Nastal správný čas, abych skončil, prohlásil Rolfes

18.05.2015, 15:58
Aktuality
Leverkusen vyhrál víkendový zápas nad Hoffenheimem, avšak radost ze tří bodů zastínilo loučení kapitána Simona Rolfese. Ten se rozhodl po letošní sezóně definitivně pověsit kopačky na hřebík...

Rolfes posledních deset sezón patřil k neodmyslitelným součástem základní sestavy Bayeru, se kterým pravidelně účinkoval na pohárové scéně, kýženého titulu se však nedočkal.

Letošní sezóna pak bude pro 33letého záložníka, který je během své kariéry neustále provázen četnými zdravotními problémy, definitivně poslední. "Podle mého nastal správný čas, abych skončil. Vždycky jsem chtěl hrát na nejvyšší úrovni, nyní mohu říct, že jsem skončil na vrcholu. Pokud bych pokračoval, mohlo by být potom příliš pozdě," řekl ke svému konci Rolfes.

Během své kariéry se Rolfes představil také v německé reprezentaci, se kterou se účastnil mistrovství Evropy 2008, start na nadcházejícím světovém šampionátu mu nedovolilo zranění. "Jsem vděčný za kariéru, jakou jsem mohl absolvovat. Sice nebylo vždy všechno růžové, ale pozitivní aspekty rozhodně převažují," uvedl defenzivní středopolař, jenž neplánuje oficiální rozlučku.

Autor: Jiří Vojík / bundesliga.de

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo ho nahradi?

Reagovat
nemanja

Kramer

Reagovat
smazaný uživatel

Jo pocitam s tim, ale odejde Reinartz takze tam zbyde jenom Lars, Kramer, Castro? A to je na 2 posty docela malo

Reagovat
jv

Castro dost možná taky odejde. Kromě Kramera se vrací Dominik Kohr z Augsburgu, jenž si taky zaslouží šanci. Navíc ještě určitě někdo další přijde (zvlášť teda, pokud skutečně odejde Castro, případně vytáhnou někoho z mladíků).

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo prevezme psaku kdyz odejde Castro a skonci Rolfes? Jinak ten Kohr by jako 4. Volba byl dobrej ale zbavit se Reinartze je asi chyba

Reagovat
jv

Pásku bude mít Lars. Jinak Reinartz chce i sám odejít a Bayer mu očividně nebrání.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je skoda, ale do BvB by se hodil, jestli skonci Sebastian Kehl

Reagovat
jv

Spíš bych bral Castra, ostatně toho chceme oficiálně, sám se má rozhodnout. Pak přijde Geis, takže o střed nemám obavy, i když Reinartz je primárně stoper a tam by se taky "záplata" hodila.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, Neven je bohuzel cim dal horsi

Reagovat
jv

Letos byli z obrany špatní všichni... Neven měl sice na začátku jeho angažmá u nás potenciál být naprosto top, postupně stagnuje, ale na Bundesligu je to pořád kvalitní obránce.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, ale ke to skoda tech hrubek je furt vic, ale prodavat ho by byla blbost. Na stopera bych bral Papadopoulose, ale to je tezce nerealny + je nachylnej na zraneni

Reagovat
jv

No, právě. Jako u něho bude zajímavý, kde po sezóně skončí, protože v Schalke bude čistka a Bayer má na stopery docela přetlak.

Reagovat
smazaný uživatel

Pretlak ani nie, po Spahičovom odchode je tam už len Toprak a Jedvaj. Tin by mohol hrať aj napravo. Príde ešte Ramalho, ale otázny je Wollscheid, ktorý sa už možno z hosťovania nevráti a v tom prípade by bol 4-tý stopér potrebný. Ja dúfam, že sa Papu podarí presvedčiť, myslím, že Schalke nebude mať problém pustiť ho...

Reagovat
jv

Osobně počítám s návratem Wollscheida. Nenapsal jsem to úplně ideálně, bylo to myšlené tak, že Toprak, Jedvaj i Papa mají ambice na základní sestavu, což by měl po návratu určitě i Wollscheid, tím pádem to nemusí dělat dobrotu. Spíš by to chtělo nějakého mladého stopera (Ramalho), který by plnil tu roli náhradníka, ale přitom měl potřebnou kvalitu pro tým jako Bayer.

Reagovat
Rudnevs

A niesom si isty ale v pripade núdze to vie zahrať aj Donati / Hilbert ale Leverkusen dal kontrakt 4 mladikom mená ani pozície neviem a este sa im vracajú nejaký hraci z hostovania

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto máš jednoznačne pravdu, Papa by musel hrať základ, ak by bol zdravý, tak si ho na lavičke neviem predstaviť. Toprak je istý a Jedvaj musí tiež hrať. Zrejme bude dosť záležať aj na tom, či sa kúpi nejaký nový RB, alebo to ostane na dvojici Jedvaj, Hilbert. Donati snáď pôjde preč.

Myslím, že Ramalho dokáže obstojne zahrať aj DM, to bude zrejme taký defenzívny plátač na spôsob Reinartza a práve náhrada za neho. A s tým Wollscheidom netuším čo bude, na základ asi nemá a na lavičke chcieť byť nebude, no neviem

Reagovat
jv

To je taky možnost, ale spíš bych Jedvaje viděl na středu. Hilbert za sebe náhradu potřebuje, tak čekám, že někdo přijde.

Ramalha vůbec neznám, takže těžko hodnotit, ale pokud zvládne hrát i na DM, pak je to pro Bayer jedině dobře, "zabije" tak dvě mouchy jednou ranou. Je fakt, že při současné kvalitě na stoperu by asi Wollscheid základ nehrál, potom je otázky, kolik za něho Stoke nabídne, protože Völler ho nepustí za hubičku.

Reagovat
smazaný uživatel

Môj sen je Kadeřábek, lepšieho a perspektívnejšieho hráča v jeho cenovej kategórii fakt nevidím a som si skoro istý, že by sa rýchlo presadil. Myslím, že toto leto už musí zo Sparty ísť a BL by bola pre neho asi najlepšou voľbou...

Reagovat
jv

Toho nemám moc nasledovaného, takže nechci hodnotit. Ale je fakt, že poměr cena/kvalita by vyšel hodně dobře, nemohli byste na tom transferu ztratit.

Reagovat
db18

Zrovna na DM má Bayer tolik talentů, že se nemusí strachovat... a vrátit by se měl i Öztunali.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za vše

Reagovat
bayern987

Legenda Bayeru, a parádní hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Simon

Ten jeho prístup je ukážkový, na ihrisku aj mimo neho. K Leverkusenu ma síce pritiahla ešte partia okolo Lucia, Ze Roberta, Ballacka, Schneidera, Basturka, Berbatova či Neuvilla, ale Rolfes za tie dlhé roky poctivej a kvalitnej roboty pre Bayer týchto všetkých v mojich očiach ešte prekonal a zaradil sa medzi mojich najväčších obľúbencov vo futbale vôbec. Rád by som ho videl aj naďalej v štruktúrach klubu, podľa mňa by bol skvelý asistent manažéra, neskôr možno aj viac. Viel Glück im nächsten Leben , Simon !

Strašne sa teším na novú stredovú dvojku Bender- Kramer, plus ten Dominic Kohr. Snáď ostane aj Castro a bude to fantázia...

Reagovat
jv

Rolfes určitě dostane od Bayeru nabídku na jinou práci. I vzhledem k věku by se pozice asistenta trenéra nabízela, případně něco u mládeže nebo rezervy na začátek.

To bude top dvojka, možná nejlepší v lize. Navíc Kohr má za sebou skvělou sezónu a rozhodně nebude chtít jen sedět na lavičce. I to může podle mého hrát při rozhodování Castra svoji roli, přesto si myslím, že nakonec zůstane a odejde za rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Radšej by som Castra predal hneď, ako za rok zadarmo, ale 12 mega za neho rok pred koncom zmlúvy asi nikto nedá. Stále dúfam, že podpíše nový kontrakt, bola by ho hrozná škoda, má tiež slušne našliapnuté medzi ikony Leverkusenu. Mne by ani nechýbal až tak v tom strede, ako v ofenzíve, je kedykoľvek schopný viac ako solídne nahradiť Calhanoglua a je mimoriadne efektívny.

Kohr to asi na lavičke nevydrží, v jeho veku by ho to mohlo dosť zraziť, dúfam, že Schmidt nájde spôsob, ako tam všetkých troch čo najlepšie prestriedať, aj keď rotácia nie je práve jeho silná stránka

Reagovat
smazaný uživatel

Hakan sa niekam chystá?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, ale občas posedieť mu vôbec nezaškodí...

Reagovat
smazaný uživatel

To súhlasím, on musí mať svoj deň a je špičkový hráč, ale keď mu nejde potrebuje pauzu. Teraz ako perfektne pripravil gól pre Kiesslinga v sobotu

Reagovat
jv

Nakonec asi půjde k nám, jak to tak vypadá...

Reagovat
smazaný uživatel

Čo čítam dianie okolo Castra aj jeho vyjadrenia, tak to vyzerá na odchod.

Reagovat
Arne

Škoda, že nikdy nehrál výraznější roli v repre, někdy v roce (nebo kolem roku) 2009 mi přišlo, že je nejlepší DM v Německu.

Reagovat
jv

Jojo, přesně. Ale je fakt, že konkurence byla prostě vysoká, i když větší šanci dostat asi měl.

Reagovat
db18

Jinak jeho další působení v Bayeru už je naplánováno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EAG le grand amour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele