Nebudeme prodávat opory, zní ze Southamptonu

29.04.2015, 17:54
Aktuality
Velký hráčský exodus potkal před letošní sezónou Southampton, kterému byl následně proklamován spíše boj o záchranu, jihoanglický celek však místo toho usiluje o evropské poháry. Podobná situace je tak "Svatým" přisuzována i letos, ovšem tentokráte nechce Soton prodávat...

Po úspěšné minulé sezóně z jihu Anglie odešli Luke Shaw (Manchester United), Calum Chambers (Arsenal), Dejan Lovren, Adam Lallana nebo Rickie Lambert (všichni Liverpool). K tomu navíc Southampton opustil manažer Mauricio Pochettino, jenž zamířil do Tottenhamu.

Soton však dokázal kádr pod vedením nového manažera Ronalda Koemana vhodně doplnit, do prvního týmu vytáhl další talenty z proslulé akademie, načež je na tom ambiciózní celek ještě lépe, dlouho dokonce Southampton usiloval o místenku do Ligy mistrů. "Neplánujeme v létě prodávat opory. Naším cílem je, abychom tenhle tým udrželi pohromadě," řekl předseda klubu Les Reed.

S odchodem z jihoanglického klubu se nyní spojují zejména Nathaniel Clyne, Morgan Schneiderlin, Victor Wanyama nebo Jay Rodriguez, jenž nyní dlouhodobě absentuje.

Southampton má čtyři kola před koncem sezóny stále reálnou šanci na proniknutí do Evropské ligy, ani pokud by se tak stalo, neplánuje svůj tým výrazně posílit, nýbrž se chce zaměřit na rozvoj vlastních talentovaných hráčů. "Nejsme jako ostatní kluby. Když chtějí posílit, tak většinou přivedou hráče z jiných klubů, kdežto u nás se spoléháme na vlastní odchovance," doplnil Reed.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (546)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele