Netradiční angličtí účastníci evropských pohárů

14.03.2011, 09:00
Profily, historie
Los FA Cupu rozhodl o tom, že v příštím ročníku Evropské ligy by se kromě Birminghamu City mohl objevit jeden z dvojice Bolton Wanderers − Stoke City. V tomto článku si vysvětlíme, proč jejich kvalifikace v tomto momentě ještě není definitivní. Zároveň se podíváme do historie na další menší kluby v pohárech.

Nejprve pár slov tomu, jak probíhá kvalifikace do evropských pohárů. První čtyři celky postupují do Ligy mistrů − tři přímo do skupin, čtvrtý tým v tabulce bude muset přejít přes jednoho soupeře. Situace by se mohla změnit ještě v případě, kdyby například momentálně pátý Tottenham Hotspur vyhrál Ligu mistrů a zároveň by nedokázal v Premier League skončit v první čtyřce. Poté by čtvrté místo zaručovalo účast pouze v Evropské lize.

Třetí kvalifikační kolo Evropské ligy si zahraje Birmingham City jakožto vítěz Carling Cupu. Jedno místo ve 4. kvalifikačním kole (play-off) připadne ligové soutěži (tj. 5. místo v Premier League). Do stejné fáze Evropské ligy půjde také poslední anglický účastník, jenž by měl vzejít z FA Cupu. Pokud se vítěz FA Cupu kvalifikuje do Ligy mistrů, tak si Evropskou ligu zahraje poražený finalista. Jenže kdyby se například možný vítěz FA Cupu Manchester City kvalifikoval z Premier League pouze do Evropské ligy, tak by měl finalista smůlu a jedno místo navíc by získala ligová soutěž. Ani samotná prohra ve finále FA Cupu s týmem z první čtyřky ještě účast v Evropě nezaručuje. Portsmouth nedostal povolení startovat v tomto ročníku Evropské ligy kvůli svému finančnímu stavu.

Existuje tedy několik proměnných, které by mohly situaci ještě změnit. Předpokládejme však, že se nic výjimečného nestane. V takovém případě se v Evropské lize objeví Stoke City nebo Bolton Wanderers, jejichž jména si s účastí v evropských pohárech nespojujeme. Které anglické kluby patří do této skupiny?

Birmingham City
Blues se v roce 1956 stali vůbec prvním anglickým klubem, který se objevil v evropském poháru. Birmingham City dostal pozvánku do prvních čtyř ročníků Poháru veletržních měst. Jedno město mohl reprezentovat pouze jeden klub, Aston Villa možnost kombinovaného týmu odmítla. Blues z toho profitovali a dokonce se dostali do dvou finále této soutěže: v nich si zahráli s Barcelonou a A.S. Roma.

Podle statistik se výsledky vítěze Carling Cupu ve zbytku sezony zlepší o 10 %. Blues by to přišlo velmi vhod, protože se v ligové tabulce nachází nebezpečně nízko. Svěřence Alexe McLeishe ještě čeká boj o to, aby si Birmingham City odbyl premiéru v evropském poháru pod hlavičkou UEFA jako prvoligový klub.

Bolton Wanderers a Stoke City
Nyní už je jisté, že ve finále FA Cupu se objeví jeden z těchto týmů. Soupeřem mu bude vítěz manchesterského semifinále City vs. United. Pro Bolton i Stoke by se jednalo o třetí účast v pohárové Evropě. Boltonu dvakrát zařídil postup do Poháru UEFA Sam Allardyce úspěšným umístěním v Premier League. V obou případech dokázali Trotters postoupit ze skupiny, v sezoně 2005−06 vypadli s Marseille, o dva roky později už pod vedením Garyho Megsona se Sportingem.

U Stoke City se musíme vrátit do 70. let. V roce 1972 Stoke vyhrálo svou prozatím jedinou trofej, a to League Cup. O dva roky později si Potters zajistili účast v Poháru UEFA díky 5. místu v lize. Pod oběma úspěchy je podepsán manažer Tony Waddington. Fanoušci Stoke si však evropské poháry moc neužili. V obou případech vyšel na Stoke silný soupeř (Kaiserslautern a Ajax) a anglický tým z Poháru UEFA ihned vypadl.


DALŠÍ KLUBY SE DVĚMA ÚČASTMI

Fulham
Cottagers nejprve ochutnali Pohár UEFA v ročníku 2002−03 díky úspěchu v Poháru Intertoto. Ze soutěže vypadli až se třetím soupeřem (Hertha BSC). Pod vedením Roye Hodgsona zažil klub zázračnou záchranu, postup do Evropy ze 7. místa a nakonec úžasnou cestu do finále Evropské ligy 2010.

Middlesbrough
Steve McClaren dovedl Boro do Poháru UEFA ve dvou případech. Nejprve díky výhře ligového poháru v roce 2004 − tým ze severovýchodu Anglie následně došel do osmifinále, kde podlehl Sportingu. V ročníku 2005−06 McClarenovi svěřenci dokráčeli až do finále. V něm prohráli se Sevillou vysoko 0−4, ale obrovské uznání získali za to, že v předchozích dvou kolech dvakrát utekli hrobníkovi z lopaty a otočili nepříznivý průběžný stav 0−3 na zápasy.

Queens Park Rangers
Klub z Loftus Road vyhrál ligový pohár roku 1967, ale v té době ještě Pohár UEFA neexistoval. Na účast v pohárové Evropě si musel počkat až do ročníku 1976−77 zásluhou 2. místa v lize. The Hoops v Poháru UEFA zastavilo až ve čtvrtfinále athénské AEK po penaltovém rozstřelu. V 80. letech pod vedením Terryho Venablese Queens Park Rangers postoupili zpět do první ligy a v roce 1984 skončili na 5. místě. Venables odešel do Barcelony, jeho bývalý klub v Poháru UEFA zaznamenal brzké vypadnutí s Partizanem.

Burnley
Tento klub svého největšího úspěchu dosáhl v roce 1960, kdy vyhrál nejvyšší anglickou soutěž. V Poháru mistrů evropských zemí vypadl v druhém kole s Hamburgerem SV. Clarets si mezinárodní soutěž zahráli ještě v ročníku 1966−67, v Poháru veletržních měst postoupili až do čtvrtfinále.


KLUBY S JEDNOU ÚČASTÍ

Portsmouth (2008−09)
Vítěz FA Cupu postoupil do skupiny Poháru UEFA, ale skončil v ní na posledním místě.

Milwall (2004−05)
Druholigový Milwall se pod vedením hrajícího manažera Dennise Wise dostal až do finále FA Cupu, v němž prohrál s Manchesterem United. Na evropské scéně se moc dlouho neohřál, protože ihned vypadl s maďarským Ferencvárosi TC.

Norwich City (1993−94)
Norwich strávil značnou část historicky první sezony Premier League na prvním místě, ale v závěru mu došly síly a skončil třetí. V Poháru UEFA se předvedl v dobrém světle, protože dokázal přejít přes Vitesse a Bayern. Vyřadit ho dokázal až budoucí vítěz soutěže Inter.

Watford (1983−84)
Druhé místo v lize znamenalo pro Watford kvalifikaci do Poháru UEFA. Přes Kaiserslautern a Levski Sofia postoupil do třetího kola, kde ho čekala Sparta Praha. Hornets doma prohráli 2−3 a z Československa si odvezli čtyřgólový debakl.

Sunderland (1973−74)
V roce 1973 vyhrál Sunderland FA Cup a postoupil do Poháru vítězů pohárů. Při své jediné účasti v Evropě vypadl v druhém kole se Sportingem.

Coventry City (1970−71)
V posledním ročníku Poháru veletržních měst se objevilo také Coventry City. V druhém kole prohrálo na hřišti Bayernu 1−6, a tak domácí výhra 2−1 nad německým soupeřem už nic neřešila.

Autor: Martin Hájek

Komentáře (179)

Přidat komentář
niflheim

A teď komu to přát víc - Boltonu, který má životní sezónu, nebo Potters, na které bych byl v Evropě rozhodně zvědavý

Reagovat
FC Porto FC

Hlavně ne Stoke

Reagovat
tomasinho

Takže možnost na poháry stále žije.

Reagovat
cristiano.K.

slípky mají ve vlastních rukou náš osud bud musí moc prohrávat a nebo moc vyhrávat,aby se dostali před City.

Reagovat
Filipow

Byl bych raději, kdyby slípky vyhrávali..

Reagovat
tomasinho

Jo, já taky, protože kdyby prohrávali, tak my stejně vyhrávat nebudeme. Ale radši Spurs na úkor jednoho z dvojice City, Chelsea.

Reagovat
cristiano.K.

jako šance dostat se před city není zas tak mizivá.5bodů ztráta,zápas k dobru na CFC jim nevěřím to fakt ne a hlavně se bojím toho,že je LM bude stát spoustu sil a zaměří se hlavně na ní víc a není se čumu divit

Reagovat
smazaný uživatel

Poháry pro Bolton

Reagovat
PePiG7

Bolton

Reagovat
Darren Fletcher

stoke

Reagovat
smazaný uživatel

tak z téhle dvojice snad raději Bolton ... ikdyž výsledky Stoke by v evropě taky mohly bejt zajímavý ... každopádně sem zvědavej na výkony ať už toho nebo toho

Reagovat
smazaný uživatel

Trotters si to za tuto sezonu zasluzia, zivotna sezona, navyse hraju celkom pekny futbal odkedy ich prevzal Coyle. Potters si tam neviem predstavit s tou ich taktikou Delap - Carew

Reagovat
tomasinho

Já právě ano, strašně by zajímala konforntace Stoke s evropskými týmy.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
cristiano.K.

momentálně pátý Tottenham Hotspur vyhrál Ligu mistrů a zároveň by nedokázal v Premier League skončit v první čtyřce. Poté by čtvrté místo zaručovalo účast pouze v Evropské lize.

nevděčné 4. místo

Reagovat
tomasinho

Když jsme ale v roce 2005 skončili pátí, tak hrálo LM 5 týmů z PL ne? Jak jsme si vymodlili účast jako obhájce.

Reagovat
niflheim

An exception to the usual European qualification system happened in 2005, after Liverpool won the Champions League the year before, but did not finish in a Champions League qualification place in the Premier League that season. UEFA gave special dispensation for Liverpool to enter the Champions League, giving England five qualifiers.[25] UEFA subsequently ruled that the defending champions qualify for the competition the following year regardless of their domestic league placing. However, for those leagues with four entrants in the Champions League, this means that if the Champions League winner falls outside of its domestic league's top four, it will qualify at the expense of the fourth-placed team in the league. No association can have more than four entrants in the Champions League.

Reagovat
papos182

Takze, Spurs skonci na 5. miste a vyhraji LM. Man City skonci na 4. miste a vyhraji FA Cup. A LFC jde do Evropy

Reagovat
cristiano.K.

což by znamenalo odchod Manciniho ze city pochybuji,že by ho tam nechali,když by "nevybojoval" LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

City se do finále nedostanou.

Reagovat
m0rientes9

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton

Reagovat
mike.84

bolton si to zaslouží nejvíc...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham za minulou sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

Cesta do finále FA Cupu není letos nic jednoduchého. Liverpool, namotivovaní The Saints, Arsenal a teďka Man City.

Reagovat
smazaný uživatel

o to bude to vitazstvo v FA Cupe krajsie

Reagovat
smazaný uživatel

Bral bych radši PL a LM. A FA Cup bych nechal Stoke. Ale zase když už hrajem s Man City, tak by byla ostuda s nima prohrát. A potom škoda prohrát finále, když už bysme se dostali tak daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som radsej bral PL a FA Cup, zvlast, ked mame vo vlastnych rukach predlzenie Citizenskeho cakania na trofej na 35 rokov

Reagovat
Shevchenko

To píšeš jak kdybys to nechtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Chcu, ale pochybuju že zvládnem vyhrát všecko. FA Cup je nejblíž, liga bude ještě zamotaná a LM je spíš teorie, nicméně Sira Alexe se nedá podceňovat a nás nikdy předem odepisovat. Já budu rád za PL. Zbytek je nad plán.

Reagovat
vodka

Stoke!

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ta evropa vyjde, to by byla paráda.

Reagovat
Liquid

ať FA Cup vyhraje Bolton nebo Stoke oba si to zaslouží a v EL by podle mě ostudu neudělali, mají na to klidně vymlátit i Juventus

Reagovat
papos182

V soucasne dobe vymlati Juventus kde kdo.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo kdyz to dokazalo Lecce nebo Bologna tak proc ne .

Reagovat
smazaný uživatel

"Situaci by se mohla změnit ještě v případě, kdyby například momentálně pátý Tottenham Hotspur vyhrál Ligu mistrů a zároveň by nedokázal v Premier League skončit v první čtyřce. Poté by čtvrté místo zaručovalo účast pouze v Evropské lize." ... Blbost, jedno místo v základních skupinách LM je automaticky rezervováno pro obhájce...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsem to měl dostat. Postup do zákl. skupin LM z ligy má 21 týmů + obhájce... Pokud by se obhájce kvalifikoval už díky umístění v lize, celé se to posune a z lig postoupí 22 týmů (pomůže to hlavně švýcarskému mistrovi)

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak to hrozně přeju Boltonu, hraje letos pod Coylem super fotbal, hrozně mě jeho výkony překvapily... Bojím se ale že to budou mít City nebo United...

Reagovat
Liquid

no paráda, já do teď měl, že by to Stoke nebo Bolton museli vyhrát FA Cup, takže naděje Liverpoolu na EL jsou velmi malé, to je dobře

Reagovat
papos182

...a nadeje, ze by Chelsea obhajila FA Cup jsou jeste mensi, to je taky dobre

Reagovat
smazaný uživatel

na to jsi přišel brzy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když EL hrát nebudem, tak mi to bude jedno, stejnak na tu soutěž LFC sere.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M0rb1D4S

Když na to budete srát, tak vám odejdou největší hvězdy

Reagovat
smazaný uživatel

Priorita LFC je LM.

Reagovat
cristiano.K.

to je sice pravda,ale každým kolem v letošní sezoně nás zajímá čím dál víc.Sice venku hrajem klasicky špatně,ale doma to umlátíme

Reagovat
smazaný uživatel

aha, cize ked nehrate LM tak seriete na EL hej?

Reagovat
cristiano.K.

tak to není a můžeš si toho všimnou, i když nehrajou hráči ze základu,tak výsledky zatím mluví za vše doufám,že EL vyjde a Kenny bude dělat to co Roy v základní skupině,dávat šanci mladým

Reagovat
tomasinho

No jasně, polepované sestavy, mladíci, výkony jak z přáteláků. To už se rovnou můžem soustředit na ligu než hrát zápasy s týmy jako Rabotnički.

Reagovat
smazaný uživatel

Líp bych to neřekl.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

ved ako myslite

Reagovat
tomasinho

Nebo copak ty vidíš v EL pro LFC perspektivu? Peněz z toho zas až tak moc neteče, herní přínos žádný. A hráči by neodcházeli kvůli absenci v EL, ti chtějí hrát LM, takže EL jim je u zadku.

Reagovat
smazaný uživatel

tu vobec nejde o perspektivu ani o peniaze...ide o to ze tim si ma moznost zahrat o pohar, hraci sa stretavaju s inymi stylmi futbalu, mladi hraci naberaju skusenosti na europskej scene (predsa len je to ma nejaku prestiz a dost casto sa tam stretnes s timami s ktorymi by si sa mohol stretnut aj v LM) a v neposlednom rade vyhrat europsky pohar je nieco specialne a hraci maju novu motivaciu...pozri sa na Arsenal, 90% hracov nevie co je to uspech a preto hraju tak ako hraju...ale vy sa kludne na to vyseriete, sak preco nie...a ked nevyjde liga ani o rok tak zase...pohoda

Reagovat
tomasinho

S jinými styly se setkají i v lize, mladí můžou nabírat síly v CC, FA Cupu nebo proti slabším soupeřům. Ale tihle hráči nemají EL extra motivaci, ti chtějí hrát LM. A myslíš, že když an to serou letos, tak by to příští rok bylo jiné? Můj názor vyplývá z toho, jak se k této soutěži staví LFC letos. Příští rok bude priorita LM, takže bude dobré ušetřit v lize síly a nevyšťavovat se zápasy, kdy o nic nejde. A když to nevyjde příští rok? Tak nevyjde no.

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný přínos vidím v tom, že ti mladí hráči dostanou prostor. Když si vezmu, že díky EL nám teď chybí Dani v lize tak to je moc velká cena... Jinak já teda FA Cup nepovažuju za soutěž pro mladíky... A v CC zase tolik zkušeností nenaberou, když vždycky vylítneme v prvním zápase... Ale letos už očekávám, že EL bude priorita, v lize už nám o nic nejde a trofej - k když ne tak prestižní - taky není k zahození...

Reagovat
tomasinho

To jde vidět na tom, jak se pak k tomu ale stavíme. Odchozené zápasy, sestavy s 5 střeďákáma atd. Já tam ten přínos prostě nevidím a v té soutěži je momentálně spousta kvalitnějších týmů, které mají na výhru větší šanci než my.

Reagovat
cristiano.K.

nesouhlasím s tebou. Liga je vždy prioritní.V zápasech nastupuje 5 středáků? Jediný krajní záložník je v podstatě Maxi +Johnson,kterýho tam nikdo nepostavil zatím holt se ta sestava nějak slepit musí,když naše přestupová politika posledních let je na... zápasy jsou nekoukatelné,prostě bída.Někde ti mladí sbírat zkušenosti musí.FA a CC? To by jsme nesměli vypadávat v prvních kolech.Roy to v tomhle ohledu dělal dobře nechal hrát béčko s juniorkou a výsledek?Postup ze základní skupiny EL. K čemu je ted dobrá liga,když se z ní zřejmě nikam nedostaneme?At ted koukaj vyhrát EL.Sice slabá náplast za spackanou sezonu,ale aspon naká!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Ale já nemyslím ligu teď, ale příští rok. Letos EL prostě nevyhrajem, když je tam hafo kvalitnějších týmů. A příští rok bude priorita liga, takže by EL nebyla k ničemu. Jenže to Royovo béčko by nidky nepostoupilo, kdyby se například doma nepostavil Gerrard proti Neapoli. Těch čtvrtečních zápasů je až moc.

Reagovat
smazaný uživatel

nechapem ta fakt

Reagovat
tomasinho

To můj problém není.

Reagovat
smazaný uživatel

nie, pretoze tvoj problem je, ze v tomto si mimo

Reagovat
tomasinho

To není vůbec o tom, kdo je a není mimo. Jen má každý odlišný názor, letošní sezona byla ztracená dávno, proto EL je priorita letos, příští rok by se na to sralo a tím, že by přišly v létě posily by si ani ti mladí v EL pořádně nezahráli.

Reagovat
cristiano.K.

liga je priortia vždy.Gerrard ven ani v základních skupinách nejezdil, a to že odehrál jeden,dva zápasy doma,když byl zdravý v tom bych taky problém neviděl nečekal bych,že se někdy shodnu s kiwim,holt nová doba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Reagovat
mithro

OT: Hargo dnes zacal znovu trenovat, boze ako mu drzim palce aby este mohol obliect dres United

Reagovat
fantomas

Ale po sezoně teda končí, že jo?

Reagovat
Tomanatura

To se nevi, pokud jeste letos naskoci a jeho stav bude vypadat dobre, muze dostat nejake provizorni prodlouzeni na rok. Dle meho by mu v pripade jeho 100% fyzickeho stavu SAF sanci dal.

Reagovat
mithro

tak tak, prinajhorsom ta pay for play zmluva, ak bude zdravi nie je dovod preco mu nedat sancu..

Reagovat
smazaný uživatel

no to sa uvidi podla toho aky bude mat navrat...tentokrat uz posledny

Reagovat
Tomanatura

Nevis prosimte, kdo mel v zapase 18tek s LFC sedmicku na drese?

Reagovat
smazaný uživatel

Larnell Cole...velmi sikovny hracik

Reagovat
Tomanatura

Jo, dik.

Reagovat
Kaze

To je ten, co zkoušel paradinhu a dostal druhou žlutou?

Reagovat
tomasinho

To byl Pogba ne?

Reagovat
smazaný uživatel

to bol Pogba, Cole bol ten co kopal tu penaltu namiesto neho a vypracoval druhy gol pre Ravela

Reagovat
smazaný uživatel

trenoval uz aj Nani, Carrick a Park...naopak netrenoval Vidic, Rio a Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to bude tentokrát šťastnější, než ten poslední pokus s Woves.

Reagovat
niflheim

Byl bych rád, kdyby se dal dokupy a vydržel až do důchodu

Reagovat
EL Gringo

musime skoncit aspon 5 tuto sezonu ( The Reds )

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by vyhráli Stoke ten FA Cup, druhá nejúžasnější soutěž a vyhrál by ji jeden z nejlepších klubů (co se týče sympatií, prostředí fanoušků..).

Stoke!

Reagovat
$dolar$

http://fotbal.sport.cz/clanek/183770-arsenal-je-proklety-a-hvezdy-selhavaji-rika-petit-wenger-ale-o-titulu-nepochybuje.html

Tak ze 4 poharu, uz je jasna jen liga Ten ubrecenec je jedna z nejvtipnejsich postav ve fotbale vubec

Reagovat
Liquid

taky jsem to chtěl sem hodit abych potěšil Carrie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Ha, už jste kompletní Podívejte se srandisti i na to, co Wenger doopravdy řekl, ne na nadpis sportu.cz.

Reagovat
Liquid

neboj přečetl jsem si to a nicméně ti musím dát za pravdu, v samotném článku to, že o titulu nepochybuje zmínka není

Reagovat
smazaný uživatel

ugdshfzsghfuishfsifhsduifhsiufhisdfsdfcvsfsfsd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Uklidni se. Je to jeden z nejlúspěšnějších koučů posledních 30let.

Reagovat
Arbiter

ono se to ale nijak nevylučuje

Reagovat
C-M@ster

Záčátky sezón má výborný, pak se mu ze 5 hráčů zraní a mladejm dojde dech.

Možná by měl nějak změnit tréninkový metody, aby se tolik hráčů nezraňovalo, tohle přece nemůže být náhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono to suvisi aj s typom hracov akych si do timu berie...90% timu by uz bolo na pol roka out keby hrali take suboje ako Wilshere

Reagovat
fantomas

Bravo, nad bulvárnim titulkem se takle intenzivně dovedete bavit fakt jen vy dva.

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger je drsňák, že bere vypadnutí ze třech soutěží ve třech týdnech jako test.

Reagovat
smazaný uživatel

v akych 3 tyzdnoch...13 dni

Reagovat
smazaný uživatel

hahahaa

Reagovat
soukup

asi se dám na modlení se současnou špatnou formou je Bolton těžký soupeř... a když by to vyšlo, tak doufám, že Pulis zabrousí při posilování i mezi fotbalisty

Reagovat
j_mrazik

Stejně dáváte góly jenom z autů.

Reagovat
soukup

ale stejně by ten aut mohl vybojovat hráč typologicky podobný Tuncayovi a ne třeba Carew

Reagovat
Arbiter

a stejně jim to furt prochází

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by to skvely, kdyby se zase ve Stoke on Trent hral evropsky pohar, moc bych jim to pral

Reagovat
smazaný uživatel

A to video Fulhamu je nadherny

Reagovat
fantomas

S tak těžkym losem/pavoukem je to fakt hodně k nevíře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Counter

Reagovat
tomasinho

100. pro Stoke v EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Danny Larkin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

Reagovat
soukup

Reagovat
herbage

Stoku nééé...

Reagovat
smazaný uživatel

přece chceme vidět tu konfrontaci s Juve ale ten se tam asi ani nedostane

Reagovat
soukup

kušuj

Reagovat
herbage

Sorry, ale Trotters vs Potters, jasná volba Klusáci do toho, Hrnčíři fůůůj

Reagovat
soukup

tak v současných výkonech to chápu, na jaře hrajeme co do koukání nejhorší fotbal od vstupu do PL

Reagovat
herbage

No sice budu za vyvrhela, ale Bolton také není žádná hitparáda. Oni nebo vy, to je prašť jak uhoď

Reagovat
soukup

já teda viděl Bolton všehovšudy tak dvakrát, ale líbil se mi

Reagovat
fantomas

Reagovat
vitasrp

No to si ale fakt děláš prdel...

Reagovat
herbage

Dělám, ale fantomas se dle očekávání chytil

Reagovat
fantomas

Reagovat
soukup

tak kdo to taky má u tebe poznat, když kromě Arsenalu, Barcelony a milionu přihrávek nic neuznáváš...

Reagovat
fantomas

Reagovat
herbage

Tak právě, Bolton a Stoke jsou v mém žebříčku víceméně, jen ten Bolton je přeci jen o něco výše

Reagovat
herbage

*víceméně nastejno

Reagovat
fantomas

Dyt styl Stoku vysloveně odsuzuješ, zatímco Bolton trénuje velký obdivovatel Wengera...nechápu, že "víceméně nastejno".

Reagovat
smazaný uživatel

U herbage vsechny rozdily mezi SCFC a BWFC konci tim, ze Arsenalu se v zapase s Boltonem nezrani tolik hracu, jako kdyz hraji s Potters.

Reagovat
soukup

což je ale trochu na nic, protože jim se zraní minimálně dva hráči i při benefičním zápase v šipkách proti výběru invalidních veteránů z druhé světové války...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem si daval pozor na to, abych nenapsal, ze za to muzou hraci Stoke

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

No jo, ale když to napíšeš takle, potom by měl bejt Stoke o parník míň sympatičtější než Bolton. Tak tomu ale podle herbageho slov neni, nad čimž se právě podivuju.

Reagovat
herbage

Víceméně stejně z toho hlediska, že ani jeden klub nesleduji víc než musím, tedy 2x do roka. Bolton sice so se týče hry a sympatií nad Potters vede, ale ve výsledku to vyjde tak nastejnou právě proto, že oba týmy jsou mi ukradené. Asi jako kdybys řekl, že Eintracht Frankfurt a 1.FC Norimberk jsou na tom pro tebe stejně, přitom Eintracht je spíš jako Stoke a Norimberk hraje spíše jako Bolton. Jediný rozdíl je v tom, že ty neznáš Bundesligu a herní rozdíly mezi těmtito týmy, já se zas nezajímám o ty z PL

Reagovat
vladis271

Nani je v kádri na LM. Chudáčik malinký. Musíte mať neuveriteľne skvelých doktorov. Kam sa hrabe Brukner

Reagovat
smazaný uživatel

ty si pica

Reagovat
smazaný uživatel

A ty s touto reakcí co?

Reagovat
papos182

Ted nevim, jestli Nani ty slzy jen hral, nebo ho rozplakalo to, ze Carra nedostal cervenou

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Ty by ses mel fakt zacit nejak lecit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pospech11

chybí mi tu Ipswich city, ale jinak zajímavý pohled

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy by náhodou ... tak je to jen a jen IPSWICH TOWN.

Reagovat
Counter

Whats the difference between Spurs and a teabag? A teabag stays in the cup longer.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělé načasování.

Reagovat
soukup

Reagovat
fantomas

Znám to s Arsenalem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

?

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasné zabručení.

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

To je dost možné, že to nebude na dlouho. O to krásnější,ale tyhle chvíle jsou! Tottenham Hotspur

Reagovat
herbage

No, my jsme teď vytáhli předčasně tři čajové pytlíky během dvou týdnů, zatímco Tottenham má ve hře stále jeden pytlík. Radši bych pomlčel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Ono to šlo dostat se v CC dál?

Reagovat
herbage

No, do prodloužení minimálně

Reagovat
smazaný uživatel

Man City obsadili v sezóně 2010/2011 4. místo v premiere league a Tottenham Hotspur vyhrál ligu mistrů- Welcome to wonderland!

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě Stoke vítěz FA Cupu.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Darren Fletcher

to oko je odporne, vlastne ako cely lfc

Reagovat
cristiano.K.

odporný je tvůj komentář,ale děkujeme za vyjádření

Reagovat
smazaný uživatel

Sám si odporný.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Co mi to delate? A kdepak je v seznamu Southampton??? Tam jsou 3 ucasti .... Jednou 2 misto v lize a pak 1 vitez FA Cupu a finale 2003. To se vypadlo se St. Bukurest. Tam jsem byl

Reagovat
smazaný uživatel

Chybka se vloudila Jeste tam byly 3 ucasti v UEFA za umisteni. Tak to mame dohromady 6

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Fulham

Reagovat
smazaný uživatel

trošku až mocnáhod :D :D :D

Reagovat
smazaný uživatel

aspon zkazí Anglii koeficient

Reagovat
smazaný uživatel

Carlos Tevez has been told he will sit on the front seat of the coach for the semi trip to Wembley. He is the only one that knows the way

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele