NEWCASTLE BEZ TRENÉRA

06.05.2007, 23:00
Aktuality
Newcastle United je odedneška bez manažera. Dosavadní šéf lavičky Glenn Roeder rezignoval na svou funkci po schůzce s vedením klubu. Jeho nástupcem by se mohl stát bývalý manažer Boltonu Sam Allardyce, hovoří se také o Svenu-Göranu Erikssonovi.

Roederova rezignace překvapila, přestože fanoušci Magpies volali po jeho hlavě už dlouho. Nicméně ještě včera, krátce po porážce s Blackburnem na domácí půdě, žádal veřejnost o trpělivost. "Suďte mou práci po normální sezóně. Ano tato sezóna byla mizerná, ale s tolika zraněními by si těžko poradily i silnější kluby než jsme my," řekl Roeder pro The Times. "Pevně věřím, že dostanu šanci přes léto tým připravit a v příští sezóně splatit důvěru," dodal.

Roeder se ujal v Newcastlu otěží v únoru 2006, kdy vystřídal Graemea Sounesse. Mužstvo dovedl z pásma sestupu až na sedmé místo a tím pádem do Poháru UEFA. V něm došli letos Roederovi svěřenci do osmifinále, kde ztroskotali na nizozemském Alkmaaru. V lize to bylo ještě horší. Newcastle dlouho okupoval pozice těsně nad sestupovou propastí a až vzepětí v druhé polovině sezóny ho dostalo na dohled pohárovým příčkám. Po sérii porážek klesly Magpies na 13. místo a Roeder zřejmě definitivně ztratil zbytky důvěry svých nadřízených.

Mimořádná schůzka vedení, která se konala v neděli, jasně naznačovala, že Roederovy dny v Newcastlu jsou sečteny. Pravděpodobně pod tlakem ze všech stran nakonec Roeder sám na svou funkci rezignoval.

Jeho nástupcem v uvolněném křesle by se mohl stát Sam Allardyce, který nedávno po dohodě s vedením klubu opustil manažerský post v Boltonu. Freddy Shepherd, předseda Newcastlu, však podobná spojení tvrdě popírá. "Nikdy jsem nemluvil se Samem Allardycem a on nikdy nemluvil se mnou," ohrazoval se včera rázně proti spekulacím. Allardycovo angažování by však pravděpodobně narazilo i na odpor Boltonu. "Se Samem jsme měli kontrakt na dva roky a pokud bude pracovat jinde, budeme požadovat kompenzaci," prohlásil předseda Boltonu Wanderers Phil Gartside.

Dalším člověkem úzce spojovaným s Newcastlem je bývalý anglický reprezentační trenér Sven Göran Eriksson. Také kontakt s ním však Shepherd popírá. Podle kuloárních informací je ideální Shepherdovou volbou bývalý skvělý střelec Newcastlu a anglické reprezentace Alan Shearer, který v současnosti pracuje jako spolukomentátor pro televizi BBC. Dále se prý Shepherdovi zamlouvají metody současného kouče Blackburnu Marka Hughese, nebo dvojice, která dovedla k postupu do Premier League Sunderland, tedy Niall Quinn a Roy Keane. Kdo se ale nakonec opravdu ujme kormidla by mělo být známo během několika příštích dní.

Autor: Jiří Fišara / timesonline.co.uk, goal.com, eurofotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Newcastle je velký klub, není možné, aby pořád hrál ve středu tabulky...

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostý souhlas, jako jejich fanda už jsem nějakou tu dobu z výsledků velmi zklamaný. A k tomu trenérovi-Big Sam by se mi tam velmi zamlouval

Reagovat
smazaný uživatel

Samma moc nemusím, má to na můj vkus až moc založené na fyzické hře. Hlavně udělat něco s tou obranou, jinak to zase nemůže dopadnout jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Od letní přípravy všechno prostě musí být zapomenuto a musí se začít úplně nanovo. Tým by se jmény co má, měl hrát mezi první šestkou Premier League. Snad se to podaří...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele