Niké liga - preview 6. kola: Žilina může zpět do čela

01.09.2023, 08:47, aktualizováno 03.09.2023, 09:35
Previews

Žilina včera přišla o vedení a dnes se může vrátit zpět před Trenčín, potřebuje k tomu ale uspět v Trnavě. Slovan je favoritem souboje s Podbrezovou.

Spartak Trnava - MŠK Žilina

neděle 17:30

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.82 - 4.45

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Slovan Bratislava - Železiarne Podbrezová

neděle 18:00

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.57 - 6.57

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Košice - FC Zlaté Moravce

sobota 15:30

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.52 - 4.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

MFK Skalica - Zemplín Michalovce

sobota 18:00

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.56 - 5.64

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AS Trenčín - DAC Dunajská Streda

sobota 18:00

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.51 - 2.63

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Dukla Banská Bystrica - MFK Ružomberok

pátek 17:30

V predohrávke šiesteho kola Niké ligy vyzve neobyčajne dobre rozbehnutý MFK Dukla Banská Bystrica mužstvo MFK Ružomberok.

"Ružomberok je nepríjemný súper, má svoj štýl futbalu, ale verím, že sa s tým popasujeme a získame do tabuľky ďalšie tri body. Po prvom zápase sezóny, ktorý bol z našej strany veľmi zlý, sme ukázali, že futbal hrať vieme. Je to podložené výsledkami aj hrou," uviedol stredopoliar domácich Branislav Ľupták. Trénerovi Ščasnému chýba dlhodobo zranený Demian.

"Dnes po prvýkrát v týždni trénoval Rymarenko, ktorý mal problém s chrbtom. Arevalo mal po zápase v Dunajskej Strede problém s lýtkovým svalom. Dnes trénoval, ale dnes bol len ľahší tréning, takže uvidíme vo štvrtok, ako na tom budú," priblížil tréner.

Najlepším strelcom Ružomberka je trojgólový Kristóf Domonkos. Sieť súpera rozvlnil v aktuálnej ligovej sezóne trikrát aj Róbert Polievka. Kapitán Dukly bol nominovaný do reprezentácie aj na najbližší zraz, Šimon Mičuda je zas medzi náhradníkmi.

V minulom ročníku sa mužstvá stretli dvakrát. V domácom zápase Dukla prišla o dvojgólové vedenie a napokon nebodovala, ale na ihrisku Ružomberka uhrala remízu. Súboj Banskej Bystrice s Ružomberkom je označované ako "derby cez kopec". Vnímajú toto stretnutie špecificky aj hráči Dukly? "Áno, je to pre nás extra motivácia. Hlavne preto, že ak by sme vyhrali, fanúšikov potešíme možno o čosi viac ako v iných zápasoch," myslí si B. Ľupták.

"Pre mňa to nie je až také veľké derby ako s Podbrezovou. Pripravujeme sa naň ako na každý iný zápas, chceme byť úspešní. Proti Ružomberku to vždy boli bojovné, behavé zápasy, v ktorých rozhodujú detaily. Verím, že my budeme efektívnejší," dodal pravý krajný hráč Lukáš Migaľa.

Banská Bystrica a Ružomberok vybehnú na trávnik najvyššej súťaže v piatok o 17:30.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.81 - 3.91

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
MŠK Žilina
5
4
0
1
14 : 7
12
2
Železiarne Podbrezová
5
3
1
1
9 : 5
10
3
AS Trenčín
5
3
1
1
12 : 9
10
4
Dukla Banská Bystrica
5
3
1
1
10 : 8
10
5
DAC Dunajská Streda
5
2
2
1
9 : 5
8
6
Slovan Bratislava
3
1
2
0
4 : 3
5
Spartak Trnava
4
1
2
1
4 : 3
5
8
MFK Skalica
5
1
1
3
5 : 6
4
9
MFK Ružomberok
4
1
1
2
5 : 9
4
10
FC Košice
4
1
1
2
4 : 8
4
11
FC Zlaté Moravce
5
0
1
4
3 : 9
1
12
Zemplín Michalovce
4
0
1
3
0 : 7
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Igli

co ty Michalovce? Budou 5 kol bez golu?

Reagovat
Dan Gubić

Posledných 5 rokov mali šťastie že sa vždy našiel ešte väčší tragéd ligy. Tento rok to už zdá sa príde, podobne ako Everton aj Michalovce smerujú do podzemia.

Zobudili sa stávkovky. Po fiasku keď na Trnavu doma vystavili kurz 2,3 dnes výrazne klesli. 2,3 bol v lige a dlho bude najvyšší kurz. Prestrelili to lebo Spartak vraj mal rotovať. Ha, no on aj prerotoval 8 hráčov, no tých 8 "náhradníkov" má kvalitu poraziť na Slovensku hocikoho. Ešte majú aj motiváciu blysknúť sa a predrať do základu/rotácie pre skupinu európskeho pohára.

Fantastické podnebie pre útočný futbal. Trnava nadránom zažila solídny daždík, vzduch svieži, je pod mrakom, horúčavy ustali. Po postupe do skupiny bude aj slušná kulisa atakujúca 5 tisíc fanatikov. Oplatí sa zdvojená stávka - Trnava porazí Žilinu a v zápase padne 3,5+ gólu, skúsim aj 4,5+, ruletu presných výsledkov 3:1 4:1 3:2 4:2, a podám aj strelcov gólov. Ale to si do 16:30 musíme počkať na zostavu.

Takáč - Šulek Štetina Gorosito Kompan - Zjelkovič Procházka Oseni - Azango Paur Daniel

Lavička, aka "B" team: Vantruba - Koštrna Kóša Ujlaky Mikovič - Karhan Bainovič Štefánik - Ofori Ristovski Bukata

Reagovat
misomy6

Minulú sezónu rozhodne to nebolo len o tom ze Mikuláš bol najhorší ale na jar Michalovce dosahovali výsledky pod svoje možnosti… za mna sa oslabili tuto sezónu ne len co v hráčskom kádri ale aj na trénerskom poste bohužiaľ hra mužstva nemá žiadne usporiadanie a identitu…a to sme v 6. kole prosim pekne…

Reagovat
Igli

Vypadají fakt špatně. Já je právě vzdy považoval jako taoovou stálici z toho východa. Tipoval jsem na sestup spíš Košice nebo Zlaté moravce. Ti sice nebodují, ale jinak mi přijde, že hrají docela dobře.

Reagovat
xawi

Michalovce kazdy rok skladaju kader v auguste/septmebri. Aj teraz pomaly posiluju, ono to este pride. Aj ked je pravda, ze tento rok si to budu musiet o udrzanie rozdat oni so Skalicou a ZM.

Reagovat
doughty

Žilina fantasticky, úplne s prehľadom a zaslúžene, takto zdolať Trnavu tomu tlieskam. Na Trnave bolo vidno že má toho dosť, potrebuje oddýchnuť a opäť dobre reprezentovať našu ligu v Európe, len v lige to na prvú šestku asi nevidím, tých zápasov bude na nich veľa.

Táto sezóna môže byť na čele veľmi zaujímavá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele