme však tento fakt přijmout a pracovat dále. Pokud budeme hrát zodpovědně v obraně, můžeme nad Feyenoordem zvítězit," věří závěrem Gudelj.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Vitesse - FC Twente  (neděle 14:30)
Fotbalisté z Arnhemu loni zažili snovou sezónu a nakonec se ze čtvrtého místa přímo probojovali do pohárové Evropy, letos to však budou mít o něco složitější. Nejlepší střelec loňského ročníku Eredivisie Bony Wilfried totiž řádí ve Swansea a Vitesse nemá úplně vydařený vstup do sezóny. Twente naopak ukazuje své kvality a ve třech duelech ještě neprohrálo, po dvou letech by se rádo vrátilo do první trojky.

Arnhem na úvod dokázal porazit Heracles, jenže poté vypadl nečekaně ze 3. předkola Evropské ligy po prohře s rumunským celkem Petrolul Ploieşti. V lize následně nestačil na Waalwijk a jen remizoval s Rodou. Nyní proti němu stojí papírově nejsilnější protivník ze všech dosavadních a uvidíme, jestli dokáže zastavit rozjetou ofenzivní mašinu. Svěřenci trenéra Michela Jansena po remíze s Waalwijkem deklasovali Feyenoord (4:1) a pak i Utrecht (6:0).

Ve vzájemných zápasech nepadá příliš mnoho branek a vyrovnaný duel se dá očekávat i nyní, přeci jen o něco větším favoritem bude tým z Enschede. Hostující stratég Jansen bude postrádat zraněné Wouta Bramu se Sonnym Stevensem, připraven ještě není ani Robbert Schilder. Novic v týmu Luka Djordjevič by měl začít na lavičce. "Když se podíváte na hru obou týmů, tak bychom se mohli dočkat opravdu zábavného fotbalu," řekl Jansen.

Ten vidí v soupeři velkou sílu: "Arnhem ukázal, že chce hrát směrem dopředu. Většinu času držel míč a snažil se kombinovat po zemi, kreativita mu určitě nechybí. Čekám nesmírně těžké utkání, ve kterém bude rozhodovat produktivita. S tou jsem byl v posledních dvou duelech spokojen, ale nesmíme si myslet, že po třech kolech půjde vše hladce. Mnoho věcí ještě můžeme zlepšit a já doufám, že se střelecky nezastavíme," dodal Jansen.

Kouč domácího celku Peter Bosz se musí obejít bez zraněných Gaëla Kakuty a Adnaneho Tighadouiniho, připraven ještě nebude ani Chanturia. "Se všemi to vypadá dobře a mohli by se k týmu brzy připojit. Máme proti sobě asi zatím nejtěžšího soupeře v probíhajícím ročníku a nesmíme se nechat zaskočit jeho produktivitou. Rádi bychom zopakovali loňské umístění. Každý bod bude důležitý, především v těchto zápasech s největšími konkurenty," uvedl Bosz.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.60 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Utrecht - AZ Alkmaar  (neděle 16:30)
Fotbalisté Alkmaaru loni obsadili až desáté místo v tabulce, díky vítězství v národním poháru se přeci jen probojovali do Evropské ligy a zatím si nevedou špatně. V Superpoháru sice podlehli po prodloužení Ajaxu a poté nestačili v 1. kole na Heerenveen, ovšem následně Ajax překvapivě doma porazili a v minulém kole vyhráli i ve Waalwijku. Na půdě Utrechtu budou určitě favoritem, tomu se v letošním ročníku zatím vůbec nedaří.

Domácí výběr vypadl ostudně z 2. předkola Evropské ligy s lucemburským FC Differdange a nedaří se mu ani v lize, ze tří utkání vybojoval pouze jeden bod s nováčkem Go Ahead, poté podlehl 0:2 Groningenu a vysoký debakl 0:6 utrpěl na půdě Twente. Celý klub určitě věří ve zlepšení, jenže proti rozjetému Alkmaaru to svěřenci Jana Wouterse budou mít hodně složité.

Alkmaar v play-off Evropské ligy zdolal řecký Atromitos 3:1 na jeho půdě, v posledním vzájemném duelu na konci loňské sezóny deklasoval Utrecht 6:0 a o něco podobného by se jistě rád pokusil i v nedělním klání. Wouterse trápí rozsáhlá marodka, kvůli zranění jsou mimo hru Ruiter (svalové problémy), Teijsse (poraněný kotník), Sarota (poraněné vazy v kolenu), Van der Gun (poraněné koleno) a francouzský špílmachr Duplan.

S čistým štítem nenastoupí ani svěřenci Gertjana Verbeeka, problémy s tříslem má švédská opora Denni Avdič a poraněné koleno nepustí na hřiště jiný článek základní sestavy Dirka Marcelise. "V Řecku se nikdo vážněji nezranil. Někteří hráči jsou lehce unaveni a mají svalové křeče, jinak je vše v pořádku. V utkání s Atromitosem jsem nebyl spokojen s prvním poločasem, v tom druhém jsme hráli skvěle pozičně a získali cennou výhru," řekl Verbeek.

Dále uvedl, že utkání s Utrechtem bude hodně ostré hned z několika důvodů. "Hrajeme ve velké pohodě a vše zatím běží celkem podle plánu, nicméně dobře šlapající stroj se může vždy zadrhnout. Soupeř má nůž na krku a musí konečně bodovat, dopředu ho budou hnát fanoušci. Po prohře 0:6 v minulém kole chtějí příznivci Utrechtu satisfakci a soupeř se na nás připraví. Domácí budou odpočatější a chtějí nás překvapit, my se ovšem nedáme," dodal sebejistě Verbeek.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.60 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
NEC Nijmegen - RKC Waalwijk  (sobota 18:45)
Nijmegen prožívá nejhorší vstup do sezóny za několik posledních let a po třech vysokých porážkách mu patří umístění na samotně dně tabulky. Vedení klubu proto sáhlo k razantně změně a odvolalo trenéra Alexe Pastoora. Do boje proti Waalwijku tak mužstvo povedou asistenti Ron de Groot a Wilfried Brookhuis.

Celý NEC se potácí v hluboké krizi, ze které prozatím nezná cestu ven. Jasně to předvedl během minulého víkendu, kdy po naivním a bezkrevném výkonu podlehl doma Zwolle vysoko 1:5. A jelikož ani v předchozích dvou utkáních se nepředvedl v lepším světle, bylo odvolání Pastoora, jenž v klubu působil od léta 2011, vcelku očekávaným krokem. "Spojení Alexe Pastoora a Nijmegenu už nemělo žádnou budoucnost," vysvětlil vynucený odchod 46letého lodivoda technický ředitel Edo Ophof.

Proti Waalwijku bude NEC pochopitelně usilovat o svůj první letošní bodový zisk, avšak čeká na něj nesmírně namáhavá práce. Celek kouče Koemana přijede na východ země ve výborném rozpoložení a pln optimismu. RKC letos začal skutečně výborně a i přes nesmírně těžký los má po úvodních třech kolech na svém kontě vynikající čtyři body, když dokázal porazit Vitesse a uhrát remízu s Twente. Nestačil pouze na Alkmaar, kterému před týdnem podlehl po lítém boji těsně 1:2.

Tentokrát ale půjde Waalwijk do utkání bez tří důležitých hráčů. Vinou zranění nemohou nastoupit Dennis Rommedahl, Imad Najah a Mart Lieder. Na druhé straně barikády jsou na tom přeci jen o poznání lépe - chybět bude pouze středopolař Gert-Arend Roorda.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.40 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ADO Den Haag - Roda JC  (sobota 19:45)
Den Haag se v minulém kole chytil a že to nebyla náhoda bude chtít potvrdit proti Rodě.

Domácí Den Haag nevstoupil do sezony 2013/2014 zrovna tou správnou nohou. V minulém kole se ovšem tým vedený Mauricem Steijnem chytil a dokázal vyhrát těsně 2:1 na půdě Bredy, když všechny tři branky padly v rozmezí patnácti minut. O rozhodující branku ve prospěch ADO se navíc Kramer postaral až v posledních sekundách duelu. Den Haag tak po prvních třech kolech získal 3 body a hájí 13. místo.

"Utkání na půdě Bredy jsme zvládli na výbornou. Rozhodovalo se v samotném závěru a my ukázali, že máme silnou vůli. Vydrželi jsme, nevzdali to a přišlo zasloužené ovoce. Nyní to musíme potvrdit i na domácí půdě a věřím, že to zvládneme," prohlásil Steijn. Tomu v utkání s Rodou nebude chybět ani jeden hráč.

Roda začala letošní ročník téměř totožně jako jeho soupeř z Haagu. Má však na kontě o jeden bodík víc a v tabulce je výše o dvě pozice. I proto bude tento duel více než vyrovnaný. Po úvodní porážce od Ajaxu přišla výhra s nováčkem z Leeuwardenu. V minulém kole si Roda vyšlápla na ambiciózní Vitesse a po remíze 1:1 si mohla užít cenný bod.

"Od porážky s Ajaxem se hodně změnilo. Během těch pár týdnů se mužstvo naladilo na velmi příjemnou vlnu a snad to bude fungovat. Utkání na půdě ADO považujeme za důležité. Když se nám povede, bude to třetí povedené utkání a to by bylo příjemné. Věřím, že můžeme v Haagu odehrát solidní utkání," nechal se slyšet kouč JC Ruud Brood. Ten bude proti Haagu postrádat belgické duo Monteyne a De Beule.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Heracles Almelo - PSV Eindhoven  (sobota 19:45)
PSV vlétlo do nového ročníku jako uragán a svou dobrou formu bude chtít potvrdit i ve 4. kole na půdě Heraclesu Almelo.

Domácí Heracles nevstoupil do nové sezony dobře. Úvodní dvě kola přinesla dvě porážky a Heracles čekal na první body. Ty přišly v minulém kole a to hned v tříbodové podobě. Almelo si totiž v minulém utkání vyšláplo na ambiciózní Heerenveen a to navíc na jeho půdě. Po 90 minutách Heracles mohl slavit více než skvělou výhru 4:2.

"Utkání na půdě Heerenveenu nám vyšlo na výbornou. Po úvodních nezdarech jsme se zvedli a doufám, že nám to nějakou dobu vydrží. PSV je silný celek, který prostě umí vyhrávat. Já ale věřím, že jej na domácí půdě můžeme překvapit," prohlásil kouč Heraclesu Jan de Jonge. Ten bude v utkání s PSV postrádat trojici zraněných. Mimo jsou Vujićević, Kangaskolkka a Amoah.

Neporažené PSV zajíždí do Almela a bude usilovat o další tříbodový zářez. Od začátku sezony zatím celek neztratil ani bod a s 9 body vede tabulky nejvyšší soutěže společně s PEC Zwolle. V minulém kole nemělo PSV zrovna těžkou práci. Ve 3. kole přivítal eindhovenský celek na své půdě nováčka z Deventeru. Go Ahead Eagles přijelo spíše jako sparing partner, avšak v prvním poločase se hodně drželo. Stav 0:0 však nevydržel dlouho. Po konečném výsledku 3:0 si PSV zvedlo náladu a udrželo si i letošní neporazitelnost. Poslední utkání však PSV odehrálo v průběhu týdne v rámci 4. předkola Ligy mistrů. Do nizozemské metropole přijel slavný AC Milán! Hodně vyrovnané utkání během 90 minut nenašlo vítěze a Milánští si tak do Itálie odváželi celkem příjemnou remízu 1:1.

"Utkání s AC vítěze nemělo, avšak o to těžší bude zápas v Miláně. Musíme tam vyhrát. Nyní nás však čeká duel v Almelu, který je pro nás momentálně důležitý. Chceme vyhrát a udržet se na špici a zároveň neporaženi. Proto je pro nás prvořadé Heracles porazit," nechal se slyšet kouč Cocu. Tomu budou chybět zranění Hiljemark, Bakkali a Narsingh.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 4.75 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PEC Zwolle - Cambuur Leeuwarden  (sobota 20:45)
Zwolle zažívá snový vstup do nové sezony. Prodloužit svou vítěznou šňůru bude chtít proti nováčkovi, PEC hostí Cambuur.

Domácí PEC vrazilo do nového ročníku jako býk do arény. Uběhla zatím tři kola a Zwolle má na kontě tři vítězství. Neporažený celek vedený Ronem Jansem zažil parádní přípravu a momentálně i vstup do aktuálního ročníku. Dle jeho slov je hodně brzy na hodnocení, avšak už nyní vidí před sebou mužstvo, které si užívá fotbalu a chce hrát pro fanoušky. O tom svědčí hlavně poslední utkání, ve kterém Zwolle ukázalo, že dokáže hrát kvalitně i dopředu. Na půdě Nijmegenu totiž PEC vyhrálo rozdílem třídy vysoko 5:1.

"Je to skvělé, tréninky, zápasy a vše to okolo. Zwolle ukazuje, že miluje fotbal. Věřím, že si proti Cambuuru připíšeme další vítězství. Hrajeme doma, bude nás dvanáct, co více si přát," prohlásil Jans. Ten proti nováčkovi z Leeuwardenu bude postrádat Diederika Boera, který laboruje se zraněnými třísly.

Cambuur neplatí nováčkovskou daň. V Leeuwardenu se rozhodli, že prostě nebudou hrát na druhé koleji a drží se prakticky všech. Se 4 body totiž hájí aktuálně 9. příčku s dalšími čtyřmi celky. Po úvodní remíze 0:0 s Bredou sice přišla porážka 0:2 v Kerkrade, avšak v minulém kole celek pod vedením Lodewegese pobláznil Leeuwarden, když na domácí půdě dokázal přehrát ambiciózní Groningen vysoko 4:1.

"Utkání s Groningenem bylo senzační. Diváci se nemohli nabažit a vidět je, jak slaví tak skvělé vítězství, to je k nezaplacení. Musíme bojovat a rozdávat radost. Zwolle bude těžký soupeř. Ještě neprohrálo, ale o to větší je naše motivace," prohlásil na tiskovce Lodeweges. V sestavě Cambuuru se proti Zwolle rozhodně neobjeví zraněná dvojice van der Heide a van Brakel.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - AFC Ajax  (pátek 20:00)
Mistrovský Ajax prozatím nezáří, přesto bude v páteční předehrávce čtvrtého kola proti Heerenveenu jednoznačným favoritem.

Ajacieden letos nezačali úplně podle očekávaného scénáře. V úvodních třech duelech vyválčili pouze šest bodů a své fanoušky nadvakrát nenadchli ani předváděnými výkony. Hodně rozporuplné pocity měl kouč Frank de Boer především po poslední výhře nad Feyenoordem, kdy jeho svěřenci odehráli dva zcela rozdílné poločasy. Zatímco v prvním dějství svého soupeře přehráli rozdílem třídy, po obrátce ustrašeně zalezli do defenzívy a jen vyčkávali, s čím přijdou Rotterdamští.

Nakonec to pro Ajax dobře dopadlo a svého nenáviděného rivala porazil 2:1, tentokrát by už ale takové štěstí mít nemusel. Heerenveen umí být doma hodně nepříjemný a nebojí se ani favorizovaných protivníků, což potvrdil hned v úvodním kole výhrou nad Alkmaarem. Následně ještě zdolal Bredu a podlehl Heraclesu, takže na svém kontě tak má stejně jako Ajax šest bodů a okupuje vynikající pátou pozici.

Podobně jako v minulé sezóně, také letos Srdíčka táhne kanonýr Alfred Finnbogason, který prozatím střílí góly se železnou pravidelností. Prosadil se ve všech třech dosavadních zápasech (proti Alkmaaru dokonce dvakrát), takže spoléhat na něj bude kouč Marco van Basten i tentokrát. Finnbogason to navíc na Ajax umí. Loni amsterdamskému celku znepříjemnil život hned třemi údery - nejprve vystřílel Heerenveenu remízu 2:2, o několik měsíců později pak zachránil nerozhodný výsledek v poměru 1:1.

Oba celky půjdou do páteční bitvy téměř kompletní. Domácí Heerenveen bude postrádat pouze útočníka Marka Utha; Ajax se pro změnu musí obejít bez kapitána Siema de Jonga a náhradníka Joëla Veltmana.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.75 - 4.20 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven330011:29
2.PEC Zwolle330010:39
3.FC Twente321010:17
4.AFC Ajax32017:46
5.SC Heerenveen32018:66
6.FC Groningen32017:56
7.AZ Alkmaar32017:76
8.RKC Waalwijk31115:44
9.Cambuur Leeuwarden31114:34
10.SBV Vitesse31116:64
11.Roda JC31113:44
12.Go Ahead Eagles31113:54
13.ADO Den Haag31025:63
14.Heracles Almelo31026:83
15.NAC Breda30121:41
16.FC Utrecht30121:91
17.Feyenoord Rotterdam30033:80
18.NEC Nijmegen30032:140

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Stiksxx

Dneska je to jasná 1 Heerenveen musíííí! Finnbogason nesmí zklamat

Reagovat
smazaný uživatel

bojan fík

Reagovat
Pedro10

Reagovat
ďuriLFC

Tobyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Reagovat
smazaný uživatel

Minuly rok nás obrali o 4 body takže musí být trest! Asi dnes neuvidím

Reagovat
jáá

a snad se Siem co nejdříve vrátí a hlavně ať mu zdraví slouží...od tý doby jak jsem to přesunuli na sport 2 tak jsme v pytli

Reagovat
AjaxFans

ja jsem stale chciply, tak zkusim stesti, jestli to tu bodou davat nekde v tv.Co chces za suvenyr z utrecht -az?

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem se zeptat, nemáte někdo odkaz, kde by byly buď ke stažení nebo online highlights z Eredivisie ze všech zápasů ? Nějaký buď web nebo fórum nebo něco..

na foxsports.nl mi to nejde, vždycky mi to hodí chybovou hlášku "Cannot load M3U8 : 404 not found" a žádný video se nespustí...asi to mají blokovaný pro přístup ze zahraničí

tak kdybyste někdo o něčem věděl budu moc vděčnej...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele