Nizozemec Wijnaldum odešel z PSG do Saúdské Arábie

03.09.2023, 12:22
Aktuality

V Saúdské Arábii bude působit i nizozemský fotbalista Georginio Wijnaldum. Bývalý kapitán národního týmu a bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2010 přestoupil z Paris Saint Germain do Al Ettifaqu. Podle agentury AP dostal francouzský mistr za Wijnalduma deset milionů eur (241 milionů korun).

V Al Ettifaqu se dvaatřicetiletý záložník sejde s bývalým spoluhráčem z Liverpoolu Jordanem Hendersonem. Trenérem týmu je legenda "Reds" Steven Gerrard.

Wijnaldum přišel do PSG předloni právě z Anfieldu, ale neprosadil se. V minulé sezoně hostoval v AS Řím, kvůli zlomenině nohy si však zahrál jen v 23 zápasech a vrátil se do Paříže, kde s ním nepočítali.

S Liverpoolem vyhrál anglickou ligu, Ligu mistrů i mistrovství světa klubů. Tituly Wijnaldum získal také s PSG a s Eindhovenem.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Bandita_Harry

Hendo a Gini spolu pod Gerrardom to je celkom haluz, budem im fandiť mohla by sa tam este stara garda LFC casom rozrast Lovren, Coutinho, Origi...

Reagovat
mistr129

Origi je sympaťák, ten pls ne, ostatní dva by tam zapadli

Reagovat
Seydou Doumbia

Origi je možná sympaták, ale taky nejhorší hráč z těch všech, čili ten by si ani v SA nekopl (Dembélé z Lyonu lepší)

Reagovat
Bandita_Harry

Zabudol som ze majú Dembeleho, Origi je super hráč len on moc nehra futbal, iba dava góly

Reagovat
martin.b

to není haluz, Gerard dostal jen možnost nechat svým kámošům vydělat

Reagovat
Csaplárova past

Wijnaldum není bronzový medailista MS 2010, ale stříbrný.

Reagovat
EverlastD

Bronzovy z 2014. Daval na 3:0 v zapase o bronz proti Brazilii. V 2010 nehral na MS.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele