Na Galatasaray máme. Věřím, že to doma zvládneme, pronesl Kuchta

15.02., 23:45
Aktuality
Jan Kuchta (© AFP)

Útočník Jan Kuchta věří, že Sparta navzdory porážce 2:3 v úvodním zápase 2. kola Evropské ligy na hřišti Galatasaraye domácí odvetu za týden zvládne. V utkání před 46.802 diváků se zapsal jednou mezi střelce, v rozhovoru s novináři ale litoval, že branek nedal víc.

Pražané na hřišti úřadujícího tureckého mistra dvakrát dotáhli ztrátu, v nastavení ale inkasovali potřetí. V té době už oba týmy hrály v deseti. "Máme silný mančaft a osobnosti, které za to umí vzít. Viděli jste, že na tomto stadionu s takovou fanouškovskou kulisou dokážeme držet krok. Zvládli jsme tlak a ukázali, že na Galatasaray máme. Věřím, že ho doma zvládneme," uvedl sedmadvacetiletý Kuchta.

Odveta na Letné je už vyprodaná. "Věřím, že naši fanoušci nám vytvoří doma jako vždycky fantastickou kulisu. Potrápili jsme tam stejně kvalitní mužstva jako Galatasaray, třeba Kodaň, Betis nebo Rangers. Věřím, že je uděláme," řekl český reprezentant.

Mrzelo ho, že v prvním poločase zakončil střelu po přihrávce Kaana Kairinena pouze do náruče brankáře Fernanda Muslery. "Ne že by to bylo ležérní zakončení, ale měl jsem to důrazněji a kvalitněji zakončit. Z tohohle musím dát gól. Naštěstí aspoň jsem dal jeden gól po centru Angela (Preciada). Mohl jsem ale samozřejmě dát víc gólů, abychom vyhráli," litoval někdejší hráč Slovácka, Liberce či Slavie.

Sparta podle něj byla blízko vítězství. "Dá se říci, že kdybychom měli možná trošku štěstí, tak bychom tady vyhráli. Zasloužili bychom si lepší výsledek. Pro diváka to byl krásný zápas. Oba týmy ukázaly sílu dopředu. Rozhodly naše chyby. Dá se říct, že góly jsme jim darovali," konstatoval Kuchta.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele