NEPOVEDENÁ ČESKÁ GENERÁLKA

18.08.2005, 01:14
Aktuality
Čeští fotbalisté po porážce 1:2 v přátelském utkání ve Švédsku ztratili sérii osmi vítězných zápasů za sebou. Zápas byl ukázkou ofenzivního stylu hry a přestože měli Češi více šancí, rozhodl výborný domácí gólman Isaksson a špatná obrana na druhé straně.

Zápas začal velmi ofenzivně, ovšem hned na začátku se také ukazovala naše největší slabina. Špatná obrana, hlavně spousta prohraných hlavičkových soubojů při standardních situacích, to asi kouče Brücknera potrápilo ze všeho nejvíc. Ani záloha se moc nevyznamenala, jen oba útočníci hráli výborně. Koller neprohrál snad jediný souboj o vysoký míč, Baroš jezdil ze strany na stranu a pro domácí obranu znamenal neustálé nebezpečí.

Největší šanci měl útočník Liverpoolu v 15. minutě, kdy po Kollerově prodloužení Čechova výkopu šel sám na brankáře, obešel ho, ale dostal se ze střeleckého úhlu a v pádu vypálil nad prázdnou branku. O chvilku později se potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš. Po přímém kopu zleva hlavičkoval Hansson, Petr Čech skvělým reflexem vyrazil, ale jen k Henriku Larssonovi, který už s dorážkou neměl problémy.

Brzy bylo vyrovnáno. Milan Baroš krásně vyslal do vápna Šmicra, ten byl faulován a z penalty se nemýlil Jan Koller. Dal tak svůj čtyřicátý reprezentační gól. Nerozhodný stav ale netrval dlouho, za další čtyři minuty domácí opět vedli. Postaral se o to mladý útočník Ajaxu Markus Rosenberg, který využil chyby Davida Rozehnala a prostřelil Čecha. Po půlhodině hry mohli domácí své vedení zvýšit, tentokrát ale Rosenbergovu hlavičku krásně vytáhl Petr Čech.

Do druhého poločasu v českém dresu nastoupili obránci Pospěch s Bolfem a záložníci Skácel s Polákem a všichni se představili velmi dobře. Češi svého soupeře přehrávali, měli spoustu šancí, ale vždy si vylámali zuby na výborném Isakssonovi, brankáři francouzského Rennes. Po deseti minutách se dělovkou těsně nad prezentoval Jan Polák, v 68. minutě se už ukázal Isaksson, když zneškodnil střelu osamoceného Heinze a poradil si i s následnou Barošovou dorážkou. V samotném závěru měl dvě velké šance ještě střídající Tomáš Jun, ale v prvním případě Isaksson reflexivně vyrazil jeho hlavičku a poté neuspěl s pěknou akrobatickou střelou.

Po zápase na tiskové konferenci chválil Karel Brückner hráče, které poslal do hry až v průběhu zápasu. "Byla to užitečná zkušenost a já jsem i přes porážku s mužstvem spokojen," řekl trenér. Mimo jiné chválil Bolfa a Poláka. Káral především dvojici Rozehnal - Hübschman, kterým podle něj chyběla součinnost a hlavičkářské schopnosti.

Hru zhodnotil i Jan Koller: "Možná hráli tvrdě, ale většinou v obvyklých mezích. Tak se dnes už hraje. I přesto jsme se ale měli prosadit střelecky, dnes jsme hodně šancí spálili, hlavně v závěru utkání."

Generálka tak českým fotbalistům nevyšla, i když herní projev tak špatný nebyl. Nezbývá než doufat, že během dvou týdnů, které zbývají do kvalifikace v Rumunsku, obránci najdou ztracenou formu a útočníci usuší svůj střelný prach...

Švédsko - ČR 2:1 (2:1)
Branky: 20. Larsson, 26. Rosenberg - 22. Koller z penalty.
Žluté karty: 89. Ujfaluši.
Rozhodčí: Bennet (Anglie) - Sharp (Anglie), Bryan (Anglie)
Diváků: 23 117
Švédsko: A. Isaksson - A. Östlund, P. Hansson, O. Mellberg (46. O. Persson), E. Edman (46. J. Elmander) - N. Alexandersson, T. Linderoth (77. D. Andersson), K. Källström, C. Wilhelmsson - M. Rosenberg (67. M. Allbäck), H. Larsson (85. J. Arneng).
ČR: P. Čech - Z. Grygera, D. Rozehnal (46. R. Bolf), T. Hübschman (46. Z. Pospěch), T. Ujfaluši - L. Sionko (46. J. Polák), T. Galásek (69. L. Zelenka), M. Heinz (78. T. Jun), V. Šmicer (46. R. Skácel) - J. Koller, M. Baroš.

Autor: Petr Starý, Tomáš Václavek

Komentáře (121)

Přidat komentář
smazaný uživatel

keby nasi SLovaci dnes neremizovali na pode mini Lichtenstajnska, tak vam tu prehru so SVEdskom z chuti okomentujme. no radsej budem ticho. Pacil sa mi LArsson, Wilhelmsson, Pospech

Reagovat
Xavi

Já bych si to rád poslechl...

Reagovat
smazaný uživatel

Pre Čechov dobrý zápas.Švédi v plnej sile, Češi mierne oslabení, to je pre vás plus, lebo aj hráči z lavičky hrali veľmi ťažký zápas a zase majú pár skúseností navyše.A 1:2 nie je zlé.

Reagovat
Xavi

Švédům chyběl Ibrahimovič a Ljundberg (nevím přesně jak se píší)

Reagovat
smazaný uživatel

Správně jsi to napsal

Reagovat
smazaný uživatel

Nee, píše se Ljungberg.

Galásek pryč z repre, nedá se na to dívat a ničí mi to i ostatní smysly a to ani nemusí promluvit.

Reagovat
Hiko

Hodnocení hráčů podle mě (1=nejhorší-10=super):

P. Čech 4 - Z. Grygera 2, D. Rozehnal 3 (46. R. Bolf 6), T. Hübschman 3 (46. Z. Pospěch 6), T. Ujfaluši 5 - L. Sionko 1!! (46. J. Polák 7), T. Galásek 3 (69. L. Zelenka 4), M. Heinz 4(78. T. Jun 4), V. Šmicer 5 (46. R. Skácel 6) - J. Koller 5, M. Baroš 4

nejlepší hráč zápasu- Markus Rosenberg!

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi prisne bodovani! Ale asi mas pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě někdo, ne? Myslim obránce, hrával ( hraje? ) za Leeds... Nemůžu si vzpomenout

Reagovat
Kily

Lucic

Reagovat
smazaný uživatel

Tedy Lucic, díky

Reagovat
HOST*Jezis

Po tom co sem vcera videl me naprosto zklamala obrana. Nezazlivam Brucknerovi ze tam neposlal Pospecha s Bolfem driv, zkousel nove varianty. Ale to co prevadel Grygera a Rozehnal Takovi hraci maj v repre akorat lestit lavicku a varit caj. U Hubschmana sem si zavaznych chyb nevsiml. Premiera pospechovi vysla na jednicku a myslim ze by se mel v narodaku objevovat castejc. Zaloha byla ze zacatku dost nesehrana, predevsim Sionko kazil hodne micu a myslim ze i on by mel lestit lavicku. Velmi me prekvapil Smicer, na jeho pomery hral obvzlaste dobre. Utok je velmi silny, myslim ze tam neni co dodat. Koller vyhral snad vsechny hlavickove souboje a Baros lital jak elektricka mys, bylo ho plne hriste... A ten Jun, divil bych se kdyby to promenil, taky si myslim ze to je hrac co ma lestit lavicku...

Reagovat
HOST*Jezis

A zapomnel sem na Skacela s Polakem. Oba hrali hodne dobre, bojovali a prispeli k obziveni hry. Tidle hraci by meli zaujmout misto Vachouska, Sionka, Grygery a podobnych kopyt

Reagovat
smazaný uživatel

Sem asi koukal na jinej fotbal než ty. Vždyť Skácel si ani nekopnul a Šmicer taky nic nepřevedl. Baroš byl zoufalej jako ostatně vždy v poslední době. Že je ho plný hřiště je prd platný, když nepromění žádnou šanci a kličku udělá maximálně uprostřed hřiště.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, Skácel si kopnul asi dvakrát hned po střídání, pak se vytratil a Šmicera jsem zaregistroval pořádně až při tom faulu. Prý že se stahoval z křídla víc dovnitř a nechával místo Ujfalušimu...

Reagovat
HOST*Jezis

Ty ses asi nejakej odbronik. Smicer zajistil nas jedinej gol. A ani nekazil tolik micu a nemaril tolik sanci jak je u nej zvykem, takze me prekvapil. To ze Skacela nebylo tolik videt neznamena ze nehral. A Baros odved hodne prace, to ze ty to nevidis nebo to neumis ocenit je tvuj problem. A taky by me zajimalo koho bys misto nich postavil ty? Nikoho lepsiho nemame. Navic kdyby mel Baros trochu vic stesti tak da 3 fiky a i ty ho budes vynaset do nebes...

Reagovat
smazaný uživatel

A Heinze sis všiml? Viděl sem to od 15. min a jeho sem zaregistroval až když to řekl komentátor. On tam je do 78. mim, 5x se dotkne míče z toho 1 z přímáku, nic nepředvede, zhola nic. Nechápu! On rok nehraje, pak odehraje 2 zápasy v sezóně ( možná i dobře, nevim, neviděl sem, bo nám na kabelu ustřihli ty sv*ně DSF a čekejm serverům v tomhle nevěřim, český hráče strašně nadhodnocujou, teda kromě Nedvěda, toho zase rádi shazujou za každou blbost...) a zase je v repre.

Reagovat
HOST*Jezis

Toho sem pozoroval zvlast jak bude hrat. Obcas nejakej mic zkazil, ale mnohokrat nemel jinou moznost. Nerek bych ze hral spatne ani ze podal perfektni vykon. Neoslnil ani nezklamal, coz se neda rict o Grygerovi, Rozehnalovi a Sionkovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Mě teda zklamal, měl rozdělovat daleko víc přihrávek, odle mě to dost kur*il, ale věc názoru, dobře rozhodně nehrál. Ohledně těch 3 jeden jedinej komentář: škoda slov...

Reagovat
HOST*ital

Co byste po něm chtěli? Brückner ho postaví na místo spielmachra,kde v životě nehrál a doufám už nikdy hrát nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

mám z něj radost z kluka jednoho...Jarda ho připravil moc dobře...!!!jen tak dál!!!

Reagovat
Xavi

Pospěch hrál drsně už tak 2 sezóny, ve kterých získal titul a domácí pohár za Baník a předtím hrál dobře i za OPavu!!! Ovšem v repre pořád né a né. No a když se na něj ptali Brucknera, tak jim řek, že se mu nehodí do koncepce. Ale po přestupu do Sparty a 2průměrných zápasech proti nováčkům, kde se vzal tu se vzal a už hraje za repre... To je právě jeden z důvodů proč tak nežeru naši repre!!!

Reagovat
HOST*Milda

Proč ten Brückner tam pořád cpe toho blbce Sionka.Hraje úplně nahovno,všechno zkazí a bylo by lepší kdyby Brückner místo něj povolal D.Jarolíma z HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Pitáka. Sice letos se ještě nedostal do takový formy ( ono ho taky dát za útočníky ), ale 2 roky je nejlepší ze Slavie a jeden z nejlepších v lize, tak proč ho nepovolá??? Tohle byla skvělá příležitost ho vyzkoušet, šlo přece o "velký hnědý". Nebo proč nevyzkoušet Řepku jak je na tom? Rozehnal sere zápas za zápasem, horší už to bejt nemohlo. OMG, toho Brücknera někdy nechápu

Reagovat
Xavi

kdyby hrál za Spartu, tak už tam je!!! Z ostatních klubů v Gambrinus lize cesta do repre nevede!!!

Reagovat
HOST*Jezis

Mas recht, viz Heinz, Pospech, Bolf a dalsi...

Reagovat
smazaný uživatel

Brücknera někdy nechápe víc lidí, ale nakonec má stejně skoro vždy výsledky, což je tím nejlepším argumentem pro oponenty. Dokázal dostat reprezentaci tam, kde je a za to mu patří obdiv.

Reagovat
HOST*neKAKÁ

Je to tak, hodně Brucknerových tahů je dost divných, ale výsledky nakonec vždycky má... Z pohledu běžných fans je nejhorší to jeho lpění na osvědčených jménech. Juna si prostě od hattricku v 21 oblíbil a bude ho tam cpát a cpát a cpát. Další příklady není nutné jmenovat.

Na druhou stranu, Šmicer nezačal v Bordeaux zrovna oslnivě a v repre teď nezklamal, naopak Rozehnal v PSG docela válí a včera totální výbuch.

No a ta záležitost s Pospěchem, že se do repre dostal až ze Sparty, to je fakt divný. Tak přemýšlím, jaký nesparťanský hráče z Gligy vůbec Bruckner v průběhu své repreéry stavěl? Stabilněji Poláka, Heinze, ojediněle Dostálka, Petrouše, další už mě nikdo nenapadá... Že by v tom jeho sparťánkovství přeci jen něco bylo??

Reagovat
smazaný uživatel

Bolf, Gedeon, Voříšek, Štajner, Vaniak, Černý, Lukáš Došek, Tomáš Došek, Holeňák, Koloušek, Kolomazník, u Vachouška nevím, jestli hrál ještě ve Slavii. A možná jsem na někoho ještě zapomněl. S Pospěchem bych to spíš viděl tak, že celou dobu měl na pravého obránce Grygeru a náhradu Jiránka, tak neměl důvod zkoušet dalšího. Určitě kdyby byl Jiránek zdravý, tak by byl v nominaci místo Pospěcha. Ale nechci to obhajovat, pochybnosti to určitě vzbuzovat může.

Reagovat
Xavi

to jsou všechno ale hráči, které pozval aby se neřeklo... Seděli tam jen na lavce a nebo hráli minutu a půl. Nedal jim ani šanci... A nedal tam náhodou Štajnera až když byl v Německu??

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdřív si pořádně přečti, na co odpovídám a pak vyjadřuj nespokojenost s mým názorem!

Reagovat
Xavi

napsal si (ne)sparťanské hráče, které Bruckner pozval do repre. Já jsem jen řek, že těm hráčům ani nedal šanci, takže to byla taková pozvánka/nepozvánka. Žádný nesouhlas s tvým názorem jsem nepsal...

Reagovat
smazaný uživatel

Brückner se rozhodoval mezi Sivokem, Pitákem a Pospěchem. Sivok vypadl, tak když už měl na Pitákovo místo Heize se Sionkem, tak je docela logické, že vzal pravého obránce, kde byl jenom Grygera. Možná mohl jít Piták místo Zelenky, ale chyběl tvůrce hry místo Rosického a v tom je Zelenka lepší než Piták.

Reagovat
smazaný uživatel

Než hrála Olomouc s Hamburkem, tak Jarolím nikomu v repre nechyběl. Byl to jen jeden z mnoha krajánků a teď... Viděl jsi ho hrát v klubu aspoň jednou, že si dovoluješ takové tvrzení? A viděl jsi hrát Sionka v Austrii?

Reagovat
smazaný uživatel

Jarolím jsem v Hamburku viděl asi tak pětkrát minulou sezonu, a řeknu ti, že hrál velmi dobře a byl tahounem svého týmu. Taky jsem ho viděl v zápas Olomouc - Hamburg, kde taky zářil, a nebo v zápase s Valencii, kde rovněž zářil. Jarolím je rozhodně lepší než Vachoušek, Skácel....

Reagovat
smazaný uživatel

Vachoušek a Skácel hrají vlevo a Jarolím vpravo, takže místo nich by se do nominace asi nedostal. Jediná možnost je místo Sionka a tomu Brückner věří. Navíc Sionko je zase tahounem Austrie a místo je jenom pro jednoho. Takže když přesvědčíš Brücknera, že je Jarolím lepší než Sionko, tak ho budeš mít v repre... Možná se dočkáš po MS, kdy bude prostor pro zkoušení nových hráčů a možná už ani Brückner u reprezentace nebude.

Reagovat
HOST*milda

Máš úplnou pravdu spanhele nebo jak se to jmenuješ

Reagovat
Shevchenko

v PSV hraje dobře, ale tenhle zápas se mu nevyvedl Doufám že se Marek vrátí na zápas s Rumunskem Naše největší slabina je asi pravá obrana (Grygera), a možná taky levá záloha (Sionko)

P.S.: Brükner říká, že to byla cenná zkušenost, byl spokojený

Reagovat
HOST*Spanhel

Rozehnal hraje za PSG( Paris Saint Germain.) Jinak ve všem s tebou souhlasím

Reagovat
Shevchenko

Jo... to jsem se přepsal

Reagovat
HOST*yarda

Moment, není NÁHODOU Sionko pravá záloha? Pak za něj máme (zatím) matadora Poborského a Jarolíma ml. ne? A nalevo asi po Méďovi (který se už zřejmě nevrátí) aspoň Plašila za Šmicera eventuálně Skácela na střídání... Jinak Sionko a Jun a prozatím Rozehnal - ven z repre!

Reagovat
Shevchenko

to nevím ale v nějakém zápase hral na levo u Nedvěda to vidím tak na 50 na 50 Plašil je ale taky pravý

Reagovat
smazaný uživatel

Sionko je klasický pravý záložník, vlevo hrál, protože byl na hřišti Poborský. Plašil umí oběma nohama a protože pravou stranu máme jistou, tak je jeho místo vlevo.

Reagovat
Shevchenko

no Plašila bych viděl nejraději na levo

Reagovat
HOST*Luis

Souhlasim a přidal bych do toho ještě Grygeru který předvedl velmi trapný výkon. To co předvadí je neskutečný. Polák hrál dost dobře o štítový záložníky se nemusíme bát je jich dost! Jun nezklamal podal svůj standartní výkon na který jsem u něj zvyklí. I když ta poslední střela byla od něho dobře zvládnutá.

Reagovat
smazaný uživatel

Koho bys nominoval místo Juna? Já se ho tu nechci zastávat, taky u něho vidím chyby. Ale nevím, kdo by byl lepší než on. Několikrát zmiňovaný Svěrkoš nehraje stabilně v základu ani za 21 a podle mě by pro repre platnější nebyl. A dál? Nějak mě nikdo nenapadá.

Reagovat
HOST*Luis

Heinz je podle mne lepší útočník než záložník. Uvidíme co Slepička, ještě by mohl vstanout z popela Pacanda, ale promiň Jun prostě na evropský fotbal nemá ani náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

Sám Heinz říká, že se mu líp hraje pod hrotama, než typický útočník. Navíc se ptám, koho nominovat místo Juna a Heinz by asi 2 pozvánky na 1 zápas dostat nemohl. Slepička je teprve naděje, která možná bude v repre v budoucnu, ale teď určitě ne. A s Pacandou to snad nemyslíš vážně. Sice mě mrzí, že musel odejít ze Sparty, ale lepší než Jun rozhodně nebyl.

A nevím, čemu se směješ. Chtěl jsem slyšet, kdo by měl být nominovaný místo Juna, tys tu napsal 2 hráče, kteří se ještě pořádně ani neprosadili ve Spartě a k tomu se ještě blbě směješ!

Reagovat
smazaný uživatel

ano Svěrkoš, rozhodně by se mu šance dát měla. Jun jich měl několik a jak to dopadlo. Povoláním Svěrkoše msíto Juna nic neztratíme, no mně možná budou chybět ty příspěvky na idnes, kde se Jun kritizuje, ale on opravdu náro´dáku nic nedává...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já Juna neobhajuju, taky bych tam rád viděl lepšího útočníka, ale momentálně podle mě lepšího nemáme. Svěrkoš by určitě šanci dostat měl, ale myslím, že Brückner o něm moc dobře ví. Těď je asi lepší, ať hraje pravidelně v 21 a až bude podávat stabilně kvalitní výkony tam, tak mu pozvánka taky přijde. Brückner asi chce do rozhodujících zápasů jít s vyzkoušenými hráči, pak bude celé jaro na zkoušení.

Reagovat
smazaný uživatel

Jun je podle tebe vyzkoušenej? A jo, vlastně je vyzkoušeno, že je nám na nic

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak, zkus se zamyslet a určitě přijdeš na to, jak jsem to myslel...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslet to můžeš jak chceš, ale napsal si to tak, jak si to napsal: že bys chtěl do repre lepšího útočníka než je Jun, ale že momentálně lepšího nemáme (???, dejme tomu, že si myslel na lavku, ale zapomněl to tam napsat) a že to nebude Svěrkoš, kt. má sbírat zkušenosti v "21", bo Brückner chce jít do kvalifikace s vyzkoušenejma hráčema, z čehož jasně plyne, že i Junem, takže Juna logicky považuješ za vyzkoušenýho. Ať myslim jak myslim, tak dojdu k tomu, že Juna považuje za vyzkoušenýho, nemůžu si pomoct Tak to teda nevim, jestli si ho někdy viděl hrát Jestli jo, tak to muselo bejt z ponorky a chobotnice ti při tom chcala na sklo

Reagovat
smazaný uživatel

Až se budeš chtít bavit na úrovni, tak dej vědět.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to dej vědět spíš ty, v 1. řadě bys mohl odpovědět na otázku a nedělat frajera. Ty seš jak jeden CzechTekář: já mu řeknu 10 důvodů, proč CT považuju za suxx a požádám ho, ať mi vysvětlí, proč si myslí opak - on mě pošle do pr....., že nevim o co de atp, důvod žádnej, prostě dělá frajera, jako ty...

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se, že jediný, kdo se vyjadřuje jak buran jsi ty. Jestli nechápeš, o co tu jde, tak tím myslím tu poslední větu. A s lidma, kteří se neumí bavit na úrovni, nechci ztrácet čas. To je snad úplně normální, tak jestli chceš slyšet moji odpověď, napiš OK, vyvaruj se podobných keců a můžeme se bavit o fotbale. Pokud ne, tak ti popřeju příjemný den a víc se k tomu nebudu vracet.

Reagovat
smazaný uživatel

Až budeš odpovídat na otázky, tak se bavit opravdu můžeme

Reagovat
smazaný uživatel

Fajn, jsem rád, že jsi pochopil, o co mi jde Takže k fotbalu. Napsal jsem to přesně tak, jak jsem to myslel. Juna považuju za vyzkoušeného, navíc nemáme jiného útočníka, kterého by měl Brückner vyzkoušeného víc. Nastoupil v 6 zápasech, absolvoval s reprezentací tréninky, tak snad Brückner už ví, co od něho čekat narozdíl od Svěrkoše, který nedostal ještě ani 1 pozvánku. A je snad úplně jedno jak hraje, to musí nejlíp Brückner posoudit, jestli se mu hodí. Takže vyzkoušený = vím co umí, vyzkoušený se nerovná hraje dobře, chápeš?

Ještě k těm otazníkům: chtěl bych lepšího útočníka místo Juna, protože vidím, že on je slabým článkem. A jestli na lavičku nebo ne snad nehraje roli. Říkám svůj názor, že by to chtělo nahradit Juna, ale že nikoho lepšího nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

to sem teda nepochopil o co ti šlo, ale to je teď jedno, takže k věci: nějak sem to nepochopil: vyzkoušenej = vím co umí -> z toho, co Jun předvádí vím jedno - nemá na repre. A kdo na ni nemá, ten ať tam neleze ( vzhledem k tomu, že už neni ve Spartě sem zvědav, jak dlouho v repre vydrží, ale to jen tak mimi řeč ). A že neni Svěrkoš vyzkoušenej, to nechápu: na co jsou asi přípravný zápasy? Aby se snad hráči vyzkoušeli, ne? Jun se zkouší furt a furt a nic kloudnýho neudělá... Svěrkoš už mohl mít za sebou min 2-3 přípravný zápasy s "A", pro srovnání bych bral Heinze ( to aby se někdo neoháněl, že nehraje zrovna nejčastěji ): Svěrkoš odehraje mnohem víc zápasů tam, kde Heinz (ne)hraje za amatéry, ale do repre se nevezme, ne rozdíl od pana ublíženého, ani na zkoušku. Ty říkáš, že nevydíš lepšího útočníka místo Juna. Já říkám, že ho ani vidět nemůžeš/me, protože Brückner je buď a.) slepý b.) hloupý a nerozumí fotbalu c.) má určitou averzi k "ne-sparťanům" d.) někdo mu do toho kecá a on s tim nic nedělá. Body a. + b. vyřadíme, o c. bych i přemýšlel a d. mi přijde jako trefa. My máme trn v patě ohledně útoku a obrany, necelej rok do MS ( kde ještě ani nejsme ) a trenér povolává i na přípravné zápasy víceméně stále ty stejné hráče zas a znova, ikdyž už několikrát zklamali Si to vem co se děje: Baroš neví co bude, může se taky stát, že prosedí půl rok nebo rok na tribuně, v lepšim případě na lavce, Koller a Rosický hrajou za průměrnej ( buďme realisté ) německej klub, kterej má problém vůbec přežít, Galásek neví, jestli bude vůbec hrát, Poborský snad vydrží, v obraně je pravá strana na prd ( slabé slovo ), navíc stačí jediná změna a hroutí se to jak domeček z karet. Ač Slávista, tak řikám: zlatej Péťa Čech, aspoň něco! Lavička? No, lidi z Rakouský nic-moc ligy a ze Sparty, která vyhrává díky podivným penaltám + Skácel, Vachoušek, Heinz atd, co toho v poslední době moc nenahráli... Máme sice dost skvělejch fotbalistů, ale jejich problémy v klubech se nějak kupěj a to v tu nejmíň vhodnou dobu. No nevim, jestli nezkusit ty nevyzkoušený...

Reagovat
smazaný uživatel

A kde od eura ( vlastně ani tam ) ukázal "zlatý péťa čech" v repre svou "zlatost"?

Reagovat
smazaný uživatel

Na co narážíš? Vem to celkově: je to jeden z nej gólmanů světa, do top 10 se vejde v pohodě, v klubu jasná jednička, stále vyrovnaný výkony, žádný problémy okolo něj ( možná ta maturita, ale snad neni tak blbej, aby to neudělal ) a nikdy mi nepřišlo, že by dělal fatální chyby nebo chyboval pravidelně. Pro mě je teď jedinej, na koho se dá v repre 100% spolehnout

Reagovat
smazaný uživatel

Říkáš zlatý péťa, ale át se dívám jak se dívám, péťa nás nijak nedrží, prostě průměr v repre, o klubu se bavit nebudu, tam je nám to na hovno...ale v repre prosět nic. Nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, částečně máš pravdu, ale že by zase nepředvedl nic, to nevim, nevim... Já to spíš myslel tak, že u ostatních nevíš, co s nima bude, jestli budou letos hrát dostatek pořádnejch zápasů, na jaký úrovni bude jejich klub a jejich postavení v něm ( v průměrnym klubu se asi nepřipraví na opravdu důležitý a vyhrocený zápasy, natož když budou sedět na lavce ) atp. Čech, a ještě tak Jankulovski, mi z toho vychází jako hráč, na kterýho se můžem spolehnout

Reagovat
smazaný uživatel

No na Juna a Svěrkoše jsem už svůj názor napsal a už k tomu nemám moc co dodat. Snad jen to, že teď řekl Brückner předem, že tento přátelák využije k otestování náhradníků a to taky udělal. A že nevzal Svěrkoše já nijak neovlivním, tak můžeš jen doufat, že příště už ho vezme.

Oceňuju, že sis dal práci zhodnotit celou reprezentaci, ale bavit se teď o jednotlivých hráčích se mi nechce. Sice v některých bodech s tebou nesouhlasím, ale teď na to fakt nemám čas ani náladu. Já Brücknerovi věřím a i když má někdy docela divné tahy, tak nepochybuju, že ví, co dělá.

A na závěr rada (myslím to upřímně), jestli tě něco opravdu tak štve, napiš mail na svaz a když tam vynecháš ty ponorky, chobotnice apod., tak ti určitě odpoví. A jestli lidem na svazu nevěříš, což aspoň já ne, tak už nevím. Možná čekat, až Brückner u repre skončí.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevim no, prostě se mi zdá, že to od Eura jde z kopce... Stačí se podívat na zápasy se Švédskem a Finskem ( tam stačilo málo a z výhry by byla prohra... ). Nějak se mi zdá, že obrana není nic moc, natož když se z ní vymění bť jen 1 hráč, pak je to katastrofa. A nejhorší na tom je, že se tam cpou stále ti stejní hráči, ale přitom se nic nemění k lepšímu, možná i naopak... Ale z čeho mi nejvíc vztávaj vlasy na hlavě ( a to při jejich dýlce po ramena je co říct ) je případ Nedvěd - to je furt vrátí se, nevrátí se... Dyť to už snadd musí lízt krkem i těm hráčům na srazech. Mě to přijde jak u blbejch - tak ať řekne definitivně "jo, budu hrát" nebo "ne, je to uzavřená kapitola", ale ty řeči typu "finále MS je můj sen", z čehož si dá každej rozumnej člověk dokupy, že chce reprezentovat a pak zase že se nevrací... Brückner spíš než jezdit do Turína na návštěvy by měl něco dělat s útokem a hlavně s obranou, rok uteče jak voda

P.S. To s tou ponorkou sem myslel ze srandy Navíc z tebe vymáčknout pár slov...

Reagovat
smazaný uživatel

K tomuto mám 2 poznámky:

1. ve Švédsku to bylo ze strany obránců katastrofální, ale jen v 1. poločase. Až tam na druhou půlku přišel osvědčený Bolf a k němu se stáhnul Ujfaluši, tak jsem žádný problém neviděl. I když se dá jen těžko předpokládat co by bylo, kdyby Švédi nevedli a museli přitlačit. Ale Brückner to potvrdí sám, že stabilní obranná čtveřice je základ a jen velice nerad do ní zasahuje. A pak když tam hrají Rozehnal s Hübschmanem vlastně poprvé spolu, tak co se od toho asi dalo čekat. Teda asi všichni čekali víc a toto je rozhodně neomlouvá. Však už i Brückner řekl, že při přístí nominaci bude asi někdo zklamaný a myslel tím hlavně Rozehnala.

2. Aféru Nedvěd, aspoň podle mě, pořád rozdmýchávají jen novináři. Jednou řekl, že končí a od té doby nenaznačoval nic, že by se chtěl vrátit. Možná jen teď v létě, když řekl, že o mnoha věcech přemýšlel. Ale o reprezentaci neřekl ani slovo, na to si určitě dává pořádně bacha. Mně stačilo, když se ptal Bosák Šebrleho v televizi, co ho vedlo k tomu, že by nebyl proti dělat reklamu na tabákové výrobky a Šebrle jen vyjevěně hleděl, kde to vzal. Pak teda připustil, že se ho na to nějaký novinář ptal, ale žo to byly záludně cílené a maskované otázky a že celkově ani nevěděl, k čemu ten rozhovor vede, protože by prý nikdy reklamu na tabák nedělal. Takže když novinář chce, zeptá se Nedvěda nepřímýma otázkama na plno věcí kolem a pak si z toho složí puzzle a najednou se Nedvěd vrací, ani o tom sám neví. Myslím, že už se nevrátí. Teď má navíc zase nějaké zranění, takže kdo ví, co s ním vůbec bude...

Reagovat
smazaný uživatel

Víceméně s tebou souhlasím, ale trochu to doplním: je sice pravda, že základem je stabilní obranná čtveřice, ale komu se poštěstí, že ji opravdu má? ( myslím v průběhu celé kvalifikace/turnaje ) Prostě zranění přicházejí, to je život, ale když "2. obrana" hraje tak jak hraje ( teda Ujfalušiho nalevo sem nechápal už před zápasem...), tak to je na vážný zamyšlení. Nečekal sem výkon jako od sehraný a zkušený dvojice, ale tohle?! A ten Nedvěd: on něco málo řekl, ale řekl a to stačí, novináři umějí vařit z vody, za to je ostatně platěj... A jak sem řekl, dost to taky přiživuje Brückner a jeho cesty do Turína. Když má čas jezdit pokecat do Turína za Nedvědem, tak se nedivim, že mu pak nezbejvá na cestu do Ruska třeba na Petrohrad... Je mi jasný, že Petržela "to svý" bude chválit, i kdyby to byla banda dřeváků , ale občas by nebylo od věci se tam zajet kouknout, co kdyby náhodou...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestě sem zapomněl: my máme stabilní obranou čtveřici? Stabilní možná, kvalitní max. trojici, pravá strana je dost slabá ať je tam kdo chce... Jestli bude hrát van der Vaart nalevo a s jeho letošní formou, tak se máme na co těšit...

Reagovat
smazaný uživatel

Píšeš, že od Eura to jde z kopce. Ale problémy s obranou byly už před Eurem a zas až tak moc se to nezhoršilo (teď neberu v úvahu zápas se Švédskem). Na poslední chvíli se řešilo, jestli na Euru bude v základu Bolf nebo Rozehnal. Rozdíl je v tom, že při Euru se každý zabýval jen naší pohlednou útočnou hrou, ale problémy v obraně už neviděl. A pak když se ty problémy projevily v kvalifikaci, tak každý řve, jak najednou máme špatnou obranu.

Grygeru bych hned neodsuzoval. Tento zápas mu nevyšel a v druhé půlce už to bylo mnohem lepší. Sice má největší výkonnostní výkyvy ze základní obranné 4, ale zase je tu ten samý problém, co v útoku s Junem. I přesto, že zkazí několik zápasů, prostě lepší náhradu nemáme. Možná Jiránek, s ním se taky střídá, ale že by byl nějak o moc lepší... Teď se dobře předvedl Pospěch, ale ten si hlídal hlavně svoji pozici, aby něco nepokazil a podpora útoku už byla mizivá. Je jasné, že byl v reprezentaci poprvé a to se na něm určitě podepsalo, ale nedá se říct, že by teď mohl nahradit Grygeru. Navíc Ajax už je nějaký klub a že tam hraje Grygera v základu taky něco znamená. Jen se vyvarovat těch výkyvů formy.

A ještě k Nedvědovi. Já si ymslím, že on právě nic o svém návratu neřekl. Není to tak dávno, co měl tiskovku v Praze a tam řekl, že se jeho postoj k reprezentaci vůbec nezměnil. Pak už se objevilo jen to, že na jachtě přemýšlel o mnoha věcech a že se sešel s Brücknerem. Navíc odmítá veškeré rozhovory pro české noviny. Jediný, který podal byl na nějaké té exibici, ale tam zase nic neřekl. Podle mě si dává hodně velký pozor, aby neřekl nic, co by mu mohlo být zpětně omláceno o hlavu. Ale 100% to ví jen Nedvěd, toto je můj soukromý názor.

Reagovat
HOST*Luis

Promiň já se můžu smát čemu chci. Heinz možná radši hraje pod hroty, ale teď hrál vyloženě křídlo což je hodně mimo. Ale to že může hrát v útoku pro mne znamená že je schopný důstojně doplnit Kollera- nemusí nastupovat v základu ale přijít během hry na hrot třeba místo Baroše. Svěrkoš může dostat šanci klidně už teď nevim nač čekat. Jun ji taky dostal dost brzy!!

Reagovat
smazaný uživatel

No je to tvůj názor a já to beru. Sice si myslím něco jiného, ale od toho je diskuze, aby mohl každý vyjádřit svůj názor. Směj se čemu chceš, to ti ani v nejměnším nezakazuju a ani nemůžu, jen jsem psal, že to vypadá docela blbě.

Reagovat
smazaný uživatel

Heinz je spíš lepší "pan všichni mi ubližujou" než fotbalista...

Reagovat
smazaný uživatel

Je super, že máme takového hráče. Jistota do budoucna, až Galásek skončí. Ale hlavně jsem rád, že máme zase někoho, kdo se nebojí střílet z dálky, to mi po odchodu Nedvěda chybí. Navíc když si ještě vzpomenu na Bergera...

Reagovat
smazaný uživatel

Všimol som si, že ho tu semtam kritizujete, ale netreba zabudnúť, že len prednedávnom ste ho vynášali do neba / myslím komplexne Češi/.Bol to prípravný zápas a presne tak sa Bruckner aj správal.Klekipetra to má určite dobre zrátané.

Reagovat
smazaný uživatel

Kritika na něho byla nějaká i před Eurem. To k němu patří. Brückner totiž často vytahuje svá esa z rukávu, která veřejnost nejdřív kritizuje a až po boji zjistí jejich smysl. Určitě ho drtivá většina Čechů považuje za odborníka na správném místě.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je dobre, lebo teraz ma nik nenapadá, kto by to mohol po ňom zobrať.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že u repre bude ještě dlouho, ale když se tu zamýšlíš, kdo by ho mohl v budoucnu nahradit, tak mě napadá třeba Hašek.

Reagovat
Xavi

teď jsem to chtěl zrovna napsat

Reagovat
smazaný uživatel

Priznám sa, že moc to nesledujem, ale okrem Hašeka bol vždy medzi hráčmi rešpektovaný aj kapitán Václav Nemeček.Ten sa nedal na trénera?Ten by to nemohol byť?

Reagovat
smazaný uživatel

Němeček je fotbalový agent a manažer. Nikdy netrénoval.

Reagovat
antimadrista

Zápas každý viděl,tak nemá cenu to tady tudíš nějak rozebírat co jak proběhlo. Snad jen jediný, švédští hráči byly daleko techničtější při hře jeden na jednoho. Když nás povoděj švédi, jak by to asi dopadlo s brazilcema či argentincema

Reagovat
HOST*yarda

No, techničtější... spíš zvlášť v prvním poločase rychlejší a důraznější. Srovnávat je zejména s Brazilci není až tak dobře možné, švédská hra je založená spíš na síle a vytrvalosti (viz Švedsko - Senegal kdy nabouchaní Afričané dohrávali na hranici sil).

Hele, Antimadristo, přiznej barvu, že tys fandil Švédsku kvůli Larssonovi

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem se při jeho golu taky radoval

A s Pospěchem je to výsměch, brucknerovi to nomiance někdo mlví, to je naprosto zřejmé, opravdu asi udělal za ty dva zápasy obrovský pokrok...To je normální hajzlovina.

Larsson a jejich brankář nejlepší na hřišti. Jun asi už moc loudho v repre enbdue, už není ve spartě, podařilo se ho výhodně prodat, tak už ho nikdo nutit nebude, aby ho nominoval.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, vyjímečně máš pravdu... BTW, kdo je tím manažerem reprezentace? Takový to tlustý prase, co sežralo všechnu moudrost světa... Kdo tipoval Košťála, tipoval dobře

Reagovat
HOST*yarda

S toho zmrda se mi vobrací kotel, jak zmerčím v TV tu jeho hnusnou pokryteckou držku Pokud by to toho někdo Brucknerovi kecal, tak bych se nedivil, že on

Mimochodem, vzdal se před volbami VŠECH svých funkcí? Nebo jen těch ve Spartě? Na výše uvedeném výroku to ovšem nic nemění

Reagovat
smazaný uživatel

Ač fandíš Realu, tak v tomhle s tebou souhlasím, akorát by bylo lepší, kdyby se ti "vobracel kotel Z toho zmrda", přeci jenom "S" se tam nehodí

Reagovat
Mr.Jindros

Yarda a pravopisná chyba ?

Reagovat
smazaný uživatel

A do píčy

Reagovat
smazaný uživatel

i ty malej iardo

Reagovat
antimadrista

Jo no,ale má hezkou dceru, jeden můj známej, bydlí kousek od jeho vily.

Reagovat
smazaný uživatel

A nemáš na ní číslo?

Reagovat
HOST*yarda

Hezkou dceru jo? Tak to bude nejspíš sousedova, nedokážu si představit, že by se na ní fotrovy geny nepodepsaly

Reagovat
antimadrista

Jako jo no Já nesrovnávám švédy s jihoameričany, jak si řekl, to nejde, ale pouze to, že když si nás vodily švédi, tak se dá vskutku reálně uvažovat i o tom, že jihoameričani by nás technikou smetli.

Reagovat
HOST*pokornas

ja bych tu prohru zase toli neresil, je to jen priprava, nehrali jsme v nejlepsim slozeni a ikdyz svedove taky ne tak to byl naprosto vyrovnany zapas, jen to chce davat goly.

Reagovat
smazaný uživatel

Takový hnus jsem dlouho neviděl. Polák -pan hráč, a pěkně se předvedli Pospěch s Junem. Jinak hovno. A výkon baroše by možná stačil na Béčko Liverpoolu. A nebo supertransfer do Sparty, možná by se tam chytl...

Reagovat
HOST*Barca

Ach jo.Škoda mluvit.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé, Baroš špatný Jůn dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

možná se mnou budete mnozí nesouhlasit,ale myslím,že v současnosti je pro ČR nároďák daleko důležitější Rosický než Nedvěd.Myslím,že Nedvědova absence se na herním projevu neprojevuje tak citelně jako neúčast Rosy(viz.Šv.-ČR kde rosický a jeho tvůrčí schopnosti ve středu hřiště vyloženě chyběly)

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hledám tak hledám, nemůžu najít žádný stát na světě, který by byl v kombonaci hokej+fotbal lepší než my...akorát švédsko a z povzdálí USA...jen tak pro zajímavost

Reagovat
HOST*yarda

Aspoň něco, jsme ideálně geograficky položení

Reagovat
Mr.Jindros

Možná proto jsou to u nás dva "hlavní" sporty, proto je považuješ za důležité. Švédové maj třeba hokej a já nevim skákání v pytlích, takže u nich si můžou říct to samé o něčem jiném a je to pro ně stejně důležitý jako fotbal pro nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zaprvé je nepovažuju za důležité a za druhé právě švédi jsou jeidní, kteří s náma v téhle kombinaci mohou soupeřit. Nehledě na to, že hokej a otbal jsou nejpopulárnější sport v Evropě,na skákání v pytlích nepřidje 20 000 lidí...

Reagovat
smazaný uživatel

U nás ani na fotbal nebo hokej chodí 20000 lidí? Maximálně vyjímečně...

Reagovat
smazaný uživatel

A kde jsem psal že u nás?

A i tak jsem myslel MS...

Reagovat
smazaný uživatel

nj, koukám sem to napsal nějak divně Sem to myslel tak, že na fotbal a hokej, ač nejpopulárnější sporty v Evropě jak píšeš, u nás chodí možná míň lidí, než ve Švédsku na ty pytle, takhle¨sem to chtěl Kde se stala chyba?

Reagovat
smazaný uživatel

No ve švédksu je taky nejpopulárnější hokej a fotbal...a celkvoě v Evropě je hokej a fotbal skutečně nejpopulárnější...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se hádat, protože nevím, odkud máš ty infotrmace, ale nějak se mi nezdá, že by byl hokej 2. nejpopulárnější sport v Evropě. Co třeba takový basket nebo volejbal? Jinak v kombinaci fotbal + hokej jsme absolutně nejlepší, s tím souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

NO já si to prostě myslím, Rusko, švédsko, Finsko, ČR (tady je to s fotbalem stejně), Slovensko, plus velká část východního bloku, tam je sport číslo jedna hokej. Skoro všude jinde je to fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

V těch zemích, co jsi vyjmenoval jsou hokej a fotbal na 1. místech, kromě Finska. Tam je nejpopulárnějším sportem klasické lyžování. Ale nedá se asi říct, že by tím pádem byl hokej 2. nejoblíbenější v celé Evropě, to bych viděl spíš na basket.

Reagovat
HOST*

ty si blázen ne?? 1.fotbal 2.hokej (jak kde)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak k tomu se snad ani nemá cenu vyjadřovat!

Reagovat
smazaný uživatel

Já na hokej.

Reagovat
smazaný uživatel

OK

Reagovat
smazaný uživatel

Já musim hlasovat pro basket: vem si země jako Španělsko, Itálie, Francie, Litva, Lotyšsko, Estonsko, Balkán - tam je basket jasně na 2. místě a hokej kdovíkde... Někde i basket vede, třeba v Litvě tušim

Reagovat
smazaný uživatel

Já musim hlasovat pro basket: vem si země jako Španělsko, Itálie, Francie, Litva, Lotyšsko, Estonsko, Balkán - tam je basket jasně na 2. místě a hokej kdovíkde... Někde i basket vede, třeba v Litvě tušim

Reagovat
smazaný uživatel

Já vám to neberu, hlasujte si třeba pro ty pytle.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, jak chceš, hlasuju, že pytle sou 2. nejoblíbenější sport v Evropě

Reagovat
HOST*neKAKÁ

přesně tak, hokej je v Evropě naprosto minoritní sport, který zajímá pár států, kde se mu daří. Jinak. basket, volej, házená, ragby - určitě populárnější.

Reagovat
antimadrista

Je to dáno polohou státu a klimatem s tim spojenym. U nás je zima i teplo, tudíš optimální podmínky pro hokej i fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, hokej se sice hraje skoro ve všech zemích v Evropě, ale to nic neznamená.

Reagovat
smazaný uživatel

A co by to vlastně mělo znamenat?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele