Na oslavy bude čas, teď nás čeká zápas v Berlíně, byl opatrný Alonso

05.04., 17:10
Aktuality
Xabi Alonso a Alejandro Grimaldo (© AFP)

Lídr Bundesligy Bayer Leverkusen je blízko zisku historicky prvního ligového titulu, ale trenér Xabi Alonso (42) v pátek varoval, že závod ještě není u konce, přestože sedm kol před koncem má tým, jehož součástí jsou i Adam Hložek (21), Matěj Kovář (23) a Patrik Schick (28), na druhý Bayern Mnichov náskok 13 bodů.

Španěl, který v této sezoně dovedl Leverkusen k sérii 40 zápasů bez porážky napříč všemi soutěžemi a jehož tým stále bojuje o tři trofeje, prohlásil, že klub nepoleví ani tuto sobotu proti Unionu Berlín. "Soustředíme se na Bundesligu," řekl Alonso na tiskové konferenci. V následujícím týdnu ho pak ve čtvrtek čeká první zápas čtvrtfinále Evropské ligy proti West Hamu United.

"Máme velkou šanci získat titul, ale do konce sezony zbývá ještě sedm zápasů. Do Berlína pojedeme s naším nejlepším týmem a doufáme, že se zase o krok přiblížíme k titulu. Jsme v pozici, kdy ho máme na dosah, ale ještě není konec," varoval bývalý hráč Bayernu Mnichov nebo Realu Madrid.

Poslední trofej získal Leverkusen v roce 1993, kdy vyhrál Německý pohár. Blízko prvnímu ligovému triumfu byl klub v sezoně 2001/02, tehdy ale skončil o bod druhý za Borussií Dortmund. Navíc tehdy ve finále Ligy mistrů nestačil 1:2 na Real Madrid a ve finále domácího poháru padl 2:4 se Schalke.

Právě do finále DFB-Pokalu se Alonsovi svěřenci kvalifikovali ve středu, kdy porazili druholigovou Fortunu Düsseldorf 4:0. Ve finále se 25. května utkají s Kaiserslauternem, jehož dres obléká mimo jiné Filip Kaloč. Alonso se nechal slyšet, že ještě není čas na oslavy. "Fanoušci mají dobrou paměť a jsou trpěliví. Stále si pamatují, co se stalo proti Unterhachingu," připomněl poslední den sezony 2001/02, kdy Leverkusen přišel o ligový titul po prohře 0:2.

"Budeme slavit, až přijde ta správná doba. Čas oslav ještě nenastal. Je brzy, jsme teprve v dubnu. Jsme v dobré pozici, máme před sebou finále Německého poháru, ale nebudeme o tom moc mluvit. Nechceme mluvit ani o titulu, jen o našich nejbližších soupeřích," krotil předčasnou radost Alonso.

Autor: Vladislav Frk, Livesport.cz / Reuters

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele