Můžeme investovat do hráčů více, ale stále máme hranice, uvedl Rosický

10.01., 16:40
Aktuality

Sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický je spokojený se zimními posilami Indritem Tucim a Markusem Solbakkenem. Pro úřadujícího mistra tím podle něj přestupy ještě skončit nemusí. Na tiskové konferenci uvedl, že díky úspěchům se posunula finanční hranice, za kterou klub může přivádět hráče. Rosický nevyloučil ani odchod některé z opor, Sparta však momentálně neregistruje žádnou oficiální nabídku.

Historicky nejúspěšnější český klub zatím posílili albánský útočník Tuci a norský záložník Solbakken. "Přestupové okno pro nás zavřené určitě není. Udělali jsme dva přestupy, které jsme měli jako prioritu. Stejně jako to, aby s námi začali přípravu a měli čas se začlenit i s výhledem na léto. Je to stejné jako minulý rok, kdy jsme přivedli Qazima Laciho s Kairinenem. Kluci si možná budou potřebovat zvyknout," řekl Rosický na startu zimní přípravy.

"Nadále máme oči otevřené. Máme skupinu hráčů, které máme rádi a které pravidelně sledujeme. Uvidíme, jaký bude vývoj celého trhu. Podobný příklad je Markus. V létě to bylo (jeho příchod) nehratelné, na trhu nebyl. Takhle fungují přestupové periody, jednou to jde. Když se situace otevře, máte určitý náskok. Markus se nám líbí dlouhodobě. Pokud se otevře někdo ze skupiny hráčů, kteří se nám líbí, tak na něj reagovat budeme," prohlásil Rosický.

Podle médií vyšel Solbakken Spartu na zhruba 50 milionů korun. "Mantinely (na přestupy) jsou nadále, ale lehce se posunuly, což je dáno i úspěchem klubu. Často mluvím o tom, že jsme klub, který se chce neustále rozvíjet a koukat na cesty, jak můžeme být lepší. I tím úspěchem, který jsme zaznamenali v minulém roce, jsme si vyhodnotili, že můžeme investovat do hráčů víc. Hranice je, není to tak, že si můžeme dělat, co chceme. V žádném případě. Ale hranice se jednoznačně posunula," konstatoval Rosický.

Nevyloučil odchod některého ze stabilních členů základní sestavy. "Kolem našich hráčů se pohybují dobré kluby, je o ně zájem. Momentálně nejsme ve fázi, že bychom měli na někoho oficiální nabídku. Zájem o kluky je, i od týmů, kterým - pokud by se do toho vložily - budeme těžko odolávat. Chceme samozřejmě udržet tým, ale vyloučit nemůžu nic," podotkl bývalý reprezentant.

Bez angažmá je někdejší gólman Sparty Tomáš Vaclík, který rozvázal smlouvu s New England Revolution v MLS. "Tomáš je sparťanský kluk, ti u nás mají vždycky dveře otevřené. S brankářskou trojicí jsme spokojení a nemáme žádný signál, ať už od trenéra (Briana Priskeho), nebo (kouče brankářů) Dana Zítky, že by se to mělo měnit. Pokračování Tomáše ve Spartě do budoucna nemusí být marné," řekl Rosický.

Pražané v minulé sezoně získali titul po devíti letech a po podzimní části aktuálního ročníku mají v čele tabulky pětibodový náskok na Slavii, která odehrála o zápas méně. Patnáct bodů za Spartou a s utkáním k dobru je Plzeň.

"V žádném případě bych neodepisoval Plzeň, i když nebude mluvit o titulu. Má velmi dobrý tým. Ať už v zápasech s námi nebo se Slavií do toho bude hodně promlouvat. Vyhráli na Slavii. Plzeň pod trenérem Koubkem je velice zajímavý tým," prohlásil Rosický.

Cíl letenského mužstva v jarní části sezony je jasný. "Ambice se pro nás samozřejmě vůbec nemění, za nic se neschováváme, nikdy jsme to nedělali. S Brianem jsme v létě říkali, že pro nás platí za hlavní cíl obhajoba titulu," řekl bývalý hráč Dortmundu a Arsenalu. Spartu také v únoru čeká úvodní vyřazovací kolo Evropské ligy s Galatasarayem Istanbul a čtvrtfinále domácího poháru na Slavii.

Autor: ČTK

Komentáře (104)

Přidat komentář
Pablos

Reagovat
Pablos

jinak je to vlastně, že se čeká jestli ho sám ten klub nenabídne k prodeji... když v létě to nešlo, že nebyl na trhu. To je taky zajímavé... já myslel, že pražská S mají na to i dát prostě přímou prvotní nabídku... no asi né tedy, ale ono je to jedno no... holt musí více vyčkávat a číhat no

Reagovat
kilobyte

Než přijde nabídka, tak se většinou zeptají, jestli je hráč na prodej (na trhu). To není o tom, že by čekali až jim ho někdo nabídne.

Reagovat
Pablos

jo já jsem už zmagořenej FMkem apod. ...však v reálu žádná vydaná ,,tabulka" hráči na trhu nebude no Jsem zase zaperlil tvl

Reagovat
Bucky

Tak si představ Enquiry, ale použitelný.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Kucka

Reagovat
meno

Teoreticky na transfemarktu

Reagovat
Mass

Některý blbci si myslí, že takhle transfermarkt funguje.

Reagovat
Talker

Jen teoreticky, prakticky vůbec nefunguje, protože tržní cena "neexistuje". On je prostě rozdíl v tom, za kolik je ten klub hráče ochotný prodat a za kolik je ochotný někdo koupit, kdy tam je často rozdíl v desítkách procent.

K tomu u mladých hráčů je absolutně mimo, protože tam to "odhadnout" ani nejde, protože se tam neřeší jen současná kvalita, ale i potenciál a další věci, které žádná tabulka úplně obsáhnout nemůže a ještě více se rozevírají nůžky mezi tím, co by si ten klub řekl a co je kdo ochotný dát.

Reagovat
meno

Tím myslím tu tabulku, tf má databáze hráčů, kterým končí smlouvy/ jsou volný.

Reagovat
Bucky

Reagovat
Talker

Tak nejspíš ne nenabídne, ale oni nejspíš dlouhodobě komunikují s agenty a kluby o tom, zda je nějaký hráč získatelný - což je třeba i otázka délky smlouvy, touze toho hráče po přestupu, jeho ambice (kdy kolem něj třeba krouží větší kluby a oni musí počkat, jestli zájem opadne), ceny atd.

Reagovat
ACSeRw!n

kral

Reagovat
Front hell

když hrál

Reagovat
FC Porto FC

Hlavně že to bylo keců Rosický ven atd a teď je pomale za krále

Reagovat
kilobyte

Zase tolik lidí ho nevyhazovalo. Spíše se mu smáli antisparťani.

Reagovat
Pablos

Přišlo mi, že tady bylo i hodně sparťanů proti němu na EF... přišlo mi to trapný už tehdy ( i když neměl výsledky), takže si to určitě něják nezkresluji zpětně bych řekl.

Reagovat
Bucky

A nejen na EF. Hate na Rosu byl všude. Stránky Sparty na FB byl skoro po každém zápase Křetinský, Čupr, Rosický ven. Často se stovkami lajků. A teď se k tomu nikdo nehlásí.

Reagovat
Pablos

Reagovat
kilobyte

Tak zrovna FB je výstava blbců. Na EF bylo taky pár sparťanů proti, ale neřekl bych, že většina.

Reagovat
ratusek

to platí pro každý klub a jeho FB

Reagovat
fabec1222

To platí pro celé FB. Potažmo pro jakékoliv diskuze. Pochopitelně vyjma EF

Reagovat
ratusek

Reagovat
oli9

to platí celkově pro FB jestli někdo komentuje na FB

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
naheCZ

Reagovat
didosh

nechápal jsem to...no jo fanoušci úspěchu...

Reagovat
Zephyr

Reagovat
GORANGA

Reagovat
ACSeRw!n

no minimalne kotel jel choral "vedeni Sparty je banda curaku" a to pomerne dlouho a uz za fungovani Rosickyho.. ja mu ale veril od zacatku

Reagovat
dantetomas

ACSeRw!n

10.02.2020

13:18

Rosicky na to nema. Mel se jit nejdriv ucit nekam na Zizkov a az pak jit do Sparty.

ACSeRw!n

24.07.2020

17:34

Rosicky demisi

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
oli9

Reagovat
didosh

Dpč

Reagovat
Moshe Dajan

ACSeRw!n

22.12.2014 18:06

Rosa je utopie

Reagovat
ACSeRw!n

nesmis verit vsemu co vidis na netu

Reagovat
LeonardoUžoa

Reagovat
Freedo

Reagovat
Mass

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
kilobyte

Já jsem chtěl napsat, že jsem Rosického taky vždycky podporoval, ale něčeho takového jsem se bál. Myslím, že jsem ho tady dost obhajoval. Ale popravdě jsem nevěřil, že by mohl takhle hodně a rychle Spartu vytáhnout. I když to samozřejmě neudělal sám.

Reagovat
fabec1222

kilobyte

24.05.2022

17:26

"Jako Rosa není žádné terno..."

Reagovat
kilobyte

Tak ale tohle je vytažený z kontextu. Bylo to na jeho obhajobu. Tomu, že bude Rosa nejlepší sportovní ředitel v lize, jsem nevěřil. Ale vyhazovat jsem ho nechtěl.

Ve Spartě byl docela velký bordel v kádru a předražených smlouvách, takže jsem moc nevěřil, že by to mohl zvládnout nezkušený manažer za pochodu.

Jednou bude mít před stadionem sochu.

Reagovat
fabec1222

Všechno v médiích je o vytržení z kontextu

Reagovat
kilobyte

Tady nejsme v médiích.

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Front hell

To trapak

Reagovat
fabec1222

Hláška roku hotovo

Reagovat
Kepy_FCB

Trapáček

Reagovat
Cotton

Reagovat
delfin

Reagovat
žrout

Reagovat
Losinho

klasika

Reagovat
Neon

Reagovat
jenage

Reagovat
mistr129

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Zephyr

Bylo mi to jasné hned jak jsem si to od něj přečetl. Díky, že jsi nebyl lenivý jak já, a dohledal jsi to

Reagovat
PBLead

Reagovat
Vasil

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Rezan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bucky

Reagovat
Bobřík1

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
didosh

Reagovat
j_mrazik

Tomu kotli?

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Marisic

vždyť náš kotel měl nějaký to choreo kde bylo napsaný geniální fotbalista nerovná se dobrý manažer nebo něco na ten způsob ne

Reagovat
kilobyte

Tak já myslel tady na EF. Kotel je ... Nevím jak to říct slušně.

Reagovat
Bucky

Banda čuráků?

Reagovat
bartes

Rosický se v tom slušně plácal a podle mě není o moc lepší manažer než byl na začátku. Jemu doslova zachránil prdel Priske a jeho tým, což byla trefa do černého. A při jeho mizivých zkušenostech na pozici manažera měl spíš štěstí než že by si to dobře vyhodnotil. Díky tomu teď sklízí úspěchy všichni.

Teď je to o tom, jako dlouho Priskeho udrží, protože budou muset čím dál více čelit nabídkám z ciziny a tím navyšovat plat, aby jim neutekl za lepším. Což podle mě není dlouhodobě udržitelné. Po Priskem pak bude Rosa horko těžko hledat podobného trenéra a jeho aura "supermanažera" zase půjde ke dnu.

Reagovat
mistr129

čínský prachy se investují hezky no

Reagovat
kylo ren

Když srovnám Spartu za stramaccioneho a ted za priskeho

Reagovat
ACSMan

Jako vejce vejci co

Reagovat
oli9

se štramákem byla vetsi prdel... a byla by ted vetsi pravdepodobnost ze by sme v lize videli napr... Vagnera Loveho , Baloteliho a pod

Reagovat
kilobyte

Si ho vemte do Slovácka. Je volný.

Reagovat
kilobyte

Rosa udělal neskutečnou práci. Za 3 a půl roku kompletně překopal kádr a udělali jsme titul.

Reagovat
ratusek

Akorát počkej až ti clinger a turboplastik vysvětlí, že ten titul nebyla jeho zásluha, ale že jste měli koupený rozhodčí, uklizečky, svačinářky a já nevím koho všeho

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Di Stéfano

Rosický je frajer , naozaj klobúk dole , ako bol skvelý futbalista , tak je šikovný aj manažér , ma veľmi prijemne vystupovanie a čo povie ma hlavu a pätu .

Reagovat
žrout

Upřímně jsem zvědavý, na jakou úroveň se může Sparta pod Priskem a s Křetinského penězi dostat. Protože očividně Dan zvedá finanční možnosti při nákupu posil s rostoucími úspěchy. On problém s municí nemá, a když má kompetentní sportovní vedení a hlavně kvalitního trenéra, chce podle mě jednoznačně do LM. Tak uvidíme. Přestupová politika Sparty se mi popravdě líbí o něco víc než u Slavie. Kupují hráče promyšleně a nejedou kvantitu místo kvality. Pokud koupí ještě jedno kvalitní křídlo, tak pro ně top přestupák. Dají se čekat hvězdné války, uvidíme, co Slavie.

A abych jenom nechválil, tak podle mě největší zločin Sparty je pořízení si ke Karabcovi na stejnou pozici Daňka s Ševčíkem. Na pozici, kterou vlastně ani nehrajou. Zabíjejí talent nejzajímavějších ofenzivních českých talentů, kterých máme už tak málo. Měli by dát okamžitě Ševčíka i Karabce někam hostovat, takhle se nikam neposunou. A nebo je prostě prodat. Ale střídačka a Béčko jsou k ničemu.

Reagovat
Bakary3

Tak u Karabce to teď vypadá, že si tu pozici v jejích systému hledá a že by to mohlo být dobrý...

Ševčíka skoda

Reagovat
kilobyte

Ševčíkovi věřím víc než Karabcovi. Ten si podle mě tu pozici najde a bude výborný. Akorát si potřebuje zvyknout na vyšší úroveň oproti Brnu.

Reagovat
Nuno čomes

Nemá kde si tu pozici najít.

Reagovat
kilobyte

Bude mít.

Reagovat
Marisic

jo jako Ševčíka mi je líto, zbytečně překombinovaný přestup. Asi bude třeba aby to vzal oklikou přes hostování, akorát ho teď není moc kam upíchnout. U Daňka se mluví o špatným přístupu. Ale hostování v Pardubicích je pro něj ideální.

U toho Karabce je to složitější, hraje dost svojsky, zdá se mi, že občas štve i Priskeho, ale zas nějakej progres tam je, letos něco odehrál, čísla nemá zlý a je mu jen 20. Pozici čistý desítky sice nehrajem, ale vůbec nevadí, když místo jednoho z těch našich 2 křídel hraje ofenzivní záložník. Zas taková konkurence tam taky není, vyjma Haraslína a Birmy co si teď jedou svoje.

Reagovat
icefish

Mě Karabec vytáčí nejenom tím, jak v poslední době hraje, to se dá svést na neformu, ale hlavně tím, jak je při svojí výšce úplně tragickej hlavičkář

Reagovat
kilobyte

Nemyslím si, že by nějak výrazně zvyšoval finanční možnosti. Spíše je to dané i vydařenými odchody v poslední době. Po tom rekordním rozhazováním (těžko bylo kvůli rostoucím úspěchům) Italem se museli utáhnout opasky. Teď se to může zase rozvolnit.

Reagovat
salami

To má Rosický od Wengera tohle kupování CAM a předělávání na křídla, akorát mu to nefunguje a změnila se doba.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
j_mrazik

Když Wenger předělal Pirese, Rosu, Hleba… tak proč by Priske nepředělal Karabce.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Slavia kupovala co se dalo, aby se to ukázalo v Evropě pod Trpišovskýho systémem a prodalo za ranec, přeci jenom si doteď poslední 3 roky na sebe museli vydělat . Někdy to vyšlo, někdy ne, ale filosofie to byla úspěšná . Teď se to pod Tykačem snad změní a připlatí se za hráče, který opravdu chtěj a zároveň se zbaví toho přebytku co tam vznikl (loan army, deadwood) .

Reagovat
smazaný uživatel

*když to vyšlo, tak se ten hráč střelil za hodně a zároveň se kupoval za relativně málo, a udělalo se i přesto spoustu úspěchů

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem si myslel taky, že po nástupu Tykače srovná Slavia se Spartou v nákupech krok, ale zatím změnu v přestupové politice nevidím. Ze zahraničí chodí talenti s potenciálem, ale nižší aktuální kvalitou (Diouf, až teda v březnu dostane vízum), pokračuje vykupování ligy - vesměs předražených hráčů, kteří nijak nezvýší kvalitu základní sestavy (Staněk, Zmrzlý). Ten náskok v kvalitě, co Slavia měla na Spartu, promrhala kvůli tomu, že musela 2 roky jet na vyrovnaný rozpočet a podle všeho tohle bude pokračovat i pod Tykačem, s takovým přístupem ale můžou na sportovní úspěchy zapomenout, protože kvalita kádru je teď na straně Sparty a vzhledem k tomu, že Křetínskému je vyrovnaný rozpočet ukradený, tak to spíš vypadá, že se ty nůžky budou rozevírat víc. I když uvidíme, třeba se to v létě změní, Tykač v případě momentálně pravděpodobného neúspěchu udělá čistku v klubu (Tvrdík pryč) a v létě taky víc zainvestuje, protože si nemyslím, že bude chtít s Křetínským s ohledem na jejich rivalitu prohrávat každoročně.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim, ale Staněk je podle mě záblesk, ten by sem pod Čínou nešel. Zmrzlýho chtěl asi trenérskej úsek, Trpišovský si prostě bude ty hráče pozičně pořád předělávat jak chce a snažit se udělat z průměrných fotbalistů alespoň systémový hráče. On Trpiš nikdy neuměl pracovat s hračičkama typu Baluta atd. Stanciu měl taky víc defenzivních úkolů, tak snad na tuhle tvrdohlavost nedoplatíme. Chtělo by to možná i zvednout platovej strop, aby sem mohli chodit lepší hráči, s kterýma se Liga mistrů vykope snadněji - víc peněz na platy, posily atd... Jestli letos nedej bože nebude titul, tak by to chtělo změnu strategie. Sparta na jaře ale může doplatit na šířku kádru, maj tam docela brutální sled zápasů i s Evropu a pohárem .

Reagovat
žrout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele