Nejvtipnější fotbalové výroky roku 2008

31.12.2008, 13:43
Aktuality
Opět po roce vám server EuroFotbal.cz přináší ty skutečně nejzajímavější hlášky a názory z prostředí fotbalu. Náš žebříček, stejně jako loni, ovládli především Češi, cizinci jim však zdatně sekundovali.

Boj o první místo byl při hlasování redaktorů skutečně velmi vyrovnaný, vítěz je ale nakonec jasný. Stal se jím známý šprýmař z Viktorie Žižkov. Ano, hádáte správně, jeho jméno zní Petr Švancara, který ani letos nezklamal a v našem žebříčku se objevil hned dvakrát.

Těsně za oblíbeným českým útočníkem se objevil člověk s neobvyklými názory a jednáním, nad kterým častokrát zůstává rozum stát. "Automechanik" Gigi Becali pobavil celé Rumunsko svou zálibou ve sladkostech, za které je ochotný dát cokoliv. Třetí místo patří mistrovi bonmotů Ladislavu Škorpilovi, který tak navázal na loňskou druhou příčku.

1.místo "Radši chodím do sprchy jako poslední. Nejdřív jdou ti s XL a víte, kolik je ještě dalších velikostí, než přijde na řadu ten můj maršál." Petr Švancara v pořadu Veroniky Žílkové Pustit žilou.

2.místo "Se svými penězi si dělám, co chci. Měli u sebe 1,7 milionů eur, protože jsem je do Kluže poslal nakoupit čokoládu a sladkosti. Jsou to moje peníze a já je můžu poslat, kam se mi zlíbí." Gigi Becali, majitel Steauy Bukurešť, se snažil tímto originálním vysvětlením vyhnout postihu, když jej vyšetřovatelé načapali, že se snaží uplatit soupeře.

3.místo "Byly to objektivní důvody, protože hráčům svítilo slunce do očí. Podívali se do slunce a neviděli bránu, spoluhráče. Nevěděli, kam mají běžet, protože byli oslnění. " Ladislav Škorpil poté, co jeho tým předvedl proti Zlínu špatný výkon.

4.místo. "Jestli tady byli kapři, tak tam plavali plejtváci." Útočník Pavel Veleba o působení v Kazachstánu.

5.místo. "Pokud sestoupíme, klidně zabiju všechny hráče, trenéry i ostatní." Šéf argentinského klubu Rosaria Central Horacio Usandizaga je skutečný motivátor...

6.místo. "S cizinci je to vždycky těžké hlavně v komunikaci. Když mají něco platit do kasy, tak nikdo nerozumí a jak je výplata, tak říkají: Super, díky, už tam jdeme." Petr Švancara o zkušenostech s hráči z jiných zemí.

7.místo. "Kdo je Lo Monaco? Znám tibetského mnicha, knížectví Monako, Bayern Mnichov, Velkou cenu Monaka, ale to je tak všechno. Jestli chce Lo Monako získat slávu tím, že o mně bude mluvit, tak by mi měl zaplatit." Jose Mourinho.

8.místo. Jestli myslím na reprezentaci? Už ne. Zase byste psali, že jsem tlustý a že jsem ostuda českého nároďáku." Marek Kulič po zápase s Viktorii Žižkov, ve kterém zaznamenal jeden přesný zásah.

9.místo. " Narazil jsem na něj na letišti. Šel za ním, představil se mu a on mi řekl, že neví, kdo jsem. Tak jsem mu popřál hezký den a šel si po svých." Útočník Roman Bednář o setkání s Patrikem Bergerem.

10.místo "Tohle vás k...a nemusí vůbec zajímat. O co vám k...a jde? Nemáte na to být z......m trenérem. To je k...a den. Chci slyšet váš názor!? Musím vás poslouchat!?" Citoval list The Daily Telegraph Joea Kinneara na tiskovce po jeho zvolením trenérem Newcastlu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2151)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele