Návrat do Porta by byl splněným snem, řekl Hulk

23.04.2020, 13:51
Aktuality
Hulk má do konce roku smlouvu se Shanghai SIPG, načež by se mohl vrátit do Evropy. Bývalý brazilský reprezentant by se chtěl vrátit do Porta, kde již úspěšně působil...

Celým jménem Givanildo Vieira de Souza z mateřské Vitórie zamířil do Japonska, kde postupně nastupoval za Kawasaki Frontale, Consadole Sapporo nebo Tokio Verdy.

Následně se Hulk přesunul do Porta, kde byl důležitou postavou úspěšného období portugalského velkoklubu, se kterým vyhrál čtyři ligové tituly a rovněž Evropskou ligu.

Od roku 2012 do roku 2016 působil Hulk v ruském Zenitu Petrohrad. Také zde se robustní kanonýr zařadil mezi tahouny a pomohl k mistrovskému titulu, vítězství v poháru a Superpoháru. Během té doby působil Hulk rovněž v reprezentaci, se kterou v roce 2013 vyhrál Konfederační pohár.

Posléze se Hulk stal jedním z hráčů, kteří zamířili za astronomické sumy do Číny, když za něho Shanghai SIPG zaplatila necelých 60 milionů eur. Také zde pomohl vyhrát titul.

Ve svém současném působišti má však Hulk kontrakt jenom do konce roku, a proto uvažuje o své další budoucnosti, která by mohla být opět v Evropě. "Když hrajete za nějaký klub, získáte tam spoustu přátel a pak přestoupíte jinam, vždycky máte touhu po návratu. Už jsem to několikrát zopakoval - Porto zůstává v mém srdci a návrat by byl splněným snem," uvedl Hulk.

Zkušenému útočníkovi táhne na 34 let, přesto nemá obavy, že by návrat nezvládl. "Jsem profesionál. Starám se o sebe tak, jak jsem se v uplynulých osmi letech nestaral. Po celou kariéru jsem se vyvaroval výkyvům. Dokud se cítím fyzicky dobře, chci nadále hrát," prohlásil.

Autor: Jiří Vojík / abola.pt

Komentáře (45)

Přidat komentář
kilobyte

Stejně je zajímavé, jak šla jeho kariéra sportovně dolů (Porto > Zenit > SIPG).

Reagovat
RadekVonCZE

Na to, že když jsem projížděl jednou expresky pro moje posily do kariéry ve FIFĚ 13, tak jsem narazil na to, že měl tehda přestoupit do Chelsea.

Reagovat
Rudnevs

Jj, vtedy mal ísť do Chelsea, všade sa o tom hovorilo... Úprimne som si jednu dobu aj myslel, že bol v Chelsea a až potom šiel do Zenitu.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
VP85

Ale na výplatní pásce šel stále nahoru.

Reagovat
Kincl

Podle mě hráč velkých kvalit ale nikde ani moc nehrál jako v nějakém TOP týmu

Reagovat
Reggie

Tak na přestupu do Zenitu a pak do Číny šlo vidět, o co hlavně mu jde. V době přestupu do Zenitu měl určitě spoustu nabídek i z top klubů, namátkou Chelsea. Škoda no.

Reagovat
Elliasson

Zenit měl jednu dobu na větší úspěchy. Škoda.

Reagovat
Reggie

Zkus být konkrétní.

Reagovat
Elliasson

Dobře. Kádr s Hulkem, Witselem, Garayem, Dannym ale i šikovnými ruskými hráči jako byl například Oleg Šatov zkrátka měl dle mého názoru potenciál vyhrát Evropskou ligu a aspoň jednou být ve čtvrtfinále Ligy Mistrů. Trochu mě mrzí, že se to zbytečně Zenitu nepovedlo.

Reagovat
Reggie

S tím se dá souhlasit. Do ČF ligy mistrů se občas dostane i slabší tým, než byl tehdejší Zenit. Nebo na podobný úrovni.

Reagovat
Selänne

Dokazoval to v Lize Mistrů, kde si kolikrát dělal co chtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak já si ho přál tenkrát z Porta do Anglie,i když se nejvíc mluvilo o Chelsea

Reagovat
dave30

Je vidět, že v jeden okamžik své kariéry upřednostňil peníze. Ale to není nic zvláštního. Teď, když je zajištěný, tak si může vybrat, kde ho to bude bavit...

Reagovat
kilobyte

Teď už si moc vybírat nemůže.

Reagovat
Pharrell

Bohužel ne

Reagovat
dave30

Bohužel? Půjde klidně kopat s kamarády na vesnici... Kdo z nás by to takto nechtěl?

Reagovat
Reggie

O tom, že šel po penězích asi nemusí být řeč... Ale mě osobně hodně zklamal i na domácím MS. Tam vlastně z ofenzivy kromě Neymara neukázal nikdo nic extra, strašná škoda. Freda snad ani zmiňovat nebudu, to byla tragédie.

Reagovat
Salfovic

To jsem nikdy nepochopil, jak mohla mít Brazílie v základu takového zoufalce. Ten by snad zapadl i do naší repre.

Reagovat
Reggie

No celkově když se dívám na tehdejší sestavu, tak je to velká bída. Samozřejmě na poměry Brazílie. Hráči jako Jo, Fred, mladý Bernard... No obrana byla super, záloha rozhodně dobrá, ale směrem dopředu vlastně nic a ten útok fakt hrůza. Měli smůlu, že zrovna na domácí mundial se jim to takhle sešlo. Třeba v Rusku byla ta ofenzíva úplně někde jinde (papírově).

Reagovat
mayday

Tehdy měli obranu snad nejsilnější řadu z týmu, i když teda pak na konci tak strašně vyhořeli.

V Rusku už to bylo o něčem jiným, ale i tak nic moc. Každopádně Brazílie už 18 let bez medaile, celkem síla.

Reagovat
Reggie

Přesně, tam se sesypali psychicky. Hodně se to přičítalo logicky absenci Thiaga Silvy, ale podle mě největší problém bylo zranění Neymara. Potom v předu byli všichni naprosto k ničemu, nepodrželi balon, prostě nic no.

Jo, tak to byla dost bída, ČF je na Brazilce málo, ale papírově byli jinde.

Reagovat
mayday

Papírově jinde asi byli, ale holt prostě jen ČF, to je málo, to máš pravdu.

2014 to Neymar dost táhl, ale to SF by asi prohráli i s ním i s Thiagem podle mě. Tam byli Němci prostě v laufu. 1-7 doma v Riu na MS je naprosto ostudná hrůza, podle mě větší než památný finále 1950, což považovali za nejhorší porážku v historii.

Reagovat
Reggie

Jo, asi by prohráli i tak, ale Němci nijak severenně nepůsobili. S Alžírskem to žádný galapředstavení nebylo a proti Francii rozhodla standardka. Tam to bylo především o Brazilcích, protože i když ti těžce nevyjde zápas, tak dostaneš třeba o 3 góly, ale co se stalo tam, to jsem v živote neviděl. My jsme šli s klukama na na cígo, vrátili jsme se a bylo to 0:3 nebo 0:4 . A že by se pak Němci přetrhli, aby jim naložili tolik, to mi nepřišlo. Brazilci to hlavně nedali v hlavách, což bylo i vidět před každým zápasem, když jich několik brečelo při hymně. Mě je to vlastně sympatický, ale jak s Chile, tak s Kolumbií to uhráli dá se říct se štěstím a vetší individuální kvalitou. Ale jak bez dvou nejlepších hráčů narazili na konsolidovaný Němce, tak to dopadlo takhle...

Reagovat
mayday

Tak kvalitu samozřejmě měli ti hráči obrovskou, ale nedali to v hlavách no. Dostali dva góly a sesypali se, další dva během chvilky a na téhle úrovni s tím neuděláš už nic. Luiz byl v tom semifinále úplně mimo, ten byl u těch gólů někde úplně v prdeli, Dante tam poskakoval jak učeň, Fernandinho tam ztrácel míče jak na běžícím pásu.

Já jsem jim tehdy i přál, aby to doma vyhráli, že nebudou mít ani třetí místo jsem nečekal.

Ten zápas bych chtěl vidět ještě jednou s tím, že by hrál Thiago a Neymar, jak by to vypadalo.

Reagovat
Reggie

Komplet souhlas . A taky jsem jim doma přál.

Reagovat
mayday

Ten byl hodně zoufalej.

Reagovat
Pharrell

Fred? Byl přímo úplně ultratragickej.

Pamatuji si , jak ho chválili po Konfederačním poháru 2013.

A tehdy jak ve finále sestřelil Španěly .

Reagovat
mayday

Vyšla mu sezóna v lize, ten konfederační pohár a holt byl jednička do útoku.

Z toho finále konfederačního poháru si teda pamatuju hlavně Neymara, ten tam solidně řádil.

Reagovat
Rudnevs

Fred a Jo - legendy MS 2014

Reagovat
Reggie

Reagovat
smazaný uživatel

Najednou je to sen.

Reagovat
FC Porto FC

Už si měl být 2 roky zpátky pokud se vážně chceš vrátit :(

Reagovat
Salfovic

Ukázkový případ toho, jak si kvůli prachům posrat kariéru.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to človek čo opustil ženu po 12 rokoch aby si vzal jej neter.

Reagovat
smazaný uživatel

jako fakt?

Reagovat
Pharrell

Tvl fakt že jo.

Reagovat
Coutinho10

hodne velka skoda, ze se neukazal v PL

Reagovat
Remt

Ja teda nechci delat chytraka ale koukam, že to tu ještě nikdo nenapsal, tak to napíšu. Podle me už v Evrope nema co delat, podle mě už je za zenitem

Reagovat
Remt

(ten pocit kdyz si prijdes vtipnej a smejes se vlastnimu vtipu, i když budu asi jedinej )

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Remt

Jsem místní vtipálek

Reagovat
Zark

S tou jeho velkou a drahou zadnicí?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele