NEDVĚD: TREST PĚT ZÁPASŮ

05.12.2006, 15:33
Aktuality
Pavla Nedvěda už v tomto kalendářním roce na hřišti v dresu Juventusu neuvidíme. Bývalý český reprezentant a držitel Zlatého míče z roku 2003 byl disciplinární komisí potrestán zákazem startu v příštích pěti zápasech druhé nejvyšší italské soutěže.

Nedvěd v samotném závěru pátečního duelu na hřišti FC Janov nevybíravým způsobem zasáhl kotník domácího obránce Francesca Begy. V oficiálním prohlášení italského svazu je uvedeno, že na výši trestu měla vliv i čtvrtá žlutá karta v sezoně, kterou čtyřiatřicetiletý záložník obdržel v průběhu zápasu a za kterou je v Itálii automaticky na jeden zápas stop, a také nevybíravé chování, když po vyloučení slovně napadal rozhodčího Farinu, choval se bezohledně a provokoval.

Juventus momentálně trápí velká marodka, v ofenzivě chybí Trezeguet, Del Piero, Zalayeta i Marchionni. V neděli proti Veroně tak na levém kraji zálohy dostane šanci paraguayský reprezentant Tomás Guzmán. Pavel Nedvěd, který ve zmíněném zápase z nádherného přímého kopu otevřel skóre a výrazně tím přispěl ke konečné remíze 1:1, by se měl na trávník vrátit 20. ledna proti Bari.

Autor: Marek Velecký

Komentáře (14)

Přidat komentář
sansiro

Tuesday 5 December, 2006

Vincenzo Iaquinta, David Di Michele and Marek Jankulovksi are among 21 players identified by public prosecutors in an alleged illegal betting probe.

The Udine prosecution office is on the verge of closing its investigation and will now pass on their findings to the Italian Football Federation, where chief investigator Francesco Saverio Borrelli and his staff will decide on how to proceed.

The inquiry was based on bets allegedly made by players between 1998 and 2005 which totalled close to £7m, the ANSA news agency reported on Tuesday.

Four drawn matches – Reggina-Bologna [May 8, 2005], Ascoli-Cagliari, Parma-Siena and Udinese-Chievo [April 22, 2006] – were also put under the microscope by prosecutors.

Players named in the enquiry, some of whom have now retired, are: Abeijon (Atalanta), Bia (ex-Bologna), Bordin (ex-Napoli), Di Michele (Palermo), Ferrante (Pescara), Fresi (ex-Inter), Gregori (ex-Udinese), Iaquinta (Udinese), Jankulovski (Milan), Kalac (Milan), Thomas Manfredini (Bologna), Margiotta (Frosinone), Pierini (ex-Udinese), Pineda (ex-Udinese), Pinzi (Udinese), Scarlato (Spezia), Schwoch (Vicenza), Sgrigna (Vicenza), Sommese (Mantova), Sosa (Napoli) and Walem (ex-Udinese).

All the players involved have denied any wrongdoing. Nobody has been charged with any offence.

The Italian Football Federation, whose rules do not allow players to bet on games, will now have to verify whether any rules have been broken.

Should any player be found guilty of illegal sporting activity then they could be banned for at least a year.

Reagovat
HOST*

Ale fuj!

Reagovat
sansiro

Tuesday 5 December, 2006

Reports in England are suggesting that Inter are ready to offer David Beckham a £5m per year contract.

According to The Sun, the Merengues annually keep half of the £20m earned by Beckham thanks to his sponsorship deals.

But Inter could lure the midfielder by offering him over £110,000 per week, plus the entire control of his multi-million pound image rights.

Transfer guru Ernesto Bronzetti, who deals with Real’s foreign deals, is sure this is the right road to follow if Inter want to finalise the operation.

Reagovat
HOST*

Je to zmrd ten Nedvěd!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

Zmrd si ty!,víš píču co se tam stalo.Aloha

Reagovat
HOST*1860

co sem teda mohl videt tak to moc nevypadalo na schvalny prislapnuti kotniku, a i kdyby to udal schvalne pak bych nechapal proc se tolik rozciloval kdyz uz mel cervenou jasnou..

Reagovat
HOST*Casillas

Nedvěd už by měl skončit stejnak v tom Juvetusu nic nehraje.

Reagovat
Marv

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, že nic nehraje, ale jak mi vysvětlíš, že patří mezi nejlépe hodnocené hráče?

Reagovat
HOST*1860

a dal taky jenom nekolik golu, ze?

Reagovat
HOST*Vitus_Urbo

to je na hovno ..vubec nechtel...

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem ten zápas,ani Nedvědův zákrok.O to mi nejde.Horší je jeho chování,vyvádí jak kdyby nad něj nebylo... Víc hrát,méně mluvit.

Reagovat
HOST*robik

Tak zase novináři něco nafoukli, Nedvěd určitě neskončí, je jeden z tahounů Juventusu, a chce si zahrát ještě první italskou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

no jestli si chce zahrát ještě Serii A to bych pochyboval... on si totiž pořád něco musí dokazovat, je ješitný, ale už takový je a i jeho tvrdohlavost mu vynesla řadu úspěchů... takže podlě mě chce hlavně dotáhnout Juve do Serie A, a protože to pro něho bude zadostiučinění, které on tak miluje, křivdu on prostě nesnese ... a v médiích je Juve často probíraný, určitě hlavně negativně, prostě ho ta aféra dostala do těžké situace, myslím si dokonce, že ho to zmírnění trestů poškodilo... toť vše

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele