MS 2006: DEN -1

08.06.2006, 21:06
Aktuality
Fotbalový svět se dočkal. Nervozita dosahuje vrcholu. Již zítra zmizí opona a největší show fotbalu se stane skutečností. Žádná generálka, hned přijde premiéra. Mnichov, slavnostní zahájení. A po jeho skončení se představí domácí Německo proti Kostarice. V Gelsenkirchenu se o pár hodin později do sebe pustí Polsko a Ekvádor. Dámy a pánové, vítejte, první vydání našeho deníku je zde!

O tom, že počítač a jeho hravost rozhodl o titulu pro Česko již víte, právě tak jako o zranění Cissého, problémech v italském týmu, o tom, že Ballack také moc důvodů k smíchu nemá, naopak o radosti Rooneyho. Pojďme se tedy podívat na pár dalších zajímavostí, klípků, střípků a drbů, názorů a předpovědí. Náš seriál MS 2006 DEN X bude takovou zábavnou a žertovnou, ale zároveň také kritickou, procházkou každým jedním dnem světového šampionátu.


Brazílie za 11 miliard

Reprezentace Brazílie je nejen favoritem číslo jedna, ale také týmem v historii nejdražším. Její fotbalisté mají na trhu "nohou do míče kopajících" cenu 410 miliónů eur, čili v přepočtu 11.480.000.000,- korun českých. Samozřejmě že všemu vévodí Barcelonou jako oko v hlavě střežený Ronaldinho! Kdo ho chce, ať si připraví 125 miliónů eur. A stejně ho asi nedostane! Následují Kaká, Adriano, Ronaldo a Juninho. Rogerio Ceni ze Sao Paulo je na opačném pólu této tabulky plné astronomických čísel.


Ronaldovy nohy jsou v pořádku

Puchýřů se na chodidlech a jiných částech nohou objeví denně asi desítky, možná stovky, tisíc. Ale oněch pár puchýřků, které měl den, dva, Ronaldo, se stalo předmětem debat celého fotbalového světa! Bude moci vůbec chodit, ptaly se milióny Brazilců a s obavami otevíraly stránky novin, poslouchaly rádio a dívaly se na televizní sportovní zpravodajství! Radost zavládla po slovech doktora José Luise Ronca: "Kdyby se utkání hrálo dnes tak Ronaldo nastoupí!" Neni puchejř jako puchejř...


Mladé kotníky okopávati zakázáno

A zůstaňme ještě na chvíli v brazilském táboře. Carlos Alberto Parreira, trenér týmu, si se zájmem poslechl informaci FIFA a komise rozhodčích tohoto vrcholného fotbalového orgánu o slibu trestat co nejpřísněji hrubost na hrací ploše. Páni rozhodčí si tak budou všímat zejména módních úderů loktem po odehrání míče, okopávání kotníků, podrážení zezadu...

A zvláštní pozornost a ochrana bude dána mladým a talentovaným fotbalistům. Parreira ironicky prohlásil: "Nápad je to dobrý, ale od teorie k praxi je mnohdy hodně daleko!" My se ptáme, zda do starších třiceti let bude kopati povoleno? Jsou sice talentovaní, ale již ne mladí, že Pavle Nedvěde, Karle Poborský, Jane Kollere...?


Íránci se mohou modlit

Dost již Brazílie, od favorita se přesuneme k jednomu z těch, co se podle názorů mnohých přijel do Německa podívat na výlet. Vedení íránské výpravy se uklidnilo po příjezdu do hotelu, kde se fotbalisté této země budou nacházet a připravovat na utkání s Mexikem, Angolou a Portugalskem. První, co udělali po otevření dveří svých pokojů, byl pohled na namalovanou šipku, která jim ukazuje směr, kde se nachází Mekka. RingHotel Krone ve Fridrichshafenu požadavek splnil, muslimské náboženské povinnosti bylo vyhověno. A fotbalistům Íránů, Alláh buď milostiv!


Nejhezčí je Santa Cruz...

Já vím, kdo je nejatraktivnějším fotbalistou tohoto mistrovství. Vás asi zase tak zajímat nebude, se vším respektem ke 4% menšině, ale buďme emancipovaní, tolerantní a demokratičtí, zejména když velice dobře víme, že tento web navštěvují také naše manželky, snoubenky, milenky a další -ky! Nu dobrá, není jím ani David Beckham, ani Zinedine Zidane, jehož holubičí pohled dokáže... (zeptejte se té své, co s ní dělá!).

Roque Santa Cruz je tím, který srdce všech žen dokáže zlomit na první pohled. Následují ho Raul, Luis Figo, Cristiano Ronaldo, Thierry Henry... Alespoň tak to vidí Die Welt!

A když ne David, ani Viktorka Beckhamová nemůže být tou nej...! Stala se jí Eva, ne ona pramáti, která s Adamem zhřešila a my za to dodnes trpíme, ale jistá Gonzáles. Vyhrála Miss Španělska 2003, je jí 25 let a je, já vám to tedy prozradím, i když mě ten její varoval, snoubenkou gólmana Realu Madrid Iker Casillase.

Raúl bude mít doma trofeje za dvě druhá místa, kromě té vlastní přinese také jeho manželka Mamen Sanz pomyslný pohár za 2. místo nejkrásnější ženy MS 2006. Krásky k fotbalistům patří a jednou z nich je Sylvie van der Vaart, Rafaelův idol. A znovu se vrátíme do Brazílie, protože další místa jsou určena manželce Kaká, Carolině Celico, a "158. snoubence" Ronalda, Raice Oliveira!


Španělsko bez fotbalu?

Ach ženy, ženy, těžký je život s vámi, ale mnohem těžší bez vás! A to mluvím o těch našich, českých a moravských. Ohnivé Španělky jsou snad ještě..., vynalézavější! Jak tvrdí, 9. června začíná bouře testosteronů a s tím se něco musí udělat. Založily organizaci, které daly jméno "Ženy za Španělsko bez fotbalu" a na internetových stránkách vedou kampaň žádající, mimo jiné, zákaz přenosů z MS 2006.

"Máme dost přenosů z ligových soutěží a teď ještě fotbal mezinárodní! Nedovolme, nepřipusťme! Nenechají nás sledovat naše programy, romantické noci jsou minulostí, musíme poslouchat jejich řev při pohledu na 22 chlapů, kteří nemají nic jiného na práci, než se pohybovat z jedné strany hřiště na druhou a kopat do míče! Nedovolme, aby nás 'nechali v postavení mimo hru'! Dálkové ovládání televize patří do našich rukou!"

Jejich poslední výkřik do tmy zní následovně: "Chceš se dívat na fotbal? Dobrá, ale ráno přineseš snídani do postele!" Dohoda je možná, že pánové?!


Jak to vidí Honduras?

Ale vraťme se k vážným věcem, tedy chlapským problémům. V Hondurasu se ptali trenérů ligových týmů na jejich názory na MS 2006. Zde jsou v kostce odpovědi, které se příliš neliší od mínění celého světadílu, snad s výjimkou USA a Kanady...

Kdo vyhraje MS 2006? Pět z nich tvrdí že Brazílie, jeden Argentina, další Brazílie nebo Argentina, jiný Argentina nebo Anglie. Dva mají kandidátů na titul hned několik. Oba dávají na první místo Brazílii, ale tvrdí, že jí hlavu bude "motat" Anglie, Nizozemsko, Itálie a Česko, nezapomínajíc na Argentinu a Portugalsko.

A kdo bude hlavní postavou tohoto šampionátu? Ronaldinho dostal 7 hlasů, Lionel Messi tři, Kaká dva, po jednom pak Steven Gerard, Frank Lampard, Ronaldo a Wayne Rooney. Pomóóóc, volám já a žádám okamžitý příchod Franziho Straky, který snad podpoří můj názor, že hvězdou bude Tomáš Rosický! Nebo že by dal hlas Ballackovi...?

Dále se ptali na taktiku, techniku a různé jiné systémy, většina názorů zní, že žádná převratná novinka se neobjeví, bude se pokračovat v rozestavění 4-4-2 a 3-3-3-1, bude vidět více individuální než kolektivní pojetí hry, šampionát bude mnohem kvalitnější než ten minulý.

Kdo bude překvapením a překoná nebo vyrovná Ronaldo Müllerův rekord 14 branek? Tak zněly poslední dvě otázky. Všichni do jednoho věří Ronaldovi. A kdo se může stát oním týmem, který přinese největší překvapení? Mexiko a USA se objevují na seznamu 3x, Portugalsko 2x, jeden hlas dostaly celky Austrálie, Pobřeží Slonoviny, Itálie a Anglie. Jen jeden z trenérů prohlásil, že je předem vše dáno, nebude překvapení, vyhraje Brazílie...


Dalo by se psát ještě hodiny a hodiny. Ale myslím si, že na úvod je toho tak akorát dost. Zítra je taky den, ne? Takže vám přeji příjemnou a klidnou noc, poslední "romantickou", nechte si zdát třeba, hmmmm, o fotbale a jestli se vám dnešní DEN - 1 líbil, zítra si otevřete jeho pokračování. A komu se něco nezdálo, nelíbilo, ať to klidně napíše, já se, snad, polepším!

A nezapomeňte: Fotbal je nejkrásnější sport na světě! Tedy zvlášť když ti naši vyhrávají!


Autor: Vilém Hodr

Komentáře (3)

Přidat komentář
Marv

Henry 5.nejhezci

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne si nám to shrnul alegre, jseš šikulka. Určitě otevřu další díly.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa týka toho Ronalda , tak ten by mal hlavne prestať chlastať v baroch. Za týždeň dvakrát do rána - to je docela sila.

Irán asi je outsiderom, ale mne sa tam vždy páčil jeden hráč - Ali Daeí, neviem však, či bude hrať aj teraz.

Krásu posudzuje moja žena a tvrdí, že okrem mňa sa jej páči Walter Samuel. Ževraj má pekné oči..

No a osobnosť MS bude podľa mňa hráč najväčšieho prekvapenia / aspoň dúfam / Pobrežia Slonoviny - jeho líder Didier Drogba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele