Nizozemská Eredivisie - preview 32. kola

27.04.2012, 08:45, aktualizováno 29.04.2012, 09:58
Previews
Veškerou pozornost nizozemské fotbalové obce si dnes přivlastní dva velkolepé souboje o titul, respektive Ligu mistrů. Ajaxu může k obhajobě mistrovství stačit výhra na půdě Twente. Pro to by ale v souběžné hraném šlágru musel Feyenoord remizovat s Alkmaarem. Tyto dva celky - stejně jako PSV na půdě Rody - zároveň budou válčit o vstupenku do milionářské soutěže...
Roda JC - PSV Eindhoven  (neděle 12:30)
Eindhoven sice stále pomýšlí na Ligy mistrů, jeho forma v závěru sezóny ale rozhodně není ideální. Hráči Rody si to moc dobře uvědomují, a proto chtějí slavný velkoklub ve vzájemném klání pořádně potrápit.

V posledních dvou kolech si sice PSV pokaždé připsalo plný počet bodů, rozhodně se ale nedá říct, že by nějak zářilo. Především před týdnem v duelu s průměrným Nijmegenem předvedlo ohromné trápení a vítězství v poměru 2:1 zachraňovalo až dvě minuty před koncem základní hrací doby.

Trenér Phillip Cocu tak měl pochopitelně ke spokojenosti hodně daleko, nyní se už ale se svými svěřenci soustředí pouze na nadcházející duel. "Víme, že se naši úhlavní soupeři potkají ve vzájemných zápasech (Twente - Ajax, Feyenoord - Alkmaar, pozn. red), nás ale zajímá pouze utkání s Rodou. Na ostatní výsledky se budeme dívat až potom. Bezpochyby to ale bude zajímavý víkend," prohlásil Cocu.

Eindhoven se v minulém kole musel obejít bez Kevina Strootmana a Oly Toivonena, tentokrát už ale budou oba dva k dispozici. K utkání tak nenastoupí pouze Erik Pieters a Andreas Isaksson.

V táboře Rody panuje v současné době hodně příjemná nálada. Celek z Kerkrade se totiž po řadě nepřesvědčivých výsledků znovu rozehrál a vede si opravdu dobře. V minulém kole například s obrovským přehledem vyhrál v Bredě 3:0, týden předtím si naopak poradil s Groningenem. Není tedy žádnou náhodou, že je Roda aktuálně osmá a mílovými kroky míří do play off o Evropskou ligu.

V duelu proti Eindhovenu se ovšem musí obejít bez čtyř hráčů. Zdravotní problémy nepustí do hry Davyho De Beula, Jimmyho Hempteho, Wiljana Pluima a Kennetha Staelense.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.75 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Feyenoord Rotterdam - AZ Alkmaar  (neděle 14:30)
V Nizozemsku jsou v neděli na programu hned dva velké šlágry, v jednom z nich se utkají třetí Feyenoord a druhý AZ Alkmaar. Vítěz tohoto duelu si udrží alespoň teoretickou šanci dohnat vedoucí Ajax, poražený naopak ztratí důležité body v dramatickém boji o poháry.

Lepší formou rozhodně disponují domácí, kteří neprohráli už osm ligových zápasů v řadě, hned šest z nich totiž vyhráli a dvakrát si z utkání odnesli alespoň bod. Díky vynikající formě se tak dostali ze středu tabulky až do souboje o ty nejvyšší pozice, Ajax má sice šestibodový náskok na čele tabulky, právě Feyenoord je však momentálně největším favoritem na druhou příčku.

A to i proto, že Alkmaaru se v poslední době příliš nedaří. Právě AZ dlouho vedlo Eredivisie, jenže v jarní části sezony předvádí dost nevyrovnané výkony, takže momentálně se nachází pouhý bod od šestého místa! Pět týmů bojujících o poháry je srovnáno v jediném bodu, každá ztráta teď už může být rozhodující.

Co se týče vzájemných zápasů, historicky lépe je na tom domácí celek, ovšem v posledních letech se karta obrací. Jenže Feyenoord už dlouho nebyl tak silný jako letos, a tak rozhodně cítí šanci. "Hraje se o velmi důležité tři body, do konce zbývá opravdu málo kol, proto potřebujeme zvítězit a osamostatnit se na druhém místě. Je mi jasné, že se stejným cílem půjde do zápasu i soupeř, ale svému týmu věřím," řekl domácí trenér Ronald Koeman.

Ten však musí řešit velký problém se složením základní jedenáctky, z té totiž kvůli zranění vypadl hvězdný John Guidetti. Hrát by neměl ani Karim El Ahmadi, do sestavy se naopak vrací Bruno Martins. Dobrou zprávou pro Koemana je také to, že přestože po většinu týdne Guyon Fernandez netrénoval, k zápasu by měl být připraven. AZ se musí obejít bez Nicka Viergevera a Roye Beerense, kteří mají zdravotní potíže, a také Niklase Moisandera, jenže si odpyká trest za karty.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.50 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Vítězství může být tak akorát. Pokud korespondující bitva třetího se druhým skončí remízou, Ajaxu bude k obhajobě titulu bohatě stačit skalp Twente. Jenže ani něco takového, natož pak diktát výsledku jiného zápasu, není jen tak. A o Ligu mistrů bojující Enschede si v posledních dvou letech na giganta minimálně v domácím prostředí věří...

Minulou sezonu amsterodamské na Arke Stadionu zachraňovaly dvě pohotové reakce na opětovnou snahu domácích věhlasnějšímu soupeři utéci. Rok předtím pro změnu Ruizův zásah rozhodl o jediné výhře Twente nad tímto soupeřem v horizontu minulých čtyř let. Na podzim spolu oba rivalové, kteří se loni v posledním kole tváří v tvář střetli o titul, hráli nerozhodně 1:1. To protentokrát příznivý výsledek těsně před koncem lovil střelec Twente Luuk De Jong. Historie vzájemných soubojů těchto týmů je tedy poměrně rozmanitá, na rozdíl od palety výsledků současného Ajaxu.

Totiž k postižení formy svěřenců Franka De Boera, jenž mimochodem v nedávném prohlášení popřel spojení s osiřelým kormidlem Barcelony, stačí neustále opakovat jediné slovo: výhra. Amsterodamští ještě před pár měsíci bědovali usazeni na potupné šesté příčce, teď už ale 11 kol v řadě neztratili ani bod, což z nich rázem dělá nejžhavější favority na titul. Přestože se ty nejtěžší souboje za toto období Godenzonen docela dobře vyhýbaly, ty dva jediné zvládla De Boerova parta s grácií sobě vlastní. Eindhoven doma porazila 2:0, Heerenveen dokonce na jeho hřišti potupila senzační "pětkou".

Jestliže pohár je už minimálně z jedné poloviny zadán, vstupenky do milionářské Champions League ani náhodou. Twente je aktuálně jedním z pěti mančaftů, které se o to jediné další místo vážně uchází. V sobotu se z oněch kandidátů představil jen Heerenveen a dal najevo, že to s tak smělým cílem myslí vážně. Výhrou se dostal bod před Enschede i PSV, které každopádně musí zareagovat. To se Twente poslední dobou zrovna nedaří, alespoň tedy ne adekvátním způsobem. Minule z toho sice byla výhra nad Excelsiorem, ta však byla dílem Chadliho trefy v nastavení. Jinak jsou Tukkers už šest kol neporaženi, rovnou polovinu výsledků za toto období nicméně tvoří nepříliš uspokojivé remízy.

Pozoruhodný souboj dvou výrazných individualit, zároveň pojených sourozeneckým poutem, se odehraje na Arke Stadionu. Siem de Jong v dresu Ajaxu a jeho bratr Luuk jsou totiž lídry střeleckých tabulek svých mužstev, takže právě i na jejich příspěvky dnes oba celky budou chtít spoléhat. U druhého jmenovaného snajpra Enschede by to však mohlo být ošemetné: Luuk totiž v pátek vynechal trénink pro nachlazení a nemusel by tedy být v ideální kondici.

Jinak se zdravotní problémy McClarenově eskadře docela dobře vyhýbají. Jenom dvojice Rendla-Bengtsson nemůže nastoupit pro zranění. V hlavním městě jsou na tom pak velmi podobně. Pro Boilesena se Sulejmanim již sezona skončila, jinak je ale po předlouhé pauze konečně zdráv útočník Sigthórsson a bolesti kotníku se zřejmě včas stihne zbavit stoper Vertonghen.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.60 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
NEC Nijmegen - RKC Waalwijk  (neděle 16:30)
V Nijmegenu se bude hrát o udržení naděje na účast v baráži o Evropskou ligu. Domácí NEC zatím posbíralo čtyřicet bodů, hosté z Waalwijku mají o jeden více.

Nijmegen je zatím na desátém místě tabulky, RKC je deváté a oba týmy zaostávají za osmou Rodou. Nyní ovšem mají velkou šanci, celek z Kerkrade, který má 44 bodů, hostí PSV Eindhoven a může přijít minimálně o část ze svého náskoku.

Nijmegen nabral skvělou formu od konce února do poloviny dubna, tehdy neprohrál sedm utkání v řadě, hned pět z nich vyhrál a místo boje o záchranu se dostal k pohárovým vodám. Nepovedly se mu ovšem poslední dva duely, doma nejprve přenechal body Heerenveenu, před týdnem pak podlehl těsně na půdě PSV.

Rovněž Waalwijk zažívá povedené jaro, z posledních deseti duelů okusil hořkost porážky jenom třikrát - porazit ho dokázaly přední celky Ajax a Alkmaar a naposledy v minulém kole Utrecht.

Nijmegen tedy bojuje o poháry, jeho vedení pak už myslí na další sezonu a získalo dvě posily. Na dvouleté spolupráci se s NEC dohodl záložník Geert Arend Roorda (Heerenveen), na čtyři roky se pak nizozemskému klubu upsal další středopolař Stijn de Looijer (Den Bosch), oba přijdou zdarma. Domácí jistě nebudou chtít nechat vzpomenout na podzimní duel s Waalwijkem, jemuž na jeho půdě podlehli 0:2.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - SC Heerenveen  (sobota 18:45)
Šance Heerenveenu na vybojování druhého místa sice před týdnem razantně klesly, přesto se ale fríský celek nevzdává a hodlá bojovat až do samotného konce. V Almelu tedy pochopitelně půjde za třemi body.

Heerenveen v minulém kole hostil nepředvídatelné Vitesse a dlouhou dobu mu utkání vycházelo podle představ, v závěrečných minutách ovšem ztratil své vedení a nakonec se musel spokojit pouze s nerozhodným výsledkem 1:1. To byla pro hráče kouče Janse velká tragédie, jelikož jejich ztráta na druhý Alkmaar narostla na nepříjemné tři body.

Ve zbývající části sezóny tak nemá Heerenveen příliš na výběr. Pokud stále pomýšlí na ty nejvyšší příčky, musí poslední tři ligové zápasy bezpodmínečně zvládnout. To ale nebude snadný úkol, když vezmeme v potaz, že jej po tomto duelu ještě čekají souboje s Twente a Feyenoordem.

Také Heracles si však nemůže dovolit mnoho ztrát. Jeho manko na osmou Rodu aktuálně činí čtyři body, takže situaci nemá ani zdaleka ve svých rukou, a pokud by tentokrát nedokázal vyhrát, zřejmě by se mohl s vidinou na play off o Evropskou ligu rozloučit. Fotbalisté z Almela se ale stoprocentně nevzdají tak snadno, zvlášť když v posledních kolech uhráli několik cenných výsledků a zvedli si sebevědomí.

Co se absencí týká, domácí budou postrádat disciplinárně potrestanou dvojici Looms - Duarte a zraněného Vejinoviće. To Heerenveen je na tom přeci jen o něco hůř. Z nejrůznějších zdravotních důvodů musí trenér Jans zapomenout na výpomoc Janmaata, Sibona, Švece, Vandenbusscheho a Roordy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.75 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Utrecht - NAC Breda  (sobota 19:45)
Utrecht se na závěr sezóny konečně rozehrál a začal tabulkou stoupat vzhůru. Na play off už sice s největší pravděpodobností nedosáhne, i přesto nehodlá za žádnou cenu polevovat. V nadcházejícím duelu proti Bredě bude navíc favoritem.

Letošní ročník fotbalistům Utrechtu dlouhou dobu nevycházel podle představ, s blížícím se finišem ale začali jít výkonnostně nahoru. V minulých deseti zápasech posbírali výborných sedmnáct bodů a poskočili na dvanáctou příčku tabulky.

Především z domácího stadiónu si Utrecht udělal nedobytnou pevnost. Jako poslední se o tom přesvědčilo Venlo, které sice vedlo už o dvě branky, přesto nakonec odjelo s porážkou 2:4. Nepříznivě vyvíjející se utkání dokázali svěřenci kouče Jana Wouterse otočit i na konci března proti poslednímu Excelsioru, nad nímž vyhráli 3:2.

To v táboře Bredy rozhodně tak optimistická nálada nepanuje, což je způsobeno nedávnými nepříliš povedenými výsledky. Na vítězství čeká NAC už předlouhých šest kol. Hodně mizerným výkonem se prezentoval především během minulého víkendu, kdy musel skousnout domácí porážku 0:3 s Rodou. V tabulce tak i nadále setrval na patnácté pozice, šest bodů od pásma sestupu.

Příliš pozitivní zprávou pro Bredu není ani fakt, že se nyní bude muset obejít hned bez trojice fotbalistů. Konkrétně se jedná o Nemanju Gudelje, Mika Zonnevelda a Santiho Kolka. Na druhé straně barikády jsou na tom o poznání lépe. Chybět totiž bude pouze útočník Jacob Mulenga.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 4.00 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Vitesse - SBV Excelsior  (sobota 19:45)
Fotbalisté Arnhemu dobře vědí, že tři kola před koncem je jejich osud zřejmě zpečetěn a že dokončí sezónu na přívětivém sedmém místě. V tuto chvíli totiž ztrácejí na svého nejbližšího protivníka z Heerenveenu devět bodů a to vzhledem k bilanci vzájemných duelů už stáhnout nejde. Vitesse si musí pouze pohlídat záda a nyní v domácím prostředí může udělat velký krok ke kvalifikaci o Evropskou Ligu. Nicméně jeho soupeř bude hodně houževnatý.

Excelsioru se letos příliš nedaří a dobře ví, že bude výrazně bojovat alespoň o baráž v nejvyšší soutěži. V tuto chvíli je v těžké situaci, ve třech zbývajících duelech narazí na dva celky z nejlepší sedmičky a navíc se představí v přímém souboji na půdě De Graafschapu, kde musí bezpodmínečně vyhrát, pokud se mu to tedy nepovede na půdě Arnhemu. Jeho úhlavní rival totiž remizoval v Groningenu a zvýšil svůj náskok na dva body.

Vitesse má v tuto chvíli náskok pěti bodů na osmou pozici a výhra by mu téměř s jistotou zajistila solidní sedmé místo. Arnhem po třech výhrách v řadě prohrál na půdě Rody, od té doby ale nepoznal porážku čtyři utkání v řadě. Poradil si s Venlem a Den Haagem, velmi cenný bod získal se soupeři z nejlepší šestky, když remizoval 2:2 s Alkmaarem a v minulém duelu také 1:1 v Heerenveenu. To naopak Excelsior čeká na vítězství už pěkně dlouho.

Naposledy si doma paradoxně poradil právě s Rodou, jenže od té doby si v pěti zápasech na svůj účet nepřipsal ani jeden bod. Přitom v úvodu proti sobě neměl nijak těžké protivníky, dobrý výkon předvedl až proti Twente. Jenže nakonec mu štěstí ukázalo záda a inkasovaná branka v druhé nastavené minutě hodně mrzela. Domácí jsou jasnými favority, v podzimním vzájemném duelu vyhráli na půdě posledního celku Eredivisie 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - ADO Den Haag  (sobota 20:45)
Na fotbalisty Venla čeká velice důležité utkání v boji o přímou záchranu a pokud dokážou na domácím stánku vyhrát a přerušit tak šestizápasovou sérii porážek za sebou, mohou ještě živit alespoň nějakou naději. V tuto chvíli ztrácejí na patnáctou Rodu šest bodů a právě na čtrnáctý Den Haag sedm bodů, výhra by opět závěrečné boje lehce zdramatizovala. Naopak Den Haagu stačí k jisté záchraně bod a zajisté pro něj udělá vše, co bude v jeho silách.

Oba dva soupeři se v podzimním vzájemném souboji prali statečně, nakonec ale tři body spadli do klína domácím po výhře 2:0. Nyní se čeká mnohem vyrovnanější souboj s minimem branek, remíza by rozhodně byla asi nejpravděpodobnější variantou. Venlo nebodovalo šestkrát v řadě, ale naposledy podlehlo po sympatickém výkonu silnému Alkmaaru jen 1:2. Den Haag naposledy porazil Groningen 3:0, od té doby ale prohrál s Vitesse a Feyenoordem.

Pro kouče Tona Lokhoffa nyní nastal čas, kdy už musí jeho celek zvítězit. "Hráli jsme dobře druhý poločas proti Arnhemu, první v Utrechtu a celý zápas s Alkmaarem. Jenže jsme nezískali ani bod a nyní to chceme konečně prolomit a navázat na zlepšené výkony. Pokud zvítězíme třikrát po sobě máme šanci. Musíme být ale realisté a plné práce nyní máme s přípravou na Den Haag, toto utkání je pro nás v tuto chvíli nejdůležitější," uvedl Lokhoff.

Lokhoffa nadále těší, že má k dispozici plnou sestavu. "Je to potěšující, jsme opravdu kompletní. Pouze Ismo Vorstermans mí lehké problémy s bokem." Toho by měl v sobotním klíčovém duelu nahradit Alex Emenike. Dále poté vyzívá k diváky k podpoře, která podle jeho slov bude potřeba. "Hraje doma a chceme, aby byl plný stadion. Diváci si konečně zaslouží vítězství a my pro to uděláme všechno," dodává bojovně Lokhoff.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.50 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - BV De Graafschap  (pátek 20:00)
Do konce holandské nejvyšší soutěže schází už pouze tři kola a v páteční předehrávce bude souboj důležitý především pro De Graafschap. Ten už nemůže myslet na přímou záchranu, ovšem určitě se chce poprat alespoň o baráž. V tuto chvíli disponuje jednobodovým náskokem na poslední Excelsior a dobře ví, že potřebuje každý bod. A na půdě Groningenu určitě šanci má.

V pátečním zápase se totiž spolu utkají dva nejhorší celky podle počtu bodů v jarní části. Groningen díky bídnému jaru spadl v tabulce až na třinácté místo se ziskem 35 bodů a i když se v soutěži jistě udržel, tak před sezónou jistě myslel výše. Za celé jaro posbíral pouze devět bodů a na nějaký bod čeká už čtyři ligová kola. Světlou vlaštovkou bylo pouze vítězství 3:0 nad PSV, jinak se celku z Euroborgu nedaří. Naposledy předvedl sympatický výkon na půdě Ajaxu, nakonec ale lídrovi Eredivisie podlehl 0:2.

De Graafschap dokázal vybojovat v jarní části jen sedm bodů a je vůbec nejhorší v tomto ohledu v celé Eredivisii, i Excelsior či Breda získaly alespoň o tři body více. De Graafschap čeká na vítězství dvě ligová kola, naposledy ztratil velice cenné body v domácím prostředí s Heraclesem po prohře 2:3 a nyní je tak chce za každou cenu zpátky. Dobře ví, že na jeho největšího konkurenta z Excelsioru čeká v závěru velice obtížný los a jediná výhra by asi stačila.

Navíc oba dva soupeři se ještě utkají v příštím kole ve vzájemném zápase a ten už zřejmě definitivně rozhodne, kdo nakonec půjde rovnou o patro níže, a kdo do baráže. Excelsior musí tento duel vyhrát, body v Arnhemu a doma s PSV se příliš očekávat nedají. Oba celky se spolu utkaly na podzim v 7. kole a Groningen dokázal po gólové přestřelce zvítězit 3:2, v domácím prostředí je mírným favoritem také teď.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.33 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AFC Ajax31207486:3467
2.AZ Alkmaar31187662:3361
3.Feyenoord Rotterdam31187662:3461
4.FC Twente31179576:3660
5.PSV Eindhoven31186776:4560
6.SC Heerenveen311610569:5158
7.SBV Vitesse311471042:3649
8.Roda JC311421551:5944
9.RKC Waalwijk311251432:4341
10.Heracles Almelo311171348:5240
11.NEC Nijmegen311241538:4240
12.FC Utrecht311091249:5239
13.FC Groningen311051639:5835
14.ADO Den Haag31881534:5532
15.NAC Breda31871638:5031
16.VVV Venlo31742036:7325
17.BV De Graafschap31542228:6819
18.SBV Excelsior31462123:6818

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no nic pro jistotu už dám chladit sekt

Reagovat
Stiksxx

Tohle kolo tomu ještě nevěřím.

Reagovat
smazaný uživatel

tak prej nám fušujete do Narsingha....

Reagovat
AjaxFans

Dobrý nápad Naši sérii nic nezastaví.

Jinak Gronigen dnes x

Reagovat
fantomas

1

Reagovat
AjaxFans

Myslím,že bude pokračovat mizérie

Reagovat
fantomas

I když je fakt, že se na ně zase kouknu, takže to nemůže dopadnout jinak než tragédií.

Reagovat
Stiksxx

Věřím, že dnes se to zlomí

Reagovat
fantomas

Bože muj.

Reagovat
AjaxFans

Co bože můj Ti to říkám, že jste extra nekopové poslední dobou a na remíz musel být dnes solidní kurz.Další vize 1. Ajax 2. Az

Reagovat
fantomas

Tak já nevim, ale viděls ten vyrovnávací gól? Ne že by Groningen byl nějak lepší, to se spíš nechával v prvnim poločase přehrávat, ale takhle kravinálně inkasovat, to fakt na "bože muj" je..

Reagovat
AjaxFans

Nn,neviděl.Budu muset omrknout sestřih

Reagovat
AjaxFans

Tak trefill to celkem pěkně

Reagovat
Elliasson

Tak tohle kolo bude pro Feyenoord velký oříšek. Ale věřím, že ho zvládem. John Guidetti bude muse zazářit!

Reagovat
smazaný uživatel

Zazáří tak maximálně doma v posteli, je nemocnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za blábol zase? Pokud vyhrajem nemusíme se ohlížet na nic a jsme mistři eurofotbale

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

čemu nerozumíš?

Reagovat
fantomas

Tomu, že je to blábol. Vždyť teoreticky jistý to v případě vítězství jednoho z nich prostě mít nebudete...

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš bábol.. To by musel dát AZ nebo Feye ve dvou zbývajících kolech víc jak 24 gólů

Reagovat
afc ajax

ale šanca tam je

Reagovat
AjaxFans

Co říkáte na nové dresy?

Reagovat
afc ajax

moc mi pripomínajú predvlaňajšie ale aj vtedy a aj teraz sa mi páčia

Reagovat
afc ajax

už by takýto výsledok aj stačil !!

Reagovat
fantomas

Omg, ty seš fakt retard. Pořád to prostě neni 100% jistota, pochop to.

Reagovat
smazaný uživatel

nebuď 4%! Mistři!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
fantomas

Achjo.

Reagovat
smazaný uživatel

Roda - PSV 2

Twente - Ajax 0

Feyenoord - Alkmaar 0

Nijmegen - Waalwijk 1

Reagovat
Stiksxx

Waalwijk nevyhraje si myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš Nijmegen?

Reagovat
AjaxFans

Twente fans to jaxi nezvládají

Reagovat
AjaxFans

Kolbein na plac,Twente nás těd jaksi přitlačilo

Reagovat
afc ajax

3kodaže v stredu neuvidím domáce oslavy mám poobednú

Reagovat
afc ajax

"Škodaže"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele