Na trenéra Ázerbájdžánu Vogtse házeli toaletní papír

05.06.2011, 21:03
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Minister

aby sa z toho neposral...

Reagovat
Kenneth

Reagovat
verv

Reagovat
Lorcan

nemá to lehký, ale nejtvrdší to asi bude v Nigérii, svaz tam má na trenéry naprosto nereálný nároky, např. naposled si usmysleli že na posl. mistrovství světa měla být Nigérie minimálně v semifinále

Reagovat
domingo

Nigerijsky svaz je banda idiotu a Siasia sice neni zadny trener (je to nigerijsky Domenech v podstate), ten tym nedela zadny progres a proste jenom dal hnije jako doted, ale on drzi hubu, a tak mu zatim davaji pokoj. I kdyz v kvalifikaci na ACN je to bida smichana s tragedii a nemit o tri tridy lepsi hrace nez konkurence, tak uz jsou davno venku. Navic ve svetle zoufalych vysledku Egypta to neni tak videt, ale je to proste tak.

Lägerback byl dost mozna nejlepsi trener, ktery kdy Nigerii vedl, a oni ho vyhnali, vlastne protoze Kaita. To je neskutecny blazinec. Ale on cely africky fotbal jde docela slusnym tempem do haje, krome SAF.

Reagovat
cubinho

A co vyvádí ten Egypt? Až dneska jsem si všiml, že jsou poslední ve skupině

Reagovat
domingo

No proste nechytli zacatek kvalifikace, udelali dva blby vysledky a jsou diky tomu takhle dole. Ta kvalifikace je v pulce, ted uz vsechno vyhrajou a postoupi, ale je fakt, ze to vypada vtipne Neco podobneho se povedlo treba Kamerunu v kvalifikaci na posledni MS, kdy ztracel snad 7 bodu a stejne nakonec postoupil taky. U techhle silnych africkych tymu nakonec kvalita vzdycky prevazi, protoze ty mensi subsaharsky staty nemaji ani poneti o nejake taktice a kdyz uz nekoho porazi, tak jenom nadsenim.

Velka vyjimka je Botswana, kde si berou priklad z jihoafricke repre a je videt, ze je ta cesta spravna a ze je to asi jediny zpusob, jak posunout africky fotbal dopredu.

Reagovat
cubinho

Tak Egypt těch 9 bodů neudělá, remizovali s JAR.

A co se týká Botswany...jestli to není také tím, že Botswana se pomalu stává (vedle JAR) i ekonomickým lídrem v oblasti.

Reagovat
domingo

Jo vlastne, oni dneska hrali.. no tak to jsou asi v prdeli

Jasne no, Botswana je na vzestupu. A ta jejich repre prave kopiruje styl JAR, moc se na ne na tom ACN tesim, jestli hraji i podobny fotbal, tak muzou mit uspech.

Reagovat
cubinho

Jasně, Botswaně strašně moc fandím (teď nemyslím ve fotbale ). A teda na ACN jsem na ně hodně zvědavý

Reagovat
domingo

Bude to hrozne zajimavy sampionat, uz kvuli tomu stretu novyho (JAR, Botswana) a staryho (ty tradicni silny tymy) zpusobu. Ja z toho navic budu delat zpravodajstvi, jak fantomas delal tu Asii (snad si to Kily pamatuje ), takze se tesim. Ono je dost mozny, ze postoupi treba Kapverdy, plus Rovnikova Guinea.. no bude to fakt zajimavy.

Reagovat
cubinho

Jo, tak na to se těším No, ty Kapverdy mě taky šokovaly! Hodně zajímavé... Třeba jsem ještě zvědavý na Ugandu, kde jsem plánoval strávit půl roku svého života (ale bohužel to nevyšlo...) a fotbal tam zažívá prý taky velký boom. Nadruhou stranu jsem více čekal od Keni - nevím, jestli ti něco říká MYSA (Fotbal pro rozvoj) ?

Reagovat
smazaný uživatel

MYSA? To je organizácia pre rozvoj futbalistov zo slumov z Nairobi, či? Bolo to v knihe Jak se hraje fotbal v Africe od Ujfalušiho..

Inak aj sa poriadne teším. Myslím si, že prerazí Gabon. Majú na to hráčov - Cousin, Ovono, Aubameyang. Sranda bude keď nepostúpi Egypt nechápem ako to mohli tak dobabrať. Prekvapenie Botswana, samozrejme. Majú nového, potenciálneho, ambiciózneho a talentovaného trénera. Myslím si, že sa im bude dariť.

Reagovat
cubinho

Jasně - největší keňský slum Mathare v Nairobi Jo, tu knížku napsal Robin Ujfaluši, brácha od Tomáše - a právě Ujfaluši je tvář celého konceptu Fotbal pro rozvoj, kdy se několik děcek z Keni vydá do Evropy - i do ČR, kde sehrávají s místními fotbalové turnaje. Letos u nás budou už teď v červnu, myslím, že začínají v Praze. Jinak, 2x jsem si s nima zahrál už v Olomouci - loni jsme s nima prohráli ve finále No a právě z MYSY už do světa vyšlo několik fotbalistů, kteří teď hrají ve Francii, jeden myslím i v Interu...

Reagovat
domingo

Cos chtel delat v Ugande? Tam je obecne, rekl bych, zivotni uroven na vzestupu. Treba ta plosna osveta o AIDS tam udelala strasne moc.. Uganda by prave mela byt takovym vzorem pro cely region, kde je jinak dost slusny bordel.. ono je vzdycky lepsi, kdyz ten fotbal vyrusta na solidnich zakladech, nez kdyz jde o jedinou radost lidi a pripadny spatny vysledky tudiz logicky vedou k obrovske deziluzi, jako treba pet let zpatky v Angole.. tam byla obcanska valka, strasny chaos, dobrym fotbalistum automaticky hrozilo narukovani, takze liga taky chatrala.. najednou bum, postup na MS, ctvrt roku naproste euforie a pak kocovina a zjisteni, ze se vlastne nic nezmenilo..

MYSA mi neco rika, ale v Keni je to, pokud se nemylim, na dyl.. podminky tam jsou, problem ale bude v tom, dostat do procesu ty spravne lidi.. to je v Africe vzdycky problem.. ale Kena nahoru driv nebo pozdeji pujde, rozhodne to vypada realisticteji nez treba v Sierre Leone nejakych osm let zpatky, kdy jim zrovna vystrelili Kallon se Sesayem a uz zacali vsude rozhlasovat, ze chcou do peti let na MS a kdesi cosi.. pritom tam fotbal vubec nema kdo delat, lidi nemaji co zrat..

hrabla: Gabon tezko, protoze to je klasicky subsaharsky africky tym.. dlouhodobe na urovni Burkiny Faso, Guiney nebo Konga, proste lepsi prumer, solidni hraci, ale naprosto tam chybi nekdo, kdo by z nich poskladal tym.. muzou vystrelit, ale to je tak vsechno, navic Cousin uz je hrozne stary.. i kdyz on tam je neco jako driv Ndlovu v Zimbabwe, na Afriku to staci, ale kdekoliv jinde uz proste ne..

spis bych veril Zambii, ktera jde dlouhodobe nahoru a hrajou i dobry fotbal.. vubec cely ten jih Afriky ma pred sebou slusnou budoucnost.. koneckoncu treba Malawi loni porazilo Alzirsko, to by bylo par let zpatky nemyslitelny..

Reagovat
cubinho

Ucházel jsem se o místo dobrovolníka na projektu Charity Praha - se spolužačkou jsem tam jeli na výběrové řízení a nakonec vybrali jen ji Původně jsem tam měl učit angličtinu na škole ( ), nakonec bych tam ale dělal nějakou administrativu. A chtěl jsem tam udělat výzkum pro svou diplomku (Křesťanství a islám v subsaharské Africe) - studuju Mez. rozvojová studia v Olmiku, takže zkušenost z rozvojového regionu by byla k nezaplacení i pro případné budoucí povolání...

Reagovat
cubinho

A těžko říct, jak to bude dál s Ugandou. Ještě před měsícem to vypadalo, že se tam schyluje k občanské válce... Angola je specifický příklad (i s Mozambikem) - jen co získali jako poslední africké státy nezávislost, ocitli se na desítky let v občanské válce, takže tam neměli nějaké instituce čas na to vzniknout, organizace fotbalu tím tuplem, proto byl celkem šok, že se kvalifikovali do Německa. Keňa půjde po fot. stránce rozhodně nahoru, tomu věřím.

Sierra Leone je pravý opak Botswany - v Botswaně znamenají diamanty ekonomický růst, v SL jimi byla financována občanská válka...

Reagovat
cubinho

* ocitly, neměly

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

domingo: napis mi mail na luki.vrablik@gmail.com , potrebujem nieco prediskutovat...

Reagovat
fantomas

Kdybys náhodou při APN potřeboval nějak píchnout, můžem ti načas suplovat Frankieho.

Reagovat
fantomas

*můžu

Reagovat
fantomas

Nestává, tím už ona je. Spíš je otázka, jak se teď vypořádá s tou situací kolem Matamba. Právě pod ním zaznamenala ten největší růst, a když je teď před soudem a nejspíš rezignuje...bůhví co přijde po něm.

Reagovat
smazaný uživatel

Si dokážu představit Fanoušci házejíc toaletní papír: "Utři si prdel blbečku"

Reagovat
domingo

No jeste ze po nem nekdo nehodil botou

Reagovat
smazaný uživatel

Jako po Bushovi

Reagovat
smazaný uživatel

Kamerun má teš popiči :D to bude zajímavé v té Africe, nejvyrovnanější kontinent ve fotbale :)

Reagovat
smazaný uživatel

Kamerun má teš popiči :D to bude zajímavé v té Africe, nejvyrovnanější kontinent ve fotbale :)

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele