Nejšílenější penaltový rozstřel: Dvě předčasné radosti, postup vychytal obránce

22.11.2020, 11:25
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (41)

Přidat komentář
Greny

Tak jsem to zkoukl... Zlatej Královec to byli šílené zmatky..a k těm penaltám..a stání brankářů na čáře... Nemůžou jim udelat nějakej prostor kde by brankář mohl být před lajnou? Vždyť to je hrozny

Reagovat
mayday

V předkole letos AC Milán tuším v Rio Ave nebo tam někde, to byl taky komickej rozstřel, mrkni.

Reagovat
PJ

Co se stane, když řekneš, že brankář může být třeba metr před lajnou? Gólman si tam stoupne a bude se zkoumat, jestli byl metr nebo metr deset. Je to úplně jedno, kde ta hranice je, vždycky k ní brankář bude chtít být co nejblíž a vždycky se bude řešit, jestli jí dodržel nebo ne.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Greny

Neříkám metr ... Tak ať jim tam tím sprayem udělaji třeba ještě lajnu xx cm před brankovou čarou...

Reagovat
PJ

Je úplně jedno, jestli metr, půl metru, 20 centimetrů. Vždycky se brankář bude snažit o co největší výhodu, být co nejvíc venku, a vždycky se bude řešit, jestli už nebyl za tou hranicí.

Reagovat
Azazelo RD

Jenže je jednodušší se udržet v metr širokém prostoru než na čáře. Aby měl brankář jistotu, tak aby stál pomalu radši vevnitř v brance.

Reagovat
PJ

Když dáš metr širokej prostor, tak si brankář před penaltou nestoupne na čáru, ale na hranu toho metrovýho prostoru. A zas se bude řešit, jestli v době kopu ještě byl v povolenym prostoru, nebo už ne. Logicky chce gólman být co nejvíc vepředu, aby co nejvíc zmenšil úhel.

Taky mi to přijde přísný, opakovat penaltu před kterou si gólman poskočil o deset čísel, ale fakt nevidim možnost, jak to pravidlo nastavit, než dát přesnou hranici..

Reagovat
Azazelo RD

Tak on by to nemusel být metr, ale třeba 50 cm. To trvání na tom, aby brankář stál přesně na čáře, když má adrenalin jak kráva a je ve střehu, aby vyskočil a čumí před sebe mi přijde přehnaný, protože tam je strašně jednoduché si vyšlápnout. Když by tam bylo to rozmezí, mi přijde už víc ospravedlnitelné, kdy by se pískalo brankářovo vyšlápnutí i o cm.

Reagovat
PJ

Ale to je přece úplně jedno, kde uděláš čáru, za kterou gólman nesmí. Vždycky se bude snažit být co nejblíž u ní a vždycky se bude řešit, jestli nebyl dál než mohl. Možná si myslíš, že když bude pravidlo do půl metru, tak bude gólman stejně stát na čáře a před kopem si poskočí? Samozřejmě že ne, každej si hned stoupne ten půlmetr před čáru, aby co nejvíc zmenšil úhel a zvýšil svojí šanci...

Reagovat
Azazelo RD

Nejde o tu čáru jako takovou. Mě jen přijde, že vyžadovat, aby stál přesně na čáře je přehnaný, protože je těžké se na ní udržet, kdežto udržet se v území o šířce 50 cm je už výrazně lehčí.

Reagovat
PJ

Nerozumíš co se snažim říct :) Když brankáři řekneš, že se toleruje 50cm před čárou, tak on nebude stát na čáře, on bude už na začátku stát těch 50cm před ní. Nebo jak bys chtěl napsat to pravidlo, aby brankář musel při penaltě stát na čáře, ale zároveň aby se tolerovalo půl metru před ní?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

Marný. Máš samozřejmě pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna lajna už tam je, na co malovat další

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
Kucka

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, to je jak když někdo řekne že male ofsajdy by pouštěl

Reagovat
ttopi

Totéž jako u ofsajdu. Ať budeme posuzovat jakoukoliv pozici, vždycky když to u ní bude blízko, budou tyto dohady. Ale moc lidí to nechápe no

Reagovat
smazaný uživatel

Ne! Zmensis tim strelecky uhel kopajiciho a penalta ma slouzit vic nez k rozstrelu k exekucim za prisna poruseni pravidel v 16ce tj zvyhodnoval by jsi faulujici tym atd ...

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
C-M@ster
Reagovat
Petrinho17

Rozhodcovia nevedia aký je v rozstrele stav, po chytenej penalte všetci oslavujú postup hoci je stav 5:5 neuveriteľná úroveň

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kucka

Reagovat
hromdopolice

To je fraška

Reagovat
Elliasson

Tohle pravidlo je naprosto šílené. Snad bude brzo zrušeno.

Reagovat
PJ

Když to pravidlo zrušíš, tak si brankář stoupne kam? Na malý vápno?

Reagovat
kattos

Pokud to bude jen malinký krok vpřed, tak v pořádku. Pokud vyjde tak konec.

Tohle není jako ofsajd, tohle se dá naprosto normálně určit.

Reagovat
zelda

kdekoliv dáš toleranci a necháš to na subjektivitě rozhodčího, tak budou bohužel akorát problémy

Reagovat
kattos

A ted problémy nejsou?

Reagovat
PJ

Co je to "malinký krok"? Kdy ho brankář může udělat? Fakt si nedovedu představit, jak by se to pravidlo mělo nastavit. Teď je jasně daný - v době kopu alespoň jedna noha na čáře. Mimochodem je to pravidlo, který platilo vždycky, jen se teď, díky videu, začalo víc hlídat.

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
bobis21

Taky nechápu co s tím pravidlem chtějí dělat. Když dáš nějakou toleranci třeba 20cm tak se ten problém pouze posune o těch 20cm co dáš toleranci...

Reagovat
REPLIKATOR

Sranda liga potřebuje sranda rozhodčí

Reagovat
Nadržený šimpanz

Normálně zrušit tohle pravidlo. Ať golmani stojí třeba na hranici malýho vápna. Střelec má vždycky výhodu, tu má i kdyby brankář stál metr před míčem

Reagovat
LokoLFC

Názor hodný šimpanze.

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
C-M@ster

Jak je možný, že NYC střídali šest hráčů?

Jaký pravidla tam teď panujou?

Reagovat
C-M@ster

Už vím, dobrý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele