Nikdo není vhodnější pro tuto práci, říká Magath

03.02.2011, 20:00
Aktuality
Atmosféra na Schalke před druhým letošním velkým derby pořádně houstne. Příznivci německého vicemistra jsou značně rozezleni lednovými přestupy, trenér a manažer Felix Magath ale zachovává chladnou hlavu a říká, že je pro Königsblauen stále tím pravým...

Fanoušky rozhořčil především poslední den přestupového okna, kdy do Gelsenkirchenu zamířili Angelos Charisteas a Ali Karimi. S jejich příchody se počet hráčů, které za devatenáct měsíců Magath přivedl do klubu, zaokrouhlil na čtyřicet.

"Zbytečně zničil nejlepší obranu ligy, bez očividného konceptu angažoval bezpočet hráčů a v klubu nastolil mrazivou atmosféru strachu,” vyčítají fanoušci v otevřeném dopise Magathovi, který loni klub senzačně dovedl na druhé místo.

Magath však na svém stylu nic měnit nehodlá. ”Každý mě zde zná a ví, jak pracuji. Na Schalke hrají velkou roli emoce, ale neexistuje nikdo vhodnější pro tuto práci než já. Nemám žádný problém s tím, abych své kroky vysvětlil fanouškům,” nechal se slyšet kouč, který vyhrál bundesligu s Bayernem Mnichov a Wolfsburgem.

Klid do řad Königsblauen by mohl vnést jen zítřejší úspěch v derby, rival z Dortmundu je ale letos zatím takřka nezastavitelný a momentálně má nasbírán přesně dvojnásobek bodů co Schalke. ”Domnívám se, že zítra nastoupíme proti nadcházejícímu mistrovi. Lídr ligy je naprosto jasným favoritem,” pronesl Magath.

Autor: Petr Vaněček / football365.com, bild.de

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už je trapny

Reagovat
smazaný uživatel

v čem ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ve všem + je to šílenec v ohledu přetupové politky .

Reagovat
ryzskej

Lídr ligy je naprosto jasným favoritem.

to mi připomíná vyjádření jednoho kouče realu madrid proti barceloně, který prohlásil, že barca má zápas v kapse...

Reagovat
SniperxXx

A co má prohlašovat teda? Když řekne, že určitě vyhraje tak tu každej mele jakej je to namyšlenec a že si nevidí do huby. Když udělá skromné prohlášení, tak na něj každý plive, že nevěří vlastnímu týmu. Ale tak co "kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde...."

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo ještě může klasicky: "Bude to těžký zápas, ale míč je kulatý, začíná se za stavu 0:0, pokusíme se vyhrát."

Reagovat
Filip12

No posily vypadaj dobře Charisteas famozní na euru 2004 a Kamiri ( vždycky sem si ho plet se zpěvákem Amirim) :D byl dobrej v Bayernu

Reagovat
Pipo123

dve podstatné veci v tvojom komentári, "rok 2004 a slovo byl"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri sa do kalendáru aký je aktuálny rok

Reagovat
domingo

Famózní Charisteas nedokázal posadit ani kopyto Kermorganta, probůh

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Filip12

Reagovat
Arne

Když on se tam necítil dobře, víš?

Reagovat
Arne

Ne vážně, dostal šanci? Já jako vím, že na to nemá, ale nemyslel jsem si, že je až tak špatnej, aby pro něj bylo i Arles moc.

Reagovat
domingo

Moc právěže ne, evidentně tam byl i nějakej jinej problém. Taky rozvázal smlouvu uprostřed podzimu s tím, že je šokovanej, jak to v klubu na takové úrovni chodí (nebo tak něco). Ono celý Arles jsou takovej omyl

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem rikal pred zhruba mesicem? do pi.. s nim

Reagovat
smetos

charisteas a karimi by se mozna prosadili max v slavii

Reagovat
smazaný uživatel

no, zdá se mi, že začíná hodně rychle senilnět

Reagovat
mesyas

kolik že to dohromady přivel? pochpil jsem to správně že přivedl 4O hráčů?

Reagovat
smazaný uživatel

Neuškodilo by trochu sebekritiky a objektivity, pane Magath...

Reagovat
REPLIKATOR

Už ho zkoumal psychiatr?

Reagovat
smazaný uživatel

"Zbytečně zničil nejlepší obranu ligy" S tím nesouhlasím. Bordon upadal a chtěl odejít, s tím Magath nemohl nic dělat, Rafinhovi by končila smlouva a stejně by odešel (navíc místo něj přišel Uchida, který se jeví být velmi dobrou náhradou), tak akorát ten Westermann, který stejně nenastupoval pevně na určitém postu. Se zbytkem souhlasím. V létě bude mít možnost trochu napravit pověst, jinak mu to dají fandové pěkně sežrat

Reagovat
jv

Celkem souhlasím, jen ten Westermann je teď v HSV výbornej. Mimochodem má nejlepší úspěšnost v obranných soubojích, jo a nejlepší přesnost centrů má prej Demel... Jinak Nuri je druhej a má nejvíce kontaktů s míčem.

Reagovat
smazaný uživatel

taky mu van Gaal vzal konkutenta, když strčil Bastiana kamsi za hrota

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem docela překvapený jak dobře hraje Demel směrem dopředu

Reagovat
jv

Jj, já právě taky...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Mně právě Westermann přišel tragickej, co jsem viděl. Hodně hoří 1 na 1ho. Navíc dřív v Schalke zaskočil na levém kraji, pravém kraji, v záloze, teď mi přijd,e že spadl zpátky do průměru

Reagovat
Arne

Mně přijde dobrej, teď na jaře tu defenzivu dost drží... On chtěl do HSV, aby konečně hrál stabilně na stoperu a měl šanci na repre. Na tu šanci podle mě teď moc nemá (na základ), ale pomohlo mu to.

Reagovat
jv

Právě 1 na 1 je prej nejlepší, tak nevím... Ale mě taky přijde dobrej, hlavně teď na jaře to dost drží, co jsem viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

"Najednou si přivedou šest hráčů, je za tím nějaká strategie nebo koncept?" ptal se středopolař. "Město Wolfsburg není zrovna moc krásné. Wolfsburg vlastně ani není městem, to je jen VW,"

...dobře Pinto

Reagovat
jv

Jj dobře to řekl, konečně někdo, kdo řekl co si většina fandů myslí.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
Arne

Mě se hlavně líbí, jak to potom zvládl na hřišti... Vzhledem k tomu prohlášení na něj musel bejt tlak mnohem vyšší než normálně, ale prakticky rozhodl a prý hrál výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

trochu symbolické, že to udělal zrovna on

Reagovat
smazaný uživatel

Německý Jarolím, koukám...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele