Napravíme chyby, slíbil po hlasování Laporta

07.07.2008, 09:43
Aktuality
Joan Laporta zůstal prezidentem Barcelony, když těsně ustál hlasování o nedůvěře. Pro jeho odvolání se vyslovily dvě třetiny fanoušků, potřebných šestašedesáti procent ale nedosáhly. Laporta po hlasování slíbil, že se pokusí napravit své chyby.

Hlasování o důvěře současného prezidenta vyvolal řadový člen Barcelony Oriol Giralt, který shromáždil potřebných 5882 podpisů členů katalánského klubu.

K samotné volbě se dostavilo necelých čtyřicet tisíc z téměř sto dvaceti tisíc členů klubu. Proti Laportovi se vyslovilo zhruba šedesát procent z nich, potřebné dvoutřetinové hranice ale nedosáhli.

Joan Laporta tak zůstane prezidentem Barcelony do řádných voleb v roce 2010. "Byla to protestní volba, nyní budeme mít čas podívat se zpět a pokusit se napravit chyby," prohlásil prezident.

"Chci vyjádřit respekt všem fanouškům, kteří se volby zúčastnili, i těm, kteří zůstali doma," pokračoval Laporta. "Byla to zkouška demokracie, která Barcelonu jako demokratickou instituci utužila."

"Byl to protest vůči tomu, co se v klubu dělo poslední dva roky. Jsme si toho vědomi a budeme pečlivě zkoumat každý detail, abychom dělali správná rozhodnutí a znovu stabilizovali klub," slíbil prezident.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com;teamtalk.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak aby to nezůstalo jen u slibů Joane

Reagovat
smazaný uživatel

vyborne rossel di do haje a od roku 2010 soriano

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že Laporta zůstává Je to pro nás důležité, teď když začal nový projekt s novým trenérem a novým pojetím... pro Barcu jenom dobře, změna by nám nemohla prospět.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme sice za setrvání Laporty, ale změna by prospět klidně mohla.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že to ustál, ale je tam cosi zhnilého.... Núñez se do Laporty pěkně opřel.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě aby ne, vždyť před deseti lety sám Laporta vyvolal proti Nuňezovi stejné hlasování.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda co hovorite ale to co chce Rossel je katastrofa-vylucit johanka a odobrat mu vsetky pavomoci v klube by bolo hnusne urobit to nasej legende-laporta ekonomicky klub pozdvihol a ked bolo to slavne obdobie pred 3-4 rokmi nikto nic nepoovedal ozyvaju sa az teraz ked sa nedari.

Reagovat
smazaný uživatel

Johan sámm tvrdí, že žádné funkce a pravomoce nemá, těžko by mu tedy mohl Rosell něco odebírat.

Reagovat
smazaný uživatel

Pouze šedá eminence...

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobře, že zůstává, ale je i dobře, že to bylo vcelku těsné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele