Musíme to zastavit, říká Rijkaard

02.12.2007, 09:14
Aktuality
Barcelona letos neumí vyhrávat na hřištích soupeřů. Toto pravidlo se uplatnilo také v sobotu, kdy svěřenci Franka Rijkaarda remizovali na půdě městského rivala Espanyolu. Holandský kouč proto zřejmě chystá změny, které toto trápení zastaví.

"Je nezbytné tohle zastavit a začít vyhrávat venkovní utkání," bouchl do stolu na po zápasové tiskové konferenci Rijkaard, který již začal na celé věci s hráči pracovat.

Proti Espanyolu to ale opět nevyšlo, jeho tým sice vedl od šesté minuty brankou Iniesty, nicméně v 69. minutě vyrovnal Coro a výsledek 1:1 vydržel až do konce utkání.

"Po první půli jsem myslel, že bychom mohli vyhrát, ale pak jsme stejně ztratili dva body," kroutí hlavou Rijkaard. Zastává totiž názor, že když se tým jako je Barcelona dostane do vedení, už by o něj neměl přijít.

"Dominovali jsme, měli spoustu šancí, jenže hráči Espanyolu byli ve druhé půli více agresivní a ukázali, že mají skvělou formu," složil poklonu směrem k domácím fotbalistům. "Nemohli jsme zůstat v klidu přes jejich neustálé napadání. Bránili jsme do hloubi pole, zatímco útočníci byli daleko vepředu – a za to jsme zaplatili."

V poslední době se stal terčem kritiky Brazilec Ronaldinho, který zdaleka nedosahuje takové úrovně jako v minulých letech, a proto nemá zaručenou základní sestavu. Ani v tomto utkání nenastoupil od začátku. Na hřiště přišel až v 64. minutě, kdy vystřídal Bojana Krkiče. Paradoxem je, že o pět minut později Barcelona inkasovala.

Rijkaard ale Ronaldinha chválí, že na sobě pracuje. "Zlepšuje se. Má dobré postavení a je lepší i psychicky," řekl směrem k brazilskému reprezentantovi.

Autor: Pavel Janega

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zase všechno žvásty

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, souhlas se vším.

Reagovat
smazaný uživatel

Bych viděl dva hlavní problémy:

1. prodat Ronaldinha, na něj se fakt už nedá koukat. On se moc nezlepšuje, dobrý postavení mu je bez pohybu a s nepřesnostma hovno platný. A s tim "zlepšujícím se" trendem, o kterym mluví Frank by se Ronaldinho dostal do formy tak asi ve 34 letech.

2. novej asistent. Tvrdej, takticky vyspělej. Frank potřebuje někoho schopnýho. Když vystřídá dobrýho Bojana za tragickýho Ronaldinha, když hráči od začátku druhý půle brání...

Hra proti Espanyolu se mi líbila. Za fantastickej první poločas jsme si určitě zasloužili vyhrát. Ale vidět betonující Barcu ve druhym. To se nevěřil vlastnim očím a řikal jsem si o co komu jde...tudy cesta rozhodně nevede, betonovat neni vítěznej recept pro Barcelonu.

Kdyby odešel dřevěnej Guddy...kdyby nepřišel Ronnie...

Ale i tak je bod proti rivalovi na Montjuic dobrej, navíc když je Espanyol ve formě. Ale nám se to zrovna momentálně do krámu moc nehodí.

Reagovat
jtbs

Predat Ronaldinha...Barca ma totiz prilis vela hviezd, ktore aj tak nebehaju ale na rozdiel od R10 davaju aspon goly...napr. Messi

Reagovat
smazaný uživatel

néééé Messi vůbec neběhá :D

Reagovat
smazaný uživatel

Některé polsední zápasy doslova odchodil.

Reagovat
smazaný uživatel

maji malo ofenzivnich zalozniku meli by jeste nekoho koupit v tom je zakopany pes anebo jeste jednoho henryho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele